Go'an kylling!!

Ska delge er ett recept, eller hur jag gjorde kycklingfiléer idag... Man bläddrar i kokboken, sen gör man på eget vis ändå!

En förpackning kycklingfilé (inte Kronfågel, har inte hittat glasbitar - än...) tinas.
Skär ett rutmönster i filéerna, bryn ytan lite, salt och vitpeppar. Lägg på fat en stund.

Väldigt finstrimlad purjo, morot och paprika (gul o röd) läggs i grytan och fräses på. Smula i en tärning hönsbuljong och häll på lite lagom med vatten. Koka ihop en liten stund.

Lägg i filébitarna ovanpå strimlorna, lägg på locket och bräsera på mycket låg värme (läste i kokboken att det heter så!) tills de är klara.

Ta upp kycklingbitarna igen och lägg på fatet.

Slå över grönsakerna i någon form du kan köra med mixerstaven i, alt en matberedare. Kör till en slät soppa, häll tillbaka i grytan, späd med grädde (eller vatten?) och creme fraiche tills det smakar bra, tillsätt lite dill efter smak.

Dela filébitarna i mindre bitar och lägg tillbaka i grytan. Låt dem sjuda lite i såsen en stund. Bjud fullkornsbulgur till. Och valfritt grönt, jag hade för dagen nygjord råkostsallad.

Måste berömma mig själv för den såsen. Så god! Till och med barnen tyckte om den, TROTS att det var både purjo, morot och paprika i, men det visste de ju inte! hehe

Smaklig måltid! Tog ingen bild, så ni får se bilden på era egna näthinnor!

Det går ju an att laga mat från grunden, när man varit hemma hela dagen med sjuk son. Har även hunnit med kladdkaka, på sonens önskemål, han var med lite och hjälpte till. Och så den där råkostsalladen, den räcker ju i någon dag nu. Blir hemma i morgon också, så vi får se vad vi hittar på då.

Sonen har mest tittat på film och sovit idag. Stackarn. Kändes het nu ikväll också, när jag nattade honom, så han hade nog feber då också. I morse visade tempen 38,1 och han, liksom jag, har under 37 i normaltemp, så det var feber!

Nu är det natter, så sov så gott och dröm vackert!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0