#200 - Sista april = gömma hunden i soffan

Just nu mår jag dåligt. Väldigt dåligt. Det finns inget jag kan göra. Mer än att spela TV och dator på högsta volym. Men det räcker inte. Smällare och raketer har högre volym...

Jag skulle ju ut och åka med hunden. Åka till skogen långt bort från smällare och raketer. Så han fick springa sig trött. Sova sig igenom kvällen med hjälp av Magnecyl. Apoteket hade slut på Magnecyl. Det var dagens första smäll. Dagens andra smäll kom när jag efter en cider kom på att jag inte längre fick köra bil... Fan, va' dumt av mig! Men gott  var det!

Nu, när kl är strax efter 22, har jag öppnat bäddsoffan och visat på honom att krypa ner, I soffans innanmäte. Har stängt igen. Får se hur länge han står ut där. Om det är något dämpande? Har bara en liten springa kvar. Törs inte stänga helt, men det kanske jag borde? Han hör väl av sig när han får torgskräck!?

Men om JAG mår dåligt, så är ju det INGET mot hur hunden mår! VARFÖR används smällare vid sista april och nyår?????? Kan någon ge mig ett enda vettigt svar på den frågan. Ett enda vettigt svar!! Och då menar jag VETTIGT svar på den frågan!

Jag var ut med den skotträdda hunden för ett par timmar sen. Då gick jag förbi TVÅ gäng inom ett par hundar meter med ungdomar som inte var helt nyktra. En eller ett par  i vardera gänget var rejält berusade, och togs omhand av sina kompisar. De inte fullt lika fulla kompisarna hade fullt upp med att smälla smällare. Tack o lov kunde de hålla sig när vi gick förbi, men före och efter small det bra...

Han ligger fortfarande tyst och lugnt inuti soffan...! Det kanske är kvällens räddning?

Kom med ett enda VETTIGT svar på varför man måste smälla smällare!! Räcker det inte med att tända kasen och njuta av brasans värme och ljus?? DET får ju inte en annan göra! Man får vara hemma och gömma hunden i soffan!

Ledig!!

Ledig i fyra dagar nu. Sköööönt!
I morgon eftermiddag åker kottarna till faderskapet, vilket då innebär TRE dygn för mig själv att göra det jag vill med. Vill mycket! Svårt att välja. Fast man ska våga också. Och ha lust. Alldeles beroende på vad man väljer!

Hur som, är det lovat vackert väder, sommarväder rent. DET ska bli underbart. Älskar värme. Hoppas verkligen att blåsten ger sig av någonstans lååååångt bort! Hatar blåsväder! huuu

Skulle då vara härligt med en egen lite skyddad täppa att njuta solen i... Vet exakt var, men den är inte min... än. Om någonsin. Har inte gett upp än.

Medan ungarna är i skolan i morgon, ska jag försöka ta mig i kragen och röja undan värsta röran, så man kan känna sig LEDIG sen. Det är ju trots allt torsdag då, städdagen. Fast det var många år sen jag hade städdag på torsdag. Hade det förr... Fast då städade man på torsdagen, och bara då. Nu är det mest varje dag, varannan i allafall. Om man kan kalla dammsugning för att städa! Blir så grusigt/sandigt av hunden. Fastnar i pälsen när vi är ute, sen när pälsen torkar, rasar det ur...

Bjuder på favvolåten just nu, har ju haft den förut, men den ÄR ju bara så vacker, både video och låt, njuuut.

 

Själv ska jag gå och lägga mig nu. Trött. Bäst att passa på att gå och lägga sig då... Så jag är pigg i morgonkväll!! Då måste jag ta hunden och åka låååååååångt bort, dit inga smällare hörs... Blir inget mysande med någon trevlig typ vid någon brasa då inte. Mest för att jag inte har någon trevlig typ att mysa med, men även för hundens skull. Förra året var vi i skogen och gick, får väl göra det i år också...

Vi syns på soldäck!!


#198 - Besökstid!

Idag har jag fått svar från banken. Nästan en hel vecka för två rader! "Utifrån den information du uppgett, måste vi meddlea att vi ej kan bevilja den sökta krediten"... Jag visste det!

Hur logiskt som helst! Med ett lån som innebär ränta och amortering och ett hus som innebär driftskostnader, till en lägre summa än jag idag betalar för lägenheten, så är det ju solklart att jag inte klarar av det...

Min verklighet stämmer INTE överrens med konsumentverkets kostnader för ett "normalt" liv, de innebär i vårt fall ett liv i lyx!

MEN, jag har äntligen, vet inte hur många gånger jag ringt div nr, fått personlig kontakt med banken, och fått en tid för en träff! Vem vet, det KANSKE går bättre... eller??  Jaja, det visar sig!!


#197 - Kvällssvammel

Blev bara en liten tur ikväll med Teo. Blev sent innan vi kom ut. Bara precis så han fick rasta sig.

Men åh så skönt det var ute! Varmt! Hade bara en collegetröja på mig. Ingen t-shirt eller linne under, ingen jacka över. Och jag frös inte! Inga vantar heller!

På jobbet har vi så himla kallt. Fryser så nåt hemskt! Fleecejacka på inne. När man kommer ut för att åka hem på lunch, får man en smärre chock! Det är varmare ute än inne! Och inte har det blåst just nå heller... Typiskt, en dag när man ska jobba, DÅ är det minsann prima väder... Men såg på nyheterna att det blir KANON på torsdag! Då är jag LEDIG!!! Fast kan ge mig tusan på att det stormar...

Stekte makrill i kväll, och gjorde riktigt mos, på riktiga potatisar, så gott! Längtar redan till morgondagens matlåda! hihihi

Var på hälsokosten och köpte piggpiller idag, efter jobbet.
Är ju så fruktansvärt trött jämt. Klarar inte att stiga upp före 8, som det verkar. Är i totalt koma från ca 14-15 på eftermiddagen till ca 20-21 på kvällen. Många timmar blir det som man får kämpa sig igenom. Förhoppningsvis ska jag kunna klara dessa timmar lite bättre nu då... det visar sig.

På helgen, om jag sover 01-08, sju timmar, då klarar jag eftermiddagen. Men under veckorna, då jag sover 23-06, också sju timmar, då är jag i koma. Kan ju konstatera att jag sover min bästa sömn nånstans 04-08, och att kliva upp då, är ju dömt att misslyckas! Då har inte jag sovit klart. Bara att konstatera fakta. Är INGEN morgonmänniska.

Du som följt min blogg en längre tid, vet att jag tagit upp detta förr, och det är så himla jobbigt. Det är mot ens natur, mot ens biologiska kroppsklocka. Somlig tycker att folk med denna kroppsklocka är sämre människor än de som har en tidigare kroppsklocka. Är det verkligen så??? Att vi kvällsmänniskor är sämre människor än morgonmänniskor?? Jag tycker inte det, men samhället är uppbyggt efter morgonmänniskor.

#196 - Bankelände!



Skickade ju inte elektronisk förfrågan om lånelöfte på onsdagskvällen.
Skulle ta ca 24 timmar.
Har inte fått svar än.

Har idag försökt ringa banken, för att få till ett möte med dem, lämpligen på torsdag då jag är ledig. Kundtjänsten ur funktion. Försökte desperat hitta nr till mitt lokala bankkontor.
Eniro.se - bara nr till kundtjänsten.
Hitta.se - bara nr till kundtjänsten.
Sent om sider fick jag nr av en kompis. Även om banken stänger kl 15 för kunder, borde det ju finnas folk kvar till 17. Tyckte jag. Men icke!

Det börjar kännas som att det inte är meningen att jag ska ha det där huset. Det bara jävlas ju hela tiden! Men än har jag inte gett upp! Provar igen i morgon, till det lokala nr! Då var det väl fanken om det inte ska gå att komma fram!

Får väl önska mig själv lycka till!

#195 - Min trista men effektiva söndag

Har tagit lappen med mig ut på balkongen. Lite svårt att se, blir så ljust åt ögat, och skärmen mörk, men funkar hyfsat.

Har varit en innedag idag. Det fina vädret till trots. Lägenheten är sval och balkongen i skugga till långt fram på eftermiddagen, så man märker inte att det är fint och varmt ute. Finns ju både för- och nackdelar med det! Idag var det en fördel, jag kom inte ut och fick lite gjort hemma. Städa, plocka, tvätta, putsa fönster, skura toa...

I morse, när jag skulle ut med Teo på morgonrastning, tittade jag ut genom fönstret, sol, och på termometern, +19 grader. Det blev linne och korta byxor. Fick en smärre chock när jag kom ut! Brrrr va' kallt det var! Men orkade inte gå upp och hämta jackan. Träffade en annan hundägare, som såg att jag frös, och fick roligt åt min övertro till vädret! Själv hade hon konstaterat att det var +4 grader... och hade jacka på sig! Hmmm.

Efter frukost fick barnen i uppdrag att städa på sina resp rum. Sonen skred till verket utan knorr. Dottern började i vanlig ordning argumentera. Till slut blir man så trött på det, och mina motargument tar slut, så det blir lite typ stampa foten i golvet och kommendera, basta! Då gick hon in på rummet sitt, satte sig på sängkanten med huvudet i händerna och sura så det dröp om henne, men städa - ICKE!

Det tog väl en timme eller så, så kom hon på andra tankar. Jag berättade att vi ev skulle få främmande, och att jag skulle göra sockerkaka. Då blev det fart! Om man kan kalla det för att städa, när man samlar ihop alla kläder som ligger utspridd på golvet och lägger i tvättkorgen...??

Efter lite städ, tvätt och sockerkaksbak blev det lunch, som dottern gjorde. Hon jämrade sig och var hungrig, och jag var inte klar, så då fick hon i uppdrag att fixa köttbullar och mos. Jag menar, hon är 12 år, då kan man värma köttbullar i stekpannan, koka upp vatten och vispa i mospulver! Lite protester blev det ju, men hon gjorde det! Fullt godkänt resultat!

Putsning av rumsfönstrens utsida, som blir väldigt dammiga, då de vätter mot vägen. Insidan får sig en omgång en annan dag!

Fika, sockerkakan med kaffe till mig, mjölk till ungarna. Något främmande dök det inte upp, konstigt! Kört vilse kanske? Eller ångrat sig?

Sen blev det äntligen Teos tur! Sonen ville följa med och vi tog oss en tur till huset för att kolla ev felplacerade träd!

Nej, precis som jag mindes, inga sådana! Möjligen att det är ett körsbärsträd (tror jag att det är) som kan ställa till det, men jag tror inte det. När solen kommit så långt fram, att den kommer bakom trädet som då skulle kunna ge skugga åt sittplatserna, så är den så högt att det inte utgör något problem. Skuggan blir kort. Dessutom har solen börjat skina på baksidan då, och framsidan blir i och med det ointressant. Trädet är inte heller så stort, och det kanske går att hålla det på den storleken?? Kan inget om sånt...

Väl hemma igen, gjorde jag ett försök att sitta på balkongen en stund. Lutade bak ryggstödet på solstolen, solen i ansiktet, i allafall då det inte var moln för. Somnad nästan, dåsade och var rätt långt borta. Sköööönt.... ända tills det kom några mullrande farkoster, lät som de var på väg till månen!

Dylika farkoster ska föras fram i cruisingfart, lugnt och stilla, då är det helt ok, kan till och med låta trevligt, mysigt, men INTE när det ska gasas och ha sig! Det var ett par sådana, och så var det några andra som gasade med betydligt vassare ljud, bl a en svart BMW... några gamla volvo typ 740.

Då gick jag in och började med maten istället, var ju dax i allafall. Kladdade färskost och dill på laxbitar, lite vitpeppar, lindade bacon runt. och så riven gratängost på. In i 200 gr varm ugn, som sänktes till 125 gr, ca 30min. Så gott det blev! Nästan smälte i mun... fullkornsquinoa till. Till och med ungarna tyckte om det!

Nu får det vara slutskrivet om min trista dag.
Ny vecka i morgon. Tredagars! Fram för fler tredagars! Men till femdagarslön förståss!


#194 - idag

Var ju till Öjung idag, se förra inlägget. Det blåste kallt från sjön. Iskallt! Försökte sola på södergaveln, men gav upp. Blåste för kallt. All snö på tomten har töat bort. Isen ligger kvar, svart och ogåbar. Landlöst. Brukar gå upp i maj, normal 10-15 maj. Tror ju att den går tidigar i år. Beror ju på vädret, såklart, men den ser inte mycket ut för världen nu.



Hittade några krokusar vid ett träd, vita och lila. Så fina så! En humla i en av de vita. Vad han (?) jobbade!
 
 
Som sagt, några linslusar i blåsväder!

Tog en promenad med Teo istället, lite kallt med linne dock, det blåste ju - men å andra sidan är jag en fryslort! Ska man bli fin (=solbränd) får man lida pin (=frysa!).

Mötte en traktor som höll på att sopa bort vinterns grus.

Snacka om att damma! Hua!

Hittade lite att fota efter vägen, några kvardröjande snödrivor, en LADA (!), en skylt... som vanligt alltså!
   

När vi kom upp på Djuptjärnsvägen släpptes Teo lös, och ÄNTLIGEN fri, tänkte han och skuttade iväg, lycklig som få! Hittade naturligtvis en PINNE!! Vad vore livet utan pinnar, gärna stora, så de blir lite otympliga att släpa runt på...


Letade sig till snöfläckar gjorde han också, tymla runt, myyyste.

Ömsom torr, bar väg, ömsom is, ömsom lera...

Somliga passade på att bada i ett dike fullt med smältvatten... Jag hade ingen lust att göra honom sällskap! brrr


Ja, det var väl det mest spännande på den promenaden det! Hade hoppats på en yrvaken björn, men nepp, inte idag! hehehe

Berättade även om mina husfunderingar, och trot eller ej, men det tyckte de lät bra!? Trodde stenhårt att jag skulle få veta att jag inte skulle klara det, så snacka om att bli förvånad! Jag som gruvat mig så! Jaja, ibland känner man inte sina föräldrar tillräckligt väl. Tur det, ibland!


#193 - Mera träd!

Fortsätter väl på trädgrejen!
Var till Öjung idag. Tänkte passa på att sola, det skulle ju bli så fint väder idag... Det var det också. Men sola var att ta i, det blåste isande kall vind från sjön... Svart is, landlöst. Normalt brukar den ge upp kring 10-15 maj. Vi får väl se vad som blir 2009. Mamma har statistik! Ända sen 1980. Flyttade ju dit hösten 1979.

Men nu var det träd vi skulle hålla oss till!
Tog en promenad med Teo. Gick mot Djuptjärnsvägen och tog upp på den. Kom inte så långt. Mycket snö kvar, bar en bit, sen var det bara att vända, då jag inte hade kängorna...

På tillbakavägen kunde jag konstatera, att när man kom i backen här, så brukade man ju se sjön när jag bodde hemma, för sådär en 24 år sen... Nu såg det ut såhär...


Om någon tycket Teo ser konstig ut, så kan jag meddela att det blåste rätt bra, och att han
ALDRIG är stilla, ständigt i rörelse... men nu var det den skymda (av träd!) utsikten på sjön
som skulle beskådas!

Lite längre fram, på hemvägen, kunde jag konstatera att det var inte bara här som träden skymmer sikten, där man förr hade fri sikt!

Ja, det är sjön som skymtar bakom träden! Eller isen, då...

Det var lite mer tråkiga träd i vägen...

#192 - Träd

Min mamma har gjort en iaktagelse vad gäller mig. Jag har problem med träd!
När hon sa det fattade jag först inte vad hon menade, när hon berättade så insåg jag ju att det var exakt så det var, eller är! Har inte tänkt på det själv, bara!

1) När jag bodde i huset med barnens far, så fanns det (de står fortfarande kvar!) en tre fyra gigantiska tallar på grannens mark som gränsade till vår tomt. I söderläge. Vi var sist i den byn med att få bort snön och torrt så det gick att kratta. När man skulle sola, fick man flytta filten eller solstolen ca var tionde minut, en kvart. Om man inte ville ligga till allmän beskådan ute vid vägen, och det vill inte jag. SÅ snygg är jag inte! Dessa tallar har jag svurit ve och förbannelse över många gånger!!

Här syns det lite grann hur mycket träd, och hur mycket skugga de orskar!
Bild från sommaren 2000.

2) När jag var hälftenägare i stugan utanför Sveg, fanns det några gigantiska tallar på tomten där, som var i vägen rent allmänt. Just de stora skuggade inte så mycket, på så vis var de rätt placerade, men ändå ivägen för andra saker, bilar, skön uteplats. Rundningsmärken. Men så var det då andra träd, mellan sjön och stugan, i söderläge. Den vägg som var som gjorde för att bygga uteplats efter. Där var det många tallar som var ivägen. Inte för byggets skull, men de skymde sikten mot sjön och SOLEN!! Då ville jag få bort minst hälften av dem, men vi satsade på att göra iordning på insidan först, sen delade vi på oss och min hälft av stugan togs över av hans ena dotter, så nu är de träden inget problem för mig längre. Men saknar stugan ibland. Den var mitt andningshål i livet under ca ett års tid.
 
Midsommarafton 2007 och mitten av juli 2007,
visar inga trädproblem, men väl mitt andningshål

3) Nu har jag problem med en björk. Ja, två faktiskt, men framförallt en. En stor jäkel. Helt fel placerad! Se själv!
 
Idag, ca kl 10.00
Min balkong är smal. Ska man luta sig skönt tillbaka i solstolen, måste man placera ryggstödet in genom den öppna balkongdörren, och vad har man då framför sig? Jo, detta! Från ca kl 13-17, 18 någonting. Tänk när den har blivit full med löv! Finns inte en sportmössa att man kan få sol på sig! Man kan ställa stolen längs med balkongen, och vända sig ett halvt varv med jämna mellanrum, så man får sol på båda sidorna... Problemet då är att balkongräcket är så högt, så man får mycket skugga av det.

Jag har en till björk som skymmer sikten, men den stör inte så mycket. Jo, idag, när jag skulle försöka fota ån, för att visa hur mycket vatten det är i den, då var denna lite mindre björk ivägen... Se själva!
 
Idag, ca kl 10.00
Försökte även hitta en jämförbar bild från i somras, för att man tydligare ska se vattennivån, men hittade ingen.

Det var mina trädproblem, det. Hoppas att det är det sista trädproblemen jag har i livet, det är inte roligt, särskilt som träden inte varit på min mark, jo, vid stugan, och de skulle ju bort, men var ju kvar så länge jag var hälftenägare. Är tämligen säker på att de fortfarande är kvar, för övriga tyckte inte att de var ivägen. Det var bara jag. Upplevde jag det som. Det var bara jag som var soldyrkare i det sällskapet!


#191 - Väntar och väntar

Inget besked om lånelöfte... väntar och väntar...
Ser ut att bli en fin dag. Soligt. Varmt. Hela helgen, dessutom! Härligt!!
Nästa vecka är bara tredagars - härligt!!

#190 - Morgonfunderingar

Sitter som vanligt i vardagsrummet med Nyhetsmorgon på TV och lappen i knät. Äter frukost, läser lite bloggar. Försöker vakna. Verkar som att det ska bli fint väder. Vi får väl se.

Trött. Så himla trött. Dels av sömnbrist. Lägger mig för sent, jämt. Dessutom helt slut mentalt på alla mina funderingar om hus v/s lägenhet.

Funderar om jag verkligen fyllde i alla siffror rätt på den där ansökan jag skickade in igår? Jag kryssade ju i "på heder och samvete" att det är rätt uppgifter... Ev att jag skrev fel på en? Att jag läste lite fel och därmed räknade och fyllde i fel... Hade sparat webbsidan, men precis som jag trodde, så gick det ju inte! När jag skulle kontrollera nu, så var det ju bara "konstiga" sidor. Oläsliga. Så jag är fortfarande ovetande om jag fyllt i rätt eller fel... Kan man göra om den? Undrar om jag hinner på lunchen?

Usch, vilken dag det blir... vänta är inte min starka sida! Är dåligt rustad med tålamod för det!

Antagligen har jag för liten inkomst för att vara betrodd om att få låna. Med tanke på Konsumentverkets siffror för vad vi bör använda till div utgifter, så lever vi långt under existensminimum! Tänker framförallt på kontot för mat, för sport och fritid och bilinnehavet!

MEN, då har försäkringskassan inte samma siffror för "normalhushållet" och vad man bör ha över för dessa saker, för då skulle jag haft minst tredubbla bostadsbidraget! Så skillnad på olika hur man räknar!! VEM som räknar...

Nu är det slut på frukost, och dags att börja göra sig iordning för jobbet... skulle vilja gå ut i trädgården och kratta! Eller sitta på uteplatsen och lapa sol! Ha en bra dag!

Är du ledig - njuuuuut ute i solen!!

#189 - Husdrömmar

Har tittat på huset i kväll.
Direkt efter jobbet trampade jag dit.
Spännande! Nervöst... Kul! Äntligen!!

Första intrycket; här kan jag tänka mig att bo!

Hallen. Nyfixat. Vitt och svart. Gillade den. Rymlig.

Köket. Ny diskmaskin. Kyl/frys i köket litet. Modell äldre. Fungerar säkert ett tag till. Arbetsköket relativt nytt och fräscht, utom just kyl/frys och spisen, men nya luckor, relativt ny fläkt. Skivor såg fina ut. Lite småfix. Färgdutt, typ. Stor kamin som ger skön värme. När man fått tag på ved...!

Tvättstugan. Ny tvättmaskin. Lite fix och dutt för att få lite snyggare.

Allrummet/matplatsen. Behöver nya tapeter! Kan stå ut med dem, men inte så länge. Taklisterna måste sättas om, men om det ska upp nya tapeter, så blir ju det i samma veva. Lika matta i hall, kök, allrum. Den såg fin ut. Gillade den lite mörka "ekparketten" eller vad det skulle föreställa.

Sovrummen nere. Inget att anmärka.

Toalett nere. Orange färg på väggen runt badkaret... Fläkt insatt men ej installerad, kabel hängde med skarvsladd ut i hallen. Det var någon elektriker som inte haft tid. Inga vid första anblick synliga fuktskador eller andra skador.

Allrum upp. Lite vitlasering av taket så blir det bra. Lite fix på väggen vid trappen.

Sovrum upp. Inget att anmärka. Fint.

Toalett upp. Dusch. Lika med fläkten här. Insatt men oinstallerad.

Garage med två kallförråd. Och gott om plats för bilen!
Frysen osäkert om den går igång igen, boxen ute i garaget alltså. Modell äldre.

Allmänt. Smarta lösningar och detaljer lite här och där. Trivsamt. Trädgård på baksidan med eftermiddags- och kvällssol. Förmiddagssol på framsidan. Träpanelen på fasaden ser ut att klara sig några år utan målning. Vindskivor såg fina ut från marken. Fönstren på altan behöver fixas. Inte akut, men inom ett par tre år då! Stor fin altan! Härligt! Inhängnad tomt, BRA för Teo. Finns även grind för att stänga till helt. Helhetsintrycket bra. Insynsskyddat, stort plus.

Nu ser ju jag bara ytan. Ska nu fundera på saken. Försöka få någon att följa med, som är byggnads-/snickerikunnig, som ser andra saker, och göra nytt besök.

Har hursomhelst skickat in ansökan om lånelöfte. Satt bollen i rullning, så får vi se om det blir krasch eller...

#188 - Nightwish / While your lips are still red

Lite nattmusik... så fin, så skön... Älskar den här!



Såklart att det är Nightwish!
Go'ntt och sov gott...

#187 - Hus v/s lägenhet nr 2

Morning!

Idag var en sådan morgon när det var härligt att vara ute. Det är inte ofta jag upplever en glädje i att vara ute och gå kl 06.15, men idag skulle jag kunna tänka mig en timmes runda! Har dock inte tid med det på morgonen... Solen sken, runt nollan, ingen vind... Kommer bli en underbar dag, synd man inte kan nyttja den! Får titta på den, bara.



Räknade igår också, efter jag varit ute med Teo. Gick igenom hela pärmen, från 2009-03 till 2008-03, 13 månader, slog in i excel som smidigt hjälpte mig att räkna fram en månadskostand. Drog sen bort månadshyran och barnomsorgen, de ändras resp försvinner vid ett ev husköp.

In på min banks hemsida, gjorde en boendekalkyl. Tog lite hjälp av KV's std-värden för vår familjs konstellation, justerade siffrorna lite till vår verklighet. Längst ner visade tabellen på plus! Faktiskt mer plus än vi har idag...

Med utgångspunkt från detta, borde jag slå till direkt! Men, det är ju lite mer än bara vardagsekonomin som ska räknas in. Det kommer ju, förr eller senare, att behöva rustas lite större grejer. Målas ska det göra ca var 10 år, badrummen behöver fräschas upp, de är fr 1974, inte akut, men på sikt. Akut kan lite färg hjälpa upp trivseln.

Ju mer jag tänker på saken, ju mer sugen blir jag... Fasen, varför skulle jag börja fundera på det här??

Nu måste jag göra mig iordning för jobbet...

Vi syns på soldäck!!


#186 - Lite vårbilder

Min dagliga promenad med vovven, idag gick den åt Lillbo till. Via järnvägen och slalombacken, nedre delen av 2½ kmspåret, genom Lillboområdet, IP och genom byn hem. Det tar ca 1½ timme. Många bilder hinner det bli, och många som raderas... Lägger ut några stycken.

 
En lada... hehe, och lite tussilago!

 
Snö kvar i backen, och en lada (hihi) som sett bättre dagar...

 
Härifårn kan man visst ta sig till Gävle via Mållången, men tror jag börjar
med en fika i skidstugan, om det vore öppet... stängt för säsongen!
Nåja, det kommer väl en vinter till, vare sig man vill eller ej!

 
Backen är inte så stor, men ganska välutrustad (tror jag, åker ju inte själv)
men nu rinner det mesta bort...

 
Det verkar inte helt lätt att ta sig upp för backen... halva dagen går åt att
läsa instruktionerna vid liften!

 
Början på 2½ km spåret... Det är många skyltar här också, men tror nog att
skidåkarna har överseende med att vi "trampar sönder" deras spår, det är ju
inte så mycket kvar av dem, längre!

 
Med de här korgarna tränar ett av världens bästa freesbeelag.
Det ni! Inte bara bandy vi är bra på i Edsbyn!
Och en liten gynnare som säkert tycker det är kallt åt fötterna...

 
Väl hopsamlat skräp, ser inte snyggt ut, hur hopsamlat det än är...
Och det är blött även på sommaren här, en stig mellan skidspåret och vägen.
Tur det finns gott om stenar och en planka att gå på!


Här är det i alla fall torrt och snöfritt!

Det är nästan snöfritt nu, bara högar kvar och i skuggiga norrlägen. Blött!

Gick i Bäck i fredags, där hade det bildats en insjö på stigen, omöjligt att ta sig förbi, så jag "genade" över åkern, där varken bar eller brast det... Ena steget gick man på den fortfarande frusna marken, nästa steg hade det tinat upp, så då sjönk man en dm i lera... Gissa hur Teo och jag såg ut när vi kom hem efter den turen!? Idag hann vi torka efter vägen mellan skogen och lägenheten.

Både gillar och ogillar den här tiden.
Gillar den för ljuset, för att livet återvänder, värmen kommer.
Ogillar den för allt blött, allt brunt och dött från året innan...
Men mest gillar! Det är ju så skönt med barmark, med värmande sol.
Synd att det blåste så mycket idag, annars hade det varit ljuvligt! Lite för mycket hårda kalla vindar för min smak... Men å andra sidan är jag en sådan som trivs bäst när det är helt vindstilla, eller möjligen bara en stilla varm bris...

Nu är helgen definitivt slut, en ny vecka väntar, 5-dagars. Och jag börjar med sömnbrist. Bra jobbat!  ;-( Jaja, var ju inte tvungen att göra det här just i kväll, men att lägga ut dagens bilder imorgon, blir ju lite fel... i alla fall för mig! Nu är det bäst jag stänger ner, för nu är det bara massa svammelsvummel om inget till ingen nytta. Fingrarna far iväg på egen hand, nästan, osencurerat direkt ur en tom hjärna...? Stopp, sluta!

#185 - Tråkgöra, men nödvändigt...

Sorterar papper idag. Hur tråkigt som helst, men jag får skylla mig själv! Är jag så korkad, att jag lägger de på hög, "sen ska jag", istället för att sätta in dem i pärmen direkt, ja, då får man skylla sig själv! När det tråkiga sorteringsgörat är klart, och de sitter på rätt plats i pärmen, börjar nästa slavgöra... Föra över en hel del av detta till ett excelark, för att försöka få en överblick över min ekonomiska situation för varje månad...

Känns som att pengarna bara försvinner, får ju inget för dem! Vart tar de vägen?

Måste ju ha lite koll, känner jag, OM det nu är så att jag gör verklighet av mina husfunderingar. OM. Finns mycket att tänka igenom både en och två och flera gånger där, och vända och vrida och försöka se från alla möjliga vinklar och vrår... Det är ju inte "bara"!

Lite Bon Jovi, lyssna på vad han har att säga i början, innan själva låten börjar!
Desstom i en verision jag inte hört förr, vackert!
Nedanför en rökigare verison!





Så här är vi mer vana att höra den!!
Nu ska jag återgå till mina tråkiga papper, ladda kaffepannan först, börjar bli sjukt kaffesugen!

Fin nattmusik...

Kände akut för lite musik...
Den här är så fin...

 

#183 - Äntligen FREDAG!!!

I morgon är det sovmorgon!
Ikväll blir det nog ett glas rött... eller två!
Ugång?? Ingen aning... Finns nåt att gå ut till? Orkar jag?
God mat? Knappast, är ju själv! Te och knäckemacka känns mer troligt!

Nu måste jag skynda mig, suttit alldeles för länge här nu!

#182 - Hus v/s Lägenhet nr 1

Vi syns ju på soldäck, eller hur?!!

Känns väldigt viktigt och roligt att se fram emot, speciellt idag när det är -1,2 grader och snöväder... Det var lite tungt, minst sagt, att kliva ur sängvärmen och ge sig ut med vovven... Väder som passar bättre i oktober november, INTE i april! Inte såg det ut att bli finare till helgen heller. Jaja, jag har ju att göra här inne, men det är så fantastiskt svårt att pressa fram lite lust och inspiration att få det gjort!

Har fastnat i hustanken. Kommer inte loss. Vill ha eget hus. Egen trädgård. MITT. Göra som jag vill. När jag vill. Fel. När jag har pengar att göra som jag vill! Tyvärr innebär det även att jag inte kan ringa vaktis när något går sönder...

Men, det finns ju andra ensamma mammor i egna hus! DE klarar ju av det! Varför skulle då inte jag göra det?? Har räknat flera gånger, och kommer fram till att det MÅSTE funka ekonomiskt, för "hyran" blir ju bara hälften, även om jag höjer driftskostnaderna ganska rejält mot vad förra familjen betalade, OCH lägger till ett snabbt överslag av mina övriga månatliga utgifter inkl matkostnader, så får jag ändå pengar "över" för nöjen, kläder, pizza...

Hur väl dessa kalkyler överrensstämmer med verkligheten, ska jag dock låta vara osagt, men det känns som att de stämmer hyfsat. Ger mig möjlighet att buffertspara för framtida större utgifter som dyker upp förr eller senare.

Har ju sett ut ett lämpligt objekt. Perfekt geografiskt. Nära mitt jobb och barnens skola och kompisar. Lagom stort för mig och barnen. Liten trädgård, räcker med en handjagare för att klippa gräset, lite skottning. Direktverkande el drar väl ner en del, men oljefyllda element drar upp några poäng, och att den direktverkande elen även innebär värme utan att man fyller på med olja, pellets, ved, spån... det sköter sig själv. Finns kamin att hjälpelda i om man får tag på ved. Känns ju inte som en omöjlighet...

Som sagt, min lilla förvirrade hjärna har mycket att gå igenom, tänka igenom. Ordentligt. Många gånger fram och tillbaka.

Ett är säkert, jag blir fast i den här byn många år till, vare sig jag vill eller ej, då jag inte tänker flytta barnen från deras pappa. Sonen har nio år kvar i skolan, mellan- och högstadiet samt gymnasiet. Känns som en evighet. Vid det laget kanske jag inte längre längtar bort?

Ha en bra dag!

#181 - Vårens framsteg på en vecka!

 
5 och 12 april, en vecka mellan, tyvärr missade jag vinkeln... men tror ändå det syns hur det har töat bort!

 
5 och 12 april, lite olika zoomning, men det har töat mycket på en vecka!

 
5 och 13 april från min balkong, nu är det öppet vatten i ån!

Det var lite av vårens framsteg! Så härligt! Nu ska jag och Teo ta oss ett varv runt Ullungen, tar nog med kameran, finns nog lite vatten och en och annan lada (!) att fota efter vägen. Har jag tur, kanske till och med en liten tussilago??

#180 - Tankar i virrvarr

Nu blir det en sån där diverseblogg om allt och mest ingenting. Lite tankar som fladdrar förbi, svårfångade, svårtämjda (finns det ordet??)...

Hus
Vill ha hus, har tittat på Hemnet idag, och sett några intressanta objekt. Tre, närmare bestämt. Bra läge, i allafall två av dem, hyfsat skick, man kan bo direkt, möjligen nån tapetsering kan behövas, hyfsat prisläge.

MEN, att bo i hus innebär mycket mer jobb än att bo i lägenhet. Klippa gräs, skotta snö, hålla rabatter fina, t ex, men samtidigt har man en EGEN täppa, att sola på, att grilla i, att ha snöbollskrig med kidsen på, göra snöänglar i första snön, se de första påskliljorna göra entré... De objekt jag tittat på har LITE skottning, LITE klippning, LITE rabatter, med andra ord LAGOM för mig och barnen!

Bara öppna dörren och släppa ut hundeländet att pinka själv när det regnar och inte matte vill ut... Han kan få en egen hörna med egen hage, så slipper han vara instängd hela dagen i en trist lägenhet när matte jobbar. Kan istället sitta och kolla runt i omgivningarna, visserligen fortfarande instängd, men ute i friska luften. Egen koja, varm på vintern.

Man kan stöka på bäst man vill, måla som man vill, tapetsera som man vill, ingen hyresvärd som sätter begränsningar i hur jag vill ha det! Spela musik på helt andra nivåer!

Att bo i lägenhet kostar mer i boendekostnad/månad, men å andra sidan ringer jag till vaktis när något behöver åtgärdas, han kommer, fixar, klart. Ingen räkning! Ingår i hyran! Behöver inte tänka på att köpa och fylla pellets eller ved eller olja, eller betala en dyr elräkning för att man har direktel i elementen! Går pannna sönder, so what?! Behöver det dräneras?? Och?! Man behöver inte bry sig om sådana tråkiga saker, och det kommer ingen sur räkning på det heller!

Vill ha hus men med hyresgästens bekvämlighet... :-) Finns det???

Kärlek
Är ju ett kapitel för sig. Antingen blir jag kär i A, som inte blir kär i mig, eller så blir B kär i mig, men inte jag i B... Allt blir bara fel. Hela tiden.

Mår A lika dåligt som jag gör, när han märker att jag är kär i honom, men inte han i mig?

Jag mår dåligt när jag upptäcker att B är kär i mig, men inte kan besvara. Vet ju hur ont det gör (egen erfarenhet via A), vad ledsen man blir. Besviken. Arg. Men mest ledsen. Man försöker läka såren. Komma vidare. Suck.

Försöker hitta C som blir kär i mig och jag i honom! Finns han?? Hur många A och B ska komma innan, hur många besvikelser och obesvarade kärlekar?

Man vågar inte komma någon nära, för det blir bara fel. Vill inte bli ledsen, besviken, sårad, vill inte göra ledsen, besviken och såra.

Vill vara ärlig, men vill inte såra. Vill bli ärligt bemött, men vill inte bli sårad. Finns det någon överhuvudtaget som fixar den ekvationen?? Hur man än gör, blir det fel! Så svårt!

Övrigt
Borde göra något vettigt nu. Har ju bara resten av idag och i morgon kvar, sen blir det vardag igen. Tur det är tredagarsvecka bara! Känner mig mentalt sliten. Känner mig sliten överhuvudtaget, skulle behöva lång ledighet, med mycket sol, mycket värme, mycket party, mycket äventyr, mycket LIV! Vill hoppa av ekorrhjulet ett halvår, år, och LEVA. Några hundra tusen, mille, saknas dock... och någon vid min sida. Har du lust att hänga med?!

Vi syns på soldäck!!

#179 - Skärtorsdag!

Grått, blött, dimmigt, ja rent mjölkigt i luften, 0,8 grader.
Men, har sett på tv att det ska bli sol och varmt i morgon och på lördag!! Så lite mjölkigt ute idag, gör ju inte så mycket då jag ska sitta inne och jobba!

Igår fick jag lära mig ett nytt ord, norskt, som jag inte hört förr, och det var så mitt i prick och rätt beskrivet! Minnepinne! Så, nu kommer jag hädanefter att använda det ordet, istället för svenskans trista för samma sak...

Nu måste jag göra mig klar och cykla iväg!
Ha en bra dag, och vi syns väl på soldäck?! Cinderella 21-22 maj!

#178 - Sommar i april

Var till föräldrarna igår. Det var mammas mat jag ville åt, men framförallt
SOLEN!!! Min balkong är ju skuggad av en stor jävla björk, så där kan man
inte sola så här tidigt på året! Mammas trädgård är allt annat än skuggig,
och altaner och sittplatser överallt. Perfekt en härlig dag som igår!

Vet inte vad det var för grader, men tillräckligt varmt för bar överkropp i allafall.
Massa snö kvar, så det blev lite kontraster i bilderna!


Utsikten från glasverandans altan och sonen (lång tredjeklassare) bredvid
en snödriva, för att illustrera snömängden...



Herre på täppan

Mamma höll på med mat när vi kom, fisk. Abborre, sik och makrill. Ris, sås
och sallad. Lättöl till mig, läsk till barnen, själv drack de vin. Intogs på den
ljusa solvarma glasverandan.


Maten lagas alltid på den här, finns en elspis också, till vänster. Barnen
spelar Fia medan de väntar på maten.

Medan jag väntade, gick jag runt och fotade en massa saker.
Mammasambon samlar på skor... Vet inte hur många det är, men många nu!




Efter maten gick vi äntligen ut! Mammasambon höll på med att laga mjärdar,
så de ska vara redo när sjön börjar öppna sig om några veckor. Isen brukar
normalt ge upp helt under första hälften av maj.



Soldyrkare är vi allihopa!! Ja, okej, en pinsam bild, men det var så skönt
där i solen! Ibland måste man offra sig!

Även en soldyrkare kan tröttna på att sitta på en stol efter en ganska lång stund,
så då tog jag med Teo och hade tänkt mig en hyftsad tur på sjön, men det blev
bara en kortis! Det bar, det bar, det bar och det brast!

När det brast räckte inte stövelskaften till - och jag kan meddela att det inte var
badtemp på det vattnet! Sommarvärmen till trots!

Även fast jag höll mig i skoterspåret, som ju borde vara hårt och bra att gå på,
så var det inte så hela vägen... MYCKET vatten mellan isen och snön...
Lite otäckt är det, känns som att man ska gå igenom... Vände efter fjärde
"brasten"! För mycket vatten i stövlarna, KALLT vatten i stövlarna!
Men hann få lite bilder...


Bryggan väntar på sommar, liksom båthuset.

Att åka skoter bredvid spåret är inte så smart, längre. Kan medföra vissa
kraftansträngningar om det går för sakta... Fastnar som en sugpropp!
Skotrar är inte lätta att lyfta...



Även om det inte ser så ut på Teo, så är vi faktiskt på väg tillbaka...
Stövlarna och strumporna är uppställda att soltorka...


Syns lite dåligt, men det finns hopp om nytt liv i rabatten!
Påskliljor på väg upp...

Undrar när nästa sommardag kommer?


# 177 - Inget vettigt alls

Jobbat idag. Rätt lugnt, men ändå fullt att göra hela tiden utan att stressa.

Fredagar efter fyra är sega. Folk börjar gå hem då. Nästa gäng går vid halv fem. Bara jag kvar till fem. Men, jag har själv valt det. Jobbade ju halv åtta halv fem förr. Sååå himla tidigt! Ville prova att jobba åtta fem ett tag. Har gjort det sen december. Det går bra. Kan ofta tycka att sista halvtimmen är bäst. Lugnt och skönt. Kan höja volymen på musiken. Telefonen avstängd. Ingen runt omkring pratar i telefon. Det blir tyst. Förutom min musik, då!

Nackdelen är att man blir väldigt begränsad, då alla har gått hem och man ofta behöver fråga vidare, kan man göra så, har vi hemma för leverans nästa vecka, pris på 30 spec.skivor i spec.laminat... Mycket klarar jag på egen hand, men vissa saker behöver man andras specialkompetens för, och andras 30 års erfarenhet på...

Nu är det fredagkväll och helgen har börjat. Hela helgen kvar! Det är lovat fint och varmt i morgon. Ev att vi åker till Öjung då. Jag är ute efter att sola, få lite färg i ansiktet. Man är ju blek så man är blå! En heldag i solen skulle inte vara fel! Lite mammas mat. Kanske mammasambon tar med ungarna ut på en fisketur, om det går att vara på sjön. Kan vara mycket vatten på isen. Eller för mycket pipis. Pip-is alltså, ifall någon läste något annat...

Är sjön bra att vara på, ska jag ta ut Teo på promenad, då får jag mycket sol på mig!  Kanske kan hitta ett ställe att sätta sig med näsan i vädret en stund. Njuta. Känna värmen. Kanske somna en liten stund? Åh, vad jag längtar efter sommaren! Ligga i solen och steka fläsk! Sköööönnnnnt... Grillad flodhäst! hihihi  Nån som vill ha??

Ha en bra natt, ensam eller tillsammans med någon ;-)

Flitiga Lisa

För en gångs skull har jag inte bara "skullat" göra en massa, jag har dessutom gjort dem! Känner mig riktigt duktig nu! Nöjd. Som belöning har jag värmt lite glögg (alko.fri) och haft i lite whisky. Gott!

Fick för mig att putsa köksfönstren. Sagt och gjort. När det var gjort, nya gardiner uppsatta, blommorna duschade och tillbakasatta, duk (!) på bordet och så fick orkidéen flytta dit. Tröttnar väl snart på att flytta från och tillbaka varje gång man ska äta...

När jag sen diskat undan och fått fint på disk- arbetsbänken, så fortsatte jag med att torka av skåpsluckor, golvlister, element... dammsuga för säkert fjärde gången, moppa. Klart. Nu är jag slut!

Har vabbat även idag. Fast i morgon bär det iväg för oss bägge, till skola resp jobb. Egentligen skulle han kunna bli sjuk lite oftare... skönt med extra lediga dagar så här... Skönt med en sovmorgon, idag, igår klev jag ju upp i vanlig ordning.

Efter frukost och lite fixande med div, gick jag ut med Teo, en timme eller vad det tog. Lunch. Sen började jag med köket. Fast det tar tid! Särskilt som man med jämna mellanrum måste till datorn och kolla lite här och lite där, om det hänt något... Det var nu extra enkelt att liksom hamna vid den, då den stod på en stol! Var ju tvungen att ha lite musik när jag stökade på. Och enda stället att spela musik, är genom datorn... Inget stort ljud direkt, men det är musik, och det måste man ha. MÅSTE man ha! Annars blir det inget...

Nu måste jag krypa till kojs, om jag ska vara lika "pigg" i morgon som jag varit idag. Betydligt piggare idag än de senaste veckorna! Hoppas det håller i sig i morgon och över helgen, kanske jag kan få hallen donad då, och toan om jag har tur! Om lusten sätter in... Fejarlusten. Beror ju förståss lite på vädret också! Tänk vad lite sömn på rätt tider och ledigt kan göra!

Jag är ju ingen morgonmänniska, klev upp ca halv nio, kom inte ut med Teo förrän framåt 11, och började väl inte med köket förrän framåt 14-15. Men jag har inte gått omkring i koma större delen av dagen. Jag har inte gått och gäspat så man sett ner i magen på mig. Jag har inte suttit och hängt, mer död än levande...

Fredag i morgon, sen helg!

Go'an kylling!!

Ska delge er ett recept, eller hur jag gjorde kycklingfiléer idag... Man bläddrar i kokboken, sen gör man på eget vis ändå!

En förpackning kycklingfilé (inte Kronfågel, har inte hittat glasbitar - än...) tinas.
Skär ett rutmönster i filéerna, bryn ytan lite, salt och vitpeppar. Lägg på fat en stund.

Väldigt finstrimlad purjo, morot och paprika (gul o röd) läggs i grytan och fräses på. Smula i en tärning hönsbuljong och häll på lite lagom med vatten. Koka ihop en liten stund.

Lägg i filébitarna ovanpå strimlorna, lägg på locket och bräsera på mycket låg värme (läste i kokboken att det heter så!) tills de är klara.

Ta upp kycklingbitarna igen och lägg på fatet.

Slå över grönsakerna i någon form du kan köra med mixerstaven i, alt en matberedare. Kör till en slät soppa, häll tillbaka i grytan, späd med grädde (eller vatten?) och creme fraiche tills det smakar bra, tillsätt lite dill efter smak.

Dela filébitarna i mindre bitar och lägg tillbaka i grytan. Låt dem sjuda lite i såsen en stund. Bjud fullkornsbulgur till. Och valfritt grönt, jag hade för dagen nygjord råkostsallad.

Måste berömma mig själv för den såsen. Så god! Till och med barnen tyckte om den, TROTS att det var både purjo, morot och paprika i, men det visste de ju inte! hehe

Smaklig måltid! Tog ingen bild, så ni får se bilden på era egna näthinnor!

Det går ju an att laga mat från grunden, när man varit hemma hela dagen med sjuk son. Har även hunnit med kladdkaka, på sonens önskemål, han var med lite och hjälpte till. Och så den där råkostsalladen, den räcker ju i någon dag nu. Blir hemma i morgon också, så vi får se vad vi hittar på då.

Sonen har mest tittat på film och sovit idag. Stackarn. Kändes het nu ikväll också, när jag nattade honom, så han hade nog feber då också. I morse visade tempen 38,1 och han, liksom jag, har under 37 i normaltemp, så det var feber!

Nu är det natter, så sov så gott och dröm vackert!!

Promenad i vårsolen!

Idag var det härligt väder! Solsken, en 7-8 grader varmt. Lite blåst, men inte så
det störde så mycket. Det gick an! Jag hatar ju blåsväder!

Tog några bilder, på motiv jag fotat ett antal gånger förr. Tanken var att man kan
jämföra dem, med årstidens växlingar... Även om våren känns avlägsen med all
snö som finns kvar, så är det ändå bra mycket mera vår än i bilderna jag tagit förr!
Jämför själv...

Vi börjar med bänken
 
Idag, den 1 april och den 25 januari...

Fortsätter med "trädet" som ramlat över stigen, men som numera är
bortsågat och stigen framkomligt igen...
 
Idag, den 1 april och den 8 februari

På samma stig...
 
Idag, 1 april, full fart på Teo efter stigen, då, 3 januari utan hund!

Våren HAR gjort framsteg! Det som är ovanligt, är att vi har haft riktig vinter i år, så som man
minns att det var när man var liten, eller i varje fall för 10-15 år sen och tidigare. Mycket snö,
en period med rejäl kyla, skapligt vårvinterväder med solsken och lite takdropp. Nu börjar det
bli mer vårlikt, med rinn från taken. Kornsnö. Bara torra vägar, i alla fall de större.

Det var dock dåligt med svällande knoppar idag...


Vi har en bit kvar innan det blir snöfritt och grönt...

Så här ser det ut utanför gymnasiet... stor snöhög...


Och på fältet bredvid ån...


Och skolans isbana...



Ån är istäckt
Även om inte jag tänker gå ut på den...
Man går antagligen inte igenom, även om jag inte tänker
chansa, men man blir garanterat blöt om fötterna och
halvvägs till knäna! Är faktiskt lite rädd för isar, särskilt
över rinnande vatten. Ganska strömt här nere.

Det var en liten bildkavalkad över vårens framsteg i Edsbyn, Hälsingland, södra norrland.
Hur långt har den kommit hos dig?

VAB-dag

Hemma med sjukt barn idag. Feber och allmänt hängig. TV- och filmdag. Mamman ska väl försöka nyttja den extra lediga dagen till någon vettigt. Än har hon inte lyckats...

Försökte ladda in en e-legitimation här innan. Gick inte så bra. Vet inte vad jag gjorde för fel, eller så lyckades det utan att jag fattat det, och TROR att det blev fel... Har inte sett tecken på att det lyckats, lagt ner projektet en stund. Man blir ju lite less när det inte funkar som man tänkt sig!

Alexander Bard på tv, eller BWO då, han ser ju så rolig ut! Med sina shorts, randiga strumpor halvvägs till knäna, TVÅ slipsar, glasögon med rejäla svarta bågar... jaja, han är bra på att göra musik, bara man slipper se honom!

Först en gammal video med Alexander Bard-musik, Vaccum - I breath



Sen en nyare, BWO - You're not alone


RSS 2.0