Torsdag 31 dec - Myyyyyssss

Har tagit ett bad. Länge låg jag där. Med väldoftande ljus på kanten, väldoftande badsalt och bubblor, en bok om hur man ger sig själv KRAFT att klara livet, och mådde väldigt bra. Handduk på tvättställskanten, lätt åtkomlig för att torka svetten ur pannan! Det är ju hett i badet, väldigt hett.

Väl uppe ur badet, blev det insmorning av väldoftande kräm. Lite hårfix, fast jag inte ska någonstans, endast för ER, mina vänner, fast ni inte kan se mig!

Funderar om jag ska måla lite oxå, för jag fick nyss en inbjudan på sms av en kompis på bynn att komma och göra dem sällskap. Funderar starkt på att svika er och göra dem sällskap... är jag en svikare då?? Nä, känner mig inte som en sådan... jo, lite. Men bara lite!

Så ska vi se på fyrverkeriet sen, vid S:t Olofs. Nästan -10 grader, så det är inte så kallt. En promenad blir bra. Tar väl 20 min dit, eller så. Max.

Ha det så gott, så hörs vi nästa år!

...har funderat på att försöka skriva en resumé över året 2009, men har inte riktigt sorterat det i min lilla ärta än, så det blir nog vid ett annat tillfälle, när jag är mer koncentrerad!


Torsdag 31 dec - Påverkan



Bilden;
15 mars 2004, Teo är 5½ vecka.
Jag och dottern var ner till Hölö och tittade på valparna, och uppfödaren hade valt ut denna åt oss, efter att vi pratat en del i tfn, och hon fått en bild av mig, och parat ihop med en av valparna som hon tyckte skulle passa. Bra val!

- - - - - - - - - - - - - - -

Teo, min hund, blir 6 år i januari.
Jag köpte honom som väldigt söt liten telning våren 2004, hämtade honom i mars från Hölö söder om Stockholm.

Det blev ju sista april tämligen snart efter det, och eftersom jag tidigare haft skotträdda hundar, så tänkte jag att den här lilla gofisen ska INTE behöva bli det.

Vi var ut många gånger på gräsmattan den dagen, som alla andra dagar, och pinkade, valpar behöver ut OFTA innan de blivit rumsrena... Vi lekte och hade lite inkallningsövningar, precis som vanligt, alltså. Det hade dessutom kommit dit en tom pet-plaska, liten, som var skitkul för lilla valpen att leka med. Han kunde greppa om den och bära den, slänga den i luften, ja, leka! Jättekul!

Det var ju snorungar även där, som var ute och smällde i tid och otid, och eftersom han lekte och hade kul, och jag inte brydde mig, så gick allt galant! Han överlevde denna sista april utan att bli skotträdd.

Det blev nyår, samma sak då, inga problem med smällandet. Och det blev ännu ett sista april, no problem! Gick hur bra som helst. Det fanns dessutom en jaktskjutbana i närheten, där det framförallt på hösten sköts flitigt. Inga problem. Han brydde sig inte det minsta, och glad var jag för det, för det ÄR inget kul alls med skotträdda jyckar...

Så separerade jag och barnens far. Jag, hund och barn flyttade till en lägenhet i bynn, jag träffade ny man ganska snart. Den här nya mannen skulle vara med och spela brännboll i den traditionella brännbollsyran i Bollnäs, så jag, hund och barn åkte dit för att kolla folkfesten. Mitt första besök på brännbollsyran.

Vi kollade på en match, den tog slut och så skulle två andra lag in på den banan.

Då hände något! Jag skvatt (=blir plötsligt jätterädd på vårt tungomål!) och hoppade högt och skrek rakt ut! Höll på att dö, kändes det som! Även de som stod med oss reagerade lika, skvatt, skrek, hoppade... Bultande hjärtan, hög puls, flämtande andning... Skräck, ilska, "Fan ta dem!! Idioter!!"

Det som hände var att supportrarna till ena laget som skulle in och spela drog iväg en raket, som fräser, tjuter och smäller, rakt över skallarna på oss där vi stod. Alla blev ju lika överraskade och rädda, skvatt! Detta påverkade även hunden, som efter denna händelse är absolut DÖRÄDD för smällare!

Hade inte jag, framförallt jag, men även de som stod runt omkring, reagerat så starkt, så hade inte heller Teo blivit skotträdd. Kedjereaktion. Jag skvatt, och därmed indikerade jag stor FARA för honom, och då blev han också rädd.

Det blev även farligt med större folksamlingar efter detta. Det var ju otroligt mycket folk, mycket väsen, folk hade jättekul, en del fylla, och det följde med i bilden FARLIGT för honom där. Så, förutom att bli skotträdd, blir han även olycklig i stora folksamlingar och oväsen i allmänhet.

Hur vi än försöker "träna bort" det, så har vi inte lyckats än, snarare att det får motsatt effekt. Har gett upp nu, och försöker istället undvika folksamlingar och oväsen med Teo, då får han helt enkelt vara hemma, ellet sitta i bilen, i stället. Han mår bättre då.

Uppe vid Kygeln, där vi brukar gå och springa sommartid, finns en skjutbana. Han påverkas där också, men inte alls lika mycket. Jag kan ha honom lös där, utan att han flyr i panik. Törs inte släppa honom nu, i nyårstider, hur som helst, för han kan alltså fly i vild panik, med risk att bli påkörd eller orsaka trafikolycka. I skogen törs jag, men inte överallt där heller, beror på hur långt ut i skogen vi är...
...eller snarare hur långt bort från smällare vi är!

Torsdag 31 dec - Nyårsönskning

Knaprar i mig frukost, knäckemacka som vanligt, utan te eller annan dricka just idag, har däremot just sparkat igång perkulatorn, så snart sprider sig en härlig kaffedoft! Så värmer jag en slatt mjölk i koppen och ett par sockerbitar, såna där hårda bruna, och slår i kaffe - jättegott som frukostlatte! Sen en kopp svart efter det, så är man nog igång, kanske...!

Mildare idag, äntligen! Bara -7,3 för tillfället! Kanske testa skidorna idag?! Vi får se hur det stämmer med tider och så...

Föräldrarna kommer och hämtar doggen kring 13-tiden, för en förhoppningsvis lite lugnar nyårsafton med de där de bor i skogen, än här på bynn med mig. JAG är lugn, men alla småungar som springer och smäller smällare, bomber och annat tjutelände kan man ju bli skogstokig på! Redan igår trodde folk att det var 12-slaget ikväll - mitt på ljusan dagen!! IDIOTER!!!!! Fyra rejäla bomber hörde jag, eller vi då. Första trodde jag att någon sprängde! Sen insåg jag att det nog var någon som testade nyårsbomberna... IDIOT!!

På kvällspromenaden sen, var det en bomb till som small av. Från att ha gått ordentligt i bandet, för jag hade kommit så långt att det blev koppel på, så blir han som värsta sortens draghund! HEEEEEEEMMMMMM NUUUUUUU!!!!

Förra nyåret höll han sig i närmare 20 timmar. Även fast jag går ut med honom, så har han inte tid och ro att pinka, än mindre bajsa... det är bara HEEEEEEMMMMM som gäller.

Det är ju bara för att det är en och annan som går omkring och fjuttar smällare hela dagen! Varje smällare sitter kvar i hunden som rädsla, stress och allmänt dåligt mående i flera timmar, då kommer nästa smäll, så det är en konstant rädsla och stress i ett par tre fyra dygn kring nyår och sista april. Eller ännu längre...

2008 höll snorungarna på i två veckor kring sista april, då var det grymt. Tidigt på morgonen och när jag var hem på lunchen kunde han tänka sig att pinka, när jag kom från jobbet - icke, HEEEEMMMM! Jag åkte bil flera mil bort för att kunna rasta honom på kvällen. Det var lite lugnare vid sista april i år, bara en vecka då...

Ska ni smälla smällare, gör det, men ALLIHOPA vid 12-slaget i natt, då slipper alla skotträdda hundar och katter lida i flera dygn, då mår de bra igen framåt 4-5 på morgonen... Eller 6-7 då, om de är extremt rädda...

Spring inte omkring och fjutta hela dagen idag, och spara inga för att fjutta hela dagen i morgon! Fjutta upp ALLT i natt vid 12-slaget, gör ett ORDENTLIGT fyrverkeri och bombande DÅ, och bara då!!! Snälla... Har du snorungar som gillar att vara ute och smälla, säg åt dem, ta ifrån dem smällarna, ge tillbaka det vid 12-slaget, kolla att allt verkligen ÄR SLUT 00:15!!

Det är dessutom förbjudet att smälla på allmänna platser, möjligen hemma på sin tomt, jag vet inte, men hur många snorungar är hemma på tomten? De får dessutom inte ha smällare om de är under 18... Och har man passerat 18, borde det ha infunnit sig lite förstånd kan man tycka, man är ju myndig!!?? Eller inte...

Med hopp om ett Gott Nytt År!!


Bilden;
en grymt rädd, stressad hund gömmer sig i bäddsoffans förvaringslåda, hade locket öppet bara nån cm för att han skulle få luft, där låg han flera timmar sista april i år... Jag spelade även hög musik (det jag vågade för grannarnas skull) och hade dragit för persiennerna, men vad hjälper det? Hundens hörsel är mycket bättre än vår...




Onsdag 30 dec

Betalat räkningarna. Insåg när jag gjort första, att det varit bättre om jag gjort det igår, men det var ju lite sent påtänkt, så det är bara att gilla läget...!

Trodde att det skulle betalas som i morgon, 31/12, det är ju en svart dag i almanackan, och ganska många jobbar åtminstone halvdag, men icke! Pengarna flyger iväg 4/1 som tidigast. Då får jag lite ränta på dem i morgon, innan de far iväg, det är ju bra, och jag har ju inte så många kronor att det blir skatt och andra avgifter på räntan, så det ska nog gå bra! Så lite bra var det kanske att jag inte matade in dem igår!?

Guuuuuud va segt det är nu! Skulle ju vara så energisk och effektiv idag... har inte hänt ett skit! Jo, räkningarna, men det räknas inte.

* Plocka ur diskmaskinen = klart!
* Fylla diskmaskinen = klart!
* Rensa diskbänken, köksbordet och arbetsbänken = klart!
* Tvätta (kl 15:10 - håller på! kl 17:40 - hängd!)
* Dammsuga = klart!
* Hämta in ved så jag kan elda (kl 15:10 - fixat!)
* Tända kamin
* Gå med hunden (kl 15:10 - fixat!)
* Lämna tillbaka kjolarna och hämta skon (kl 17:40 - fixat!)
* Handla lite skumpa och annat gott till nyårsafton = klart! Skumpa i allafall...
* Åka iväg med skräp som jag samlat på hög i garaget (kl 15:10 - lastat in i bilen! kl 17:40 - fixat!)
* Dricka ett par kannor kaffe (har påbörjat den första i allafall!)
   (kl 15:10 - fixat 1 kanna snart! kl 17:40 - en kanna tom, blir nog ingen mer...)
* Bestämma vad göra på nyårsafton, ett förslag mer lockande än andra...
* säkert en massa annat som jag inte kommer på just nu...
* (kl 15:10) samt lagt ut min fårullsfilt för "tvättning" på snön, ja, man ska göra så, 
   passa på när det är kallt! En timme per sida eller så...
   (kl 17:40 - flyttad till altan, under tak över en solstol)


Får återkomma senare och pricka av! Obestämd
Kan ju börja med att gå ut och sticka i motorvärmaren... en bit på väg!

Man vänder på dygnen när man är ledig, la mig t ex halv tre i natt (!) och var uppe igen vid 10, det blir 7 timmar ca. Morgonseg. Och då menar jag verkligen SEEEEG... Tar några timmar att komma igång. Om jag inte har en tid att passa, då är det ju annorlunda, men som nu, när jag har all tid fri. Kommer inte till skott, händer inget. SKA, men kommer inte till skott. ...snart... "Snart" kan vara många timmar bort...! Grrrr....

Jag är så slut efter denna höst, så energidränerad, så det liknar inget annat! SLUT. Både fysiskt och mentalt. Jag kanske har rätt att bara vara såhär seeeeg?? Eller inte...

Börjar jobba på måndag, och jag känner redan hur paniken börjar komma, är INTE redo för det! Behöver mer tid att komma ikapp på. Kanske jag börjar vakna till liv framåt lörd-sönd, och då hinner jag inte allt jag skulle på min 12 dgr ledighet! Suck.

Är i stort behov energi-INPUT nu!! Inte i pillerform, utan av livsglädje. Det HAR vänt, det ÄR mycket bättre än för en månad sen, men det är LÅÅÅNGT kvar till normalnivå!

Min förkylning som jag drabbades av före jul, vill inte heller helt släppa taget. Hostar till och från än, snuvig och nysig än, "förkylningsslö" än... Jag är ute och går, men det är inte det vanliga klippet i steget, om man säger, inte den vanliga farten heller, men jag rör mig framåt! Provade ju även sparken häromdagen. Och gick över berget. Men det är tungt, inte som innan. Kämpar på att komma tillbaka, men har ju inte det tålamodet som krävs att bygga upp kondisen igen! Kondis är färskvara, tyvärr.

Träningsvärken i framlåren börjar äntligen släppa, efter min annandagsdans... Tungan ute  Idioti! Jaja, jag har fått slita för det... Men kul å! Mer sånt! Det är lite av energi-INPUT.

Näpp, nu ska jag ut en liten vända med doggen, det blir till att klä på oss bra, mig i allafall, han klarar sig med sina snötofflor!

Bild från igår, när han blev en musjägare!
Han hör, lokaliserar, dyker ner med skallen, sen börjar han gräva...
Precis som att han ska få tag på musen! *ruskar på huvet...*




Tisdag 29 dec

Uscha!
Nu har jag svullat så jag mår nästan illa...
Beställde pizza och medan jag väntade på att den skulle bli klar, gick på ICCA och handlade (jag skriver ICCA, därför att jag uttalar det [icka] ...ifall nån undrar...!) mjölk, bröd, vitkål, kaffe och praliner! Goda praliner! Ferrero Rocher! Nu har jag tryckt i mig pizzan och tre praliner... ja, man mår som man förtjänar!

Hämtade även paket när jag var på ICCA. Min musik! Fem CD'n med Nightwish och en dubbel-DVD med filmerna Australia och Titanic. Lyssnar på en nu, och kan konstatera att högtalarna i lappen inte mår så bra, det skorrar... måste kolla på högtalare till den, som man kan plugga in! Så man får lite ljud!!

Testade! Man kan ju ställa in ljudet på olika typer av musik! När jag ändrade det till METAL slutade det skorra! Så enkelt var det! phu...

Var till veterinären med vovven. Han kostade mig ca tusenlappen idag! Besöket och medicinen...

Man gör tydligen så med hundar att man medicinerar och ser om det hjälper, annars gör man vidare undersökningar!? Så nu ska jag tre gånger, med två veckors mellanrum, ge honom några droppar på huden av något som heter Stronghold, det ska ta bort ev ohyra, löss, loppor, skabb... eller vad det nu ev kan vara som gör att han kliar sig. Mot såren, som var lite infekterade, fick han piller, nån slags anibiotika, Clindabuc Vet. 3/4 tablett två gånger om dagen i 13 dgr. Om inte det hjälper, ska det göras en allergitest. ...så jag hoppas att den här behandlingen kommer att hjälpa!

Innan jag åkte till veterinären, var jag in en vända på Lindbergs och köpte en ny mössa... En vit "ryssmössa" med stickad ovansida, fleecefodrad invändigt på hjässan och med kanin på skärm, nacke och öronlappar. Så snygg! Tänkte den blir go när man cyklar till jobbet sen, och snygg om man ska på byn och det är kallt, som idag. Den andra skinnluvan, också Lindbergs, är riktigt varm och go, men inte så snygg. Jättebra på hundrundor och andra friluftsaktiviteter, men inte så snygg.

Tyvärr gav jag mig av för sent, så jag hann inte in och hämta min stövlett eller lämna tillbaka kjolarna, så det får bli i morgon...

Teo hade premiär med sina snöskor idag! Så himla bra! Rekommenderas till alla hundar! Först gick vi på plogad gångväg, och han brukar ganska snart börja fryslyfta sina tassar när man är ute i sån kyla som idag, ca 20 minus, men inte idag! Om det berodde på den relativt korta gångvägssteckan innan skogen, eller skorna, kan jag ju inte säga än... Får prova fler gånger.

När vi kom till skogen sen, så kom vi ju runt hela vägen utan is- och snöklumpar, med alla fyra skor i behåll! Han verkade nöjd... tyckte jag han skulle vara, i allafall!

Nu ska nog jag dra ut bäddsoffan, hämta kuddar och göra det skönt för rygg och nacke, tylla in mig i en filt, och stoppar jag in Australia i DVD'n.
hmmm, ska nog börja med att ta ut Teo en vända till, så är det gjort, slipper vi ut fler gånger idag!

Vad gör ni på nyårsafton??!! Vad jag vet nu, gör jag ingenting... Ensam hemma.


Fredag 25 dec

Nu blir det en sån där "inget-blogg".
Känner mig lite frustrerad... VILL skriva, men vet inte om vad!? Har inget att berätta om...

Jo, var till en kompis i Arbrå igår, på kvällen, och käka julmat, drack experimentsnaps till sillen i brist på bättre alternativ, kolla tv, SKVALLRA, fb, fotostudio. Ja, vi höll igång ända till halv tre i natt! Men det är ju en i allra högsta grad privat tillställning, som jag inte kan lämna ut några detaljer kring, eller hur!



När vi pallrade oss upp idag kring halvelvasnåret, så mådde vi som vi förtjänade - dvs BRA! Vi hävde visserligen i oss div saker, men inga mängder, bara smakisar, liksom! Lagom, på tjejers vis!

Hemkommen därifrån så kollar man av fb, byter om och går ut med hunden en timme eller så, sen värmde jag lite mat som jag nu skottat in och börjar känna mig mätt och belåten igen.

Funderar allvarligt på om jag ska engagera mig i att flytta upp lite kartonger och annat grejs från lillrummet nere till skrubben upp i väntan på bättre tider, så jag får plats att montera upp dotras säng hon hade innan, en 90's s.k. dagbädd.

Resårbotten som hör till är uppe, så den lär jag inte lyckas få ner genom den svängda trappen på egen hand, så den lär ju förbli uppe... tills någon kommer förbi och kan ge mig ett handtag. En resårbotten på 90x200 är ju lite bysig att få ner för en svängd trapp på egen hand... Det kan gå, men antagligen inte, fastnar väl någonstans på vägen! Att passa in den i sängen, det fixar jag, det har jag gjort förr!

Sen blir det nog hemmaspa i badkaret...

Senare ska jag ner på bynn och hämta biljett för morgondagens utgång! Skulle inte först, men har ändrat mig. OM nu bynn skulle råka vinna annandagsmatchen mot ärkerivalerna Bollnäs hemma i Arenan i morgon, så kan man lugnt räkna med jättefest på Bonden! Annars blir det dränkasorgenfest, för fest lär det bli, hur än det går, det är liksom tradition. Nu går inte jag på matchen, men kan ju gå till Bonden på kvällen ändå! Det var något band som skulle spela också, minns inte vad de heter... Red Roxx kanske??

Näpp, maten är slut, musten urdrucken, så då är det väl bara att sätta igång då!

Lägger till en "före-bild" från nyss! Förhoppningsvis blir nästa bild finare!


Torsdag 24 dec



Som synes en vit jul, och när jag var ute med Teo
nu i kväll, så snöade det lite grann.
Flög sådär lätt och fint.


Kollade vad jag gjorde julafton förra året...
I stort sett detsamma, då vi firat julafton redan ett par dagar före rätta julafton, jag och barnen. Jag var utan dator då, så jag skrev på en som inte hade internet, sparade på ett USB-minne och gick till jobbet och loggade in där och publicerade. På annandagen var jag iväg och köpte den här, lappen, och det första jag gjorde när jag fått igång internet, det var att betala in mig igen på e! Ska man skratta eller gråta!?

Då bodde jag i lägenheten, nu bor jag i slottet! Har pysslat som på vilken annan vanlig lördag som helst! Tvättat idag också, dammsugit och torkat golven, varit ute med hunden en liten vända nu på eftermiddagen, gick ca halv fyra. Dock inte handlat, mina förråd är mer än välfyllda för tillfället!

Först en sväng upp till tvåånhalvan, sen runt bostadsområdet här, och kollade alla juleljusen. Såg ett par tomtar på väg till några barn! Det är fint med alla ljusen, men det kan bli lite mycket! Bestämde mig för att fortsätta på den mer sparsmakade linjen även i fortsättningen!

Fick förresten beröm av min mor när de åkte! DET hör inte till vanligheterna, oftare får jag höra hur oduglig jag är... Men idag fick jag BERÖM!! Hon hade kunnat äta av allt som ställdes fram, och mådde dessutom bra! Har säkert berättat förr att hon är både gluten- och laktosintolerant, värsta sorten, så all ko-koppling går bort! Bara vegetabiliska alternativ! Och allt glutenfritt då!

Hade lyckats göra en väldigt god Janson utan riktig grädde och ströbröd (vegetabilisk "grädde" och majsströbröd), köttbullar likaså, fick mycket beröm! Till och med brunkålen fick beröm!

Jag hade lyckats köpa rödbetssallad och sillburkar utan koprodukter, till och med prinskorvarna var gluten- och laktosfria! Majsströbrödet till griljeringen på skinkan...

Istället för den traditionella risalamaltan till dessert, blev det en ren fruktsallad! Funkade jättebra, för det ÄR mycket med risalamaltan efter all julmaten, fruktsalladen smakade väldigt bra, sött och syrligt och friskt på samma gång efter all kompakt julmat.

Man sträcker på sig!

Funderar allvarligt på att ta min tillflykt till badkaret med väldoftande skum, wirre, massa ljus på kanten och ev ta en tupplur? Blev sent i natt ju! Kl var nog närmare halv två innan jag släckte och försökte sova. Uppe kring åtta igen. Vaknat ett antal gånger däremellan, och dagen igår var ansträngande, med allt som skulle göras klart och spänningen för att allt skulle bli så bra som möjligt.

Ev att det blir utgång senare? Om jag orkar och har lust. Det kan man inte veta redan nu!

Det märks att det är en speciell dag. Det är väldigt lugnt på e, och lika lugnt på fb. Endast tomten e vaken, dvs jag... känns det som, alla andra är upptagna med familjära aktiviteter, frivilliga eller påtvingade vet de endast själv. Förr om åren har det varit påtvingat för min del, men i år kändes det helt ok och bra! Och nu är det över.

Onsdag 23 dec

JULAFTON I SLOTTET!!



Så har då "julafton" förflutit ganska smärtfritt och trevligt...
Mat och julklappar, även jag fick klappar! Ett ställ med grejer till kaminen! Precis vad jag önskade, och en "huggkubbe" i form av en gammal stol som varit med om ett och annat som det såg ut, och en zinkhink att tömma askan i! Helt super!

Fick även ett nyckelskåp av dottern, som hon gjort i slöjden, så fint!

Barnen fick varsinna Lindbergs-mössor, som de tydligen blev väldigt nöjda med, för mössorna satt på huvudena resten av kvällen sen! Och även ett varsitt kuvert med pengar, och varsin Paradis-ask för paketets skull, blev lite snålt med paket, men å andra sidan var pengakuvertet välfyllt! De får handla egna julklappar...

Mormor fick en skål i tenn som dotra gjort i slöjden, som mormor blev lite impad av att hon gjort! Lyckat!

Av mormor fick barnen varsitt par vantar (hundull och fårull egenhändigt kardat, spunnit och stickat, kanonvarma!) samt nån liten "mask" med "osynligt snöre" som man skulle linda runt lite varstans man tycker och på det viset få masken att utföra de mest fantastiska konster?! I kväll har den mest ålat runt ryggstöden på stolarna och lite sånt, men den kanske utökar sin reportoar? Pengar. Nån ficklampa att klämma fast i kepsskärmen, annan ficklampa, kanske nå mer? Hann inte med riktigt, hade fullt upp med att skruva ihop ställningen till kaminredskapen!

Nu är julen över för våran del, i morgon åker barnen till pappan och jag får en dryg vecka för mig själv! Meningen var att jag ska skjutsa upp dem, men tror jag ska ringa faderskapet i morgon och be honom komma och hämta dem själv, så hämtar jag dem på söndag innan jag börjar jobba sen. Så det blir som vanligt, han hämtar och jag hämtar! Blir ju bakvänt om jag ska skjutsa upp helt plötsligt...??! Och han skjutsa ner sen? Nä, invanda mönster är nog bäst! Eller?

Nu har jag föräldrarna i bäddsoffan i vardagsrummet, och barnen på ovanvåningen i sina respektive rum och sängar. Jag själv har bäddat ner mig i min egen säng med lappen mot bena, lite obekvämt och svårskrivet, men det går!

Näpp, nu ska jag läsa lite bloggar och försöka sova lite sen!
Ha en riktigt bra julafton i morgon, ni andra! För min del är julen över nu...

GOD JUL!!


Tisdag 22 dec

Nu börjar man ana att det blir jul även i år!
Skinkan i ugnen börjar sprida sin doft. Lär inte bli klar förrän framåt midnatt eller så, griljeras i morgon.
Gröten i micron blir frukost i morgon, "julaftonsfrukost" tillsammans med vörtbröd!
Glöggen i min kopp smakar gudomligt, Dufvenkrooks Chilichoklad
Inhandlat ny juleskiva med Jillan, gillar henne! Jill Johnson, om nu någon tvekade på vem jag menade!

I morgon återstår att göra Janson, ev, om jag anser att jag hinner och har lust, blir det en resa till "stora staden i öst" för ett besök på Rusta, och inhandling av ytterligare ett par ljusslingor till granen. Den är lite kort, så man behöver "skarva" med flera.

Vi var till Lulles och provade julklappsskor för pengen jag fått av pappan för just inhandling av varma skor. Det räckte även till ett par handskar. Nu ska det MYCKET till innan han blir blöt och kall om fötterna! Tyvärr var de skor jag ville ha åt honom slut i rätt storlek, så det fick bli ett par andra, men han verkade nöjd. Vi ska tylla in dem i julpapper och öppnas på julafton hos pappan! Sonens önskemål... *fniss*

Fast jag glömde ta ut pengen som de ska få av mig... Får ta en sen kvällsrunda med doggen till byn sen och fixa det.

På väg hem från jobbet slank jag in till Lindbergs och köpte varsin mössa åt dem, med "kaninskinn" som foder. Med öronlappar, som ska klara kyla och blåst! Skoteråkning, skidåkning och fiskning. Kanske även friluftsdagar? De hade även en variant på samma modell som jag var sugen på, men det var stickat på utsidan och fleece på insidan och kaninskinn på öronlapparna. Den är alltså vindtät där det är kaninskinn, men inte på hjässan där det är stickat och fleece... Den är nog snyggare än den är varm...

Jag har en Lindbergsmössa modell Bulan, köpt för många år sen, skinn med nåt pilefoder eller nåt på insidan, så varm och skön, tyvärr blåser det in i sidorna när det fläskar på med hårda vindar, snöstorm och drivis, så den är inte helt till belåtenhet, men vid enbart kyla - då är den perfekt! Inte jättesnygg, men å så skön! Har nog nån bild med mig och Bulan! Ska leta fram... Bjuder på den, så här i juletid, man ska ju vara snäll och generös då...

Nu börjar det nog bli dax att titta till gröten. Pling! Nu är den klar, kanske...



Lite musik...








Skryyyt

Skrattande Måste få berömma och skryta över mina underbara ungar! Kyss
De har varit fantastiska dessa dagar!


Bakat lussebullar och kokat knäck igår, gått ett par rejäla rundor med doggen fred och lörd, skottat snö torsd och idag, rullat köttebullar och varit ute och lekt massor med kompisar, kommit hem alldeles rosig och härlig om kinderna. Hämtat en korg med ved.

Ok, de HAR även bråkat, på syskons vis, men inte på värsta viset, de har varit lugnare än vanligt och haft förståelse för sin sjuka mamma... Förvånad

Gnäll-kärring...

Var ut i snövädret nyss, en liten "toarunda" med doggen... var inte ens bort till Emmanskorset! Första jag är ut sen fredag förmiddag... Förutom vedkorgen jag hämtade igår...

Var piggare på eftermiddagen, tänkte att Yippie, jag är på bättringsvägen, men köttbullar och brunkål tog ut sin rätt, och jag blev helt slut efter det påhittet! Och nu, totalt slut... var nog inte så mycket på bättringsvägen som jag trodde... får se om jag går och jobbar i morgon eller ej, för fixar man knappt två tre timmar vid spisen, så lär man inte fixa åtta timmar på jobbet ständigt påpassad och tfn som ringer och folk som tjatar och ska ha snabba svar och ännu snabbare leveranser!

Hemma kan jag gå och vila när jag blitt trött, det kan jag inte på jobbet...

Ja, vi får se hur det känns i morgon bitti. Just nu känns det som att det blir hemma ännu en dag.

Hur som helst, snörvligt och hostigt är det!

T ex, jag var tvungen gå med en burk krydda till dottern för att höra om det verkligen VAR kardemumma... det såg ut som det, men jag kände inte doften, så jag var lite osäker!

Jag öppnade påsen med mald nejlika, stack ner näsan, näpp, ingen doft!  Igår, när barnen bakade och kokade knäck - nää, kände inga goa dofter då inte... trist!
Kände ingen doft av köttebullarna eller brunkålen heller när jag höll på...

Nu var det gnälligt! Ska försöka bättra mig till nästa blogg...


MAAAT!!

Idag är jag tack o lov piggare!
Snörig och hostig så hälften räckte, men piggare, det är huvudsaken. Har orkat lite mer än bara fördriva tiden vid tv och dator. Det ni!

Letade fram recept och gjorde brunkål till punkt och pricka, nästan... Det är något som hänger med sen vi bodde i Skåne, man ska ha brunkål på julbordet, men jag har aldrig gjort det själv förr, det är alltid mamma som stått för det, och alltid bara där man fått det! Verkar inte vara något som hör till här uppe... Men nu har jag gjort det, och det blev med beröm godkänt (=tummen upp) av dottern! Att hon ens vågade smaka??? Börjar kanske bli stor?!

Så var jag även ut i frysen och hämtade in ett paket nötfärs och ett paket lammfärs. Här skulle göras köttebullar! Tina lite försiktigt i micron, för att undvika "kokskador", medans jag rörde ihop övrigt gojgoj. För lite mer "jul" över bullarna, hade jag även i malda nejlikor och kardemumma... kan man det?

Sen bad jag dotra om hjälp att rulla, många bullar blev det, och när skärbrädan var full första vändan, började jag steka, så fick hon rulla själv. När allt var klart, och vi smakat av en varsin, ungefär en varsin... så var det inte alls så många som det kändes som att det skulle bli! Lite besviken, efter allt jobb, och inte mer!? De fick klart godkänt!

Nu är det bara Janson och skinkan kvar, och köpa nån sillaburk. Höra med mamma om hon tar något med sig, typ spjäll! Sen bör vi klara oss, tycker jag...



Sen stekte jag färdiga hamburgare från ICA... som vi åt med uppvärmt ris till kvällsmat! Nu får det vara färdigt med mat för idag! Lessnat, liksom... Men känner mig duktig! Jag som inte alls är någon matmamma! Men man kan ju få sina ljusa stunder...







Lördag 19 dec

Vilar lite nu...! kl 11:27    


Wow!
Har orkat tömma och fylla diskmasinen! Och få igång den...
Vilar lite nu, sen ska jag ta och torka av... Ska fan va sjuk och ensam! TUR att dottern gått med doggen, igår i 20-gradig kyla gick hon till skogen med honom (!), och idag på morgonen fick han följa med när hon delade ut sina julklappar till sina kompisar. På torsdagen kom en kompis till mig, som sett på facebook att jag är hemma och sjuk, och hämtade doggen när hon skulle ut och gå! Det var ju snällt!

Den stränga kylan har gett sig! -8,9 gr nu bara, och 19,8 gr inne! Snöar lite lätt, men knappast så det behöver skottas. Fast det är klart, snöfallet ökar i takt med tempen, så man vet ju aldrig!

Har en massa rammel framme som ska rensas bort. Gammal post och annan bråte. Hämta in ved och hugga tändved. Tända i kaminen. Dammsuga behövs. Vi får väl se hur mycket som blir gjort... innan kvällen kommer.

Lite för tidigt att göra Jansson i helgen... Den ska ju inte ätas förrän på onsdag. Haft funderingar på att göra egna köttbullar för en gångs skull. Brukar inte det, men fick lite lust innan, det hade ju varit lämpligt att göra det i helgen. I allafall om jag varit pigg... Ligger i frysen än, färsen. Brukar inte lyckas göra köttBULLAR, det brukar bli biffar av dem... antar att jag gör smeten för lös...? Tänkte blanda nöt/lamm, hälften var ca. Tror det skulle bli bra!

Det är väl det som jag gör själv. Jansson och ev de där köttebullarna. Resten köps! Ev om mormor kommer med något... Hon brukar göra brunkål, skånskt. Det hör till, liksom. Vi bodde där, när jag var liten. Flyttade hit när jag gick i andra klass.

Nu har jag nog vilat klart...?
Tror jag...


Julbak kl 14:14 
Barnen har satt igång med julbak... Det ska bli lussebullar och knäck. Vaniljknäck och kanelknäck. Knäcken är klara. Bulldegen färdigjäst och ska bli bullar...

Låter de sköta det mesta själv, men ibland måste man lägga sig i och styra upp...

Det blir nog bra!




Bullbak kl 16:52 


Så var då även lussebullarna klara!

Som vanligt när barn bakar bullar, så blir det alla möjliga former och storlekar, så även denna gång, de fick även bakningens baksida, diskning... Ska man göra det ena, får man även göra det andra!

Vi har hunnit provsmaka också, och de blev kalasgoda! Känner jag oss rätt, är de slut innan jul... hrmmm...

Antar att detsamma gäller knäcken... Men vi kan ju försöka spara lite till morfar! Mormor får inte äta, eller kan inte äta, laktos- och glutenintolerant som hon är.

Jag har hämtat ved, klyvit tändpinnar och fått fyr i kaminen. Hoppas det tänker brinna nu, så det inte börjar slockna och jäklas för mig, det har jag ingen lust med.

Bullarna har jag lagt in i påsar, och nu får jag väl ta finliret av disken, de tog ju "bara" plåtarna... "Glömde" degbunken och lite annat, typ diska småpryttlarna de använt och att torka av allt mjöl från bänk och diskbänk...



Pirater o bad kl 21:39
Har tagit ett lavendeldoftande bad, inmundigat en wirre, läst lite i en bok om hur man mobiliserar possitiv KRAFT för få ett bra liv, helt enkelt. Känner att jag behöver den boken för att få hjälp att komma ur min negativa nedåtgående spiral, måste vända den och komma åter ut i livet! Stark och possitiv som aldrig förr!

Tvättade håret med lyxigt schampo från hårsalong och sen i med dito balsam, använde scrubcreme i ansiktet, filade hälarna. Klev upp, smörjde in ansiktet i ny ansiktscreme och kroppen i väldoftande bodycreme. Sen förpackade jag den i rena kläder! Åh så skönt det känns nu!

Kaminen värmer skönt, tv'n har växlat mellan Robinson, och i reklampauserna DBK, tänkte jag skulle få se Framtid virvla förbi, men det hann jag inte se något av... sorry! Men jag hörde att Tonix vann, eller vad de heter.

Nu har dotra gått upp och lagt sig, och jag har hittat Pirates of the Caribbean, så jag bänkar mig nog där, eller växlar mellan e och piraterna!

Dricker min andra kopp buljong för dagen! Det är gott med buljong, har jag upptäckt - idag. Blir nog till en ny vana, är jag rädd...

Till Piraterna!






Fredag 18 dec

Div-blogg kl 11:57
Fredag.
Ikväll blir det nog ett avslappnande lavendeldoftande bad, när det närmar sig läggdags.

Har flyttat lappen från ståplatsen vid arbetsbänken i köket till sittplatsen i soffan, uppkuddad under knän och bakom nacken, för att få så mycket stöd som möjligt. Har ont i nacke/axlar...

La mig igårkvällst kring 10 tror jag, halv elva kanske, och steg upp vid kvart över nio i morse. Hörde ungarna stökade på med sitt på morgonen och stack till skolan, men inte så jag klev upp! Orkade inte... Men när jag vaknade till lite mera, då kvart över nio, klev jag upp och gick ut i den 22-gradiga kylan med doggen. Även han fick ha rock idag! Han skulle nog även vilja ha något på fötterna som det såg ut, det var ett evigt lyftande och hoppande på tre ben, stackarn, men när vi kommit en bit, så jag kunde släppa lös honom och han kunde springa, gick det bättre. Bara han gjort sitt, vände vi och gick tillbaka. Brrrr

Det är nog lite för kallt för luftvärmepumpen nu, för den står mest stilla. Det är nog hårt för den, att omvandla -22 grader till +22 grader! När jag skrivit klart, ska jag prova sänka tempinställningen lite, och se om den går igång då! Om jag ställer den på 20 grader... Tål att testa, i varje fall, för det är bara en 16-17 grader inne nu.

Har el-elementen på låg värme, för jag är ju lite snål, och så eldar jag i kaminen, men då det innan varit så låg och blöt luft under väldigt lång tid, som "krupit ner i skortstenen", så har det inte gått så bra att elda, så den är inte uppvärmd ordentligt. Tar nog ett par tre dagar innan den ger full effekt, det är en stor pjäs som ska eldas upp, eller ja, värmas upp då! Tälgstenskamin, något finskt spektakel. Nu går det däremot väldigt bra att elda, när luften ute är hög och klar, torr och lätt! Enorm skillnad!

Tror bestämt att jag får införskaffa mig en sån där vetekudde som man värmer i micron och kan ha på sin onda nacke/axlar. Känner stort behov av en sådan nu, men tänker inte starta bilen och åka iväg för att handla NU, inte heller tänker jag gå ut NU, det får vänta tills jag är frisk och utetempen är lite humanare! Har jag överlevt utan en sådan hitintills, lär jag överleva några dagar till!

En resa, långt bort till värmen och solen, står också högt på önskelistan. Ett par veckor! Helst. Åtminstone en vecka. Allra helst hela oktober, november, december... Det är jobbigaste tiden på hela året. Kan man inte ta bort dem!? Åtminstone vädret som är då... grått, mörkt och blött... Fy vale!

Men nu har vintern kommit, åtminstone för några dagar, hoppas det håller i sig, att snön får bli kvar. Efter dessa 20 kallgrader, blir det väl plusgrader igen, så snön försvinner... Varför kan det inte vara LAGOM någongång?? Typ 5-10 minus, lite lagom snöfall så man hinner skyffla bort den, sen att det bara ÄR ett tag, lite mera snö, och så vidare! LAGOM helt enkelt. Inte 20-25 minus, det är i kallaste laget, inte komma en halvmeter snö på en dag, man hinner inte få undan, och allt blir kaosartat. Nej, fram för lite mera LAGOM väder! Och absolut inget grått, mörkt, blött, +2 grader, evighetsväder! blääääääää

Skulle kunna gå och sova en sväng till nu, tror jag, men det är ingen idé, för barnen kommer snart hem från skolan, och då har de JULLOV!! I tre hela veckor, tror jag bestämt att det blir. Vill också gå i skolan och ha tre veckors jullov! Men jag får 12 sammanhängande dagar, i allafall! Börjar på onsdag 23/12! Två jobbedagar kvar... Räknar med att vara frisk till på måndag...

Visar en bild av min tälgstenskamin






Torsdag 17 dec

Hemma idag... kl 13:13
Sjuk. Väntat. Kände det redan i tisdags när halsonten satte in - det här kommer inte att gå vägen... Och det gjorde det inte. Är dock helt övertygad om att det INTE är svinet som hemsökt mig! Har knappt träffat andra än de jag jobbar med och normalt umgås med, och ingen av dem har haft/har svinet, så det är bara en vanlig förkylning, skulle jag tro. Eller möjligen en utslagen kropps protest! "Nu jävlar lägger du dig ner och tar det lugnt!"

Himlen är hög och klar, blå och utan ett moln, solen skiner, och tack vare det, är det ett himla bra drag i kaminen! Håller på att tända nu, och det ser ut att gå geschwint! Peppar peppar knack i huvet....

Kröp ner och la mig igen, sen jag fått iväg barnen till skolan och meddelat chefen och löneansvarig på jobbet, samt tagit hand om några mejl via webbmejlen, som gör att jag kommer åt jobbmejlen hemifrån, och sov till tfn ringde och väckte mig, strax före 12! Sov i nästan fyra timmar!

Är uppe nu och käkar macka och honungsvatten, eldar, skriver, sen blir det nog att bädda ner sig igen. Trött... Fast bäddar nog ner mig i soffan, så jag kan elda också, inte så långt att gå, och jag får känna hur värmen sprider sig! Undrar om jag hittar någon dvd som jag vill se IGEN för hundrade gången? Eller till och med en som jag INTE har sett än??

Tittat igenom dem nu, och jag har ju faktiskt tre filmer ur Mordkommissionserien! De har jag inte sett på dvd, har säkert sett på tv'n, för länge sen! Den serien var så bra!

Så blir det!





Tisdag 15 dec

Skott-premiär kl 07:02
Har skottat snö på Slottets infart idag!
** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** **
Premiär!! hihihi
Ca 15-20 cm snö har det kommit, sen igår eftermiddag till nu, runt 7-snåret.
Återstår att se vart det hamnar när snöplogen åkt förbi, om jag fick in allt igen, åt vilket håll jag borde slängt det...
Grannens o mina buskar fick lite extra täcke, också...!

Nu blir det en tallrik gröt, sen blir det duschen, inte bara för att få bort tröttheten, utan även för att få bort lite svett!

Fortsätter det snöa såhär, blir det en vända till ikväll, och då blir det även lite gångar på baksidan till garage och vedbod, oavsett hur mycket det kommer ytterligare idag.

Om det ser ut att bli fler skottmorgnar, får jag se till att antingen kliva upp direkt kl ringer, och inte ligga kvar och snooza flera gånger, eller ställa den ytterligare lite tidigare... Det är bra med vardagsmotion, men jag uppskattar inte tiden på dygnet för den!

Det svåra var ju att inte sätta skyffeln för "djupt", eftersom jag har grusad infart, vill ju inte skyffla bort allt grus... Vill ju få en "botten", och med detta puder som kommit nu, lär det dröja!

Näpp, till duschen!

PS, nu bor lilla blå i eget garage, och slipper se ut så här fler gånger, som den gjorde 090125...




Lunchrapport, snabb'en kl 12:56


Dagens bild, lätt snöfall, -4,0 gr... mera mera mera!!

Kvällen har mycket att erbjuda, vi får se vad som mäktas med och hinns med. Mera snöskottning, dvs ta bort snöplogkanten och lite på baksidan, platta till en botten med hjälp av bilen, köra fram och tillbaka, montera ner en säng och bära ner och montera ihop den igen, samt flytta in en annan säng i det sängtomma rummet...

Min 120-säng har varit utlånad, jag har skaffat en 160-säng. Dottern är lovad min gamla 120-säng när den kommer tillbaka, vilket den gjorde igår, och blev uppburen till övervåningen, där den står på kant nu mot en vägg. Hennes säng ska monteras isär, bäras ner och monteras ihop i lillrummet och fungera som gästsäng/soffa. 120-sängen ska släpas in i hennes rum och bäddas.


Antar att allt utom ihopmonteringen fixas ikväll. Den hinns med till helgen eller så.

Nyheter ska jag försöka komma ihåg att kolla på också, för det låter som att det snöar lite varstans i Sverige, och ett par mm snö, brukar innebära snökaos hos sörlänningarna, som tycks bli lika överraskade varje år!? Kom det snö igen??? På vintern?? OJ så halt det blev???? 

Nu åter dax att cykla tillbaka, och jag kan INTE förstå varför byns mest använda gång-/cykelväg INTE är plogad, ÄN??? Hallå!!!



Sammandrag kl 22:25
Glömde platta infarten...
Men å andra sidan jobbade jag till 18:15 idag (börjar kl 8), mycket att göra helt plötsligt! Igår blev det också sent, men då började jag å andra sidan sent, så det blev rätt antal timmar ändå, idag blev det plus på tidkontot! =mer ledigt sen!

Man hinner inte växla upp tempo i samma takt som behövs... Blir helt slut ju, hinner inte med. Skönt efter halv fem, när tfn stängs av och man får jobba ifred! Man får undan på 1½ timme mer då, än på hela dagen med tfn på! Nästan, i allafall.

Har i allafall växlat säng till dotran. Sonen hjälpte mig. Själv satt hon i soffan med filten uppdragen till örona och var sur, tonårstjejsur. Blir tretton i januari, hon har börjat bli stor, börjat bli tonåring. Märkt tendensen hela året, och den blir tydligare och tydligare... Tvingade ut henne med doggen, i allafall, drypandes sur! ALLT var fel!

Men, det var ju förutsättningen för att jag skulle få ordning med sängen åt henne. Att hon gick med doggen. Så jag skulle slippa och istället ägna mig åt skruvning, bärning och bäddning. Hon skulle gå på eftermiddagen, sen hjälpa mig. Fick uttjatat henne runt åtta-tiden... Då var sängbytet så gott som klart.

Sonen hade även varit duktig och skottat bort snöplogkanten som jag bad honom om, OCH skottat resten av infarten, det var nog därför jag glömde ta ut bilen och platta, när han hade skottat... Vissa dagar är det väldigt bra ordning på den grabben, inte har han varit sur och osams med mig ikväll heller! Toppenkille! Sa det till honom, när jag nattade honom, han verkade nöjd!

Sen var det diskbänken... ALLTID fullbelamrad av pryttlar och skräp. Begriper inte. Jag gör fint jämt, ändå är den alltid överbelamrad?! Hur hänger det ihop??!! Snart är nog tvättmaskinen klar, men det hänger jag i morgon, orkar inte vänta ut den, tror jag... eller hänga...

Skulle vilja ha någon som masserade min nacke/axlar/rygg nu. Stel. Trött. Ont i hlasen fick jag på eftermiddagen, också. Snurrig. Inte bara pga trötthet och mycket jobb, även av "nåt-på-gång". Får se hur det är i morgonbitti... Har INTE tid att bli sjuk NU!

Tack o gonatt för mig





Ocen Soul



Go'nattvisa...


Söndag 13 dec

Sovit!! 2009-12-13 kl 12:44

La mig kring 12-snåret i natt, sov till tio i elva... vaknade EN gång, bara, kvart i åtta, då vände jag mig och drog upp täcket till öronen och somnade om... skulle nog behöva ett antal sådana pass ytterligare, för att komma ikapp höstens sömnbrist.

Nu ska jag ut i solen med doggen. Går nog över Kråkberget, var längesen vi tog den rundan, en tur på ca 8km om jag minns rätt, om jag inte genar någonstans...! hihihi






Grrrrrr!!! 2009-12-13 kl 16:06
Varför i HEL...E sätter man in en VÄDRINGSLUCKA bredvid tre ÖPPNINGSBARA fönster, när man byter fönster i en kåk????!!! Skrikandes Hur tänkte de??

Hur jag än gör, så ser gardinuppsättningen sned och osymmetrisk ut!
Vilka problem man har... men det blir inge fint ju! *suck*

Jaja, nu sitter de där, snett och vint och osymmetriskt, och nu ska jag stryka och sätta upp de andra i lilla fönstret, det är INTE öppningsbart och har INGEN vädringslucka... så det kommer att gå galant att få fint!


Mera vint och snett 2009-12-13 kl 18:13



Nu börjar jag skymta en ende i dagens bestyr, lite att plocka ihop bara... det tråkiga i kråksången, men det blir nog rätt bra ändå, trots att allt tycks vilja vara snett och vint...

Nu är det en ljusstjärna som trilskas med att bara hänga snett. Trots alla mina försök att tvinga den att hänga rakt! Snören, spik, tvinna, tejp, vrida, bända... Näpp! Den har bestämt sig - den SKA hänga snett! Har klurat ut att det har med sladden att göra, så jag får fundera på det där, och gå till ny attack, men nu måste jag se till att plocka undan, äta (lammsoppa från igår!) och bli klar att åka och hämta barnen.

Har varit upp med två ljusstakar till sonens fönster, röda som jag fått av min mor, men jag har ju inte sån tur att det finns kontakter till båda, som sladdarna räcker till, så det blir till att införskaffa skarvisar, så även till ljusstjärnan den sneda... fattas ungefär 60 cm för att den ska få ström... typiskt!

Jo, jag skulle ju upp med nya gardiner även där, i sonens fönster. Långgardiner och kappa. Grönt och rött, så tjusigt! Men det blidde bara kappa... Hade bara en stång där. Typiskt! Ser inte så fint ut med bara kappa, så jag får åka och köpa mer stänger. *suck*

Jag vill ha ett komplett FINT hem NU! Där allt som ska hänga rakt, hänger rakt, där allt som ska lysa, lyser, där alla lamporna i staken är av samma sort, så de lyser lika... Där det finns stänger att hänga gardinerna i!

Sen hade det varit väldigt trevligt om tomten har kunnat komma med en vägg och en dörr, så sonen får ett eget rum på riktigt! Nån som vet, mellan tummen och pekfingret, vad materialet kan tänkas gå löst på för det?? Snickaren kanske går att muta, morfar är ju pensionär, och jag är säker på att han klarar av'et, om han vill, men det är just det - om han vill...!

Näpp, fixa klart det sista undanplocket och åka iväg efter kottarna!



Kan inte sova...

2009-12-14 kl 02:37

Nu har jag gett upp och gått upp.
Vad är det för mening med att snurra runt i sängen flera timmar??
Sov ju förra natten, men nu är det som vanligt igen.
Förutom att jag klivit upp!
Testar med en mugg varm mjölk, ska ju vara en gammal huskur.
Stoppar även in lite insomningspiller, det har hänt att de hjälpt... Kanske nu?

Ute är det -2,7 gr, och det har fallit några vita fjun sen jag gick och la mig.
Vicken tur jag steg upp då! För när jag tittade mot gatlampan för att se om det snöar NU, såg jag att alla grannar dragit ut sina sopkärl, så det är väl bara att sko på sig och gör detsamma!
.......

Så, då var det gjort!

Ska jag hitta på att skriva om nu då?? Har ju faktiskt skrivlust, så nu börjar det bli lite frustrerande!

Vad jag har gjort idag, det vet ni ju! Jag har ägnat mig åt gardinuppsättningar och svurit åt vädringsluckan som gör att allt ser snett och vint ut, har svurit åt sladden till ljusstjärnan, som bara drar snett! Det ska vara rakt och symmetriskt, snyggt! Bha!

Jag har inte berättat att jag varit ut med doggen, bara att jag skulle. Det bar iväg upp över Kråkberget, enligt plan. Upp, upp, upp. Det är ganska brant, stenigt och snirkligt att gå efter stigen. Väl uppe på högsten har man en fin utsikt.

Kunde se att det var is på flertalet sjöar, och lite snö/frost på den. De öppna ytorna, åkrar, hyggen och sånt, lyste också vita av den lilla snö som kommit (det täcker alltså inte ens gräset i gräsmattan) och frost, solen sken upp bergen i nordvästlig riktning, medan bergen i nordöstlig riktning låg i skugga. Jag är lite halvtaskig på väderstrecken, men jag tror det blir så!

Hittade även en rastplats där!
Den fanns inte där när vi senast tog den rundan, kan ha varit i september, kanske? Eller oktober? Skitsamma, den har kommit dit sen.
Ett bord med fasta bänkar, en eldstad, en gryta på fötter med lock - som jag lyfte på och hittade ett galler! En grill, helt enkelt!
Det var även ett par små bord uppsatta, kan tänka mig att de är tänkta att fungera som skärbräda och avställningsbord?? Eller nåt...
Hur som helst, dit kan man gå, laddad med marinerat kött, korv, termos, något varmt att sitta på, och avnjuta en god lunch med fantastisk utsikt någon härlig dag i vinter, eller kväll och titta på stjärnorna och månen och byns alla ljus! hihihi
Ved kan vara bra att ha med sig också!

När jag kommit dit upp, och det sen började gå nerförs igen, då började jag jogga lite grann. Lite rädd att halka, så jag tog det väldigt "siktigt", sen kommer man ner på en väg, och då blir det mer slättförs, något medluta är det nog, genvägen som är så mysig, och slutligen Bergavägen, som är så rak och tråkig, och slättförs även den.
Kom hem och kände att "Jjippie! Jag orkade idag också, och det var minst lika långt som i fredags, och jag har kunnat springa mer!" Lyckokänsla! Stolt!

Bestämde mig efter Bergavägen att nu ska jag jolla på så här i vinter, och sakta bygga upp min kondis, så jag klarar lite längre och hårdare pass sen när det blir vår och fint ute! Har jag tur, kanske jag jollar bort en tre fyra kilo fett till dess, så jag bättre orkar släpa runt på hyddan, och kan ta resten innan sommaren! Sicka planer! :-) Vi får väl se hur det blir med det, den här madammen brukar få många planer som det blir platt intet av!

Oj, vad jag gäspar nu... Undrar om det är idé att åter gå och lägga sig och försöka sova? Funkar det inte, kommer jag väl tebax då...

Lägger med en bild från "högsten" på Kråkberget, tagen i oktober 2007...






Fredag 11 dec


I morse, innan jobbet


Barnfri helg!

Idol? Bad! Dans? Pyssla hemma? Sova!

Ensam... 
Om jag inte hänger med på dansen då, med kompisen... och hennes syrra och deras nya killar... Hur kul blir det på en skala?! Femte hjulet, liksom, i dubbel bemärkelse.

Men på dansen är det ju många att dansa med, om man vågar bjuda upp, och det är jag dålig på... Att BLI uppbjuden, det är en helt annan sak (även om jag inte blir det så ofta, ser väl för tråkig ut, eller har för liten vänkrets), men att själv kliva fram och bjuda upp... läskigt! Men det händer!

Stora biffiga danskavaljeren är säkert där! Han är kul att dansa med, det stämmer så precis, känner mig som dansens drottning! Gärna många danser!
Med nån annan kan det istället var snubbla mig hit och snubbla mig dit - är det inte slut snart???!!!!
Och med den tredje så är det bara pajas och clown och hej hopp vad det går! En till??!!
Och den fjärde, bara så dansant och avslappnat och härligt... En till??

Eller så stannar jag hemma och tar det lugnt och vilar - för det behöver jag...
OCH jag behöver komma ut och träffa folk, män, vänner... ha KUL! Svårt att kombinera...

Har ett dagsverke att klara av först...!

** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** **

Ikväll, ca 23:45

Dagsverke avklarat. IDOL avklarat, och tänk att rätt kille vann!

Blidde inget bad, IDOL kom ivägen. Nu när det är slut tyckte jag det är för sent att krypa ner, tar ju en, en och en halv timme för mig att ta ett bad, inget man gör "bara sådär"...! Fast jag sullar säkert uppe så länge ändå...

Funderar vad jag ska ägna morgondagen åt. Ska nog inte planera alls, bara göra det som faller mig in...

Har fått div tips, igår kväll, om hur man ska kunna få ro att sova. Ett besök i en hälsokostaffär behövs, kanske även i någon annan specialaffär som inte finns här hemma, men i någon stor stad långt borta, typ Stockholm. Kanske även en stor stad på närmare håll? Är ju inte så berest, så jag har ingen koll alls... i och för sig finns det säkert på nätet också, om man orkar googla och leta!

Dans eller ej i morgonkväll? Återstår att se... Just nu bara trött, så det blir ingen blogg att tala om, kände starkt för att skriva när jag började, men det kom av sig, liksom.

Måste bara få påtala hur duktig jag var ikväll!
Jag, som i flera veckor, månader, knappt existerat, bara klivit upp och gått till jobbet som en robotiserad mumie, som högst tvångsartat har gått i sakta mak en kort kvällsrunda med doggen med tårarna rullandes nerför kinderna, max 20 min, har varit ute och SPRUNGIT ikväll!

Säkert tre kilometer blev det, har inte mätt, så jag vet inte, men uppskattningsvis ca tre kilometer, bara sådär! Och jag tog inte ut mig, kom hem med glädje och lite energi kvar, men ändå trött, så jag VILL ut igen, SNART! Kanske redan i morgon! Yiiiha! Känner hur livet börjar återvända! Äntligen!

Kanske lite solarium i morgon?? Har ju inte fått sol på 1½ år ju! Var ju ingen sommar på semestern, bara regn och gråväder även då, kallt. Ingen sol, inget bad. Har varit höst ett halvår! Må den vara slut nu!!!! Snälla....

Nä, John Blund har swischat förbi och strött tröttsalt i ögonen, bäst att ge sig till sängen, den kalla, och ingen som värmer mi g och masserar...

Dröm sött, mina vänner!
Skrivs i morgon...


Torsdag 10 dec

Lunchtid
Säger bara...
Dufvenkrooks Chilichoklad
Köpt på ICA, mmmm så god...
Hoppas den finns även på bolaget!
Men då kan jag inte dricka den
som efterrätt på lunchen,
som nu... mmmm
Sött och lite kryddigt. Mmmmmm.....

Mycket bättre än mmmmmmarabou!

**  **  **  **  **  **  **  **


Kvällstid
Dotra ringde halv fem till mig på jobbet... "Det är julkonsert ikväll! Jag skulle inte vara med från början, men nu ska jag! Halv sex börjar genrepet, så jag cyklar iväg nu. Kl sju börjar det!"

Eehh... Jaha? Ja, jag kommer då!
Det visade sig att även en arbetskompis skulle dit, och lyssna på sitt barnbarn, och hon sa att det började HALV sju! Så då är det väl bara att pallra sig iväg till halv sju då, så man inte missar något!

De är så duktiga, alla barnen. De små som nyss börjat, spelar fel och är så söta och charmiga och ofta oblyga, de lite större som tycker det är lite pinsamt men ställer upp ändå, och de största som spelat länge och är superduktiga, lite spexiga och showiga. Som riktigt BJUDER på sig. Så underbart att se och höra!

Har varit på två konserter, förra julen och i somras, innan sommarlovet. Man blir rörd till tårar. Jag klarar inte sånt! Man blir så stolt, dels för sin egen unge, dels för alla andra ungar! Uppklädda och fina.

Ja, det ska bli en kväll i musikens tecken. Hade väl lite andra planer, men planer är till för att ändras!

Ha det gött!!


* * * * * * * *

Usch, så ineffektiv man är...
Handlat, det är vad jag åstadkommit ikväll. Visserligen tog det en timme, blev en full vagn och stort hål i plånboken, fullt i kyl och skafferi, men ändå... Bara handlat!

Okej, röjde diskbänken också. Dotra hade varit snäll och gjort mat till jag kom hem, så det slapp jag. Hon hade gjort baconpaj! Jättegott! Hon ÄR duktig, min tös. Men det blir mycket disk efter henne... Smällar man får ta. Men det var inte bara hennes disk, om jag ska vara ärlig, då jag tömde kylen på mat som passerat gränsen för känlig föda, det blev några burkar och skålar det också...

Ett tfn-samtal och natta barnen och gå kvällsrunda med vovven, så var den här kvällen slut. TV har jag inte sett. Bara hört.
Det var "Halv åtta hos mig" när jag packade upp varorna och röjde i kyl och kök, och försökte hjälpa sonen med hans engelskaläxa. Det var längesen jag läste engelska...
Det var "Mamma till en mördare" på väldigt låg volym när jag pratade i tfn.
Nu är det nyheter.
Varför har man den på, TV'n, när man inte tittar??
Egentligen skulle jag vilja ha en superstereo och discoröj! Dansa runt.

Får dansa runt på Tuppenz på lördag istället. Men inte disco. Styrdans. Barbados. Kanske... Har inte bestämt mig ännu. Borde ut och ha kul, borde samtidigt vara hemma och pyssla och vila. Svårt hinna bägge delar på 48 timmar! Vill och behöver ju...

Välja bådeoch och det blir halvdant bäggedelar?
Det går ju inte! Då får det bli bara nöjet!
Det tar tid att fixa sig för dans... typ halva dagen, och andra halvan att vakna och gå med doggen, och tid att sova ut dagen efter... vakna och gå med doggen, så var den helgen slut!

Ja, vi får se vad det blir, många dagar kvar!

Jag har svårt att bestämma mig!
Tror det är ett karaktäsdrag för en våg...? Har läst det någonstans någongång...


Ny vecka

Ny vecka. Vädret lika gammalt som de senaste månaderna, regn och gråväder och tempen på fel sida om nollan... Vinter - var är du? ho-hoooo???

Mig veterligt, har jag inget särskilt inbokat, möjligen att jag åker på Oriflame-mingel på onsdag, är bjuden på det, så vi får se. Den andra flickans pappa skjutsar jäntorna på deras friidrottsträning, så jag har fri kväll, så att säga. Vi turas om varannan onsdag. Funkar bra.

Ev badhuset på torsdag, det är vuxensim då, med nedsläckta lampor och ljus tända på kanterna och lite varstans, så mysigt, och så bastun sen... mmmm. Lite lyx i livet.

Ev Tuppenz på lördag, Barbados spelar. Har inte bestämt mig, det vore himla kul, men samtidigt - måste man ut varenda barnfri helg? Har varit mycket nu ett tag, samtidigt så behöver jag ut och träffa folk, ha KUL, dansa! Eftersom det är julbord där också, är det stor risk det måste till förköp för att få plats, även om man bara vill på dansen. Så, måste bestämma mig snart!

Jo, kom just på att jag ska på julbord på tisdagkväll! Jobbet bjuder personalen på julbord varje år, uppdelad i tre grupper om 60-70 pers/grupp. Min avdelning hamnade i första gruppen.

Vi kom i år att hamna i samma grupp som de avdelningar vi faktiskt har en del att göra med, som "Hyllan" (spec, inköp, kundservice) och "Gruvan" (planeringen) t ex, dock inte utlastningen, det var synd, för de har vi också mycket att göra med. Sen var det nån avdelning som jag inte riktigt vet vad det är för folk och vad de gör, och det kan ju vara bra att lära känna dem, men det blir ju alltid så att man sätter sig med dem man känner...

Nu måste jag se till att bli klar, kl går alldeles för fort!


Skruvat, gran och bio

Nu är det färdigskruvat vad gäller bord och sex stolar, samt färdigplockat med förpackningsmaterial. Det får bo i garaget i väntan på att jag ska få lust att åka iväg med det till containern vid ICA en annan dag.

Har även monterat upp den vita granen, och nu ikväll kunde jag inte hålla mig längre, utan hängde upp lite kulor och ljusslingan, och kunde konstatera att det behövs ytterligare en ljusslinga, den där räckte ju bara till hälften! Insåg även att en skarvdosa till kontakterna vore på sin plats. Tror inte jag har en lämplig hemma, får nog införskaffa en egen till granen. Sparat några kulor som barnen får roa sig med.

Vi får säkert flytta runt alla kulor innan alla är nöjda, var ju bara tvungen se hur det skulle se ut nu ju! Och jag som inte ens gillar julen...?? Brukar inte i allafall, men att klä granen är kul! Den vita fina, det är nog den enda vita gran man får se i år som det verkar, plus och plus och plus och regn och regn och regn... suck.

Jag tog några bilder, men ingen bra nog att visa. Det får bli en annan gång!

Ikväll har jag varit på bion, äntligen! Fick för mig att messa en kompis jag inte träffat på jättelänge, och hörde om hon ville göra mig sällskap, och ja, det ville hon! Och hon ska bjuda in sig själv på husesyn nån dag, snart hoppas jag. Husesyn i slottet! hahaha Jag tror hon kommer att gilla det!

Filmen var bra, men jag tycker nog att ettan och tvåan var bättre. Eller om jag pga att jag tyckte de var så himla bra, hade så höga förväntningar på denna, att den inte riktigt räckte till? Hur som, den var bra, jag är inte besviken, men de andra två var bättre!

Och jag klarade mig rätt så bra...
Är ju en sån person som inte riktigt kan hantera spännande situationer där det plötsligt händer något... Risken är väldigt stor då, att jag skriker till eller något. Ikväll blev det "eller nåt"... Nåt slags ljud kom det ut, vet inte riktigt vad, det är jag inte medveten om, men jag slog även nävarna i min kappa som jag hade i knät som om den vore en trumma jag signalerade FARA Å FÄRDE på! Kompisen skrattade... hm. En annan gång hoppade jag högt. Men jag skrek inte! ha.

Nu har jag blivit lite trötter, så jag ska ta och krypa till kojs. Min tur att ha tredagars den här veckan, dvs månd-onsd-fred ska jag ut på morgontur med doggen, tisd-torsd ska dottern det. Det betyder väckning 05:30...

Julen i SLOTTET?

Ser att folk har börjat skriva om julen. Julafton. Julklappar. Umgänget.

Har bara ett att säga om allt detta; BLÄÄÄÄ

OM det nu blir som första förslaget jag och barnen resonerat kring, så firar vi här 23/12 och att mormor & morfar kommer hit, äter, klappar, umgås.

DET kan jag mycket väl stå ut med.

Vad gäller mat då, så blir det inte ett dingnade smörgåsbord med 100 olika sorters sillar, syltor och annat kallskuret, alla varma saker som köttbullar, prinskorvar, rökt fårfiol, andra köttgrejer, janson, mm mm mm, det blir typ två sillar, julskinka, köttbullar o korv, ev lax eller revbenspjäll, ris ala malta.

Inget mer. Möjligen att mormor har brunkål med sig, hon brukar göra det, jag tror inte att jag kan.

Dessutom, mormor är både laktos- och glutenintolerant, så INGA mjölkprodukter får inblandas, inte heller något med mjöl... svårt men fullt möjligt! Finns ju en del vegetabiliska alternativ till smör och grädde. Eller bara vanligt vatten går ju också! Svårare med mjölet...

Sen åker jag upp till pappan med barnen på julafton, och så får de bli där några dagar, och jag sitter själv på julafton, men då har ju vi haft vårt.

Första julen i SLOTTET!

Jag hoppas jag fixar detta, utan att stressa ihjäl mig!

Näpp, nu har jag efter en timme lyckats få i mig hela frukosten och allt te, så nu ska jag fortsätta skruva resten av stolarna och röja undan allt förpackningsmaterial! Man vet inte, men det KAN hända att jag även monterar upp granen och klär den, så KANSKE man kan få lite julstämning?? Så länge man låter bli att titta ut genom fönstren, så... +2,2 grader och regn... Vad ovanligt??!!

Har en ljusslinga att ha ute, frågan är bara var? Ut mot vägen så andra ser, eller på baksidan så att bara vi ser? Fågelstuga skulle jag också vilja sätta upp, men samma problem där, var? Det kom jag nog på nu! Men har ju ingen...

Huj så länge! Ha det bra, i regnet...

Idol-snack

Så har det då varit en kväll fylld av IDOL.
TUR att Lill-Erik lyckades ta sig till finalen då!
Synd att Kalle kom dit istället för Tove...
Men, å andra sidan, så tycker jag att det skulle varit MARIETTE och ERIK i finalen, 
 så då spelar det ju ingen roll vem av Tove och Kalle som tog den andra finalplatsen,
för det var ju fel vilket som...

Ja, behöver man säga något mer om den stora händelsen i Sverige just nu, IDOL 2009...
Må bäste man vinna, då bästa kvinnan redan är ute.
Eller man... Pojke. Med mycket röst!!!


2 december


I morse
Det är -8,6 grader idag! Jippiiieee!! Äntligen kanske det kan börja bli vinter! Den här hösten har varit grym. Har varit så ledsen, så deppig, så slut... inte enbart för vädret, blötan, mörkret, lite annat också, men säg 75% pga det eländiga vädret, så spär vi på med 25% annat elände i livet...

Har klivit ur sängen enbart för att gå till jobbet, på med masken, genomlida dagen och förhoppningsvis har jag klarat mig från att visa mina tårar, hem, behålla masken på, ut med hunden i regnet på kvällen och DÅ har jag kunna släppa iväg tårarna, för det är ju ingen som märker skillnad på om jag är våt i ansiktet av tårar eller regn...

Helgerna har varit som i ett töcken, framförallt barnhelgerna. Vänt ryggen till, gråtit, gått in i ett annat rum, gråtit, låst in mig på toan, gråtit... gått med hunden, gråtit.

Men nu känns det som att det vänt, både på väder och det personliga! Hoppas verkligen att det håller i sig, behövs inte mycket för att ramla ner igen... Befinner mig på vakens kant, på väg upp, men kan lätt tappa fästet och åka ner igen...

** ** ** ** ** ** ** ** **

Ikväll
Varit till Bollnäs med jäntorna. De har tränat och jag har varit på Rusta och Jysk. Kollat in en plastgran som jag ev ska köpa... En vit! Ser ut som en riktigt ordentligt rimfrostig gran med lite snö på! Jättefint, tyckte jag. Såg den framför mig med sån där ljusslinga med små dioder, massor av röda kulor, guldiga kulor och så var det en sort "gammaldags" kulor med guldigt mönster... På min näthinna - "smack" perfekt!

Har även spanat in ett matbord med stolar i ek på Jysk. Ska kolla mina finanser, inte i kväll, och se om jag kan ta mig råd till den gruppen - vill verkligen ha den! Bordet och stolarna jag har nu, ser så fjuttiga ut... Har ju mycket större nu än i de lägenheter jag bott i senaste åren. Har ju betalt värmepumpen nu, och jag vet att jag har lite kvar av arvet, så det kan bli en grupp till köket, kanske. Beror på hur snål jag blir i slutänden! Kanske finns något annat jag hellre velat ha som jag hittar om några månader, och så är pengarna slut?!

Måste komma ihåg att höra med mor om jag får låna deras släpvagn i helgen! Har två bokhyllor som jag FÅR, som ska hämtas, för de som har dem, skulle slänga hyllorna... De duger hos mig ett tag! Och så ev gruppen då! Men jag måste nog även ha någon som hjälper mig att bära, och att backa med släpvagnen... I allafall där jag ska hämta hyllorna. Dotra hade en bra idé om hur vi ska få släpet så nära dörren här hemma som möjligt...
Öppna garaget och kör in bilen! Då hamnar vagnen framför dörren! hihihi Smart unge!

Jaja, får väl sova på saken, så kanske ett och annat ramlar på plats. Ha det gott!


Lördag i grillkåtan

Lite bilder från lördagskvällen, som tillbringades i en grillkåta i
Parten, Vallsta, med ett gäng glada tjejer.
Det bjöds på Chili con carne, saffranscheesecake och saffranstryfflar,
ostbricka och pepparkakor. Vitt vin, rött vin och glögg.
Vi bestämde att detta bör vi göra till en tradition, adventstradition.






RSS 2.0