Nattsurr

Lite snurrigt i luvan såhär på kvällkvisten, natten kan man väl nästan säga. Har  varit i farten sen 05.10 i morse, då klockan ringer. Ut med Teo, hem, frukost, göra sig i ordning och se till att barnen kommer upp och får i sig frukost, sticka till jobbet (börjar 07.30) och hoppas att de kommer iväg som de ska med allt de behöver med sig - i tid! De börjar 08.15.

Eftersom mor och sambo skulle ner på byn, så gick de ut med Teo på lunchen, så då tog jag en halvtimmes lunch och slutade motsvarande tidigare, dvs kl 16 idag.
Ut med Teo en sväng, och mig! Skönt att få röra på sig och få lite luft.
Hem, handla, koka mannagröt efter sonens önskemål, vila en liten stund, kvart kanske.
Sen gjorde jag ett gäng muffinsar, drygt 30, för att ta med på jobbet i morgon. Eftersom man fyller år, så "måste" man ha fikabröd med sig... Smakade en, blev sådär, tycker jag, men de går säkert åt på det där stället ändå! Kanske jag slipper hålla med fika nästa gång jag fyller?! :-)
DISKAT ett stort lass med disk, ända från igår, var lite disklat då, det får man igen! Nu är det gjort, i alla fall.
Nu har jag suttit en stund med ridklubbens hemsida och lagt ut resultat från helgens distanstävling som de hade uppe vid Kygelvallen.

Känner mig lite trött. Låg mest och snurrade natten till idag. Får hoppas att jag slipper det i natt, och att jag får sova de timmar som är kvar innan klockan ringer 05.10 i morgon, det är ju snart!

Natti-natt, sov gott och ha en bra tisdag!!


Lite mera bilder

Dagens hundrunda blev av det kortare slaget, Bäck, "långa rundan" som bara är 2-2,5 km, men alldeles lagom när man har dåligt med tid eller inte så stor lust, men måste.

Tog kameran med, men batterierna tog slut efter bara några bilder, så det blev inte så många, men vill visa några av alstren. Som vanligt, hellre än bra! Håll till godo!
    

Sonen följde med på cykel, lite terrängcykling är alltid roligt!

På eftermiddagen, innan barnen kom hem till mig igen, var jag till DollarStore i Bollnäs och shoppade lite sånt att fylla på i förråden med, shampo, Ajax, toarent, flytande tvål, toapapper, disktrasor... och div såntdär. Barnen fick mössor, armband, skärp, hårsnoddar och hårband, kallingar... Jag fick blockljus med fat och några fler hållare för värmeljus!

Annars har det väl inte hänt så mycket, mår bättre idag. Solen har skinit, men blåst hårt. En gren på en av rönnarna utanför mitt köksfönster har gått av.

Nixpix, nu ska jag ta och lägga mig, jobbedag och ny vecka i morgon. Suck. Helgerna är alldeles för korta, särskilt som man kommer igång först framåt söndag eftermiddag...

Två till bilder!
 
Höst i Edsbyn

Datorätning och mera jämmer

Sitter vid datorn och äter. Ska man inte göra, men vaddå, jag är själv och beter mig som jag vill. Kladdar ju inte! ;-) *ler* ...än..., har även ett glas vin här som trängs på den lilla platsen framför skärmen, som är av det stora tunga slaget... som jag, då...

Köpte en butiksgjord kycklingpaj, som jag micrat och smaskar i mig. Det var gott, faktiskt, och vinet är utsökt. Skål! Lyssnar på musik, lite blandat, just nu är det en låt med DaBuzz (Your love will shine on me - vilket skämt!), men även Tarkan och Jill Johnsson finns med, och lite blandade artister från nån RixFM-skiva och nån Absolut-skiva. Valt ut bästa bitarna som spelas i slumpmässig ordning. Velvet, Starpilot, Sanna Nielsen, EMD, Ola, Kate Ryan, Amy McDonald, Lady Gaga, Madonna...

Jaha, det var den pajbiten det. Tur den inte var större! Salladen jag visste att jag hade kylen, hade sett bättre dagar, så den kastade jag, och blev utan sallad. Synd, för det hade varit gott till.

Vad mycket strunt man kan skriva om en tallrik med paj och ett glas vin! Tur det tog slut - pajstruntet!

Jaha, vad gör man en kväll som denna? Sitter och söker vänner och kontakter i cyberrymden...  Blev ju erbjuden att följa med på dans, men tackade nej. Känner mig så ful, fet, klumpig och korkad, rent av äcklig, att jag inte vill träffa folk. Gömma mig i ett ide hade varit bra. Komma ut om ett halvår, UTVILAD och -7kg, toppen! Då kan livet börja! Då passar skinnjeansen igen. Då kan man springa lätt på foten. Då kanske man törs ge sig ut och springa även på vägarna, nu åker man bil till skogen och kutar där, så kan fläsket gunga bäst det vill (och ingen som hör flåsandet på 100m) - ingen ser flodhästens svallvågor på rumpa, lår, rygg och midja... Det lär ju inte bli mindre svallvågor av paj, vin och godis... men gott är det!



Nu är det DaBuzz - Do you really want me? skulle inte tro det!

Ute blåser det nästan storm, nästan mörkt. Burrrrr. Har gått runt och tänt lite värmeljus och andra ljus, så det ska lukta lite gott och kännas LIIIIITE mysigt, då. Ett badkar skulle sitta fint nu, med värmeljus på kanten, en bok i näven, eller tidning, och så lilla vinglaset... Ett par timmar. Åh, vad härligt det skulle vara. Men, man får ju välja saker här i livet, och då har jag valt bort badkar till förmån för tvättmaskin, vilken jag nu kom ihåg har snurrar klart och har våt ren tvätt som ska hängas för att bli ren TORR tvätt... Kanske dax att förflytta den breda och åtgärda detta, då! Ja, skrivet och på G!

Hej så länge!
(Sanna Nielsen - Nobody without you, helt klart sant!)


Jämmer och dagdrömmar

Sitter här, alldeles ensam, bara hunden är hemma och ligger och sover någonstans. Borde ju gått ut med honom, men kan inte bestämma mig för vart. Kände för att åka till Kygeln och ta Bergsborundan, men där är det distanstävlingar idag, och med det en massa hästar och ryttare i skogen...

Det känns lite deppigt, alla dessa ensamma helger, när barnen är hos pappan. Jag ska passa på att göra så mycket, när jag har chansen, men inget händer liksom. Bara sitter och är så ofantligt trött. Borde kanske lyssna på den tröttheten och lagt mig att sova i stället? Eller gå ut och se om jag piggnar på...

Min snälla granne på bottenvåningen, kom upp igår kvällst och frågade om jag ville hänga med på dans ikväll. Det börjar kl 21, så de skulle åka lagom att vara framme till dess. Blev glad att bli tillfrågad, men nu sitter jag här och är hängig, deppig, vill inte träffa NÅN. Bara gå i ide och gömma mig! Syns inte, finns inte, som strutsen.

Tog några bilder i morse, förmiddags, när jag gick morgonrundan med Teo. Valde ut några för offentlig visning!

Börjar med lite landskapsbild, ån, såklart, vad annars? Fotad från Bäckkl 08.50.
Min kära å, vad vore Edsbyn utan Voxnan? Skulle önska att det fanns ett promenadstråk längs med Voxnan, ända upp till Voxnabruk! Tänk va' härligt att kunna gå bredvid ån, hela vägen!


Fast jag vet inte om jag skulle orka gå ända dit, för med bil är det drygt två mil, följer man ån, blir det säkert fem, så som den snirklar sig fram! Värre än en orm! 

Man kunde skaffat sig ett lätt litet tält och en lätt smidig sovsäck, lite matsäck till mig och hundkulor åt Teo, så kunde vi tjappa iväg och övernatta! Du förstår vad han skulle BADA!!!!

Ja, drömma kan man ju! Om du har funnits hos mig, har vi kunnat gjort det tillsammans, tänk så mycket roligare och trevligare det skulle vara!


Små äpplen vid gymnasiet, blommande buske och en flugsvamp (från tidigare i sept)

Ha en bra resten av dagen och kväll, så får vi se om jag piggnar på mig och går på dans, eller om jag spar på slantarna, vilket också behövs... Kramar så länge!
 

Morgontur med vovven

Var som vanligt till Bäck och gick morgonrundan med vovven idag, om det nu är morgon vid halv nio-nio... Förmiddag, kanske hellre! Grått väder, ca 7-8 grader, vindstilla så gott som. Hade kameran med mig, också ganska vanligt. Fotar hellre än bra, men någon bild lyckas man med ibland! Ska väl ha tur också!

Hur som, gick förbi lite nerskräpning, kunde ju inte låta bli att fota det! Någon får alltså betalt för att dela ut reklam...
      
Detta är ju ett bra sätt att tjäna pengar! Snacka om att vara slut i bollen!

Lite miljbilder på hösten, så långt som den kommit nu;
  

Nu har jag krånglat så väldigt, så nu måste jag spara och se hur det blir. Kommer säkert och antagligen mer sen.
Väl mött, hoppas du kommer tillbaka, jag lär mig väl det här vad det lider!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0