kl 19:12, nästan hemma från vår

07907b7b0ad104aa1bf8422032a01fc7.png

kl 19:12, nästan hemma från vår promenad ikväll. Pinnen var från början minst 1,5 m, nu ett minne blott! Väldigt blåsigt o trist väder - utan hund garanterat ingen promenad!


Musik

Nu har jag dragit över lite musik till USB-minnet och ska ta med till jobbet. Lyssnar mest på RixFM där, webbradion, det är inte så populärt av IT-folket... Går ju att lyssna på SR via mobilen, men hur kul är P3 och P4?? Försökte ladda in musik i tfn, för det går ju, eller inte... För litet minne, så det fick plats ungefär fyra låtar eller nåt! Även om jag kan spela samma låtar om och om igen, så blev även det tjatigt åt mig!!

Nu ska ni få höra något mäktigt - vackert, hårt, lite rått, härligt på samma gång, jag får rysningar!
Nightwish - Phantom of the Opera, lyssna och njuuut!


Tänk vad

mycket jag lärt mig ikväll!
Skicka bild från mobil och att få in Youtube-klipp så det går att använda dem!!!

Nu gäller det bara att jag kommer ihåg hur man gjorde till nästa gång!
hehehe, det kan ju bli ett problem, med tanke på mitt minne!

Jaja, nu är det slutlekt för idag, i alla fall, skulle legat i sängen för en och en halv timme sen...

Ah, vi tar en till, när jag ändå är igång, måste ju träna lite.... få se nu, hur gjorde jag??




Hihihi, kunde!! E-type är alltid bra!

Test med Youtube-klipp

Testar att lägga in ett klipp med vacker musik, underbar text. Blir djupt berörd!


Testar att skicka inlägg från mo

0-2e666a09724b03710fe0ae8c6c52c09e.png

Testar att skicka inlägg från mobilen.

Jag kan tydligen skicka bilder, och ange en bildtext, så får man redigera när man kommer hem sen! Som jag gör nu! Bilden är tagen 2008-12-23, en som fanns i "Kameraalbum".

Kul att veta, kul att kunna skicka bilder direkt! Ska jag nyttja!


Slö-helg riktigt

Vilken slö helg! Av sällan skådat slag. Huvva. Men skönt å!

Fredagskvällen gick åt till dotterns disco. Vakt mellan 19-21. Mest att sitta på en bänk i kapprummet. Kul...

"Disco" för barn från lekis till sexan är detsamma som att springa runt och leka. Inte många på dansgolvet. Definitivt inga pardanser! Möjligen i grupp med enbart tjejer eller enbart killar. En liten stund. Men hade dålig koll på dansandet egentligen, för man fick inte vara på dansgolvet som vuxen. Fick stränga order om det av dottern. Det var pinsamt!

De hade danstävling och tryckartävling. Kolaregn. Under dessa aktiviteter fick jag och andra vakten vara försäljare av godis och läsk, annars hade de gjort schema så att alla i klassen hade olika ansvar under kvällen. Två i entrén, två i läsken och två i godisen. Så bytte de av varandra, så alla hade ledig stund och alla fick vara på alla ställen.

De skötte sig bra, förutom att några tjejer sprang in i en liiiiten tjej, lekismodell, så hon gjorde illa sin arm. Fick sitta i knä på mig en stund, totala främlingar för varandra, så blev det bra sen. Eller bättre. Hon slutade gråta och gnida sin arm. Sen var det full fart igen. Jag sa åt de större en gång att ta det lite lugnt så de inte sprang kull de mindre. Fick en blick som tydde på ett "OJ??", men de lugnade sig en kort stund...

Det var roligt att se dessa småttingar, speciellt de i lekis till trean, hur de snofsat till sig, deras kläder, frisyrer, till och med smink på en del. Allt från söt docka till hårding. Grabbarna var väl ungefär som vanligt, kan jag tänka mig, någon med färg i håret kvällen till ära. Sån där man sprayar på. Någon hade pengarna tagit slut för, så hon kom och tiggde, "jag har inga pengar och är jättehungrig, vill ha en chokladboll". Kom flera gånger. "Jag är så hungrig". Till slut var jag väl tvungen att ge henne en chokladboll. Fast chokladboll är väl knappast det ultimata om man är hungrig! Eller godis överhuvudtaget.

Hem efter 21, titta på TV, tillbaka till 23 och städa. FYYY va mycket popcorn, chips, karameller och papper ett 50-tal ungar  kan sprida omkring sig! Ändå hade vi mellan 19-21 torkat utspilld läsk ett antal gånger! Och tagit reda på tappad popcorn-påse och chips på stormadrassen i gympasalen/dansgolvet...

Hem, glodde lite på TV och facebook mm, la mig vid halv två kanske. Upp nio, för barnens pappa skulle komma kring 10, han kom nog inte förrän efter halv elva! Drack kaffe och fick läsa/skriva under ett brev från slöjdläraren att klassen missköter sig på syslöjden och att alla måste skärpa sig mm. Sen var man ensam då.

En maskin tvätt lyckades jag åstadkomma igår. Och bädda rent i sängen! Och en liten tur med Teo. Whow, på hela dagen ! La mig vid halv tolv, hade flyttat fram klockan, vaknade vid nio i morse, var på toan, la mig igen, vaknade halv ett!! Fortfarande trött. Ska ut med Teo nu, har jag tur piggnar jag på såpass att jag kan dammsuga innan jag åker och hämtar ungarna. Skulle behöva klippa pälsen på Teo, men det får vara. Orkar inte idag...

Laddade hem lite musik igår, så nu har jag lyssnat på Lady Gaga, Melodifestivalen 2009 och nu på Nightwish. De är mäktiga. En del låtar, andra låtar är rena rama stressfaktorn! Just nu spelas Last of the wilds, och den är sååå skööön.

Ska väl gå igenom lite mer noga och välja vilka låtar som ska brännas till CD, så man kan ha i bilen. Ska även byta lite musik i tfn, och ladda in i nya manicken, som jag fick som present när jag började prenumerera på iForm. En MP3 det också, med något de kallade för "Beatfunktion". Man ska kunna ställa in takten själv, så det stämmer mot tempot man springer i. Har inte läst instruktionen än, så jag vet inte riktigt hur det funkar, men jag fattade som att det var ungefär så. Men ingen panik, ingen löplusta idag!! Måste dock ut med Teo, och tiden krymper, ska ju hämta ungarna också.

Ska ta tag i att ordna en mejlinglista till klassens alla föräldrar. Det rådde lite delade meningar om huruvida det var bra eller dåligt att låta ungarna ta hand om arrangerandet av discot på egen hand. Själv känner jag att jag sällar mig till både de som tycker det var bra och de som tyckte det var dåligt. Att de fixade själv, har jag inget emot, det är bra erfarenhet och träning inför liver för dem, det är bra, det som var mindre bra, var att vi föräldrar inte fick veta något. Sjäv skulle jag velat ha en information direkt när de började prata om det, så man fick vara med, om än inte praktiskt, så ändå via info. En mejlinglista kan då vara bra att ha, för att sprida info, och för att meddela sig, fråga och resonera när det kommer till andra frågor, nu när de börjar närma sig tonåren.

Nu spelas Meadows of Heaven - Nightwish, också fantastiskt fin!

Dags att ruska liv i dököttet och gå ut!

Disco-kom-ihåg

Nu har jag i alla fall fixat nyckeln och bokat lokalen! Så nu kan båd' jänta' och ja' vara lugna!

Fast nu är det andra bekymmer... Hon ringde nyss. "Mamma, kan inte du gå in på ICA och köpa rätt mycket kolor eller nåt, vi ska ha godisregn. Du får pengar sen..."
Jaha, tänker mamman då, hur mycket är "rätt mycket kolor"??
Efter lite dividerande kom de fram till 1½ påse... Ny uppgift att komma ihåg...
Hur ska det gå?! :-)

Ville haft en bild på kolaregn här, men hittade inge lite snabbt, så det får bli utan...

Nr 165

Det här är visst mitt 165'e inlägg, enligt räkneverket. Kan det stämma det? Antagligen. Började ju i september, tror jag?

Fast har ju inte så mycket vettigt att skriva. Det händer en del, men inget jag vill ge ut på nätet tillgängligt för hela världen, så det är himla svårt att skriva. Därav lite fattigt på sistone.

Igår fick vi info om att företagsledningen vill att vi tar ut fyra semesterdagar under våren, det har ju med de dåliga tiderna och den dåliga orderingången att göra. Min avdelning skulle ha en träff på måndag förmiddag om detta, för det var visst tvunget att lämnas in ett svar från samtliga. Vår avdelning ska även ha en på export och en på Sverige närvarande i alla fall, utifall någon skulle ringa... lär bli långa dagar! Helst vill de ju att ALLA ska vara ledig, utom vi två på order då, så de kan stänga ner värme och inte ha några maskiner eller lampor igång överhuvudtaget.

De vill att vi ska ta tre dagar i april och en dag i maj.
Kring påsk, sista april/första maj och klämdag vid flygardagen.
Det skulle innebära sex dagars sammanhängande ledigt i påsk! Så skönt det skulle vara!
Fyra dagar sammanhängande kring sista april och fyra dagar sammanhängande kring flygardagen. Visst, jätteskönt! Fattas bara. Är verkligen i stort behov av ledigt nu. Mycket stort behov.

Samtidigt naggas det ju av mina semesterdagar! Jag kan inte välja själv när jag vill vara ledig! Tänk om jag velat ha allt i samband med sommaren, eller ha några dagar kring jul? Å andra sidan är ju risken rätt stor att jag tagit ledigt en eller ett par dagar kring påsk ändå!

Vi har ju våra A-kontotimmar, men de är ju mer tänkt att nyttja för ärenden och sådant som måste skötas dagtid, när man är på jobbet. Tjänstemännen har 36 timmar och kollektiva har över 60!

Skulle fixat lokalbokning och nyckelhämtning idag. Till dotterns klass' disco i morgonkväll. Det glömde ju jag, förståss... Hopplösa mamman! Kom ihåg det och skulle till att leta tfnnr och ringa, då ringer en kund innan jag hinner få fram något nr, sen när jag och kunden pratat färdigt, så har jag totalt glömt lokalbokningen...

Så typiskt mig. Minns INGET! Kommer inte ihåg NÅGOT! Så hopplös, som människa, som mamma...
Nu MÅSTE jag verkligen komma ihåg det där i morgon. OCH få tag på dottern och lämna nyckeln till rätt förälder, vem nu det var?! Hoppas dottern kommer ihåg att ta med sig mobilen, så jag kan nå henne!

Förra gången de hade disco, då var vi föräldrar med också i planeringsstadiet, men nu verkar det som att de "fixar själva", och jag vet inte om jag är så förtjust i det... Visst, de ska lära sig, så på det viset är det bra, men jag gillar inte att plötsligt få en uppgift och fixa den på två röda. Känns som att släppa allt och kasta sig ut. Inte riktigt min stil. Vill ha lite koll på läget. Veta vad när hur, INNAN, så jag kan förbereda mig, liksom... på något sätt.

Nu är det hög tid att släcka och stänga ner och krypa ner och krama kuddar... go'natt och sov gott!

Syndabockar

-18,9 grader kl 05.45... klart, ljust, sol på väg upp. Det var bara att ladda med massa kläder, ta ett djupt andetag och knalla ut ändå, somliga måste ju UT och göra morgontoalett... Nu, 07.00, är det -13,5 grader och solsken.

Tror penicillinet börjat verka lite. Det eländiga såret på hakan har börjat lugna sig, inte lika köttigt och blött. Kan just undra om jag kan ha det öppet idag, eller om jag ska plåstra idag också? Hjäper (?) till utifrån med att lägga på lite kådsalva! Även på sonen har det börjat synas en förbättring. Pust, vad skönt det känns!

Ikväll ska nog jag försöka pricka in och titta på Rent Hus kl 20. Med det programmet kan jag nog känna det som att jag bor i ett slott! Åtminstone tills de är klara och man får se resultatet... Då rasar nog den illusionen igen! hihihi

Nu har jag kollat på tjafset på TV om pensionen som Wanja Lundby-Wedin är inblandad i. Vad de håller på! Typiskt Sverige! Man MÅSTE, till vilket pris som helst, ha fram EN syndabock. En hel styrelse kan inte ha gjort fel, bara EN människa, och då ordföranden. Gäller ju alla typer av affärer där det inte gått enligt planen och media fått veta... Man behöver inte ha en styrelse, det räcker med en ordförande, för övriga går ju fria ändå! De hålls ju inte för ansvariga. Eller EN polis om det är någon galet där, eller EN politiker, eller EN företagsledare. Bara EN kan bli dömd för mord, även om de är flera om det. Så länge man inte kan döma EN går alla fria! Utom just ordförandena, då är dömda innan utredningen är gjord! I mördargänget finns ju ingen ordförande som kan ställas till svars och bli dömd för det alla gjort...

Jaja, ha en bra dag, nu måste jag borsta gaddar och kamma mig lite, och cykla till jobbet!

Hoppsan!

Tittade på tempmätaren när jag hämtade lite mera te... -14 grader!
Hoppla, vart hän ska det bära? Trodde kylan var ett minne blott för denna vinter, men tydligen inte... Borde då bli fint även i morgon, med sol och förhoppningsvis lite värme!

Skulle väl lagt mig nu, men kände starkt för att skriva... bara lite, då! Är ju så trött, kan ju aldrig lägga mig i tid. Alla i min omgivning blir drabbad...

Facebook är lite kul!
Träffade två nya bekanta i lördags, på finalen, nu är vi vänner på facebook! Hoppas att vi kan träffas fler gånger och ha kul! Den ena utmanade till att ställa upp i Tjejvasan, men jag har inte nappat. Känns lite väl långt, tycker jag, för en som bara sussat runt i ett 4,5 km slinga!  Ok, jag tog 16 km förra lördagen i Sälen, men dubbelt så långt??!! Njae, känns lite långt. Man vet ju inte hur det blir med snötillgången nästa vinter. Måste ju kunna träna om man ska ge sig på något dylikt!!

Dotterns klass ska ha disco på fredag. Har fått vakten mellan 19-21. Jag skulle även fixa nyckeln, sa hon igår, idag skulle jag tydligen inte behöva det? Det var någon annan som skulle? Måste nog ringa och prata med någon annan förälder i klassen, i hopp om att den vet mer. Har ju inte fått någon info via skolan, bara via dottern. Känns liiiite osäkert.

Känner ganska ofta, tyvärr, att jag har lite svårt att ta in när barnen berättar saker. Orkar inte lyssna.
Känner ett stort behov att ha ett par tre veckors semester. Hinna ikapp. Röja skit från skallen och lägenheten. Ladda batterier. Få dagsljus. Få röra sig i dagsljus. Få sova. Livet känns rätt kaosartat nu. För mycket ekorrhjul. Gillar inte ekorrhjul. Går runt för mycket, lika, lika, lika.

När vi satt och åt, kunde jag inte äta. Smakade rent ut sagt illa! Frågade vad ungarna tyckte. Jo, det var gott, sa de. Jaha?? Lämnade hälften, lite drygt. Kändes som jag gick upp tre kg för varje tugga... Vidrigt! Där satt man, som en pluffsig flodhäst och "vräkte" i sig, samtidigt som man "glåma" i Haléns badmode 2009! Och gäspade stooooort.

När jag sen tog hundpromenaden, gick det i maklig takt med stora gäspningar. Fan, och här sitter jag istället för att lägga mig! Det ska jag göra nu! Punkt.


Dagens bild


Gårdagens nysnö i marchallhållaren, dagens dagsmeja på vägen. Soligt men blåsigt. Ca -2 grader på skuggsidan.

Det är inte så skönt ute som det ser ut, det kände jag när jag cyklade hem och gick med Teo.
Men ändå, solen skiner, man blir på bättre humör! Gladare. Solen är liv!

Fin morgon

Underbart väder idag!

Ungarna har en parolympic dag på skolan, och ska vara ute mycket! BRA!!! De ska få prova på div idrotter inom handikappidrotten. För att se att olika inte alltid är så olika. Att olika inte är farligt. Att olika kan så väldigt mycket mer än man i allmänhet tror.

Känner att jag kanske också borde vara med... att olika är lite skrämmande... vill inte känna så. Måste jobba på det!

Vill inte sitta inne idag, vill vara ute. Åka skidor! Solen skiner, det är några minus, typ 2-3 eller så, blir nog varmare. Hoppas det blir lika på lörd-sönd när man är ledig!

Nu måste jag göra mig i ordning, borsta tänder och plåstra, och åka till jobbet...

Lite av varje och inget!

Varför sitter man här, framför datorn, kväll efter kväll efter kväll? Borde ju lägga mig, vet ju att jag blir dötrött i morgon! Vicken jäkla nörd man är! Vad är nyttan? Är det så illa, att bara för att man saknar någon att snacka med, så måste man ut med skiten via bloggen, i stället?? Har ju inget att berätta! Ändå envisas jag!

Jo, har fått ett antal glada kommentarer om vår fina sång och att vi såg ut att ha väldigt roligt i lördags. Och det var ju sant, i alla fall om att vi hade kul! Skönsången tänker jag inte kommentera! Lät säkert väldigt "vackert"... hehehe

Jag och sonen har varit till doktorn igen. Våra kompisar staffylokockerna har gjort återbesök. Tänkte att om vi går tillsammans och får penicillin samtidigt, så kanske det kan gå vägen att få dem att fatta att de inte är önskvärda! Doktorn vi träffade (den tredje!) gav mig godkänt för det resonemanget. Han skrev ut varsin 10-dagars kur till oss, och så fick sonen även lite salvor till sina atopiska eksem.

Provade att åka skidor med Teo och sonen efter läkarbesöket. Det gick sådär. Sonen vände efter en liten bit, jag kämpade på lite längre. Vi fick spåra själva, då det har snöat och man hade inte hunnit köra upp spåren, det sköts ju ideellt. Snålblåst, ett par tre minus och småspik i ansiktet... ingen ljuvlig upplevlse direkt... "Spåret" var bara vitt, vitt, vitt och ganska osynligt. Man visste inte ens om man var på spårbädden! Där skoterspåret korsar skidspåret, genade jag in tillbaka till Bäck igen... istället för 4,5 blev det kanske 3km?

Åkte hem och stekte fisk i stället, med spenatstuvning till mig och pasta till barnen. Äggsås. Pastan blev lite fel i sammanhanget. Kände inte för att koka potatis, tänkte att det skulle ta så lång tid... därför pasta. Inte fler gånger till spenatstuvning och äggsås! Pasta till fisken funkade.

Så tråkigt med snön som kommer nu! Man vill ju ha barmark och sol och börja springträna på allvar! Om detta var bakslag nr 1, då är det "bara" två tre kvar, för det brukar ju bli några innan det blir vår på allvar! Mera bakslag! Snart! Så det blir VÅR!!

Silverbyyyn

2009-03-22 23:15:23
Hej å hå. Nu är bucklan utlånad till VSK ett år, så tar vi tillbaka den nästa år! hihihi

Nu är det SILVERBYN, då, men det kan jag leva med. Lätt. Och ska jag vara HELT ärlig, så var det mest festen jag var ute efter igår, och den fick jag, med råge! Vilken dag! Före, under och efter matchen. I bussen, på O'Learys, på Studenternas, i bussen, hemma och slutligen på Bonden.

Jag och kompis A var på hugget riktigt. Varje kamera vi såg, film- eller stillbilds, så dök vi fram och sjöng och hade oss, och det gav visst resultat... öhum...

Enligt ett antal sms till oss båda, så hade vi visst sjungit fint i TV, och vi såg ut att ha sååååå roligt! Fast vi har inte sett något bild-/ljudbevis... Alltså är det någon som sprider rykten... *ler*

Vi poserar även på Uppsalas Nya Tidning. Tillsammans med en nydekorerad Uppsala-bo. Vi, eller kompis A då, dekorerade flera Uppsala-bor. Även en VSK-are, med grön/vit halsduk runt halsen och blått EIF i pannan... Så fin, så!

Själva matchen var vad jag kunde se och förstå, en rätt jämn historia. Som vi förlorade, men vi har lika gärna kunnat vinna. Drog på oss lite onödiga utvisningar, mycket onödiga utvisningar. Det var ju dumt!

På hemvägen skulle man ju kunna tro att det var begravningsstämning, men icke! Vi hade ju vunnit silver! Jag vet ju inte hur det var i de övriga 22 bussarna, men i vår var det inte begravningsstämning. Vi var väl hemma på byn igen kring halv tio. Hem till mig en vända, för Bonden öppnade först 22.

Väl där var det idel glada miner, ingen som surade över förlusten. Three for you uppträdde där uppe, och Svenne o Håkke där nere. Lokala musikbegåvningar. De växlade, så den ena gruppen spelade när den andra hade paus. Mycket dans. Lite allsång. Förresten, ena tjejen i Three for you var med i Bollnäs lag i Körslaget.

Hade väl en liten tanke om bild till det här, men inser att det är lite för mycket ansikten med, så av hänsyn till det, väljer jag att INTE ta med bilder. Även i bilderna på folkhav kan man identifiera personer, så även de går bort... sorry.


Hundtrick o nattsvammel

Sett på filmen, Hundtricket. Nästan hela, i allafall.

Jag har hund, vi är ute och går, men det verkar inte funka!
Inte kommer det fram några härliga killar och säger "Åh, vilken söt hund du har!"
Inte är det någon som springer in i mig/oss heller. Varken av misstag eller på flit.
Fast jag tror inte det skulle var nån hit heller...

Och förresten, jag går ju nästan jämt i skogen, i allafall när det är framkomligt där... och där är det rätt folktomt... mest träd och sånt. De är rätt tystlåtna... susar mest, och knäpper lite om det blåser. Rätt allvarsamma och inte mycket att flörta med. Fast jag är ju också rätt allvarlig av mig, och inte så flirtig heller...

Lite svammel från en trött amabile, i ett misslyckat försök att vara rolig...
Och radera det man skrivit är ju omöjligt... Bara att lida pin!

Nu ger jag upp i allafall, har sprungit mellan tv, dator, disk, dator, dammsug, dator, tv, golvmopp, tv, dator, fixa matsäck och annan packning hela kvällen.
TROR jag har läget under kontroll nu...

9.25 blir jag hämtad.
10.00 går bussen söderut, till Uppsala.
15.45 börjar matchen.
Framåt 17.30 vet vi om vi tagit sjätte raka eller inte...
Framåt 21-22 är vi hemma på bynn igen och partar vidare på Bonden hur än det gick, där Three for two uppträder och något mer på nedre plan, vid biljettsläpp ännu inte fastställt, en liten bit enklare förtäring.
Tänk va kul vi ska ha i morgon, hela dagen och halva natten!

Hejja bynn!

Morgonfunderingar...

Idag var det inte alls lika härlig morgon som förut en dag.
Samma tid, samma rundan, ungefär lika grader.
Av soluppgången syntes inte ett spår, då himlen var full av moln.
Av fåglarnas chippel hördes knappt något.
Stegen tunga, ögonen trötta, huvudet fullt av tankar på minnen från när jag var 10-11 år... Har inte tid att gå in på dessa tankar och minnen just nu, och de är nog rätt ointressanta egentligen. För någon annan än mig, alltså.

Tänkte också på att fallet Fritzl är så hemskt, så jag avskärmar mig på något vis från det. Tar inte in. Vill inte ta in. Liksom Engla, Arboga-barnen... Världen är full av hemskheter.

Såg på TV en lunch den här veckan om kriget i Israel. Mellan muslimer och judar, araber och israeler. En pappa hade gått med på att låta transplantera organen från sin skjutna son som inte gick att rädda. Dessa organ transplanterades sedan in i barn på andra sjukhus som med hjälp av dessa kunde leva vidare.
Reporten frågade föräldrarna till dessa barn vad de visste om donatorn. Att det är en 12-årig pojke.
Reportern undrade om det spelade någon roll om det var en jude eller muslim. Klart de ville att det skulle vara en jude!
Reportern undrade om det gjorde någon skillnad?? Ja, det var annat blod!

Va! Snacka om att behöva upplysning!
Man föds inte som jude, som muslim, som kristen, som ateist, som socialdemokrat, som moderat, som... man BLIR det, för att man växer upp med människor med vissa åsikter, med viss tro, man påverkas av dessa människor, men det sitter inte i generna, man FÖDS inte med det!

Nu är det slutfunderat, för jag måste göra mig i ordning för veckans sista jobbedag. Äntligen! Varit lång vecka, tycker jag...


I morgon gäller det!


Inför den stora dagen!

Hundvakt ordnad, barnvakt ordnad.
Biljett, bussplats och biljett till Bonden ordnat.
Nu är det bara att ladda med gott och spralligt festhumör som räcker ett dygn!
Åh, vad det ska bli kul!

Idag var det rea på springskor på Sportbolaget. Rätt märke och modell. Klart jag var tvungen att göra en investering... flytta lite pengar från räkningskonto och sparkonto och hoppas att det gick bra! Till och med min storlek fanns! YIPPIEE! Svarta. Kan det bli bättre? De blir ju "svarta" ändå efter några vändor!

Nu är det bara att invänta tillfälle att inviga dem! I morgon? Måste handla för att ha matsäck på lördagen, packa lite väska med kläder och matsäck, men kan ju behöva lite frisk luft ändå!

Hoppasatt VSK-supportrarna håller sig i skinnet, så det inte blir bråk!
Fy va trist om de skulle börja krossa fönster, slåss och ha sig...
Man kan ju hoppas på att de har lämnat slöddret hemma, och att bara de bra supportrarna kommer till Uppsala!

Hejja bynn!

Njutfull morgon

Idag var det första gången på hur lång tid som helst som jag njöt av att gå ut på morgonen!
Sant! Jag njöt! Till och med önskade att jag klivit upp lite tidigare, så jag kunnat gå lite längre!
Måste vara sjuk, svårt sjuk!?

Det var så härligt. Hörde ett par tre olika fåglar som chipplade på, solen var på väg upp, himlen helt molnfri, ca 5-6 minusgrader.

Ska kolla vädret i kväll på TV, blir det fint väder i morgon, ska jag ställa kl lite tidigare, och ta en lite längre prom i Bäck, lyssna på fåglarnas chippel och se solen gå upp. Fast bara för att jag yppar denna lilla önskan, blir det säkert igenmulet och regn!

Biljett till finalen och bussplats är ordnat, även biljett till Bonden där det blir rejält party oavsett resultatet. Three for two spelar och en liten matbit. Det blir till att norpa från sparkassan för att lösa det här...

Måste borsta tänder och sticka till jobbet!
Ha en bra dag!!

Söndagspromenad i solen

Underbart väder! Fantastiskt väder! Ca +6 grader när jag gick ut. Tänkte ett tag att ta skidorna, men insåg att det nog inte var någon god idé i värmen. Alldeles för stor risk att det skulle fastna under skidorna, och man skulle fått GÅ skidor istället för att ÅKA skidor. Bättre då att gå i mina kängor!

Mina kära sköna kängor!

Började i vanlig ordning vid Bäck, valde att följa skoterspåret mot Hömyren/Voxna, kom sedan ut på en väg som jag följde tillbaka. Tanken var då att jag skulle gå på skoterspåret igen en bit längre bort, men nu blev det inte så.

Här flödar SOLEN på människorna som bor i backen här


Snö på väg att ramla av taket! Har stått på lång håll, zoomat vad det går, sen klippt bort runt omkring, därav den grumliga bilden... sorry!

 
Teo var förståss med, här är han ännu hyfsat ren... Slalombacken i byn ligger med ansiktet åt norr, så där får man ingen sol på sig!!

 
Lador!! Måste ju ha några lador med idag också! Den röda är helt perfekt att sola vid. Nästa gång ska jag baske mig släpa något med, så jag kan sitta och njuta i solen. En liten strandstol hade inte varit fel. Eller ett liggunderlag, gräva en bra grop i snön, så liggunderlaget i den och sen jag på det! zzzznaaaarrrrkkk.... Stod ju lutad några minuter, men det var inte så skönt, jobbigt åt bena, bättre att gå då...


Skoteråkare var ju i farten, förståss.

 
Varning för korsande väg!  Hömyren-sågen, vet inte om den är igång eller ej. Det var då oskottat, men var mycket bräder där, så kanske igång bara under sommartid?


Inte mycket till INFO här inte, men kanske fel säsong? Man väntar på sommarfisket...

Fick för mig att hälsa på en bekant som byggt hus där efter vägen, kanonställe! Hon var dock på väg att promenera till sin mamma, så då gjorde vi sällskap, och då blev det efter vägen i stället för skoterspåret. Med en MYCKET smutsig hund som resultat... Vägen var nämligen en grusväg under upptining... Jag som alltid knäpper allting, tog ju aldrig någon bild på förödelsen, men han var SVART på insidan benen och magen... Ligger nu i sin bädd och torkar, blev ju duschad så fort vi kom hem!

Dåså, var detta klart, tvättmaskinen har snurrat klart, och jag känner att det börjar kännas lite kallt, så kanske även vädrat klart. Dax att sätta lite fart på dammsug och golvmopp och disksvampen, så KANSKE jag hinner för 18, då jag ska hämta kottarna. Skulle alldeles haft något att äta också, känner jag...

Intryck och bilder från Sälen idag


Efter välpreparerade spår runt Kalven åkte jag och Anki idag. Mycket snö, öppet vatten, sol - kan det bli vackrare?

 
Mycket snö och lektorn utanför hotellet i Hundfjället

 
Hotellet i Hundfjället och massa hungriga skidåkare!

 
En ren och lite åkare, även en skymd sol...

 
Välpreparerade spår och välmärkta spår


...genom vacker natur

 
Ser ut som granen har mössa på sig, och vita stenar i ån

   
Man kan bo i fina stugor om man ska vara där i flera dagar

 
Branta backar i Hundfjället, och nöjd skidåkare på väg till bussen

  
Mycket snö, mycket folk på bussresor, och fina backar


Har haft en bra dag i Sälenfjällen, huvudsakligen vid Hundfjället, men även Tandådalen där jag och Anki åkte runt Kalven. Vädret var inte det bästa, det lär ha varit bättre här hemma, men vi hade en mycket bra dag. Fick känslan att alla i bussen varit nöjda med dagen.


Sälen idag

Kl 07 bar det av mot Sälen, vid 10 var vi där.

Jag och EN till (Anki) i bussen åkte längd, övriga utför. Såklart att vi gjorde sällskap! En tur runt Kalven, 10,2 km plus dit och tillbaka, totalt ca 16 km. Klädbyte till torra kläder, mat och kaffe, sen tog jag en promenad i ett skidspår, 5 km. Där kom Anki och åkte förbi mig, för hon skulle åka mer skidor. Jag var nöjd efter de 16. Fast det hade nog varit mindre jobbigt att skida de där 5 än gå...

Tog lite bilder från promenaden, lägger ut några när jag kommer hem. Sitter i bussen nu och skriver på Annas dator. Vi har Pistvakt i DVD'n och bandy i webbradion, men det är så klent ljud i hennes lap, så hon sitter med hörlurarna och rapporterar...

Vi sitter här längst fram, uppkopplad och med varsitt glas vin, och det smakar så bra, så det går i lite fort... Dessutom är det vansinnigt svårt att skriva i bussen... Vägen är guppig och hoppig, så mycket omtag blir det!

Det är paus i bandyn nu, men de börjat snart igen. Halvtidsresultat Sirius-Edsbyn  0-5. Heja byn! En halvlek från final!! Så nästa lördag ska vi på SM-final, jag och Anna!!!

Sälen i morgon!

2009-03-13 21:13:57
Ska ju iväg och åka skidor i morgon bitti, bussen går kl 07... Tänk att jag stiger upp före 09 en lördag! Frivilligt!

Tittar just nu på Så ska det låta, Marie Picasso och Claes Malmberg gör en egen avskyvärd och samtidigt härlig version av Nothing comperes to you...

... och sätter hon igång att sjunga en gammal favorit... minns ni Jennifer Rush och hennes Power of love? Får rysningar, inte så mycket av Picassos sång som av själva låten... Gud vad jag älskar denna låt!

Springer ifrån till och från och funderar vad man behöver ha med sig - jag är ju inte van att åka iväg såhär! Har ju bott med dönickar, mer än två mil hemifrån har ju varit gränsfall för utflykter! Nu är jag fri att göra det jag vill och har råd med (inte så mycket råd med andra ord...), men är så van att aldrig göra nåt, så jag nästan glömmer att jag faktiskt KAN, om jag VILL och får tillfälle! NU är ett sådant tillfälle! Barnen har pappahelg och hundvakten är ordnad. Bar' å'åk!

Jag ska till Sälen och åka längdskidor i morgon!


Jag har aldrig varit på någon skidresa. Jag är nog den enda som aldrig varit på skidresa. Det känns så just nu i allafall. Vad behöver man ha med sig? Förutom skidorna alltså! Lite matsäck. Är för snål att köpa mat där, gissar att det kostar lite väl mycket. Ombyteskläder när man kommer tillbaka kan vara bra att ha, kanske?

Kompisen ska åka slalom. Kanske skulle få låna dem och provåka. I barnbacken, om jag törs! Har provat slalom en gång för typ 23 år sen... hmm...

Nu ska jag återgå till packningen, vill ju ha så mycket som möjligt klart i kväll, då kan jag ju sova några minuter till! hihihi

Äntligen FREEEEDAAAAG!!!

Sluttampen på jobbet - ingen idé att börja med något nytt, då får jag sitta över... Väntar ut tiden så här istället... Tidstjuv!

I morgon kl 07 åker jag på utflykt! Tänk va' kul det ska bli! Ska följa med en kompis till Sälen och åka skidor. Inte med henne, för hon åker slalom och jag längd, men vi kan snacka i bussen och vi kan käka ihop. Skulle förresten få låna hennes lagg och prova ett par åk (i barnbacken om jag törs!?) och hon mina längdisar. Kommer hem lagom till Melodifestivalen om allt går som det ska.

Så, nu kan jag stänga ner och åka hem!

Torsdag 12 mars

God morgon, eller?2009-03-12 07:08:38

-18,6 grader kl 06:45... brrr Klarblå himmel, men blir nog varmare snart nog, för tycker mig se tunt molnlager på den klarblå himlen...?

Vad är det som gör att man kan gå tillbaka till sin skola och skjuta vilt omkring sig??? Det är visst 15 elever och lärare i Tyskland som blev skjuten igår, plus att han skjöt sig själv sen. Vad driver, vad ligger bakom? Jag fattar inte, kan inte fatta, vill nog inte fatta heller... Det är ju bara så sjukt! Det är ju inte första gången det händer, antagligen inte sista heller...

Vad är rätt och fel, eller bra och dåligt, när det gäller att uppehålla liv i en kropp vars människa inte längre har ett liv, hjärtat slår, ja, men lever människan? Finns ett värdigt liv? Vad är ett värdigt liv? Vem bestämmer det?

Personligen anser jag att vi är mycket humanare vid behandlingen av våra husdjur många gånger, än med våra människor.

För egen del hoppas jag verkligen att mina anhöriga och ansvarig läkare avslutar livsuppehållande behandlingar om jag råkar ut för en olycka eller sjukdom som förvandlar mig till en grönsak.

Vill inte att endast mitt hjärta ska slå, vill vara med och delta i livet själv också. Även om inte min kropp fungerar fullt ut, så gör förhoppningsvis mitt huvud det, och då kan jag ju fortfarande delta i livet. Det kan jag inte om min hjärna är borta och en maskin hjälper till att hålla igång min kropp. Det är för mig inget värdigt liv. Det kostar dessutom en massa pengar som kan användas till andra som HAR ett liv som kan förbättras med bra vård. Lägg pengarna där istället!



Onsdag den 11 mars

Litet hopklipp av dagens inlägg, tider syns i högerkanten!


Brunstiga batterier??????2009-03-11 12:35:31



Saxat från skrivihop.nu2009-03-11 12:51:14
Dagligen möter vi felaktiga särskrivningar i annonser, på affischer, i butiker av alla slag, i filmundertexter, i epost och framför allt på nätet.


Vad är då särskrivning? Jo, att dela upp sammansatta ord. "Skum tomte" istället för "skumtomte". Läs fler roliga exempel här!

Troligtvis är kollisionen mellan det svenska och det engelska språket den största boven i dramat. I engelskan är det nämligen ovanligt att ord skrivs samman, men då är också språket uppbyggt på ett sådant sätt att det ska fungera utan sammansättning av orden. Det gör det inte i svenskan. Där får meningar och ord ofta helt annan innebörd än vad som ursprungligen var tänkt.


Blå bär  
Svenskan är rik på nyanser som försvinner om man börjar skriva isär alla ord; en 'stor man' är inte alltid en 'storman' och alla 'små kakor' är inte 'småkakor'. Varje butiks ägare är en butiksägare, men "denna butiks ägare är en butiksägare som heter Rolf".

Alla blå bär är blå bär - även blåbär - men det är bara blåbär som är blåbär.


Exempel:
Om det inne på en restaurangvägg sitter en skylt med texten "Rök fritt!", så betyder det att du får röka hur mycket du vill där. Om det i stället står "Rökfritt" betyder det att du inte alls får röka där.


Om en butik har hängt upp fina skyltar med texten "SLUT REA" i sina skyltfönster, så betyder det att det inte är någon större idé att gå in dit eftersom realisationen är över. Hade det i stället stått "SLUTREA" så kunde det däremot ha lönat sig att handla där.


Om du i en kontaktannons läser om en "kort hårig sjuk sköterska" bör du låta bli att svara om du inte föredrar sköterskor som är korta, lurviga och sjuka. En korthårig sjuksköterska är förmodligen mer attraktiv i de flestas ögon.


Är det då bara risken för missförstånd som är så farligt med särskrivningar?
Nej, för personer med god läsvana bryts kända bokstavsmönster ned och läshastigheten minskas drastiskt. Ytterst irriterande. Att man dessutom framstår som obildad när man särskriver borde få de flesta att fundera över huruvida det är något man vill fortsätta göra.
 


amabiles tillägg;
Dessutom får man läsa om flera gånger innan man fattar rätt, om det är en kort hårig sjuk sköterska eller om det er en korthårig sjuksköterska man menar!
Duger det inte med en relativt lång och hyfsat väl ansad frisk order mot tagare?? Eller hur var det man skulle skriva???



Vi vann!2009-03-11 23:16:37
Edsbyn har en folkmängd på 4060 personer (år 2005 enl Wikipeida), låt oss anta att det är ca 4.500 år 2009? Av dessa var drygt 3.200 på bandy ikväll. Då förstår ni proportionerna av det hela.

Ok, det var några anhängare från Sirius där också, exkl en och annan oräknad unge och funktionärer. Men ändå. Bandy är stort i Edsbyn. Mycket stort.

Som en knasig jämförelse;
Malmö tätort har 258.020 invånare enl samma Wikipeida år 2005, tänk er att 183.500 skulle gå på Malmös hemmamatcher i hockey... exkl en och annan oräknad unge och funktionärer. Eller ta vilken annan ort med hockey eller fotboll som helst!

Nu har vi 2-1 i matcher, ikväll blev det 7-2 i resultat. På lördag spelas det bandy i Uppsala. Det blir spännande som attan! Hua. Bäst av 5 gäller. Ikväll var det tredje matchen.

Matchbilder och referat

Roligt med ord!

2009-03-11 07:10:25
-6,5 grader, aningens snöfall. Mötte grannen när jag gick ut med Teo, han sa att de lovat ett par dm snö idag, det hade han hört  på radio. Vi får väl se. Med det glesa snöfall som är just nu, lär det ta två veckor innan det blir två dm.

Har fått tips om en rolig hemsida! skrivihop.nu, den är visserligen nedlagd nu, men finns kvar. Den uppdateras alltså inte längre, och det finns ingen aktivitet kring den, men finns kvar. Mycket rolig läsning, måste jag säga! Kolla in här! exempel, roliga exempelbilder! Tänk vad du skriver, vad du vill ha sagt! Det KAN ju tolkas på ett annat sätt, beroende på om du skriver ihop eller särskriver...

Ordbehandlare har nog stor skuld till att vi vanliga skriver isär på fel sätt...

Ordbehandlarens ordlista känner inte igen ordet, lägger en röd linje under, och så görs ett mellanslag och vips är strecket bort och alltså "rätt" skrivet??

Tänk på att ALLA ord inte finns i ordbehandlarens ordlista, man kan lägga in fler ord vartefter man råkar på ord som inte finns där, men som ändå finns, så att säga.

Det är stor skillnad på mellanslag och mellan slag
(mellanslag mellan orden och man kan t ex ta en fika mellan slag),

på blå bär och blåbär
(bär som är blå till färgen och en bärsort),

på kassa medarbetare och kassamedarbetare
(medarbetare som inte är så duktiga och personal som jobbar i kassan),

på strö socker och strösocker
(att strö socker på gröten och strösocker som man strör på gröten!).

Det finns många fler lysande exempel i länkarna ovan!
Ha så kul, nu måste jag fixa mig iväg till jobbet!

Tvångsdräkt

2009-03-10 06:57:06
-2 grader, cirka, mulet. Gråväder med andra ord. Igen. Tillbaka.

Dottern vill på ridläger. Kollar runt lite, men det kostar ju så mycket! Håller ju på att spara lite pengar, för att kunna åka till Skåne i sommar. Det blir ett val där - ska hon ensam få åka på läger en vecka, eller ska vi, hela familjen, åka till skåne en vecka tio dagar? Väl i skåne kan vi ju ta en tur - om det inte är för dyrt... 

HATAR att gå omkring i en ekonomisk tvångsdräkt, nej, tvångsoverall.
Fastkedjad i klagomuren!


Klockan går, dags att göra sig iordning. Frukosten slut, teet slut. Kaffe blir det på jobbet.

Lunchrast

2009-03-09 12:45:58


Så här fint väder idag, det töar som attan! +5,5 grader.

Tänkte åka skidor i kväll, får nog tänka om... det fastnade tillräckligt igår under dem! Ev att jag provar jogga lite igen då. Ut måste jag hur som helst. På en gång jag kommer hem, medan det är ljust!

Sen blir det bandy framför TV'n. 24'an för den som vill göra mig sällskap! Matchen börjar 19. Edsbyn-Sirius.

Var på apoteket en snabbis innan jag åkte hem. Gu' va' stressad man blir när man har en timme och ska göra något mer än det man brukar! Kom in en gammal tant med rullator, hon tyckte hon hade rätt att gå före mig i kön! *morr*

Tack expediten för att du såg hur stressad jag var! Pensionärer borde ha handlingsförbud mellan 12-13, när vi som jobbar har ärenden att uträtta. Apoteket har ju faktiskt stängt före och efter jobbet, samt på lördagar, när jag kan handla. Återstår lunchrasten.


Slut på den timmen, måste tillbaka!


Ljuset kommer åter!

 2009-03-09 07:00:24
Kl 06 ca, när jag var ut med doggen, var det ca -1 grad, och PÅ VÄG ATT LJUSNA!!!!

Nu, strax före 07, ÄR det ljust! Kan även se att solen nog ska lysa idag, för den är i analkande! Å så härligt! Synd att det är måndag, bara, så man inte har någon glädje av den, annat än genom fönstren på jobbet...

Och det är så gott som ljust till närmare 18.30 på kvällen, vilket betyder att man HINNER UT med gycken innan det blivit mörkt, om man sticker på en gång man kommer från jobbet! Härligt det också!

Ha en bra dag!

Skidor och mat

 2009-03-08 16:34:51
Fortsättningen på den här grå trista söndagen då...
Det har blivit en skidtur med alla barnen (mina två + hunden), och en kompis hängde på också. Lite trist att det just idag var lite fastnigt under skidorna. Mina och sonens klarade sig bra, men kompisens och dotterns skidor fastnade det på. Men inte värre än att vi tog oss runt med humöret på topp!

Bäckspåret, det är väl ca 4,5 km sägs det, med på- och avfart så blir det väl ca 5km. Ungarna hade inga som helst problem med det, och vid förfrågan om de vill göra om det, blev det ett JA! det vill vi!! Bra, då blir det fler gånger!

Måste införskaffa ett par stavar åt lilleman, bara. Han har haft av sina. Just idag hade vi turen att få låna stavar av kompisens son, annars har jag fått gå, Lilleman låna syrrans och hon mina stavar.

Sitter nu och käkar lite råkostsallad som jag gjorde igår. Brukar inte göra sånt, och chattade med en kompis som hade gjort en och som stod i kylen och gottade till sig, blev sugen och fick hennes recept.

Nästa gång jag gör det, så ska jag ha i bara hälften av vinägern! Det går att äta, smakar inte illa, men väldigt mycket vinäger! Kanske tänkt för mer råkost än jag hade i, men jag ska ju hinna äta upp också, innan det har blivit gammalt!

ELLER, så är det för att jag aldrig kan lära mig att följa ett recept rakt av... Det skulle vara 1dl olja, 2dl vinäger, 1dl vatten och ½dl socker. Jag tog honung istället för socker, tänkte att honung är mer natruligt än socker, och alltså bättre att söta med? Har jag tagit den där ½dl socker, kanske det inte smakat lika mycket vinäger?

I bunken hade jag vitkål, morötter, paprika, purjo och italiensk salladskrydda, slå på lagen, röra om lite, på med lock och in i kylen. Ungefär ett dygn har den stått där, har nog rört om en gång under tiden. Har jag gjort rätt då? Ni som är vana att göra råkostsallad??!!

Till kvällsmat har dottern beställt köttfärssoppa! Med morötter i!!!
???? Fattar ingenting! Och potatis, föreslog jag, det gick hon med på. Morötterna skulle inte vara runda!

Så det blir att fräsa köttfärs, grovriva morötter och potatis, samt purjolök, och så får det stå och puttra i buljong tills det är klart. Skitenkelt! Den önskerätten tog jag tacksamt emot!

Längtar efter lite fint vårvinterväder nu!


Vanlig, grå,

...trist söndag. Grått ute, någon enstaka snöflinga, ca -1.

Tänkte skriva att ungarna är bredvid och leker Twister, men de hann sluta innan jag kom så långt! Blev lite osams om det var fusk eller inte. Mamman har ingen aaaaaning, för hon såg inget, var bara koncentrerad på datorn...

Har just ätit frukost, har lite te kvar i koppen, även i pannan som jag ska fylla på i koppen med, sitter här och laddar. Laddar för att ta hand om hemmet. Så tråkig sysselsättning. Varför kan sånt inte sköta sig själv?! Det finns ju självfrostande kylskåp! Då kan det väl finnas självstädande lägenheter, så man kan vara ute istället. Åka skidor till exempel, som dottern nu frågade om vi skulle göra. "Sen" sa jag, "måste röja lite först." Men allra först måste jag ladda för att komma till skott...

Tänk att det alltid ska vara så lång startsträcka på allt som jag ska göra!? I allafall när jag ska göra sånt som är trist och tråkigt, eller tidigt på dagen. Bara jag väl börjar, så går det ju rätt bra, men innan jag kommit så långt! Man kan bli lite sur på sig själv, faktiskt.

Ang gårdagens Andra Chansen, så var det ju fel låtar som gick vidare, om jag får tycka något! Star Pilots och Lili & Sussie skulle ha gått vidare, helt klart! Tycker att en schlager ska vara pigg, glad och medryckande.

Även om Sara Dawn Finer hade/har en mäktig låt, så är den inte pigg och medryckande. af Ugglas Snälla snälla är definitivt inte medryckande! Fast måste ändå erkänna att jag tyckte bättre om den ikvällst än vid första lyssningen, då tyckte jag den var hemsk! Lyssnade lite mer på orden den här gången, det kan vara det som gjorde att jag tyckte bättre om den nu. Kanske. Eller så är det en låt som ska nötas många gånger innan man gillar den.

Fast mest tycker jag om Molly Sandéns Så vill stjärnorna. Så fin text. Blir rörd till tårar varje gång jag hör den. Så vacker.

Ser fram emot finalen på lördag, massor av bra musik kommer det att bli! Spännande att se vem som vinner och får representera Sverige i Moskva sen. Om jag fått tycka helt själv, så skulle jag bytt ut Agnes och af Ugglas mot Star Pilot och Lili & Sussie, så har det varit 100% bra låtar!

Nähä, om jag skulle ta och sätta lite fart nu kanske, så vi även hinner ut en runda på skidorna!

En bild från nyss, på dagens gråväder!

Andningshål

2009-03-07 21:00:49
(ändrat 2009-03-07 22:16:40)
Kollar/lyssnar på melodifestivalen. Tycker om alla slags musikprogram, Idol, melodifestivalen, Så ska det låta...

Just nu är det ögongodis i form av sångaren i BWO, heter han Martin? Behaglig röst, behaglig att vila ögonen på. Pajasen Bard är ju som han är, men musik kan han skriva! Skön låt, men ingen jag vill skicka till Moskva att representera Sverige.

Vi har varit till mormor idag, fått oss lite mamma-mat och kaffe. Barnen var ute och lekte i snön och Teo med dem. Det var ett tag sen jag var till min mamma och hälsade på.

Vi pratade lite om tiden som går, om husförsäljning och -köp. Pensionärer. Det är faktiskt 30 år sedan de köpte huset! De har bakat i 17 år. Det är 6 år sen jag var till Skåne och hälsade på.

Huset bakom deras är nyligen sålt, till tyskar, och grannens hus är till salu.
De flesta hus där har bytt ägare de senaste åren, kommer att byta ägare inom något år, då det i princip bara är pensionärer som bor där, och gamlingar som blir sjuka och får flytta till äldreboenden, dör bort. Tragiskt.

De nya ägarna kommer med största sannolikhet att bli välbärgade tyskar och stockholmare, som är där ett par veckor på sommaren. Tragiskt!

Blir ledsen vid tanken, men förstår ju att det blir så. Med bensinpriser av idag, kan man inte bo 3 mil bort från jobb och affärer. Med det typ av leverne de allra flesta av oss har, kan man inte bo 3 mil bort från allt. Och då menar jag ALLT, det "enda" som finns är massor av frisk luft, skog, och så sjön. Finns inget att köpa, annat än av grannen! Närmsta affär eller kiosk är 3 mil bort. Finns ingen bio, ingen krog - annat än hemma i köket eller altan, ingen träningsanläggning - annat än naturen som ju inte är fy skam, lite mörk om vinterkvällarna bara...

De skulle ha huset kvar ytterligare några år, medan de orkar sköta det, sen sälja det och köpa en sommarstuga någonstans och skaffa en lägenhet inne i samhället. Söderut någonstans, typ Skåne eller Halland, så de får nära till Europa och Kroatien, där mammas sambo kommer från. Nu bor de ju 3 mil ut i skogen. Jag ska med andra ord slippa åka dit för att skotta snö och klippa gräs, putsa fönster mm som kan vara drygt för gamlingar!

Känns skönt att veta, samtidigt som jag blir lite ledsen, för jag kommer aldrig att kunna köpa det! Skulle mycket väl kunna tänka mig att ha det som andningshål i livet.

Inte bo där, det skulle bli för mycket stök med skjutsar till ridskola, kompisar och sånt. För mycket tid som går bort på resor. Går ju inga bussar heller längre. När jag bodde hemma, gick ju åtminstone skolbussarna. En på morgonen och så två på eftermiddagen. Nu är det många år sedan de slutade gå.

Skulle vilja ha det som andningshål.

Ska leta bild som gör rättvisa, om jag har någon...
Hittade ingen där jag står vid sjön och fotar upp mot huset, bara denna från gården och ner mot sjön... men den får duga!



Män som hatar kvinnor

2009-03-07 00:31:13

Filmen var kanonbra! Ville bara säga det.
~ Filmen var KANONBRA!!! ~

Har du inte sett den, gå och se den! Det är en film jag skulle vilja ha i filmsamlingen, så när den kommer till 3 för 99:-, då slår jag till! Orkar inte hålla på att ladda och bränna och greja, tar såååååå låååååång tid! Har inte det tålamodet... Det ska gå FORT!

Gillar Mikael Nykvist. Hon som spelar Lisbeth Salander var också bra, vilken härlig människa, hon Lisbeth. Eller karaktär, ska man väl kanske säga. Mer säger jag inte! Bara att jag tyckte den var himla bra!

Gå och se den!


Igår kväll skrev jag detta...

2009-03-05 21:46:47
Pratade häromdagen med en kund i Helsingborg. Han hade spelat golf i helgen, på sommargreen. Då berättade jag att som barn brukade jag få vitsippor uppskickade i brev av min farmor som bodde i Förslöv, det var nog kring den här tiden, februari kanske. Jo, de har ju nästan blommat över, kunde han berätta, och liljorna är ca 15-20 cm... Och gräset växer!

Har ju jag lite svårt att se framför mig, för när jag tittar ut genom fönstret ser jag rejäla snöhögar och på åkern nedanför är det minst halvmetern med snö... Det lär dröja ett tag innan jag får se snödroppar och liljor och gräs som växer! Men OJ vad jag längtar till dess!

Samtidigt som jag vill ha vinter ett litet tag till, så jag hinner åka lite mer skidor! Hade ju varit härligt om vi har kunnat åka en runda i helgen, jag och barna. Åtminstone dottern vill.

Hon kom förresten tvåa bland femmorna i våra skolor. Mellanstadiet har haft friluftsdag i slalombacken. 2½ km på 13 min drygt, då hade hon visst tappat staven och fått vända, sen trasslat in den i skidan (?!) på något vis, så där blev det visst ett litet onödigt stopp då. Mindes jag rätt nu, 13-14 min på 2,5 km? Skrev ju upp det på en lapp på jobbet, för jag skulle skriva ut en etikett som hon ska klistra på baksidan av silverplacketten hon fick! Vilket jag inte hann göra idag.

Kollar på Per Morbergs program "Vad blir det för mat?", och blir så hungrig! Tänk att få vara med på den festen och få äta den maten! Kan känna doften ända hit! Oxrullader med någon fyllning av sidfläsk, lök, morot och nå' mer som jag missade, en fantastisk sås och pressad potatis, sockerätor. Till efterrätt hemgjord chokladpudding. Den hade han gjort innan jag kom in i programmet...

Han tvingade dottern att provsmaka skyn... på barns vis fryner hon på näsan och vill helst slippa - "måste jag?". "Ja, det måste du!" Så smakar hon lite motvilligt, lyser upp som en sol och erkänner att det var ju gott!! Skulle vara mina det! Jag gör ju bara äcklig mat...

La' mig ju tidigt igår, strax efter halv nio, läste en stund, släckte lampan 21.10. Sen tar det ju ett bra tag innan man somnar. Och i väldigt god tid före klockan skulle ringa, så drog snösvängen igång... 04 kanske? De höll på att skrapa undan iskanter på vägen, kanter mellan väg och trottoar och sånt. Ett eländes oljud när skopan skrapar i asfalten! Man kunde tro att de var inne i vardagsrummet... Jäkla dåliga fönster i de här husen! Blev med andra ord inte utsövd ändå, lika trött som igår, och alla andra dagar. Så därför, ska jag strax släcka ner och försöka lägga mig i hyfsad tid i kväll också, så får jag hoppas på att de inte tänker skrapa något i morgon bitti!

Go'natt o sov gott!

Bio!

2009-03-06 17:06:45
Ska på bio ikväll, med en tjejkompis! Han som hatar kvinnor, eller vad den heter. Som alla pratar om och som tydligen alla läst boken om, utom jag då! Lite pizza här först, sen bio. Ska gå och köpa lite mutgodis till barna sen, lättsaltade chips verkar vara önskemålet.

Har varit på Hälsocentralen med sonen. Hans tur att ha staffylokocker, i sina eksem. Eller i ett eksem, han har ju flera på kroppen, men inte så mycket. Kul. Pencillinkur, och inköp av div kompresser och lindor och plåster för att hindra spridning. Väteperoxid att rengöra och få bort skorpor med. Blir nog bra om en vecka. Pencillinet skulle räcka 5 dagar. Tur det är helg, så man hinner lära sig lägga om lite smidigt innan det blir skola och jobb och tider att passa igen!

Har vilat en stund nu, med en kopp te. Ska väl hitta köket nu, lite i allafall, innan jag går och inhandlar chipsen och pizzan.

Kramar så länge!

Väder och schema

2009-03-06 12:49:50
Slask och slask och ingenstans har vattnet att ta vägen! Usch hur det är nu... Smältvattnet samlas i sjöar på vägar och trottoarer, man får gå runt eller ha stora gummistövlar på sig!

-1 grad i morse när jag var ut med Teo, +0,8 nu. Blev förvånad, för jag upplever det som mycket varmare och slaskigare än det borde vara med tanke på tempen.

Jag och barnen håller att försöka konstruera något slags schema, en plan för vem som ska göra vad och när. För att få dem att hjälpa till med vad de kan, för att inte jag ska behöva göra ALLT alltid. För att de förhoppningsvis ska kunna få ha en lite piggare mamma som dessutom har tid, och ork, att göra något tillsammans med dem, inte bara gå runt och sucka och tycka allt är pest och pina. ALLT känns så jobbigt att genomföra. Blir trött bara vid tanken, att sen därifrån komma till skott och verkligen GÖRA är långt, kan jag säga.

Att göra schemat är ju inte så svårt, det svåra blir ju att få det att fungera i praktiken, så som det i teorin är tänkt att fungera! Det blir ju utmaningen!

Exempel på göromål som kommer att finnas på listan; diska, middag, promenera m Teo, fritid (t ex dottern rider på måndag), städa rummet, dammsuga, tvätta o hänga, vika tvätt, och så vidare. En del vid behov, andra någon gång i veckan, annat varje dag. Vissa rutor kan man fylla i i förväg (diska, promenad, middag...), då vet man vem som gör vad och kan koncentrera sig på sina uppgifter och vet att det andra blir skött, förhoppningsvis, andra när man gör det (tvätta/hänga...).

Finns det NÅGON som tror att det kommer att fungera?? Funderar även på någon sorts belöningssystem. T ex att man åker och bowlar tillsammans OM vissa kriterier varit uppfyllda under veckan, eller att man har något slags poängsystem, vilket ger extra kronor till lördagsgodis, eller nåt...

Jag hoppas verkligen att vi får detta att fungera, även i praktiken! Det hade varit för underbart härligt!

Så var då den här lunchen slut, och jag måste cykla tillbaka och göra ytterligare några timmar. Slutar 17.00. Och jag som vill lägga kull mig och sova en stund, NU...


Allt möjligt och ingenting

Pratade häromdagen med en kund i Helsingborg. Han hade spelat golf i helgen, på sommargreen. Då berättade jag att som barn brukade jag få vitsippor uppskickade i brev av min farmor som bodde i Förslöv, det var nog kring den här tiden, februari kanske. Jo, de har ju nästan blommat över, kunde han berätta, och liljorna är ca 15-20 cm... Och gräset växer!

Har ju jag lite svårt att se framför mig, för när jag tittar ut genom fönstret ser jag rejäla snöhögar och på åkern nedanför är det minst halvmetern med snö... Det lär dröja ett tag innan jag får se snödroppar och liljor och gräs som växer! Men OJ vad jag längtar till dess!

Samtidigt som jag vill ha vinter ett litet tag till, så jag hinner åka lite mer skidor! Hade ju varit härligt om vi har kunnat åka en runda i helgen, jag och barna. Åtminstone dottern vill.

Hon kom förresten tvåa bland femmorna i våra skolor. Mellanstadiet har haft friluftsdag i slalombacken. 2½ km på 13 min drygt, då hade hon visst tappat staven och fått vända, sen trasslat in den i skidan (?!) på något vis, så där blev det visst ett litet onödigt stopp då. Mindes jag rätt nu, 13-14 min på 2,5 km? Skrev ju upp det på en lapp på jobbet, för jag skulle skriva ut en etikett som hon ska klistra på baksidan av silverplacketten hon fick! Vilket jag inte hann göra idag.

Kollar på Per Morbergs program "Vad blir det för mat?", och blir så hungrig! Tänk att få vara med på den festen och få äta den maten! Kan känna doften ända hit! Oxrullader med någon fyllning av sidfläsk, lök, morot och nå' mer som jag missade, en fantastisk sås och pressad potatis, sockerätor. Till efterrätt hemgjord chokladpudding. Den hade han gjort innan jag kom in i programmet...

Han tvingade dottern att provsmaka skyn... på barns vis fryner hon på näsan och vill helst slippa - "måste jag?". "Ja, det måste du!" Så smakar hon lite motvilligt, lyser upp som en sol och erkänner att det var ju gott!! Skulle vara mina det! Jag gör ju bara äcklig mat...

La' mig ju tidigt igår, strax efter halv nio, läste en stund, släckte lampan 21.10. Sen tar det ju ett bra tag innan man somnar. Och i väldigt god tid före klockan skulle ringa, så drog snösvängen igång... 04 kanske? De höll på att skrapa undan iskanter på vägen, kanter mellan väg och trottoar och sånt. Ett eländes oljud när skopan skrapar i asfalten! Man kunde tro att de var inne i vardagsrummet... Jäkla dåliga fönster i de här husen! Blev med andra ord inte utsövd ändå, lika trött som igår, och alla andra dagar. Så därför, ska jag strax släcka ner och försöka lägga mig i hyfsad tid i kväll också, så får jag hoppas på att de inte tänker skrapa något i morgon bitti!

Go'natt o sov gott!

Det töar... :-(

Det töar...
Isen och packsnön på gång/cykelvägen luckras upp.
Då blir det spännande att cykla, kan jag säga!
Hej och hå, hur ska det gå?!

Läste ett reportage i lokalbladet om turer med hundsläde. Blev ju sugen att testa! Sms'ade kompisen som var på bild (!) och frågade vad det kostade... Insåg att för mig och barnen skulle det bli för mycket pengar...

Att det ALLTID ska sitta i dessa jävla PENGAR!!!!! morr....
Tänker inte diskuttera om det är dyrt eller ej, men det är definitivt för mycket pengar.
250kr/pers... inkl kolbulle och fika. Om vi börjar spara nu, kan vi åka nästa vinter...

Som med ALLT måste man ha LÅÅÅÅÅNG framförhållning och framtida planer. Inga spontana utflykter, här inte. Bara sånt som är gratis kan göras spontant. Hur mycket är gratis?

Slut på lunchen! Återkommer med största sannolikhet i kväll!

Morgonrapport

Vid 06-tiden, -2 grader, blåser lite, grått och trist i luften, ca 2 cm nysnö från i kvällst och i natt, så där lagom för att täcka över lortsnön som var innan, i snöplogkanterna. Nu är det vitt och fint igen.

Tvättstugan ikväll. Dottern har lovat gå en runda med Teo. Det blir bra, annars har det blivit synd om hundstackarn. Och jag blivit på idiotdåligt humör för att jag inte är i typ tre delar. En som fixar med kvällsmat, en som fixar med tvätten och en som går med hunden och själv får lite motion. Nu är jag bara EN och får trixa ihop tvätt och mat, och skicka dottern med hunden. Ingen luft och motion till mamman.

Äntligen har jag uppfattat vilka som sjunger på den härliga låten jag hör på radion flera gånger om dagen! Bjuder på den idag!
Klicka på länken! Laura Pausini och James Blunt - Primavera in Anticipo (It Is My Song)
Den är sååååå härlig!!!! Blir så glad av den!

Skulle vilja åka till Italien. Skulle vilja lära mig italienska. Var nära att jag anmälde mig till en nybörjarkurs nu i vår. Men inser ju att tiden inte kommer att räcka till. Får ligga på framtiden, som så mycket annat.

Fått lite Italien på hjärnan sen jag skaffade Teo 2004, han är ju en Lagotto Romagnolo, en italiensk tryffelhund. Sen så var vi på fullbokad snabbvisit till Milano och Como med jobbet i april förra året, vill tillbaka på längre tid och med egna aktiviteter och utflykter. Inte nödvändigtvis Milano, är nog mer intresserad av landsbygd och utflykter typ vandring, rida, bada, sola, shoppa (fast det var inte billigt!), ÄTA och dricka gott! Bara finnas.



Bild över Como-sjön, från bussen genom fönstret. Vi är på väg dit, först äta på en lokal resturang, sen båttur över sjön. Helt fantastisk, underbar dag.


Barnaktiviteter och trög mamma med minnesförlust

Åkte skidor i går eftermiddag också! Så kul det är! Plötsligt så kan det förbli vinter ett bra tag till.

Man funderar så bra, märker jag, när man skidar fram, sussar fram är väl mer rätt... :-)
Inser att jag har fruktansvärt dåligt minne. Det visste jag i och för sig redan, men får det mer bekräftat liksom. Tänkte på att jag "aldrig" gör något med barnen. För barnen. Väldigt lite och väldigt sällan, då.

Försökte komma på VAD jag faktiskt gjort. Inte mycket alls. Och det jag vet, kommer jag knappt ihåg. Fragment. När var det? Bara dottern, eller var även sonen med? Var han i magen eller fanns han IRL? Vem mer än jag? Bara jag, eller var pappan med? Några andra? Körde vi själva, eller bussresa? Ja, du ser!

Barnens pappa och jag gjorde i princip inget ihop... En nyårsfest i Sundsvall/Södra Berget med ett gäng på ca 10 pers, en turkietresa med ett annat gäng på ca 10 pers, en utflykt till Korsåsen, bara vi och barnen (!) och tittade på rovfåglar, och en utflykt till Hylströmmen med grannarna. Allt detta på 12 år!

Skulle ju faktiskt kunna åka till Sandviken och besöka äventyrsbadet. Även om jag tycker det är väldigt otäckt att springa omkring iklädd endast baddräkt på det där viset till allmän beskådan, så får man väl offra sig lite, det är ju kul att bada... trots allt.

Skulle även kunna åka till Harsa och ta en tur på skidor, då kan Teo också vara med. Då slipper man baddräkten!

Hade vi haft grejer, hade man kunnat åka madrass i någon för ändamålet lämplig backe, men vi har varken madrasser eller pulkor.

Problemet är att jag är så otroligt dålig på att ta mig för, att komma till skott innan det blivit kväller och liksom för sent att börja på med dylika aktiviteter. Morgontrött och trögstartad, värre än en gammal Saab V4 vi hade när jag var liten. Den var inte så pålitlig... Var det blött väder (vilket det ofta är i Skåne/Ängelholm där vi bodde då) så var den ännu trögare...
Den kommer jag ihåg!


Söndag 1 mars, fylls på vartefter under dagen...

I natt, 04:15 - JUST NU

... är det jävligt kallt igen, -20 grader.

Nyss hemkommen från dans. Vill bara gråta men kan inte. Tänker inte gå in på detaljer nu, det får räcka så. Jo, lite.

För två veckor sen träffade jag en kille på dans som jag fick känsla för. Jättebra känsla. Pirr i magen! Bytte tfnnr. Pratade i tfn några kvällar. Långa samtal. Var bubblig och glad. Efter knappt en vecka säger han "vi, oss, det kom av sig". Jo, jag hade märkt det... Han liksom blev en mussla när jag ville hitta en tid att träffas igen...

Träffade honom ikväll. Flera gånger. Vad säger man? Ler och hejar lite blygt. Tog mod till mig och bjöd upp på slutet. Kändes som en milstjock mur emellan. Blev så ledsen. Dessutom hade mina kompisar hittat trevliga killar och var borta. Bara jag kvar, ensam.

Hjälpte inte ett dugg att jag dansat med biffiga kavaljeren, för han är just det, en danskavaljer, ingen som ger pirr i magen. "Bara" jävligt omtyckt fantastisk danskavaljer!

I bilen på väg hem, stannade vid en mack för det skulle inhandlas något till bilen. Musik spelades. När en riktigt snyftig kärlekssång modell hårdrocksballad, Love Hurts, spelades, bad jag den i framsätet, snälla, spola fram. Fick veta att det gick inte, för det var radion... Tårar började rinna. Dels pga låten, dels för jag blivit ratad...

Just nu är jag väldigt ledsen. Just nu vill jag gråta, men kan inte. Just nu är jag väldigt trött, men vill inte gå och lägga mig, ensam, inte i min stora säng, för jag har "bara" en 120's, men ändå. Just nu är det jävligt synd om mig.

Men det går över. Vis av tidigare erfarenheter i livet, vet jag att det går över. Kanske redan när jag skrivit av mig. Kanske en annan dag. Vet bara att det kommer att gå över, även om det just nu är jävligt ledsamt...

Go'natt, eller go'morron, ska man väl säga, då klockan är kvart över fyra på natten/morgonen.

FAAAN


Idag, 12:45 - BÄTTRE JUST NU

Vill inte gråta längre. Känns bättre idag. Fick ju liksom bekräftat igår, det jag redan visste, men hade väl något litet hopp kvar ändå, någonstans, om att det skulle rätta till sig...

Idag är det grått ute, lite aningens snö i luften, -12 när jag skulle ut med hunden kring halv elva. Blir en skidtur idag också, men senare.

Måste ta mig i kragen och röja lite. Barnen ska ju hämtas i kväll. Mina 48 timmar i egen regi är snart till ända. 12 nya dygn av stridigheter väntar. Det där lät ju inte så bra, men så känns det just nu. Har 6 timmar kvar på mig att hinna ikapp och ladda nya batterier. Känns futtigt.

Måste vara fruktansvärt jobbigt att åka vasaloppet!
Tänker inte då i första hand på att åka skidor i 9 mil, utan på att ligga bakom skotern i 9 mil och inandas avgaserna från den, de illaluktande ångorna.
Det är ju hemskt att möta en skoteråkare när man är ute och går! Man hostar och nyser! Ni skulle höra hunn (hunden), hur han låter! Nyser så han håller på att ramla omkull! hihihi

Nähä ni vänner, nu måste madame Matrona sätta lite fart. Tiden går, bara 5½ timme kvar innan jag ska hämta kottarna...


Eftermiddag kl 15:15 - ULTRATRÖG SÖNDAG...

Aaaagh, va trögt det går med allt! Kommer hela tiden tillbaka datorn och Facebook, och kollar om något nytt på torpet har hänt...

Tömt torkställningen, vikt och lagt in i skåpen, har torkat av tvättmaskinen och allt ovanpå, fasiken vad "dammigt" det blir, som fastnar i den fuktiga tillvaron i badrummet. Nu är det fint igen, ett tag. Snart är en maskin tvätt klar för hängning. Det är väl vad jag åstadkommit, jo, fått in rena torra disken i skåpen, så nu är det bara att börja om där också...

Blir en vända med hunden i stället för en runda med dammsugen, känner jag.
Måste bädda rent åt ungarna också. Har bokat tvättstugan på tisd-kväll, tänkte ta alla sängkläder och handdukar dit. Så praktiskt att få plats med allt, och få allt torrt samma kväll.

Vilken lyx, va!? Egen tvättmaskin i lägenheten OCH tillgång till tvättstugan. Insåg det nu, att det är lite lyxigt, faktiskt. Vardagslyx!

Om man skulle ta och hänga den där lymla tvätten och ta sig ut då, kanske...

RSS 2.0