Hår

Dottern håller på att borsta håret, det har hon inte gjort på flera dagar, sen ska vi klippa lite! Toppar och lugg. Några cenitmeter. Slitet som attan, det var längesen det kände av en sax...

Tog några bilder på Sidensvansarna i träden utanför fönstret, blev inget bra, men visar några ändå! Suddigt och "blått".

 
 

Nu låter det som att håret är färdigborstat - det lär bli skrika av ändå när jag kommer med kammen för att kunna dela och klippa...


Besökare

Jag har en liten skara besökare, undrar vilka ni är?

Man kan se i statistiken hur många besök, och hur många unika besökare. Unika besökare är 3-5 st, jag själv, en känd och någon/några okända! Spännande! Hoppas att ni blir kvar!

/a

Nysnö och missad dejt



Så lite snö, men ändå, det är SNÖ! Om än det är grått och trist väder, så är det så mycket ljusare på grund av snön! Men det snöar på tvären just nu, ser jag när jag tittar u, det blåste en kall isig vind, kändes som småspik i ansiktet, när jag var ut i morse. Blåser än mer nu, som det ser ut.

Hade ju dejt med vaktmästaren i dag kl 10, det glömdes totalt bort, då var jag ute med hunden... Han skulle hjälpa mig med motorvärmarstolpen. När jag i onsdags provade att sätta i kontakten, för att se att det fungerade och att kupévärmaren fungerade, så fick jag inte ens in kontakten i jacket på stolpen. Inte fick jag någon ordning på klockan heller! Ringde på torsdagen, och undrade om jag kunde få lite instruktion, visste ju inte om det var "förarfel" eller om det verkligen VAR något som var fel. Bestämdes att han skulle komma idag kl 10...

Shit, kom på det när jag kom hem, då var klockan en bra bit över. Barnen meddelade att han varit här...

Tog bilnycklarna och gick för att se om han varit där ändå. Inga spår i snön. Men när jag lyfte på luckan till värmaren, så lyste klockan så fint med sina röda siffror, när jag provade att sticka i kontakten gick det så bra, och när jag ställt klockan så hörde jag kupévärmaren, vilket tyder på att det ju fungerar! Allt frid och fröjd!


En helt vanlig torsdag

Jaha, hur har denna dag varit, då?

Vaknade lite väl tidigt för en ledig dag. Dottern är morgonpigg, och Teo låg med henne, så när hon öppnade dörren så kom han upp till mig sängen, och jag vaknade. Hon är väldigt försiktig och hänsynsfull, för hon vet att jag gärna vill sova. Jag ligger ju i vardagsrummet, helt öppet, så det är lite svårt att INTE väcka mig, hur försiktig hon än är! Bor i en trea, barnen har varsitt rum och jag en möblerad sovhörna i vardagsrummet.

Försöker somna om, då kommer sonen uppknallandes. Ligger kvar och försöker sova lite till, då ringer telefonen! Dags att ge upp sovmorgonsförsöken... Klockan var ju ändå över åtta nu.

Telefonsamtalet var bra! Det innebar att jag fått tag på en biljett till spelningen på lördag, med Tomas Andersson Wij! Kompis B hade ringt lite samtal och fått fram att det fanns några biljetter i Bollnäs kvar. Hon beställde en åt mig! Så nu är den hämtad och betald. Kul! Velarens belöning!

Annars då?
Tog tag i soffprojektet som jag gruvat mig för ett tag. Den är ganska smutsig, så jag har haft en flaska Textile Clean, som man har till bilsäten, för jag tänkte att det funkar säkert till soffan också! Av med fodralen till kuddarna och in i tvättmaskinen, spraya på skummet på det icke avtagbara och borsta, låta torka och dammsuga.
Lite renare blev det, men får ta en ny omgång i morgon, resultatet blev inte bra nog. Tänkte att jag skulle haft ett överdrag/skynke att ha över, det är mer lätt-tvättat, liksom. Har inte hittat DET än.

Tvingade med mig barnen ut med hunden, de har varit inne hela veckan, Play-station och dataspel varvas. Då lekte vi "leta-bortsprungna-barn" med Teo. Det är kul! Först "försvann" dottern, sen "försvann" sonen. Alla lyckligt upphittade och alla glada! De nappade på förslaget att göra om det i morgon, under mer planerade former, men de lovade snö på väderrapporten, så vi får se hur det blir med det.

Efter det, hem med Teo och upp på söder för besök i skoaffären, sonen behöver nya vinterskor och jag nya snören till mina sandaler jag har på jobbet, sen besök på klädaffärn, dottern behöver nya byxor. Bor ju i en liten by, finns typ en affär av vardera slaget... Hittade det vi ville ha och var nöjda. Var även in på leksaksaffärn och hämtad sonens radiostyrda bil, som vi lämnat in igår för koll. Den går inte som den ska. Gick inte som den ska. Förhoppningsvis gör den det nu... Det var visst någon fjäder som han kört sönder. Den är beställd. Bilen funkar med den trasiga, men förmodligen bättre med en hel. Han får prova i morgon när det är ljust!

Dottern gräddade pannkakor till lunch, och till kvällen önskades kyckling med ris och currysås. I princip allt tog slut!

Lite TV, lite e. En kopp härligt kvällste. Strax kvällspink med vovven., sen sova. Dagen över. Ännu en skit-dag... enligt vissa!

Det skulle snöa i morgon!
Kanske den stannar lite, för det har varit minus hela dagen idag. Och ingen resa till föräldrarna, för halt och för långt för sommardäck. Nytt försök på söndag. Annars skulle de komma ner till veckan och lägga om på parkeringen. Hoppas på söndagen hellre!

Det har snöat i natt och gör fortfarande!! :-)


Velarens belöning?

Nu är det ju så, att jag har en väldigt omtänksam kompis, som är mycket om sig och kring sig och fixar och donar, och hon har lyckats hitta en biljett åt mig, så nu kan jag gå på lördagens spelningen på hotellet ändå!

Tack så mycket för det!

Velarens straff

Jag, en velare.
Jag, impulsiv.

Nu har jag velat, alldeles för länge.
Vill gå, behöver pengarna till annat, vill gå, behöver pengarna till annat, vill gå, behöver pengarna till annat, vill gå i allafall - och då hade biljetterna tagit slut...

Får väl sitta på YouTube och lyssna jag, då, när de andra lyssnar live! Jag har då pengarna kvar, i allafall, det har inte de andra!
Men de blir en upplevelse rikare än mig... Velarens straff!

Tomas Andersson Wij - Hälsingland


Ishalka och snorjärsar

Det kom ju som sagt lite snö idag, som ganska snabbt smälte till vatten och som nu frusit till is. Kan lova att Räddningstjänsten får fullt upp i kväll, natt och i morgon bitti!

När jag var ute på kvällsrunda med Teo, var det isgata fläckvis. Frosthalka och ishalka. Mina fötter for runt ett par gånger, jag höll mig på benen, men sprattlade bra...

Hör hur snorjärsarna med drypfärska körkort är ute och leker allt vad de är värda - mitt i samhället! Om de valde att leka på platser där de inte utsätter andra för fara så var det väl inget att orda om, men mitt i samhället, där folk rör sig hela tiden, om än ganska få så här dags. Men långt ifrån garanterat folktomt! Snacka om omdömeslöst!

Jag känner oro över snorjärsen som leker värst... Han leker även i vanliga fall, bilen full med ungdomar, hög musik och sladdar runt i hög fart, mitt i samhället. Han är född 1988, 20 år alltså. Han kommer endera dagen att tappa kontrollen över sin bil, och vem vet vad som händer då? Har han TUR undkommer de med blotta förskäckelsen och knölad bil, men det kan lika väl sluta med att någon dör. Men han är i gott sällskap, de är några stycken där det fattas ett antal hjärnceller...

Sammanfattning; lek gärna med bilarna, åk fort, sladda och burna, men gör det på platser där ni inte utsätter andra för fara!!!
En sådan plats är INTE huvudgatan i samhället...

***************************

Vi ska till föräldrarna i morgon, om det inte är för dåligt ställt med väglaget, för att byta sandaletteran till grovkängorna på bilen. Det är planerat sen förra veckan, att vi skulle göra det i slutet av denna veckan, men snö- och halkvädret hann före! Är det för halt och eller för mycket snö uppöver, så blir det på söndag, för då har säkert vädret rättat till sig igen...

För oss som gillar snö; en bild på Teo från februari 2005
Hans matte är inte så förtjust i temperaturer runt 0, +/-3 grader, då blir det så här...


Så här blir man när tempen håller sig kring 0'an, +/- 3 grader, inte min mattes favoritväder, direkt...


Första snön!

Idag kom första snön!!
Någon har i och för sig sagt att det snöade i natt, men det vet jag inget om. Jo, jag såg faktiskt snö på tak och på bänkar, bord och bron vid Hembygdsgården när jag gick till verkstan i morse för att hämta bilen. Var tvungen närstudera om det var frost eller snö, då jag hört att det snöat, och det var snö!

Men nu på eftermiddagen har det snöat ordentligt, det VRÄKTE ner en stund! Fast den blir nog inte kvar så länge, då det inte varit kallt.

 
Se, det snöar!

 
En stund senare

Barnen och jag for runt i lägenheten och kikade i alla fönster - det är så roligt varje gång det kommer snö, den första snön, och den andra och den tredje och den...

Tycker om snö och vinter, det ska vara snö och 5-10 minusgrader när det är vinter. Inte plusgrader och regn som det ofta är nuförtiden.

Kommer snön, kommer den tidigt, i massor, så töar det och blir en grön jul, en grön vinter och en grön vårvinter, så kommer det mycket snö igen när man väntar att det ska bli vår och spirande grönska! Upp-å-ner-på-vända-världen!!!

Hoppas på en normal vinter i år, värd att kallas vinter.



Dag vid spisen!

Trot eller ej, men idag har vi BAKAT, både vanliga bullar och en havrekaka med nougat och hackade hasselnötter! Sen fortsatte jag med att göra fiskgratäng. Den är snart klar för avsmakning. Tror den blir god. Gratängsåsen var god och moset var gott, så då borde det ju bli gott tillsammans och med fisken.

Och vad mycket disk det blir när man håller på! Har försökt hålla undan vartefter, så nu är det "bara" efter maten kvar, tillräckligt det! Men det spar jag till i morgon. Ska äta nu först, sen ut med Teo en timme eller så, ta reda på bullarna och frysa in, den andra kakan, och så vill jag titta på SOS Familj kl 20-21, så det blir lite körigt ser jag. Redan 18.44... Får lägga om planeringen!

Nä, nu är det nog klart, känner jag på mig!

Rensa silen...

Nu har jag gjort något som är bara sååååå äckligt, man hulkar och har sig...

Tog bort silen för avloppsbrunnen i badrummen. Den var ingen vacker syn, speciellt inte på undersidan. Den ligger i stark rengöringslösning nu. Så egentligen har jag bara gjort halva jobbet... Tog en plastpåse på handen (hade inga handskar) och stack ner handen i brunnen och fiskade upp massa hår och annat äckel... huuu, jag ryser. Typiskt karla-göra!

******************
Kanske att mina medikamenter har börjat göra nytta, känner mig något bättre nu än för några timmar sen. Finns hopp!

******************



Lite bilder - igen

Har nyss varit ute med hunden, kameran med, tagit lite bilder.
Undrar om det kallas för stilleben, när man zoomar in något och fokuserar på det? Har hört talas om stilleben när man målar, t ex ett fat med frukt på ett bord, att det skulle vara ett stilleben... Kan ha väldigt fel här, kanske ska kolla det i en ordlista någongång!
Nästa undran - heter det stíllében (med betoning på i och e, och sista delen uttalas som namnet Ben) eller som det stavas, stilleben, alltså som ett ben som är stilla...!!!??? Stille-ben eller stíllében??
Som kanske är något helt annat! hihihi


Träd som ramlat, med lite utsikt i bakgrunden, Gårdstjärnsberget idag, middagstid


Skäggig björk, med lite utsikt i bakgrunden, Gårdstjärnsberget idag, middagstid


Liten gran, med utsikt i bakgrunden, Gårdstjärnsberget idag, middagstid

Rör mig ofta däromkring. Gårdstjärnsberget. Trivs där i backarna.
Med ny förskylning i kroppen, kändes det som att jag höll på att dö innan jag var uppe. Följde 5 km banan från Hantverkargår'n, "baksidan av backen", sen upp till Toppstugan och så vägen ner. Och det var sista biten upp till Toppstugan jag höll på att dö, där är det brant, kan jag lova! Phu så svettigt det blev där! Sen är det nerför!

Försöker kurera mig med div medikamenter jag fått tips om. Massor med C-vitamin (brustabletter) , Exberitox (sugtabletter) och Echinaforce (droppar i halvt glas vatten, smakar vidrigt kan jag intyga!). Hoppas att de inte tar ut varandra!!

Lyckas jag kurera mig hyfsat, blir det nog Folkan och Hela huset i kväll. Känner för det, var länge sen det var dans nu. Om man bortser från Kick-offen då. Just det ja, skulle ju fråga om jag fick ta en kompis med mig, det har jag glömt! Fick erbjudande om att följa med i torsdags, skulle ge besked idag, då jag inte visste just då om jag var barnledig eller ej. Kan ju inte tänka mig att svaret blir nej, men bäst att fråga ändå, än att bara ta för givet.

Förra helgen var det KM på ridskolan. Hoppning på lördag och dressyr på söndag. Dottern var med båda dagarna. Framhoppningsklassen kom de runt med en vägran, dottern och Micro, KM-klassen vägrade de ut sig. Då gick det bättre på söndagens dressyr, då blev de tvåa! Mycket stolt dotter och om möjligt ännu stoltare mamma! Jag väljer att inte lägga ut bild på min dotter, även om jag vill visa hela världen, men man vet inte vad för "knäppskallar" som hittar till de mest omöjliga sidor! Som denna, t ex.

Tog ju lite bilder idag på skräp man hittar i naturen också!
Undrar hur lång tid Moder Jord och Vädrets Makter behöver för att få undan detta, och undrar hur länge de redan legat, en är ju rätt nyligen slängd, men de andra:




På jobbet är det lugnare nu. Inte som före semestern, men lugnt. Lite för lugnt. Känns inte bra. Ojämnt flöde! Rätt vad det är så bara vräker det in, så blir det nästan stillestånd, så vräker det på igen. När det blir lugnt, tar man det lite lugnt själv, då hinner man inte med när det plötsligt vräks på! Då kommer man efter, och det känns inte alls bra. Så kommer man upp i tempo igen, ja, då blir det lugnt igen...

Ja, det får räcka för nu!
Ha en bra resten av dagen och kväll, så hörs vi!



Hösten är bra vacker!

Några av dagens bildskörd. Höst i Hälsingland

Vinströmmen
Höga sandbankar omsluter ån här, som på så många andra ställen. Har försökt att fånga just det - höjdskillnaden. Gick sådär. Man hör forsens brus, dock går det inte att få in det i stillbilder...

 
 
Naturens krafter, vid kraftiga regn gröps bankarna ur, och vägen runt blir smalare och smalare...

Frostkilen
En plats många åker till om sommaren för att bada. Och många (de flesta) tar sig över ån till standen från fotografens sida. Det finns en väg dit från "rätt" sida, men den är det inte så många som hittar! hihihi

 
Stranden är härligt rund, en udde. Höga bankar även här, och sanden försvinner vid oväder och snösmältning, så till sist ramlar träden omkull!

Detta om detta, ha en bra resten av dagen och kväll!!



Tjejmilen nästa!

Nu är det kla'rrt!
Nästa år är man med på Tjejmilen igen, utan att behöva betala startavgiften själv!!! Företaget betalar! H gick in till VD'n idag och frågade, för vi har pratat om det ett tag, och jag har erkänt att jag inte vågar, så hon stega in idag på förmiddagen. Vi fick JA!

Så nu har hon (med smakråd från mig) gjort en inbjudan och sänt ut till alla damer i företaget som har mejl, och till alla arbetsledare att sätta upp på anslagstavlorna ute i fabriken. Hoppas att många anmäler sig, och att vi blir ett antal Tjejmilen-kvartetter! Tänk va' kul!

Och min chef (som ofta köper in reklamprylar att dela ut) sa att vi skulle få se ut en funktionströja, ur en Craft-katalog han har, och så skulle han se till att det kom tryck på dem, så skulle vi alla som deltar få en!! Jag är gärna en reklampelare, när jag får avgiften betald och en bra tröja att använda på träning av alla de slag! De är ju dyra att köpa för egen peng!

Fredagkväll, ja, då vill man gärna ha något snyggt att titta på, och bra musik att lyssna till! Njuuuuut!!!

Stiltje, gympa och party!

Det har blivit lite stiltje, kan man säga. Det blir kväller så sent jämt, och man måste lägga sig, så det blir liksom ingen tid över... Kan ju inte smita in och blogga på jobbet under arbetstid!
  1) har inte tid
  2) vi har öppet kontorslandskap, så det går ju liksom inte att smyga med att man är i andra program/internetsidor än det som hör till jobbet

Både igår och idag har jag gympat. Jättekul! Styrkestep med Gymnastikföreningen igår, och på IP idag med "jobbgympan", också roligt, men alldeles för seeeeegt! Det var första gången jag var med på den nu, har ju bara jobbat där i tre år... Stationer med mest styrkeövningar i olika varianter, med stänger och med kroppen som vikt, och lite kondis, men det var det lilla det! Och så fick man jobba själv i visst antal sekunder, 30?, vila en lite stund, 15 sek?, på't igen och så vila, byta, vila... Frågade om de brukar variera med att prova push eller core ibland. Lät lite tveksamt, men kanske?!

Är nog mer för typ styrkegympan, där man få ta i på ett annat sätt, hänga med en ledare som visar och talar om när var hur man ska skutta, lyfta, trampa, börja om... Hur som, ALL gympa är bra, framförallt om man varierar sig. Efter gympan, var det Teo's tur, då fick jag lust att springa lite, så då gjorde jag det! Säkert 10-15 minuter! Så skönt! Känner i kroppen nu att man härjat lite några dagar. Ryggen och baklåren har fått mycket "stryk". Ska kännas att man gjort något!

Tog lite bilder i lördags när jag var ute med Teo. Var runt Gårdtjärnsberget då. Lånade Fridas kamera, har alltid inbillat mig att hon har en bättre kamera, men jag tror inte det. Eller så är det jag som inte kan ställa in den!? ;-)






Ja, lite disigt och dimmigt och blöt luft, ca 5 grader har jag för mig att det var. Lite sol som gör vad den kan för att försöka tränga igenom, men inte lyckas. Senare på dagen lyckades den dock!

På lördagskvällen var jag och två kompisar på filmpremiär. Eller nästan premiär, den riktiga premiären var i Bollnäs för någon vecka sen. Vi blev några riktiga linslusar, i allafall! Förstasidan i lokalpressen och insidesbild... Sen filmade även filmmakaren på Bonden och bion, så nog hamnade man där också, så nu är man även på Tuben... Kan ju säga att det känns både kul och PINSAMT!! Fick ju höra massa kommentarer om bilderna i tidningen på måndagen, och tyckte att alla gick omkring och flina åt en när man var ut med vovvi på lunch och kvällen sen. Fast det kan ju även vara inbillning, förståss!

Nähä, nu är det hög tid att krypa till kojs!
Go'natt och ha en bra onsdag!


Kick-off

Ja, då har man åter varit på den årliga Kick-offen! Som vanligt var det väldigt roligt. Faktiskt MER roligt än det brukar vara...!!! Och DET säger inte lite!!!

Avfärd 07.00, eller ja, lite över... Tidsoptimisten hann ju inte i tid nu heller, så klart... :-(   Fick jag ju äta upp ett antal gånger!
Framme ca 10.45, efter fika på Gävle Bro, och en tur in till chefens dotter för att hämta en påse... Lite felkörning och så var vi på banan igen!

Samling på Möbelcenter för lite info kl 11.30, lunch på Dieselverkstan 12-13, en underbart god soppa med fisk och lite annat gojsgojs , mmmm. Lite lättare att äta än fjolårets kycklingsopp... stora bitar svåra att skära till munsbitar med en sked, det var mer än en som fick sin kyckling- eller potatisbit över skålskanten!

Tillbaka till Möbelcenter för lite mer info, och siffror och framtidsplaner och mer siffror. Gäääsp... Sen blev det dax för en föreläsare, Tomas Lönn, om beteende och VARFÖR man gör det man gör, och om varför man inte gör något av slumpen... det finns en orsak, det är inte slumpen, var budskapet. Vad utlöser ett visst beteende? Massa exempel, massa aha!-upplevelser, "tänkte-inte-på-det-på-det-sättet-men-det-stämmer"-upplevelser, skratt. Han var lite ståuppare mellan varven! Ett sätt att prata som gjorde det svårt att höra och hänga med mellan varven, det var väl det negativa. Han gav våra säljare och ÅF något att fundera på i sitt fortsatta arbete! Önskar dem lycka till, så jag får behålla mitt jobb!! Man är ju sig själv närmast, ändå...

Efter föredraget blev det mingel med lite dricka och macka för den som ville. Vi var några som gick till hotellet och fixade våra rum, som inte var klara när vi kom tidigare på dagen, så våra väskor stod i bagagerummet. Upp med det på rummet och på med lite mera sminkt, fixa lite med håret och så tillbaka och snabbmingla lite, innan vi promenerade i ett LÅÅÅÅNGT led ner till Hammarby sjöstad eller vad det heter, och kl 18 gick vi ombord på M/S Viktoria för middag och umgänge fram till 22. Middagen var buffé, div plockmat, gott och lagom. Man blev inte så där däst och plumpmätt. Lagom! Vin, öl, snaps, avec...

Trubadur, som var jätteduktig och spelade och sjöng för glatta livet, delade upp oss i lag blå och lag röd (kan det bero på att vi är från EDSBYN?) och det lag som sjöng högst och mest vann. VAD vet jag inte, äran?! VI vann, lag röd!!

Det som var väldigt roligt, var att det var några bland ÅF'arna som entade scenen och visade sig vara väldigt musikaliska också. Skitkul! Jätteduktiga!

Naturligtvis dansade vi ju till all bra musik! Disco, bugg, foxtrott...

När vi blev tvungna att kliva av båten vid 22, fortsatte somliga av oss till Golden Hits, och fortsatte dansa natten lång, ända till halv tre, faktiskt. Då hade åtminstone jag så ont i fötterna, så jag knappt kunde stå på dem längre... Sen ringde klockan 07.00, dusch, frukost och så åkte vi stax före 9. Hemma ca 12.30, åt, och på jobbet kl 13-16.30. Nån som är trött??? En aning! Trött och nöjd!

INTE  bakis, faktiskt, trots att det blev en del blandning, men det blev mest vatten på Golden. En öl när jag kom fram, som jag delade med mig friskt av, sen gick jag på vatten. Varmt och svettigt kräver sitt vatten! Då klarar man sig även från att bli bakis, enbart trött idag. Golden-upplevelsen skulle kunna få sitt eget kapitel, vi får se vad det blir med det!! Inte nu, i alla fall...

Tänkte lägga in lite musik här, som minner om Golden Hits, och fick väldig beslutsångest, men denna spelade och fick oss shejka loss! Bland MÅNGA andra!
http://www.youtube.com/watch?v=GscyrACOKJA
 

Packat och en liten vaggvisa

Sådärja, nu har jag provat byxor och blus och konstaterat att jag ska INTE ha de byxorna.
Det får bli de gamla invanda jeansen, i år igen... Blusen får jag offra mig att ha, då jag inte har något annat som är "snyggt" upptill, men jag känner mig bra utklädd. Med jeansen gick det skapligt. Med "finbyxorna" blev det för mycket maskerad, det var inte jag.

Ska man vara borta sådär och bland folk en hel dag, måste man känna sig någorlunda bekväm, då vill man inte känna sig som på maskerad! Fast jämfört med alla andra kommer jag att se ut som en luffare! Men det är jag ju, så...

Så har jag då packat det jag kan packa. Resten ska jag ju ha i morgon bitti, så det kan jag inte stoppa ner i väskan än. Du vet, luktigotter, målarfärger, hårgrejsemojs, tandborste och -kräm... såna prylar.

Var ut med Teo, gick strax efter kl åtta, jisses anåda vad det regnade! Hade regnjacka och -byxor, men blev blöt så det droppade om kläderna när jag kom in! Tack och lov inte igenom, men ändå. Väntade in i det sista i hopp om att det skulle ge sig, men icke. Det var bara att bita ihop och stega ut i blötan. Sådana här gånger är det INTE roligt att vara hundägare, kan jag lova! Men han blev nöjd, ligger i sin bädd, helt utsträckt, trots att det bara blev en liten koppelpromenad under gatlysena.

Sitter och funderar vad som kan passa bäst, just nu... har så jäkla ont i nacken (datorjobb och -fritid) och så ont i munnen efter tandläkarns framfart där. Whisky eller en paraflex comp? Jag tror inte det är så bra att ta både ock! Tar jag wirren nu, kan jag ta en comp i morgon innan vi sticker, om jag fortfarande har ont... så det blir nog en lite wirre nu! Hade det inte varit så sent, skulle jag gjort i ordning en kopp te med honung OCH wirre, nu får det räcka med wirren. Det tar ju sån tid innan teet blir dricktempererat!

http://www.youtube.com/watch?v=1OVPWtLj604

Testar om det går att lägga in en musikvideo, eller en länk till en musikvideo... OM det funkar, så är det snygge Tarkan med låten Bam Teli, en skön lite vaggvisa! Hoppas att det funkade, ser ju inte det förrän jag sparat och publicerat... tror jag. Ha det bra, så hörs vi på fredag-kväll eller till helgen!
 

Mat och Kick-off

Testar så här ett tag, så får vi se om jag gillar det bättre... Omväxling förnöjer!

Nu ska jag börja laga mat, blir potatis med korv och ägg. Dottern for till stallet, såklart, sonen for iväg ut till en kompis, kvar blev jag.

Bedövningen har nästan släppt nu.
Efter maten ska jag börja prova lite kläder och packa för i morgon. Åker ju på Kick-off då, till e'Stockholmo, stora staden. Ska bli kul att få träffa alla ÅF'arna och få lite ansikten till namnen, rösterna och dialekterna! God mat, rolig föreläsare och god mat igen på en båt efter Mälaren. Efter kl 22 på kvällen, blir det fria aktiviteter för den som fortfarande orkar! Vi sticker från byn 07.00 ca. Kommer hem sen fredag eftermiddag. Ska bli så roligt!!! 


Trasig tand...

Nu var det ju så här, att i morse valde jag att äta flingor och mjölk till frukost, för jag hade lite dåligt med tid för att bre mackor och göra te, som jag egentligen ville ha. Flingorna är müsli, med lite nötter och torkad frukt och div flingor och gryn. Nötter och torkad frukt är ibland ganska hårda. Har jag märkt flera gånger, faktiskt...

Just idag bar det sig inte bättre än att jag bet sönder en tand... ajajajajjjj....
Ringa till tandläkaren, fick komma dit idag på eftermiddagen, kl 14. Lika bra att göra det på en gång, så det inte blir värre. Sitter nu här och har en öm mun, bedövningen håller på att gå ur, så det sticker och känns konstigt. Svullet, liksom. Dricker man vatten (har inte vågat mig på något annat än) så känns det som att det ska rinna ut på sidan som är bedövad.

Det är TREDJE gången detta händer. Första gången var sommaren 2005, och förra året har jag för mig, och så idag. Dyrt är det också! Tänk vad mycket roligare man kunnat haft för de pengarna!

Min tandläkare förklarade och visade med en enkel skiss, på ett bra och tydligt sätt, hur det kommer sig att man biter sönder tänderna sådär, det är ju de som man i unga år fyllt med amalgam som går sönder.

DÅ var man tvungen att borra rent runt kariesangreppet (hålet) och så göra en konformad fördjupning, som man pillade ner amalgamet i, och så "hölls det fast" av tanden. Detta ger påfrestningar när man tuggar och biter i hårda saker, så till sist brister tanden i den tunna delen, där konan är som bredast och alltså tanden tunnast.
Det här var svårt utan bilden och tandläkarens fackuttryck, som jag givetvis redan glömt!

NU använder man ju plastfyllning, och den "klistrar" man fast i tanden, och således kommer det i framtiden inte att hända lika ofta att man biter sönder tänderna på det viset. Amalgamet sitter alltså inte fast i tanden, utan hålls på plats av den utborrade fördjupningen...

Nu är det så, att mina tänder sitter minst sagt TÄTT, får knappt ner den tunnaste tandtråden mellan dem. När man ska lappa ihop en trasig tand, sätter de ju på en "krage" runt tanden... Gissa om det är en tandläkare som får jobba sig svettig för att få dit den, för att inte tala om när den ska bort sen när tanden är klar...
Jag är nog mest glad åt bedövningen när kragen ska på plats och plockas bort!

Nu är det gjort i alla fall, för den här gången.
Fick dela upp betalningen på två gånger, för jag hade inte pengar nog...

RSS 2.0