Dagens shopping!

Var ute efter något nytt till kjolen att ha i kväll. Hittade detta på Into. Två toppar och en överdel. Nöjd men fattig...-are.



Topparna att ha som de är, eller tillsammans med överdelen, typ som en bolero. Bilderna gör ju ingen rättvisa, ser jag, men, ah, det får finna dig i! hihihi

Nu ska jag ut med vovven, så han får sin motion idag. Jag går långsamt, är ju inte frisk än, och han får roa sig bäst han vill! Det brukar han kunna ganska bra, faktiskt. Blir väl ett varv i Bäck, i vanlig ordning.

Tror jag är tillräckligt pigg för att åka på Hela huset i kväll! Känns så just nu, i allafall. Inte frisk och fräsch precis, men tillräckligt pigg... kanske.

Nu ska hunden få sitt!

Trist fredag

En väldigt händelselös fredag så här långt, och lär bli även fortsättningsvis...

Hemma idag också, fortsätter att hosta och snörvla, nysa så skallen håller på att sprängas! Feber? Ingen aning, har inte kollat... Antagligen, lite i allafall.

Passade på att boka tvättstugan idag, den var ledig 12-17. Hade sex uppsättningar sängkläder och tomt på sådant i skåpet, så det var bara att göra något åt saken.

Guuuuud så jobbigt! Hör här;
Ner för två trappor (långa), över gården, ner för en halvtrappa, köra igång två maskiner, upp för halvtrappan, över gården och upp för de två långa igen. Pust. Helt sluuuuuut och svettig...

Här blev det en fikapaus med barnen och deras pappa som kom för att hämta dem. Blev ett wienerbröd över... en kvällsfika också?? Vet inte om magen pallar!?

Sen ner tillbaka för att hänga, och köra igång en tredje maskin med massa handdukar/badlakan. Upp igen. Ner tillbaka igen för att hänga tredje maskinen. Upp igen.
Ut en liten vända med en nödig hund. Tittade på film medan jag väntar att allt ska bli torrt, Smala Sussie, inte alls bra. Tillbaka ner för att ta ner den rena torra tvätten och städa. Upp igen.
Fy vad det är jobbigt att tvätta när man inte är frisk!

Och jag som ska på dans i morgon kväll...
Hur ska det gå??? Måste hända något revolutionerande här, om det ska bli verklighet!
Och hur snygg är man med en röd svullen snuvig näsa på en skala?? Typ noll!
Hur få fason på frisyren? Håret lär ju vara i samma skick som övriga mig...
Haaa-haaa, känns verkligen upplyftande...

Har nu laddat med en kopp te, eller balja snarare. Igår blev det sju (!) baljor! Varje balja rymmer 5dl... Fast det är min första balja för idag! Lär inte hinna med sex till här efter dagen. Mycket honung i. Gott!

Tesort? Blandning av div. Smakar gott. Bl a "Lust och fägring", grönt te Citrus, vitt te (inte gott, det är därför jag blandar ihop med andra!) och ett rött te som jag inte minns vad det hette. Varför jag blandar ihop dem? Ja, varför inte?!

Har en Hugh Grant-film framme, som jag inte sett. "Om en pojke", kanske läge för den nu? Orkar jag engagera mig i en film?

Nu har det gått några timmar, så nu har jag åter en nödig hund. Suck. Orkar inte, men har inget val... Så det är väl bara att klä på sig och gå ut en liten vända... Motion får han INTE, bara "toa-rundor" några gånger om dagen. Rastlös hund? Något!

Ev på återskrivande senare, om jag orkar och har lust...



Liten vernisage

Vill bara visa mina teckningar som jag är SÅ mäkta stolt över!

Ja, det är ju inte jag som ritat, förlåt, tecknat, dem! Sånt kan inte jag, men min kusin Agneta Högberg kan och har gjort dessa!

Hon är även duktig på att köra hund, 4-spann tävlar hon med nu, i sprint. Tyvärr har vi inte så bra kontakt, så jag vet faktiskt inte hur det går för henne denna säsong. Höll på att kolla lite på nätet förut en kväll, men hittade inget som man blev klok av... Bara gammalt, och det var jag inte intresserad av.

"Men varför ringer hon inte???" undrar säkert någon, ja, det undrar jag också! Ringer nästan aldrig någon, släkt eller vänner. Blir inte av. Är ingen telefonpratare. Så enkelt är det, därför är det så praktiskt nu när det finns mejl och blogg, man kan förmedla sig utan att behöva RINGA! Med nästan alla. Kusin Agneta är ingen mejlare eller bloggare! Hon har fullt upp att träna och tävla hund, och jobba däremellan.

Hur som helst har hon tävlat i många år, och är svensk mästare jag vet inte hur många gånger, Nordisk mästare, hon har vunnit världs-cup, hon har tävlat med landslaget i Europa och Kanada... Jag är stolt över denna fantastiska kusin, dessutom vet hon hur man hanterar blyertspennor och färgpenslar!

Vi börjar med min förra hund, pointern Mostodalens Qurr.
Denna tavla ritade hon 1991. Jag gav henne ett fotografi, tagit i trädgården. Utifrån det fotot ritade hon denna tavla! Den gör sig inte full rättvisa i fotograferat tillstånd...



Nästa tavla jag har är på en fågel vid sin holk. Nu är inte jag så bra på att känna igen fåglar, jag hävdar att det är en flugsnappare och dottern hävdar att det är en svala. Vilket betyder att det antagligen är en svala! Den ritade hon 2001, och jag köpte den när hon hade en utställning i pingstkyrkan för många år sen, antagligen kring då!



När vi ändå är igång, ska jag visa en bild på en förtjusande unge också, ca 3 månader gammal... Gissa vem?!



Den har hon dock inte ritat, det är en fotograf någongång slutet -67 början -68 som tagit orginalet!

Det var alles för den här gången!

Hemma...

...och sjuk idag. Inte kul. Tur det finns internet och dvd-filmer, lagom aktivitetsnivå! Ungefär vad jag orkar med...

Har ganska många osedda filmer, brukar köpa såna jag vill se när de säljs för 3st för 99kr. Då är det inte lönt att stöka med att ladda och bränna och så. Och en osedd film är osedd, oavsett hur ny eller gammal den är! Även redan sedda filmer som jag tycker om inköps vid sådana tillfällen.

Exempel på sedda BRA filmer, som jag gärna ser om och om igen, är Dirty Dancing, Flash-dance, Wallander-filmer, Beck-filmer, Notting Hill, Dagboken, Kalenderflickorna, Crush... m fl. Ungarna sliter på Jönsson-ligan, har några filmer.

Skulle vilja ha Mamma Mia, men den kommer säkert den också, till 3st för 99kr, om jag har tålamod! Finns fler jag gärna vill ha, men kommer inte på fler titlar just nu, i min snoriga skalle.



Tråkigt 2

En stund kvar innan jag får gå hem. På RixFM pratar de om och håller "riksdag" ifall det är pinsamt eller ej att köpa preventivmedel... De kom just fram till att det INTE är pinsamt. Det var ju intressant!

Inga order i korgen, alla slagna och OE skickade.

Ah, nu kom det en order, men jag ska ha något att göra i morgon också!!

Vill inte gå och nyttja inarbetad tid sen tidigare, för det har jag tänkt att göra på fredag. Blir ju barnledig då, så då är det skönt att få en till två timmar extra för sig själv. Ev att man hinner ut med Teo innan det blir mörkt? Återstår att se. Nu är det så gott som helmörkt, kvart i fem.

Har passat på att fylla på lite papper vid fax- och skrivarskåpet. Lika bra att jag gör det, för det står vid min plats, och när andra gör det, så knölar de ihop omslagspappret och slänger i min återvinningsbalja, så den blir full på ett kick! Omslagspappren ska vikas innan man slänger dem! Då behöver man inte springa och tömma baljan lika ofta, men det har mina kollegor inte förstått!

Tänker inte bråka på dem om det, försöker se till att själv sköta papperspåfyllningen i stället! Enklast så. Känns lite löjligt om jag skulle be dem om att vika pappret innan de slänger det, då skulle man få en lååååång och oförstående blick som sa ett och annat om mig! Det besparar jag mig. Är tillräckligt omständig ändå, som det är. En del tycker att jag inte är flexibel.

Men det är ju så, att om det står i avtalen att det ska vara si eller så, då ska det vara si eller så, inte da. Har man stopp torsdag kl 12 för att få in det en viss vecka, då är det stopp torsdag kl 12, inte fredag kl 10 för vissa, eller måndag kl 14 för somliga. Eftersom man inte kör det systemet, så är man inte flexibel... Med mera.

Nu är kl 17, så då ska jag stänga ner och gå hem.

Tråkigt...

Nu är det tråkigt på jobbet...

Inte mycket att göra, ändå känner jag mig som en tjyv nu, när jag loggat in och skriver några rader... men vad ska jag hitta på för tillfället? Väntar besked av en kund, sen ska jag beställa ritningar utifrån det. Lägga ordern åt sidan tills jag fått ritningar från spec.avd och kan sända till kund för påseende och godkännande, SEN slå order, typ i morgon eller torsdag...

Samt har en liiiiiiten order på ett liiiitet kopplat bord, tar 3 min att göra.

Har även läst lite bloggar, men det var snart gjort, för jag har inte så många bland favoriterna. Måste lägga in lite fler, man minns ju inte vad alla heter...

Nu kom besked från kund, bäst att jobba vidare då!

Ordningen återställd

Yes, vi har fått snö igen! Åter har det blivit vinter. Gillar ju vinter och snö,
så nu njuter jag igen. Tänk vad lite sömn och SNÖ kan göra med humöret!
Känner mig i hyfsat skick igen nu, mot de senaste två veckorna. Och jag
som var så pigg och glad efter julledigheten. Efter två och en halv vecka är
ALL den energin borta... Men idag har jag fått en liten kick igen! Och dagsljus.



Det har kommit lite snö i natt och på morgonen. Ca 3 dm skulle jag tro.
Allt som ligger på bilen har kommit sen halv tio i går kväll. Jag sopade
nämligen den helt ren från snö när jag kom tillbaka efter att ha hämtat
Krösamora på kalaset.

Efter att ha ställt motorvärmaren på 16, för jag hade en plan att åka och
köpa en säck hundmat, men går på ICA och köper en liten påse istället
att ha till dess att de har hunnit ploga vägarna (dtar ju sin tid, och de började
nyss, tror jag!), så gick jag i vanlig ordning till bäck, och gick på vardera sidan
ån. Så skönt att ha naturen så nära inpå, att man kan gå dit och slipper skotta
fram bilen!

Kan ju säga att vi fick rejält med motion idag, både jag och vovvi!



Ospårat. Fick göra mina egna spår. Men å andra sidan var det lika oplogat
på trottoarerna, så det var lik samma om jag gick vargrundan eller i
samhället. Hellre vargrundan då, så vovvi kunde springa lös!



Det är ju så kul med snö! Och man måste ju borra ner skallen en bit, för att
komma åt att lukta på allt spännande som finns UNDER snön!



Är det det här man menar med självdrag? Lite käckt på sné!



Nån som har lust att svinga sig i ån?? Man landar mjukt, i allafall...

Kvällsbild



Ikväll kl 22:05, lite nysnö, lite vitt och fint igen.

Kväller!!

Nu är det HELG!!!!

Meningen var att jag och dottern ska åka till Bollnäs i morgon lördag på mamma-dotter-dag, hon fyller år på måndag. Men nu har de lovat en massa snö och trafiksvårigheter, så jag tror jag håller lite öppet... inte ta några onödiga risker!

Båda barnen ska på disco på skolan ikväll. Så det blir en lugn och skön fredag-kväll. Ser jag fram emot. Kan ta en lite längre prommis med Teo om jag orkar och har lust, eller softa i soffan... Inget vin dock, för jag får nog hämta knoddarna nå'tag! Lite synd förståss, på vinet, men då har jag det kvar lite längre!!

Nä, nu är det dax att stänga ner och gå hem!

Besked

Fick igår veta att jag behåller jobbet även den här gången... Vi får väl se hur det blir vid nästa sväng, om det blir någon, och om jag klarar mig då?

Fick igår morse även veta att min far somnat in. Så nu har han det bra, där han är, utan smärta och plågor.

Har inte blivit riktigt klok på mina känslor för det beskedet. Känner ingen direkt sorg, det var längesen jag sörjde min far, han har ju aldrig funnits där... Det är mer att det är konstigt.

Tänker också på alla som är skilda, som har delad vårdnad om barnen på allehanda vis. Fäder företrädesvis, men även mödrar. Tänk på att ni en dag kanske vill att era barn finns där för er, till exempel vid din sjuksäng, se då till att finnas där för dem när de är små, medan de växer upp, i vuxen ålder som vän och bollplank, som de kan lita helt och fullt på, vad än de gör, så finns ni där och älskar dem, inte nödvändigtvis allt de gör, men era barn...

Lite kort på lunchen. Måste åter...

Så här blev det!



Fick ju äntligen upp hyllorna i söndags, knäppte före och efter uppsättning samt när jag fått upp lite böcker och annat krafs på dem. Tycker själv att det blev bra. Trivs. Och det är ju det som är huvudsaken.

Ja, detta får räcka för idag.

Oro och dåligt samvete

Sitter och tittar på Bygglov. Gillar alla tre, Matte för han är så snygg, Wille för han är ju så skön, och Mija, jag hon har blick för helheten. Dessutom ser det ut som att hon gått ner rätt mycket i vikt...?? Minns henne som rätt mycket rundare än hon ser ut nu. Lyllos henne. Hur som helst, familjen fick det underbart fint med glasrum, stora trädäck och pool. Massa mysbelysning och gröna växter. Allt sånt man drömmer om att ha i sin trädgård, men som en vanlig knegare är omöjliga saker att förverkliga.

Igår kväll la jag mig vid 21-tiden, kl på 06. Blir en upprepning i kväll. Blir lite stressigt och kort om tid på morgonen, men måste få sova. Är så himla trött. Skulle kunna vara hemma och bara sova några dagar!

Orolig för om jag får behålla jobbet eller ej. Rykten går, sanna eller osanna, orolig blir man i vilket fall. Har ju bara jobbat där i tre år... Tänk om jag blir arbetslös igen! Hur länge ska jag då snurra i ekorrhjulet? Det gick 14 år sist... Div ALU, API, APU, utbildningar, stämpling, barnledighet... Nästa snurr kommer att bli utan barnledighet. Det är det enda jag vet. Vill inte in i den snurren igen. Vill inte bli oduglig igen. Vill inte bli över igen.

Oro även över min far. Min far som jag inte träffat på 6½ år, och före den gången gick det 11 år. Det är 80 mil emellan. Barnens far ville aldrig åka dit, han hade fullt sjå att åka till Bollnäs! Det var långt nog. 5 mil...

Då, för 6½ år sen, vankade jag omkring ett par timmar en söndag förmiddag. Beslutsångest. Ville, men vågade inte riktigt. Åka själv så långt med 2 småbarn, knappt 4 år och 6½ år. Så ringde jag min farbror och frågade om husvagnen var ledig. Han hade vid tidigare besök lovat att jag skulle få låna den om jag kom ner. Jo, det var den. Sagt och gjort, packade väskor och ungar in i bilen, och så bar det iväg. Hade tagit ut resvägen på karta, skrivit upp viktiga vägnr och städer att åka mot.

Väl där, så hade vi en heldag med min far. Det var nog första gången i mitt liv, tror jag. Som jag minns i allafall. Vi åkte omkring. Förslöv, och hälsade på min älskade farmor, som även fick träffa sina barnbarnsbarn för första och sista gången. Till Magnarp och tittade på fina villor, havet, åt glass. Till Vejbystrand, havet igen. Åkte runt i omgivningarna. Solen sken och det var perfekt väder för våra förehavanden. Inte för varmt, lagom.

I söndags fick jag veta att han är döende i akut leukemi... Svag, orkar knappt prata. Morfin. Han hade en ovanlig blodsjukdom, som började för ungefär ett år sen. Han var så trött, gick till slut till läkare. Hade för lite röda blodkroppar. Fick nytt blod. Piggande på. Blev trött igen. Åter för lite blodkroppar. Efter diverse undersökningar och prover, kom man fram till att kroppen inte själv producerade röda blodkroppar, en sjukdom som ett väldigt få antal personer i landet har. Gick inte att bota, men väl att leva med. Denna har nu tydligen tagit en annan väg och utvecklat akut leukemi istället. Som inte går att bota.

På ett sätt har jag dåligt samvete, borde ju åka dit, träffa honom. Men då får jag en helt annan bild än den trevliga bild som jag faktiskt har, minnet av vår dag sommaren 2003. Borde åka dit och vara ett stöd för min syster, halvsyster. Men vi känner inte varandra.

HON har levt hela sitt liv med vår far. Jag har knappt umgåtts med honom. Känner honom inte. Han brydde sig inte om mig när jag var liten. Inte ens när vi bodde i Skåne och han hade sin varannan pappahelg. Då var jag alltid hos farmor. Han kom dit ibland, nån timme, åt mat och lekte lite med mig, men tittade mycket på sport med farfar också. Mer. Åkte hem till sitt igen. Det är mina minnen av honom till och med 8½ år, då vi flyttade hit, och jag åkte ner till skåne på sommarloven.

Har minne av att ha sovit över hos honom och frun vid två, TVÅ, tillfällen under min uppväxt. En gång i lägenheten på Villan, då bodde vi kvar i Ängelholm, en gång i huset på Havregatan, då hade vi flyttat till Edsbyn. Så, egentligen borde jag inte ha dåligt samvete. Visst, han är min far, men har aldrig agerat som en sådan. Han har långt ifrån ringt varje födelsedag. Långt ifrån varje jul. Ibland har han kommit ihåg det. Och de gångerna har han varit full...

Så varför har jag dåligt samvete? För att det är något man SKA ha?? För att jag faktiskt har känslor för min far, som jag försöker trycka tillbaka, därför att jag känner mig sviken? Jaja, nu är det som det är. Har inte råd att åka i vilket fall. Varken tåg eller bil, dessutom förlorad arbetsinkomst.

Nu ska jag försöka sova, klockan ringer för väckning snart...


Söndag kväll...

Fått upp hyllorna - äntligen! - och det blev bra, om än lite annorlunda än tanken var från början! Har burit upp böcker från förrådet, städat bort några tomkartonger, fler finns, och så blev det två plastbaljor och en mindre kartong böcker från barnens pappa. Blev nöjd med resultatet!

Lite tavlor har kommit fram också. Blev helt plötsligt lite mer ombonat! Kanske visar bilder i morgon... Nu är det för sent att pyssla med bilder. Men bara kanske, beror på hur de blev...

Gonatt och sov gott!

Söndag morgon

Liten morgonrapport;
Gick morgonrunda med Teo, ca 6-7 minus, ett mycket stilla snöfall. Riktigt trevligt att vara ute! Inte helt dagsljus kl 8.30, och det är det fortfarande inte, fast kl nu närmar sig 09.

Längtar efter dagar då man kan gå ut i shorts och linne halv sex på morgonen i flödande sol!

Nä, nu måste jag fixa frukost innan arbetskraften kommer! Då blir det full fart, om jag känner dem rätt... Ställt motorvärmaren så jag kan åka och hämta vattpasset strax efter de kommit, så slipper man hålla på att stänga för grinden till rummet för hunden och låsa, bara för de minuterna...

Just ja, tvätta bort gårdagens målarfärg ska jag också göra, det orkade jag inte i kvällst... BUH! Lägg till dockan i tomteverkstan på julafton, som ser spindeln, DÅ är ni nära det jag ser när jag ser mig i spegeln...

Lördag-kväll

Tittar på Wallander, eller ja, kastar ett getöga. Läser lite bloggar och kommentarer också...

Kan meddela att dagens kvällsmat INTE blev knäcke med whisky! Kan ju avslöja att det inte var en hit! Om nu någon trodde något annat... Hade redan tömt upp whisky-skvimpen, när jag kom på att jag var hungrig. Då jag inte kände för att laga mat, inte hade något att värma, bredde jag mig ett par knäcke-mackor. Och whiskyn var uppslagen...

Det blev i stället ugnsbakad potatis med palsternacka, purjo och rotselleri (tror jag det heter...?) och kyckling som gottat sig med paprika i en gryta. Avnjöts med vatten.

Såg en trailer nu på tv'n om en film som har premiär 23 januari, på bio, Mammut. Den kan vara något att se, tror jag. Vi får väl se OM och NÄR den kommer till Edsbyn, om det passar sig med ett biobesök. Annaras kan man ju vänta så kommer den på dvd eller tv nå'tag...

I morgon förmiddag kommer föräldrarna. De ska hjälpa mig att få upp hyllorna i vardagsrummet. Kommer att bli bra. Lånade ett vattenpass igår, från jobbets mekaniska verkstad.

Var lovad att låna ett laserpass av en jobbarkompis. När han skulle ta med det, och letade och letade utan att hitta det, frågade han till slut frun om hon visste var det hamnat. "Det har jag lånat ut till brorsan!" Och den brorsan bor visst i Örebro... så det blev till att skicka ut ett mejl till alla och fråga om någon har, eller känner någon som har, ett laserpass alt. långt vattenpass.

På en kvart var det fixat! Det var tur det, för allt annat var klart, arbetskraft, plugg och skruv, och en kraftigare borr, skulle ju varit tråkigt om jag skulle behöva ställa in i sista kvarten!

Så, det börjar väl bli dax att krypa ner, i den renbäddade sängen! Kommer nog att sova gott, har varit en händelserik och bra dag! ;-)


Morgonens funderingar...

I måndags var det typ +6 grader när jag gick med hunden, idag minus -21, ungefär kring 06-tiden. På tredje våningen sitter ju då min mätare, så jag får väl plussa på ytterligare 2-3 grader, och då hamnar vi på 23-24 minus, kändes som -25! Hur som helst så var det kallt så det räckte!

Ingen större idé att snygga till sig i håret, i allafall. Måste ju änså trycka på skinnlurvan... Även täckbyxor och skoterjackan. Kappan är inte varm nog för dessa temperaturer...

Undrar om man ska cykla eller gå? Tar så "lång tid" att gå, säkert 10 min, medan cykel tar max 4, men å andra sidan var det tillräckligt kallt åt ansiktet att GÅ (med hunden)... Hur kallt blir det inte då att cykla?! Blir så stressigt på lunchen om jag går...

ÄNTLIGEN FREDAG är det i allafall! Yippiiiiiieeee!!!!!

Har lite injobbat, så om inget extremt händer, kan jag sluta en timme tidigare, det ska jag satsa på!

Barnafadern hämtar kottarna redan vid 13-14-tiden idag, så det är lugnt och skönt när man kliver in genom dörren, inget stim, inget bråk... Bara jag och Teo. Och gårdagens disk... den orkade jag inte stöka undan då. Sån slöhet får man igen!
Om jag spar den ytterligare - kommer det då någon förbi och tar hand om den? Flört


Nähäj Gott Folk, dags att börja göra sig klar, kottarna böjar bli klara i badrummet, så snart är det min tur. Högljudda och osams, men inte så mycket att jag brytt mig om att gå emellan. Inga handgripligheter, "bara" munhugg och skrik. I och för sig tillräckligt för att mina stresshormoner ska flyga i taket vid den här tiden på dygnet, men jag biter ihop! Skriver och biter ihop...

Ha en underbar resten av dagen!!!





Torsdag-morgon

...vilka spännande rubriker jag får till...

Dagens händelse; slipper stressa hem på lunchen och ut med hunden en snabbis, snabbäta, snabbvila och tillbaka.

Det lät väl spännande! Att kunna ta med matdosa till jobbet, ta en halvtimmes lunch och kunna sluta lite tidigare i morgon. Eller så tar man sin timme och tar en lite promenad i dagsljus? Jag får väl se vad det är för väder när det blir dags!

I takt med att månen blir mindre och mindre, kan jag sova lite bättre och bättre, även om jag kryper ner för sent, så får jag i allafall sova de timmar som blir. Skönt det. OCH den höll den här natten! Två kvar innan jag kan åka och köpa medarna... (se gårdagens blogg!) Spännande!

Bosson, gillar honom. Inget vifta-på-rumpan-till och disco, men behagligt att lyssna på. Och titta på...

Undrar om man ska gå och medla, eller om man ska låta dem hållas? Börjar bli lite högljutt. Men det är ju högljutt med inslag av skratt, så det är nog lugnt ett tag till! Snart har de (kottarna) stökat från sig sina morgonbestyr, så då kan jag gå och lägga beslag på toan och duschen...

...blir mer och mer medlingsläge, låter det som... suck...

Ha en bra resten av dagen, så hörs vi antagligen i kväll - efter 21 som vanligt, när tiden blir MIN...



ONSDAG kväll

Så sitter man då här igen... istället för att gå och lägga sig! Vad är roligast???
Inget svårt val... men får sota i morgon...

Två dagar kvar, SEN får jag äntligen sova en stund på morgonen - ända tills jag vaknar av mig själv, ingen hemsk signal som skriker ut att "DAX ATT GÅ UPP!!!!!" fast det är mitt i natten!

Den energikick jag fick under julledigheten är så gott som förbrukad. Det tog sex arbetsdagar... Hur många dagar är det kvar till semestern?

Det har blivit lite kallare, minusgrader i allafall, och det kom SNÖ. En hel cm tror jag! Det blev i allafall lite ljust och vitt!

VoxnadalsNytt kom idag, som alla onsdagar. Annonsbladet som delas ut gratis i kommunen. Annons från IP. Ingen träning på lördagar! Vi som skulle gå på just den träningen som fanns i höstas. Borta!? Tryckfel, kan man hoppas på det? Knappast. Det var väl för få som tränade då i höstas, så de beslutade att det inte var lönt att köra...

Undrar om man kan vara så strong så man går dit ändå, och kör styrka och löpband? Vi har ju tänkt att göra det, träna alltså, så det är väl bara att bita i på egen hand, då! Eller? Lite bloggmelodikryss först och så träning efter det? Låter som en bra lördagsförmiddag!

På söndag ska mor med sambo komma och hjälpa till och sätta upp mina hyllor. Äntligen! Äntligen ska jag få upp dem. Har tagit nästan ett år. Först hade jag inga hyllor, sen köpte jag dem mellan jul och nyår, på söndag ska de upp! Äntligen kan jag plocka upp mina böcker som ligger i kartonger i förrådet här och på vinden hos barnafadern. Samt lite annat som jag vill ha nära, men inte framme...

Ska packa upp en hylla för att se vad som behöver köpas i fråga om plugg och skruv, hur många och storlek. Det skulle jag ju göra i kväll, kom jag ihåg nu! De skulle ju på byn i morgon, och tar då ut Teo på en lunchpromenad, så då slipper jag åka hem! Då skulle de kolla på hyllan och vad som behövs, och inhandla. Det är ju inget öppet på söndag... Så ska jag försöka komma ihåg att fråga M på jobbet om att låna laserpasset. Det får jag, för det frågade jag förut, men meddela att han ska ta det med på fredag!

Man kan säga att det rör på sig! Med både det ena och det andra...

Fick utbrott på Slabbjack i kväll... Han spelade PS2, hockeyspel, och lever sig in spelet så hälften vore nog. Blir ARG, eftersom han förlorar mest hela tiden. ARG och ger sig på grejerna. Rycker, sliter, kastar, vevar... Stor risk att det går sönder.

Efter att ett antal gånger uppmanat honom att lugna sig, eller gå därifrån, utan något som helst resultat, så fick jag nog och skickade honom i sängen. Halv åtta! Innan hockyspelet så hade han bråkat med syrran, retat, slagit, sparkat, så jag var uppvärmd så det räckte... Fick liksom nog. Tror han somnade ganska snart, för det blev mörkt och tyst nästan på en gång, så han var väl trött, fast det inte ska erkännas...

Dessutom, nästan dagligen, får jag flytta min säng tillrätta. Någon slänger sig i den, så den flyttar sig. Det gör väl inget i sig, om det inte vore för att aluminiumbenen håller på att vika sig. Därför får de inte hoppa/slänga sig i/bråka i min säng. Det har jag tjatat om sen vi flyttade hit för snart 11 månader sen!

Ikväll var den inte bara flyttad, igen, den var dessutom sne. En titt på benen, och mycket riktigt, det ena var vääääldigt krokigt. Visade Krösamaja. Oj! sa hon. Jag frågade om hon förstod varför jag alltid säger åt dem att låta bli min säng. Att det inte är för att jag tycker det är roligt att tjata, utan för att det finns en orsak, som jag påtalat varje gång jag sagt åt dem. Då flinade hon bara! Jädra unge!!

Försökte spänna ut det genom att lägga mig på golvet med ena benet mot axeln och ena foten på det andra och trycka till rejält. Hoppas det håller till lördag, då jag kan åka till Jysk och köpa sådana där medar... Vill ju inte gärna braka i golvet när jag sover!

Nähä, nu tog flödet tvärslut! Bäst att sluta då...
Go'natt och dröm skönt!

Go'morron onsdag!

Idag ska jag luncha ute med två jobbarkompisar! Vi ska på pingstis och käka kasslergryta. Krösamora har lovat gå ut med doggen. Hon och en kompis. Han får vara inne ett par timmar längre, men jag tror inte att han har någon större koll på tiden, faktiskt!

Hoppas verkligen att de GÅR en runda med honom också, och inte bara ut och lyfta på benet ett par gånger och så in igen. Om det tar promenaden, då får jag även lite mer fritid i kväll, så då kan det ju hända att jag får bort den rena torra tvätten som hänger på ställningen i vardagsrummet.

Bytte ju arbetstid i dec, från 7.30-16.30 till 8.00-17.00. Syftet var att det var så grymt tidiga morgnar. Vet inte om det blev så mycket bättre att börja den där ynka halvtimmen senare. Får sova en halvtimme längre, men det är ju som en pink i havet, gör varken till eller från. Att kliva upp 5.00 eller 5.30 har faktiskt ingen som helst betydelse - det är lika mycket natt vilket som! Lika segt. Lika trögt. Lika trött. USCH för morgnar!

Känner mig fast i ett samhällets nät. Kommer inte loss. Har varken mentala eller ekonomiska resurser för att ta mig ur, kunna åstadkomma något som passar för mig och familjen. Rådande förhållanden SUGER kraft och livslust ur en, som man vrider vattnet ur en trasa, det bara försvinner ur en.

Man skulle, förutom sommmarsemestern, även ha tre veckor ledigt över jul/nyår, en till två veckor ledigt i mars-april och en till två veckor ledigt på hösten, oktober-november. Så man hinner ikapp med livet.

Alternativt kortare arbetsdagar. Och den längre julledigheten. Naturligtvis utan att det märks i lönekuvertet att det saknas något! Den kortare arbetsdagen gör ju att man ev  skulle hinna deltaga på någon slags träning, vilket gör att man piggnar på lite av det också. Som det är nu bryts man bara ner.

Nu är mackorna slut och teet urdrucket, så då är det bara att klicka på spara och krypa in i duschen. Ännu en arbetsdag väntar. Hoppas verkligen att den inte blir lika dryg som gårdagen - snacka om att vara i koma...

Efter lunch blir det nerförbacke! Full fart mot helgen, som en annan bloggare brukar skriva!



En alldeles vanlig grå vardag...

Så var man då inne i vardagssnurren igen... En dag och man tycker det känns som man jobbat flera veckor! Efter 18 dagars ledigt, var man lite ringrostig. Tog ett tag innan man hittade upp alla tappade trådar och fått ordning på dem...

När jag stod och sorterade in gjorda ordrar, så ringde dottern...
"Får jag baka Hallongrottor?"
"Ja, har du kollat att allt finns hemma?"
"Ja, det gör det!"
"Baka då, men ta reda på efter dig! Och bränn dig inte!"
Så när man kom hem på lunch, fanns det nygjorda kakor! Goda kakor. Var ju tvungen att provsmaka, en före och en efter maten...

Värmde överbliven laxbit med spenat och slog ägg på, rörde runt. Gott! En variant av snabba favvolunchen! Ännu en variant! Blir som äggröra.

Efter dagens slut, hem och diska för att få plats att stöka till igen...
Kokade pasta och testade tonfisksåsen på ungarna. Det gick i! Det sa bara slurp så hade dottern ätit upp och öst på mer, blurp så var även det slut!
Något trögare med sonen, men det gick i. Även han hämtade mer, men bara pasta.
Det blev en variant även här! Hade ingen purjo, och hade ingen lust att springa och handla, men hade vitkål hemma... Strimlad vitkål funkar jättebra i tonfisksåsen om purjon är slut! Snudd på att det var bättre!

Bytte om och tog en tur med jycken. Han frös om fötterna. Är något helt annat att ta en koppelpromenad efter vägen än att springa fritt i skoterspåren. Ändå stegade jag på så gott jag kunde, så raskt jag kunde, påbyltad så det räcker i den drygt 15-gradiga kylan. Storkängorna på. Tunga och klumpiga, men ack så sköna! Tog turen upp på borgen, det är uppför, uppför, uppför och uppför, sen nerför... Jag var svettig och hunden skuttade på tre ben emellanåt!

När man går den rundan, inser man att man har långt kvar innan man kan påstå att man har bra kondis... Kommer att kännas i framlåren i morgon, skulle jag tro. Dessutom cyklar jag ju till jobbet, och det har jag inte gjort nu på tre veckor... Åkte bil de sista två arbetsdagarna på grund av val av kjol (!) och att jag skulle ha den icke fungerande datoreländet med då. Så även det var tungt åt låren idag... Men det är bara att bita ihop och kämpa på. Kan ju inte cykla "fint", det ska ju vara max vad som går. Tur det bara är 1,3 km! Men det räcker i närmare 15 grader minus... Skinnlurvan på skallen!

Nu är klockan 22 och jag borde spar, logga ut, släcka ner och krypa till kojs. Men jag har ingen lust just nu, så jag fortsätter ett tag till. Har ju några bloggar att läsa, kanske ett mejl att skriva...

Ha en bra fortsättning på kvällen!

Favoritkängorna, de tunga och klumpiga, men ack så sköna!


Så trött...



Guuuud va ja ä trötter idag!!!!

Man kan inte vara uppe till 00.30, sova dåligt, nästan inte alls, och kliva upp 05.30 och jobba hela dagen. Jag dööööööör känns det som.

Jag som var så pigg och glad häromdagen!
Men mår fortfarande bra, bättre än nånsin de senaste 10 åren! Tänk vad lite sömn under ett par veckor kan göra! Bara jag kommer ihåg att lägga mig i tid i fortsättningen...

Min dygnsrytm:
lägga sig 00-02 någongång
kliva upp 08-10 någongång

Samhällets dygnsrytm:
lägga sig 21-23 någongång
kliva upp 05-07 någongång

Fatta att jag inte fixar samhällets rytm!!!!

I-landsproblem



Jag är lite knasig med min kamera!

Vid nyår fick jag för mig att jag ska ta en bild varje vecka, samma veckodag. Det blev då torsdag eftersom årets första dag var en torsdag, och när jag är hem på lunch, alltså någongång mellan 12-13. Öppnar balkongdörren och fotar "utsikten". Så nu har jag två veckobilder. Innan året är slut har jag således 52...

Kan inte påstå att det var någon större skillnad mellan de två första. Mer än temperaturen, men det syns ju inte i bilden! Ovan dagens veckobild.

Jag ska även väga mig varje torsdag morgon, för att hålla koll så att det inte bär iväg uppåt, igen. Har ju faktiskt gått ner ett par kilo under julledigheten! Sömn, motion i dagsljus och avstressat liv gör susen! Innan januari går över i februari har jag antagligen gått upp de där två kilonen igen. Plus lite till... Pga trötthet, mörker, stress och påtvingad felaktig dygnsrytm som inte passar mig, som gör att man snaskar i sig div sött för att klara av ännu en timme, så lite mera slisk för att klara nästa timme...

Vad gör jag uppe nu??? Borde sova, ju...

Nån som har något bra tips hur man motstår choklad, kakor, godis och annat slisk i tid och otid??? Hur överlever man en abstinensperiod?? Hur länge varar den??

Semestern är en period då jag också brukar gå ner i vikt. Samma sak då. Sömn, avstressad, motion i dagsljus. Man följer sin egen dygnsrytm. Det gör att man inte behöver allt det där söta slisket, blir inte sugen på det söta slisket, vilket i sin tur gör att man går ner i vikt, utan att anstränga sig.

När jobbet börjar igen, går jag åter upp i vikt, med en takt av ca 1 kilo i veckan... Man får lite panik ett tag där, men så stannar det upp efter sådär en 5-7 kilo... Och stannar av, man blir glad att det inte blev mer, ledsen att det ändå blev så mycket... Trivs mycket bättre i slutet av semestern, då är jag mycket närmare min trivselvikt! Semestern är för kort för att hinna ner i trivselvikten...

Ilandsproblem!

Slut på ledigheten...

I morgon börjar allvaret, skulle väl sovit vid det här laget, egentligen, men kan ju inte slita mig... Snart ringer klockan. Tur dottern lovat ta ut Teo i morgon bitti, samt att jag duschat ikväll, då spar jag ca 45 min, alltså lite sovmorgon...

Skulle lätt kunna vara ledig en vecka till! Hela livet, faktiskt. Om man inte behövt pengarna... Skulle kanske blivit trist i längden, men några veckor till då!? Har ju så mycket ogjort...

Denna ledighet har varit så bra! Jag har sovit, så jag har nog inte varit så här pigg någon gång de senaste 10 åren. Jag känner mig nöjd. Nöjd med livet. Nöjd med mitt hem. Lite nöjd över mig själv, också, faktiskt, och DET är ju en sensation i sig själv!

Nähä, om man skulle göra det man skulle gjort för två timmar sen - krypa till kojs...

Gym-övning

Har varit och tränat idag. På GYM! Hur länge sedan är det? Flera år! Jag och kompis B. Hon ringde, hade tröttnat på att bara gå, ville göra något annat, så hon skulle baske mig på IP idag och träna! Jag hakade på. Tur det. Vi har haft en härlig dag. Roligt att göra något som inte är så planerat. Lite spontant. Och att vi gör annat än partar och skruttar på dans!

Kommer med största säkerhet att ha världens värsta träningsvärk i morgon. Kroppen är ju inte van dylika övningar! Även om man bara tog lätta vikter, så är den inte van. Den är van att gå. Möjligen att jogga en stund, men inte att lyfta skrot och pressa i luftmaskiner! Värmde upp i crosstrainer, sen styrka i olika maskiner, sen löpband i 15 min.

Löpband var en ny upplevelse. Ganska tråkigt. Men bättre det än att springa ute i tio minusgrader! Eller på is. Men det var bra tråkigt! Tänk innan man sprungit en mil på ett band! Bättre en mil i skogen på sommaren! Då har man ju även tränat lite löpning ett tag innan. Dåligt med det nu. Bra ändå med en hel kvart! Var ju ett tag sen, det också. Dålig årstid för löpning nu!

Vi bestämde att vi ska försöka komma iväg på lördagar, 30 min spinning + 40 min push. Lättare med gruppträning än att träna på eget beslut, liksom. Lättare när man har en instruktör att följa, som peppar en, som hjälper en att ta ut sitt yttersta.

Fast vi ska inte börja i morgon, läs idag, för nu är kl 00.30. Spar till nästa vecka!

Go'natt, dax att sova... gäsp...


Min nyårsafton - och hundens...



Jag tog det väldigt lugnt. Hemma i soffan. TV'n på, slängde ett getöga ibland, mest satt jag på kontaktsidan och bloggade. Var med på ett bloggparty, virtuellt party, alltså. Skitkul!


Har ju en skotträdd hund, så man fick vara sällskap åt honom. Framåt halv elva stängde jag in honom i dotterns rum, rulla ner persiennerna, släckte lampan och satte på radion så högt jag vågade, bor ju i lägenhet... Men fönstren är ju så dåliga, så ALLA ljud kommer in... Ju närmare tolvslaget, desto mera smällande, till slut höll han på att gå genom dörren, så jag öppnade, då var han överallt samtidigt, snacka om stressad, tungan långt ut, försökte gömma sig, krypa under, bakom, fram igen, upp i knä på mig, ner, gömma sig...


Vid tolvslaget när fyrverkeriet bröt loss på allvar trodde jag han skulle krypa ur skinnet! Stackarn. Framåt halv ett lugnade det ÄNTLIGEN ner sig, och vid 04 på morgonen hade det varit lugnt tillräckligt länge för att vi skulle kunna gå ut. Då hade han varit inne sen 13.30 på dagen, då vi kom hem från promenaden. 14,5 tim utan att pinka... och tokrädd hela tiden.


Ungjävlarna har ju hållt på hela veckan, började redan före jul, att smälla av lite skott nu och då, några raketer, så han har haft ett rent helvete, och än är det inte slut på smällarna.


Har varit några idag också. Och ändå börjar han fixa de där enstaka skotten lite bättre än vid sista april, då var det superstress vid minsta smäll! Fick DRA ut honom att pinka på lunchrasten. Ville inte gå ut. Ville inte pinka heller, så det hjälpte inte att tvinga ut honom. Fick åka långt ut i skogen, mil från samhället, varje kväll för en promenad, i två veckors tid! En före, en efter sista april.


Det borde verkligen förbjudas!
Läs här!


Jag menar, det är ju inte bara min hund, det är ju väldigt många andra djur, även människor, som mår dåligt. Tänker på de som kommer från krigshärdar, där det smäller och exploderar hela tiden. Även om de VET att det bara är raketer och bomber för nöjes skull här i Sverige på nyårsafton och sista april, så sitter ljuden så djupt rotade, de mår nog riktigt jävla skit när det ska hålla på och smällas hela tiden både en och två veckor före och efter själva klockslaget 00.00 vid årsskiftet. Bättre då med ett hejdundrande fyrverkeri, bränn av ALLT på tio minuter en kvart, så är det lugnt sen!


Nytt och gamalt

Har fixat lite i vardagsrummet, varit till IKEA och gjort slut på de under en längre tid sparade pengarna på IKEA-kontot. Gjort omvänt, spara först och handla sen, istället för handla först och betala sen, det blir så mycket dyrare.
Tycker det blev bra, men när jag ser på bilderna ser jag att jag hade lite bråttom att fota! Och att jag borde göra något åt kablarna! En före- och en efterbild.

Det var före-bilden!


Och efter... med massa kablar. En fruktskål hamnade i det tomma facket...

Det var lite pyssel att få in de långa paken à 24 kg vardera i min Ford Focus, med gasarmar som inte håller upp bakluckan... Borde fixa dem! Det gick, men det var fan inte lätt! Det var på det berömda hittefåret, om man säger!

Det är mer kvar som ska fixas, men det blir lite varteftersom. Tavlor, vägghylla för böcker. Piffning. Lullull. Lite kul att hålla på också, mycket enerverande dock, när man märker att man inte räcker till alla gånger, när man är för svag och måste ringa efter bärhjälp, t ex.

Eller som att jag skulle vilja flytta in gamla datorn i dotterns rum, till hennes glädje förståss, men hur få plats? Framförallt, måste jag tömma allt helt och skruva isär ALLTIHOP, för att sen när det är i rätt rum, skruva ihop allt igen... eller går det att baxa på något vänster??? Det får plats om man offrar dörren från hennes rum till vardagsrummet, och ställer hennes bokhylla för den och datorskåpet i andra hörnet. Men, är jag beredd att ta det mörker som blir när dörren alltid är stängd??? Tycker ju om det som det är nu, när det är ljust och luftigt! Nä, får fundera några rundor till innan något sätts i verket på den fronten. Grundligt fundera!

Kan jag använda det jag inte längre tänker använda själv till barnens rum? Sälja? Jag som knappt varit ut på blocket, måste jag börja med det nu också? Det sägs ju att det är så bra, somliga handlar i stort sett allt på blocket, har jag hört. Ska jag sälja något, eller köpa för den delen där, så blir jag säkert grundlurad! Jag som tror gott och ärligt om alla. Och så har man hört historier om folk som blivit lurade, och det blir säkert jag också!

Idag hade jag batterier i kameran som fungerade i alla fall!  Men tänk vad det ska vara svårt att få med sig hem i kameran, det ögat ser! En kamera som inte tål kyla har jag nog också, gud vad den är seg! Först att starta, tar en evighet, sen ska den ställa in sig själv innan man kan göra sina egna inställningar, så tar det tid gånger två, sen kan man knäppa, om motivet är kvar, vill säga... träd och lador och sånt går bra, de står ju liksom där de står och kommer inte så långt, men barn och hundar och fåglar, det är bara att glömma, OM det nu inte råkar falla sig så att kameran redan är redo, för att man har tagit några bilder och inte hunnit stänga av den... Att den liksom av slumpen är redo just som motivet ställer upp sig!

Systemkamera finns på önskelistan, men det blir ett annat århundrade, och man måste kunna med den... Men med en sådan borde man kunna komma tillräckligt nära för att se kristallerna på frosten och snön, alla de små fina detaljerna i en blomma, eller få en underbar utsiktsbild från ett berg! Eller hitta på en fågel högt upp! Eller nåt... Det där extra som den jag har inte klarar, och som jag naturligtvis då vill knäppa! Knäppisen här... Bild från idag!

Nyårsafton



Sitter här, nästan klar med allt, bara det tråkiga kvar, får nog vänta tills i morgon. Ute håller ungarna på och smäller allt de är värda, Teo skulle nog behöva ut och pinka, men han håller sig nog mer än gärna några timmar till, hellre det än att gå ut NU, och värre lär det bli, ju närmare tolvslaget vi kommer...

Har funderat på en resumé över året, men vet inte om det finns så mycket att orda om det. Fick kontrakt på lägenheten 1 mars, har tapetsert i vardagsrummet på AEFAB's räkning, gjorde dock jobbet själv då man inte får ha mer än en tapet i rummet... jag ville ha TVÅ, så då fick jag göra jobbet själv och böta när jag flyttar härifrån...

Köpte egen bil i påskveckan! Det kändes lite stort, har ju bara haft bil tillsammans med någon de senaste 15 åren.

Gick med på en kontaktsajt (i tidigare inlägg omnämnt som "det slutna sällskapet") i slutet av juni, och har några vänner som jag mejlar med och nyligen fått träffa en av. Vi hade en väldigt rolig dag, hoppas det blir fler!!! Det är ju mest tjejkompisar man får. Man kan ju faktiskt skaffa/träffa sådana också! Och ha mycket utbyte av! Skvaller!!!! hehehehe

Till saken hör att jag hade en väldigt flitig mejl- och msn-kontakt med en person väldigt långt borta, som jag blev helt betuttad i, men som inget mer blev än just mejl och msn, pga måååååånga mil emellan. Det var nog bäst så. Med facit i hand. Det finns ju ett praktiskt liv som ska fungera också...

Har även lärt känna en vän på orten, som jag tycker mycket om. Något hände, så nu har vi inte träffats på ett tag, men jag hoppas att vi kan återuppta våra promenad- och pratstunder! De var mycket värdefulla! Utan kontaktsajten lär vi inte ha fått kontakt! Trots att vi bor på liten ort. Ni vet, man blir placerad i fack under skoltiden, sen blir man kvar där, oavsett hur livet utvecklar sig... Hur man själv utvecklar sig. Fördomar?? Japp, enorma! Och de är till för att brytas ner i småbitar och kastas bort!

Sen har det varit tomt på kontaktfronten.

Har en kompis B som jag brukar gå på krogen med. Vi har oftast väldigt roligt. Allt från jätteroligt till extremt roligt! Styrdans, disco. Konsert. Bara det är musik som är medryckande och dansbar, så är det ok!

Semestern tillbringades hemma. Ganska mycket tid i föräldrarns hus långt ut på landet vid en sjö, då de var utomlands och jag "tomatvakt"... Även många timmar spenderades vid playan, ett favoritställe efter ån där det inte är så mycket folk, men är en helt underbar plats. Tänker inte beskriva var, för jag vill fortsätta ha den "för mig själv"! Hur som helst, bara SOMMAREN började, efter knappt halva semestern, så blev den helt underbar med mycket sol och bad! Det är ju liksom det som är sommar - sol och bad...

En dagstur runt i Hälsingland med barnen och en dagsutflykt till Järvzoo med barnen och kompis B samt en kille från USA som var och hälsade på sin farmor. Kompis B är bekant med pappan, och ville ge honom en extra krydda på sin Sverigevistelse. En jättemysig kille! På hemvägen stannade vi till vid Träslottet, har du barn och passerar - stanna till och gör ett besök! Garanterat uppskattat, åtminstone för barn upp till 10-12 årsåldern! Och väldigt gott fika!!!

På jobbfronten har det inte hänt så mycket, jo, jag fick ansvar för eget distrikt, övriga Sverige! Möbelmässa i februari och kick-off med avdelningen i början av september och med företaget i oktober. Företagskick-offen tillbringades i vanlig ordning på SMC i Sickla, Nacka med föreläsning om psykologi, riktad till säljarna. Mycket roligt stundtals! Kvällen tillbringades på en båt efter Mälaren med mat och dans, en trubadur spelade väldigt medryckande, även en ÅF klev upp och rev av en låt, och några andra ÅF sjöng en trudelutt, hellre än bra, men ack så roliga! Efter båten fortsatte väldigt många till Golden Hits och dansade till halv tre på natten! Vilken dag och vilken kväll!!

Jag blev moster i juli och mina barn fick en kusin! Min halvsyster fick en son, såååååå söt! Jag hoppas det blir av att vi träffas till sommaren, men inga löften inga besvikelser...

Året 2008 har gett mig mycket, både glädje och besvikelse, mycket nöje och mycket grå vardag, så det låter som ett väldigt vanligt år! Jag har fått MYCKET bättre självförtroende! Från att ha befunnit sig lååångt under skosulorna, har det kommit upp till strax ovan skosulorna! Faktiskt ända till fotknölarna vissa dagar!

Nej, nu blir det en kopp te och mera film med Julia Roberts, har halvkikat på Notting Hill medan jag skrivit detta, Blommor av stål har jag inte sett förr, tror jag.

Jag önskar nu alla en GOD FORTSÄTTNING på 2009!!!!!


Promenad i måndags, 29 dec

Lite bilder från i måndags. Hade kameran med idag också, bytte batteri och la den i fickan. Väl ute och jag skulle knäppa - "Battery empty" - så det blidde inget idag, men det skulle nog blitt ungefär detsamma, då jag gick lika runda, nästan.







Somliga säger Vargrundan, jag säger Bäck.
Det är så härligt nu när man kan gå runt på BÅDA sidor om ån, och följa ån. Det gjorde jag idag, och gick upp på skidspåret, och försökte få Teo att se skillnaden på skoterspår (får man springa i) och skidspår (bör man undvika trampa i), men gav snart upp!

Ca 12-15 grader minus i måndags och idag, så det var lika förutsättningar, lika vackert! Vackrare. Gud vad jag älskar detta område! Ån! Sommar som vinter.

God fortsättning på nya året, 2009!!

RSS 2.0