Test!

Måste bara testa en grej...!

Klicka HÄR och se vad som dyker upp!
haha, det funkar ju gôrbra, ju! Då vet jag till en annan gång hur man ska göra!

Nu har jag inte tid att vara inne på bloggen eller fb, utan ska ta tag i saker och ting här hemma istället... Återkommer en annan gång, när jag har tid!

Ha det gôtt!

Freeeedag!!

Uppe i ottan idag. Dotran är hos pappan, så då var det bara att kliva upp och ut med doggen själv... Har ju blivit bortskämd på den punkten sen skolan började, veckan innan skolan började, till och med!

-0,4 grader, såg ganska klart ut, lite svårt se i mörkret...! Ganska månljust, i allafall!

Tänkte länka till en bra artikel om sömn, läst i TARA, men den fanns inte på nätet?? Verkar som att senaste nr inte kommit ut i handeln, bara i min brevlåda! Jaja, en annan gång. Kan bara säga att det på pricken stämmer... och att jag MÅSTE komma till rätta med min sömn, eller den sömn jag borde ha. Många symptom stämmer... tankspridd och glömsk, humörsvängningar utöver det vanliga, depression, dålig hy, orkeslös... mm mm.

Jaja, nu måste jag göra mig i ordning, duscha i allafall.

Ha det!

Blurr

Torsdag idag, fredag i morgon! Äntligen fredag när man vaknar! Läste på fb att någon yttrat sig om att tisdag är den bästa dagen - en vecka kvar till måndag! Sant... Men fredag är ändå bäst, hela helgen inom räckhåll, hela helgen kvar!

Själv åker jag till en kompis efter jobbet, har lite injobbat, så planen är att sluta ett par timmar tidigare, hämta hund och lammkött och åka till hennes stuga och få hjälp att ta hand om köttet, få äta rena resturangmaten (hennes son och sonhustru är kockar och är också där!). Lamm då såklart! Säkert lite vin...

Lördagen, ev att det blir dans på Tuppenz då. Highlights spelar, och de är superbra! Unga, snygga killar... inte fel, bara det kan ju vara värt ett besök! ;-) 
Har dock inte bestämt mig än, men det lutar åt det just nu. Jag vet en annan kompis som ska dit, så det blir säkert kul! Blir nog ensam härifrån, vet ingen annan som ska dit, men har å andra sidan inte ringt runt och kollat av heller...

Man får ju passa på att roa sig kungligt när barnen är hos pappan! Fast jag borde ju vila också...?? Nä, spar med det till jag blir pensionär!

Ikväll har det inte blivit mycket vettigt gjort. Var ut en timme och fick luft och lite motion, sprang faktiskt en stund också. Pinglade på hos en kompis som inte var hemma, var till ICA och handlade lite smått och gott nödvändigt, knallade hem och gjorde te och mackor, och så har jag ätit godis... fast det inte är lördag...!

Skruvat ihop nästan hela första nattduksbordet. Sparade hyllan och dörren. Fick för mig att jag kanske ska förankra den i väggen, men känner nu att det är nog lite väl överambitiöst...? Blir nog ingen förankring! Lyssnat på Rosa-bandet-galan samtidigt.

Haft lite doftljus tänt, så nu luktar det gott. Försökt tända i kaminen, men det gick inte så bra. Undrar vad som plötsligt hänt? Det gick ju så bra innan, nu inte alls!? Får leta fram bruksanvisningen och se om jag finner någon lösning där, framåt söndag när jag är hemma en stund.

Nu är det läggdags. Köpte insomningstabletter igår, som jag testade igårkvällst, igen nu. Då hade jag även spikmattan till hjälp. Att det ska vara så svårt att koppla av och lägga sig PÅ madrassen och bara helt lugnt somna in??!! Näpp, inte jag inte, hjärnan går för högtryck, och det känns som man ligger en bit ovanför madrassen... På helspänn! Läggdags var det...



Världsrekord

Gal Edward and Moorland Totilas
with a new world record
for the musical freestyle at an international competition

Titta, njut, gråt, helt fantastiskt!
Världsrekord, Gal Edward, eller möjligen Edward Gal, 90,7%

Detta är ett fantastiskt väl genomfört Kür-program, MEN,
jag säger MEN, det berör mig inte på långa vägar lika mycket
som KYRA KYRKLUN på MATADOR gjorde i sitt fantastiska program
från slutet -80 eller om det var början av 90-talet.
DET gav mig ståpäls... Har en urdålig video på det, hade i varje fall,
men ingen videospelare.
Ska se om jag kan hitta det klippet på tuben!


Tre månader senare, knappt

Nu har jag bott i mitt slott i nästan tre månader, flyttade in 31 juli 2009. Det enda jag har gjort är att måla skrubben, resten är som det var. Jag ska, när andan faller på, göra något åt den blå väggen och den fula bården i allrummet nere, samt den gula fondväggen i badrummet! Men som sagt, det fungerar.

Idag har jag skruvat upp (äntligen!) tavellisterna jag köpte för två månader sen eller nåt. Har ju inte haft nån skruvdragare... Men det har jag nu! Borrskruvdragare. Har även skruvat upp två kroklister, en i tvättstugan och en i hallen! Känner mig såååå händig! hihihi Inte har jag gjort sånt förr! Man får börja i liten skala...

Har nästan alltid bott i hus med betongväggar, så man har fått fundera både en och två och tre gånger innan man tagit hål med slagborr, alltså någon annan har tagit hål efter mina anvisningar, här är det gipsväggar. Kräver ju plugg även det, och blir fula märken om man gör fel...

Lite bilder från resans gång så här långt, lägg märke till att jag haft lite möbleringsproblem med skåpen och de höga hyllorna...! Och matbordets placering. Nu står ett större och rejälare köksbord på önskelistan, med sex stolar. Ek såklart. Skulle bra gärna vilja ha mattor också, men det är så opraktiskt när man har hund. De är rena en dag, sen är det en eller flera leriga tassar på dem... så det blir inga mattor. Inte då än på ett bra tag!


 
1 augusti och 6 augusti


9 augusti


26 oktober, har fått upp tavellister idag, och har redan flyttat om tavlor!
Madonnan har fått flytta ner till vänster tillsammans med de två stora vinglasen,
de gröna ljuslyktorna står i höghyllorna där glasen är på bilden...


6 augusti


26 oktober


Ledig dag!

Usch, i morgon ska jag göra något jag inte alls tycker om...
Har lovat barnen att vi ska åka till äventyrsbadet i Sandviken OM de sköter sig idag, dvs hjälper till med att snygga till och städa, samt att jag ska slippa tjata och träta hela tiden. Peppar peppar, än så länge har de lyckats. Över förväntan! Vilket betyder att jag måste ställa upp i morgon... tycker det är sååå himla otäckt att visa upp mig offentligt i bara mässingen, eller baddräkt då. Bara bita ihop...

Vi har städat, dvs plockat undan allt, dammsugit, moppat, målat klart skrubben, skurat to'or, tagit reda på tvätt och hängt upp nytvättat på tork, sonen bar in ved, dotra har krattat på baksidan, jag har promenerat till byn med doggen i regnet och lämnat tillbaka nyckel efter discot och betalt hundmaten jag köpte förr en dag samt ett duschdraperi med krokar, skruvat upp den andra kroklisten i hallen till barnens jackor, vi har bestämt var tavellisterna ska skruvas upp, så de är nyss inoljade och ska skruvas upp bara träet har sugit i sig ordentligt. Mat i ugnen, kyckling med potatis, lök, morot, kålrot, broccoli och vitlök i lergrytan. Och inget tjat (jo, lite) och inget trät (vad jag kommer ihåg!), MEN, de sover inte än!

Min tanke är att vi även ska hinna in en vända på IKEA och köpa någon hylla till skrubben, så jag får in grejerna där igen, i någon slags ordning. Hyllor och några plastbyttor eller papplådor el dyl, att förvara i. Hade varit bra om vi även hittat något till dotras klädskrubb, så hon slipper ha allt på golvet, fast om jag känner henne, så kommer det att ligga mycket på golvet ändå, för det är ju så jobbigt att lägga in saker/kläder i skåp/lådor mm där det ska vara... enklare att droppa på golvet där man står!

Nu har vi tänt i kaminen och bara väntar att maten ska bli klar, har även tänt alla ljuslyktorna. Tycker om när det brinner lite överallt! Kontrollerat då förståss... Allt från små ljuslyktor till stora brasor med skräp ute som man eldar, eller majkasen! Elda gammalt gräs på våren. Ha en lägereld när man är på sjön... det blir varmt och ljust! Mysfaktor HÖG!

Fick reklamblad från A&H idag - en massa lyktor!! Åker ju förbi där på fredag-lördag... Läge att stanna till! I allafall för att titta... Samt att de hade prisfest på täcken på Jysk. Perfekt i tid! Preliminärt kommer min nya säng till veckan, som jag beställt från IKEA. Hemkörd och inburen. Inte dumt! Bara skruva och bädda sen... "bara"... Man ska "nå om" också, räcka till, liksom. Barnen kanske kan vara behjälpliga med det? Om det inte blir för tungt...

Nån som vet hur man får ren en igensotad glasruta till kaminen?? Den är så svart av sot, att man inte ser elden... :-(

Nu är förhoppningsvis maten klar...

Ha en bra resten av kvällen!!


Take a chance on me...



 

Lite musik så här på kvällskröken. Även om inte HELA textstyckena säger ALLT, så säger de en hel del...

Med detta säger jag gonatt för idag, och kryper till kojs. Ledig i morgon - sovmorgon!

Hade nog tänkt skriva lite mer om helgen, men det föll sig inte så, kanske en annan dag, kanske aldrig. Det var detsamma, inget viktigt. Som vanligt. Ha det gott. Kramar


Dagen efter

dagen före går i långsamt tempo. Lugnt och skönt. Låååång sovmorgon, ingen stress. Ingen skallebang heller! Bara trött, men det är mer en trötthet från lång tids sova-dåligt-period än från kvällen före, om man säger.

Klockan är nu kvart i tre. Klev upp en sväng vid halv tio och käka frukost, släppte ut Teo på baksidan för pinkeri, sen gick vi och la' oss igen. Somnade av en stund. Vaknade (väcktes av sms) vid ett. Sen har det blivit sms, sms, kaffe, kaffe, tfn-samtal, mer kaffe, tvätta bort sminket (BU!) och nu funderar jag starkt på att gå ut en sväng med doggen, efter att reprisen av Körslaget är slut. Undrar om man ska dra på sig springkläder och jogga lite lugnt en stund? Orkar jag det? Känner mig lite lat... men det skulle vara skönt. Var ett tag sen sist... Alldeles för länge sen! Kondis är färskvara, och den är nära nollpunkt nu, tyvärr.

Hade en plan att åtminstone dammsuga idag. Senare, efter hundrundan. Kört en maskin disk, nu är det en maskiin tvätt på G, så helt lat är jag inte! hihihihi

Ha en bra resten av dagen!

Disco ikväll

Dotras klass har disco på sin skola ikväll. Hämtade ut nyckeln igår, så nu har man ansvar som heter duga!

Ska vara där direkt efter jobbet och släppa in musiken. De skulle komma 17-17.30... undrar om det är bättre att DE väntar på mig, när de inte kan ange exakt tid, eller att jag ska stå där och vänta och vänta... som i allafall har en förmåga att aldrig lyckas hålla några tider. Bara när jag ska med typ buss eller tåg, de väntar ju inte... Hopplös tidsoptimist!

Dotra bakade negerbollar igår, som ska säljas till sugna discare. Nägra andra var till Bollnäs och inhandlade godis och drickor mm, tillsammans med en förälder, som också ska säljas till gottsugna discare. Halva klassen har hjälpts (?) åt att måla/rita en affisch. Andra halvan får göra affisch till nästa disco! Rättvist ska det vara! :-)

Nu ser jag på kl att det är dags att stänga ner och gå och klä på sig mm, och dra iväg till jobbet... Fast som den tidsoptimist jag är, lär jag väl komma ett par minuter för sent även idag. "Kod in - uttagen inarbetad tid" får jag slå nästan varje morgon, men å andra sidan blir det "Kod ut - inarbetning" när jag går hem, eftersom jag sällan är klar och kommer iväg 17:00, så jag gör mina timmar ändå, drygt, om än inte exakt 08:00 - 17:00!

Brukar ligga på plustid en halvtimme timme i slutet på varje månad ändå, som försvinner oftast. Vill ha lite plustid att ta av nästa fredag, då jag är bjuden till en kompis att komma till henne i stugan, då kan jag behöva sluta lite tidigare!

Ha en bra resten av dagen!

Horoskop för onsdagen

  Tur
Idag kan du få riktigt mycket tur om du inte låter dig distraheras av andras misslyckande. Du måste helt enkelt försöka få självförtroendet på topp.
  Hälsa
I huvudsak kommer dagen att präglas av roliga händelser som gör att din goda hälsa består hela dagen.
  Ekonomi
Din ekonomi kommer inte att utsättas för några bördor utöver det vanliga idag. Värdet på dina placeringar kommer antagligen också att ligga stilla.
  Arbete
Du är just nu mer kreativ än annars. Kanske skapande verksamhet på kvällstid.
  Kärlek
Personen som du länge varit intresserad av flirtar med dig och du får fjärilar i magen.
  Relationer
Du tycks inte vara helt lättillgänglig. Ibland kan du helt försjunka in i din egen värld och då är det svårt att nå dig.

Vaccinering eller inte vaccinering

Vad skriva ikväll då?

Mycket på jobbet. Det var ju lagom spännande! Eller mycket... Jämfört med de senaste veckorna är det mycket, jämfört med för ett par år sen rena semestern! Man liksom vänjer sig vid olika tempon!

Haft karlbesök!
Hahahaha!! Det var Forsblom som var hit och kollade in var han bäst skulle installera luftvärmepumpen jag tänkte beställa av honom, med tanke på husets planering och värmen från kaminen, och för att se om han valt rätt manick att installera. Fick ett papper med en bild och en massa siffror som jag ändå inte begriper så mycket av. COP hit, och Watt dit, effekt in och effekt ut... Den skulle komma till veckan, så får jag hoppas att han har tid att installera den då, han var tydligen på jobb utsocknes då.

Sover dåligt, sämre och mindre än vanligt, trött som fan. Grubblar och gråter. Har tagit en lite wirre nu, så får vi se om det blir något mindre grubbel och tårar i natt. Ledsen. Slut som människa. Försöker överleva dagen. Och nästa. Och nästa. Och ... fan. Skitsamma, vem bryr sig?

Vaccinering eller inte vaccinering? Det är frågan. Är emot vaccinationer i princip. Tror inte att det enbart är av godo. Snarare tvärtom. Jag menar, man inplanterar något konstgjort i våra kroppar... det kan inte vara bra i längden! Virus och annat skit lär sig det, och muterar om sig och angriper oss igen, ett annat årtionde, århundrade, men då är det ju inte VI som drabbas, utan nästa generation! Inte vårt problem, liksom.

Både jag och barnen är fullt friska, vi lider inte av dåliga hjärtan, eller andra sjukdomar. Hur stor är risken att man drabbas av svininfluensa och dör?? Om det drabbar mig och jag dör, räddning för världen, men ungarna? Klarar jag det? Oavsett val, så får man lida för det. Man kan bli väldigt sjuk av vaccinet också...

Vi har resonerat om det där på jobbet på förmiddagsfikan i flera veckor. För- och nackdelar. Ja, frågan kvarstår, vaccinering eller inte vaccinering. Man kan inte veta förrän efter om det är rätt beslut man tar eller ej.

Näpp, nu ska jag titta till brasan i kaminen, dricka ur min wirre, och krypa ner. Förstärka den lugnade effekten av wirren med spikmattan! Då kanske det snurrar till?! Och man slipper grubbla? Blir som en klubbad oxe? Det vore sköööönt... Lägger jag mig nu och somnar inom en timme, hinner jag sova hela sju timmar, så länge har jag inte sovit på flera veckor! Ofta bara ett par tre timmar...

Go'natt... vakna till en bra onsdag, gott folk!


??????

Som vanligt blev det inte så mycket gjort i praktiken... Kass som människa.

Har i allafall målat. Sen tog jag en paus och hälsade på Prinsen. Det tog lite längre tid än tänkt, som vanligt... svårt slita sig, ju.

Hemma igen blev det till att tömma diskmaskin, plocka in igen, göra mat, sätta upp en taklampa i hallen uppe, äta, glo på Ensam mamma söker, tända kaminen, barnen tittar på Singing bee och jag fastnade vid fb... fasen.

Har en oro i kroppen. Vill iväg. Vart? Bonden? Prinsen? Barn hemma ju! Värdelös mamma... suck. Krypa ner i badet? Kan det vara ett alternativ? Känner mig gråtfärdig. Har gjort hela kvällen. Fan.

Varför kan det inte bara vara lätt, någongång? Mest hela tiden?

En vanlig lördag?

Så skönt med sovmorgon!
Även om jag blev väckt av något som for i golvet med en SKRÄLL vid halv nio, upp på toa, sen tillbaka till sängvärmen och sova vidare till nästan tio! Eller ja, dvala fram till nästan tio, sonen var uppe och skrotade, så tyst var det inte, och somnade om riktigt gjorde jag inte heller, men ändå! Jag kunde ligga kvar! Slippa ha väckarklockan som skriker redan sex på morgon, då sover man ju som bäst!

Jag veeeet, det är många som är uppe mycket tidigare, men för mig är sex på morgon mitt i natten!

Nu har jag nyss ätit frukost, och dricker mitt morronte.
Sen på med en panna kaffe och dricka.
SEN är jag redo för dagen.
Hoppar duschen nu och tar den senare.
Ska stöka med sånt som gör mig svettig och skitig ändå!
Städa och måla, eller kanske måla och sen städa! Blir nog bättre så...

Vill till Bollnäs och handla också... Såg de hade hatthylla och skoställ på Rusta som skulle passa perfekt hemma hos mig! Handla mat. Kika på Jysk och Dollar... Kul! Kanske kan hitta en borrskruvdragare till överkomligt pris? DET har jag stort behov av! Särskilt när jag ska upp med hatthyllan, t ex, och lite annat. Visst ja, behöver ju en såndär som man har i taket och fästa taklampan i, till dotras rum!

Träffa Prinsen hade varit trevligt... Om det hinns med!

Ja, det var en lång lista, får väl återkomma till kvällningen och se vad det var som verkligen blev av... Har ju den trista egenskapen att allt stannar i skallen med ett SKA... tyvärr.

Hur som, ha en bra resten av dagen!
Solen skiner här, hos dig?

Suck

Längtar hem.
Sitter på jobbet och har väl gjort det jag måste, det jag hade på bordet.
Väntar ut tiden nu.
Vill hem och sova...

Hoppar träningen igen, för tredje gången...
Shit va hopplöst. Urdåligt!
Orkar inte, har mycket att göra hemma.
Stressande att behöva sitta här då!

Planen för kvällen är att städa och laga riktig mat och handla. Då hinns inte träningen med... Har slarvat med disken ett par kvällar. Inte orkat. Har en maskin rent att ställa in i skåpen, och massa att ställa in i den tomma maskinen sen... Blir säkert full! Suck. Full diskbänk, med andra ord. Måste börja med att röja för att kunna göra mat och stöka till igen... suck.

Sen golven. Ta reda på ren tvätt. Kanske jag kan få dotra att gå med doggen? Då får ju inte jag motion och luft! Men å andra sidan lär det vara svårare att få henne göra något annat av det som ska göras... suck.

Gårdagen gick åt till att titta på, lukta på, syta liten nyfödd bäs, knappt två dygn! Så sööööööt!! Tog mig en timme ca, sen hem och bära in högen med 3 kubik ved från gräsmattan till vedboden, det tog ca 1½ timme, då var kl 20 och det var mörkt! Svårt hitta alla vedpinnar i mörkret! Undrar hur många som blev kvar...? Tror det mesta kom in i allfall. Sonen hjälpte till och var jätteduktig!! Belöning väntar honom för det.

Sen skulle jag försöka göra något att äta. Det blev havregrynsgröt...
Piffade till den med lite hackade russin, skulle vara snäll mot barnen, men fick ju skäll, förståss... suck.
Alla russin som försvinner, ska tydligen molas för att var goda, och inte blandas i gröt eller bakverk, då blir de "äcklig". Suck.
Hur man än försöker blir det fel och skällning vid matbordet... suck.

Vill ha prinsens sällskap och hjälp, hämta styrka, kraft och motivation ifrån, men det verkar inte funka på det viset. Vi har ett lite underligt förhållande... blir inte klok på vad vi håller på med! Det kanske löser sig, reder sig med tiden, på ett eller annat sätt. Det visar sig. Det är som det är, jag accepterar det. Förhoppningsvis bär tålamodet frukt, nå'tag!

Trivs ju med'an! Tycker ju om'an! Jättemycket.
I allafall när han är på den ljusa sidan. Han har en mörk sida också. Den är inte så kul. Tillsammans med mig är han alltid på den ljusa sidan, och när han är på jobbet. Det är när han är hemma själv han grottar ner sig i den mörka sidan. Säger han ska sluta med det, men det tror jag när jag ser det. Dr Jekyll och Mr Hyde. Personifierad. Nu känns det som jag avslöjat lite för mycket, men det bara kom ut genom tangenterna direkt från hjärtat... Raderar inte. Kanske får ångra mig? Tar den smällen då... om det kommer någon.

Nu får jag gå hem!
Ha en bra resten av kvällen!
Tyvärr har det redan börjat skymma... snart är det mörkt kl tre! :-(

Eldade igår!

Tände i kaminen första gången igår! Så mysigt! Beställt ved, så nu ska vi kunna börja elda i den "på riktigt", äntligen! Ett samtal till, så får jag veden hemskjutsad, "bara" att bära in den i vedboden!

...så får vi se hur länge de ynka tre kubiken räcker??

Ha en bra resten av dagen!
Kanske blir utförligare "eldningsrapport" ikväll??
En sak vet jag - måste ha en yxa! Att klyva ner till tändved... svårt och lite för farligt med en morakniv... men man tager vad man haver, tills man haver det man ska!  :-)

Frös

inatt! Vid 00:40 var jag upp och hämtade en filt som jag vek dubbel, sen kunde jag sova efter en stund... blir knappt fem timmar... Inte på värsta viset, men behöver en åtta nio... så visst svinn redan första natten denna veckan. Suck.

Snöat i natt! Håller dock på att töa bort redan. Kladd! Plusgrader, så det borde inte vara så halkigt att cykla. Hoppas jag!

Nix, plikter kallar, slut med att roa sig.

Ha en bra resten av dagen, så skrivs vi!

Bra helg

Trots allt. Den blev kanske inte som jag tänkt mig, men bra ändå, kanske till och med bättre!

Lång sovmorgon både lördag och söndag, halv elva kvart i... Ja, jag veeet, sova bort halva dagen (!), men det var välbehövligt och så skönt!

Ikväll blir att komma i säng och framför allt SOMNA före ett två i kväll, så blir det nog lite ordning, åtminstone i början på veckan... Har ju lite förlorad sömn att ta igen, är ju inte gjort så snabbt!

Lördag
Blev väckt sådär en kvart i elva av ett mess; "Vill du ha lunch?" Klart jag ville! När? "Ska bara koka riset". Ooops, bråttom! Riset hann bli färdigt lite före mig... Määään va gott! Någon slags fläskfilé-kolijoxgryta med ris. Så gott! Lite hetta från färsk chili. Syra från creme fraiche, grädde. Och div grönsaker i. Mmmm. Skaplig frukost! Eller brunch, då.

Hem och ut med doggen i solen, gick efter Bergavägen, över 301'an och följde Gammeln, via Hembygdsgården och Lindbergs hem. Enligt kartan på Jogg.se var det en sträcka på 10,34 km. Dryga milen! Gick raskt mest, men joggade också. Då termometern visade på endast 5 grader, klädde jag mig efter det, men solen värmde till åminstone det dubbla, så det blev vaaaarmt, minst sagt! Men jag gillar ju värme, så det gjorde inget!

På rundan passerar man många åkrar, vissa av dem var gödslade, och det luktade inte så gott... Teo lade sig att rulla på ett ställe... Han som ALDRIG gjort det förr! Fasen vad han stank! OCH västen hans. Det blev till att skrubba hund och väst när man kom hem... Fick bort mesta lukten... hm. "Mössan" var svårast, man vill ju inte gärna att han skulle få schampo i ögonen... använder ju bara vanlig duschtvål, inget särskilt hundshampo.

Själv tog jag ett avslappnande bad lite senare, efter att ha dammsugit nedervåningen, piffade till mig och gick till IP och såg sista halvtimmen på matchen Sverige-Danmark på storbildsskärmen. Hela resturangdelen var full med folk, plus ett gäng som bowlade!

Tänk att en boll kan röra upp så mycket känslor!? Inte undra på att det är krig i världen!

När fotbollen var slut och de flesta gått iväg, så fick Holm tag på en gitarr och hade en liten show, bara sådär spontant. Det var festligt! Sista halvtimmen före stängning.

Söndag
Idag blev jag väckt lite tidigare, kring halv nio eller nåt, av ett mess; "Ska vi åka till Globen? står det på en lapp, Stockholm International Horseshow, sen ska man skriva upp sig..." Det var dottern... Jaha? Är det bindande? Kostar? "Står bara så, ska jag skriva upp oss?" Ja, gör det då, om det inte är bindande...

Så, vem vet, kanske det blir en resa ner till Globen Horseshow i år igen! Vi var ju dit -07, och det är ett av det häftigaste jag varit med om! Vi får som sagt se vad det blir för villkor. Bilar, buss, kostnad osv... Brukar vara i månadsskiftet nov-dec.

Somnade om och vaknade igen sådär en halv elva kvart i. Utan mess! hihihi Tog gott om tid på mig, frukost. Kollade lite på IKEA.se, igen, utan att riktigt kunna bestämma mig, klädde på mig och gick till IP för en fika. Blev kvar hela eftermiddagen... Har sett min första bowlingtävling. Det var rätt spännande faktiskt! Tro't eller ej, men det var det. Glasögon på nästa gång, så ser jag kanhända lite poänger också...!

Sen lunch, eller tidig middag, blev det också. Gott! Något liknande gårdagens kolijoxgryta, på rester.

Har även spacklat på skruvhålen en gång till, igår och det har torkat, och tanken var nog att jag skulle slipa det idag, men det kom av sig, det kom en bowlingtävling emellan! När jag kommit hem, var det för sent, för då skulle jag ut med doggen, handla lite och hämta barnen. Kanske någon kväll i veckan? Man vet aldrig!

Lugn, lite för mig, annorlunda helg. Men definitivt inte fel!
Nu är det kväller... klockan ringer som vanligt alldeles för tidigt, typ mitt i natten med mina mått mätt...

Ha det gott!

Inställd träning pga KENT!



Den här låten höll KENT på att göra video till i HÖGHAMMARHALLEN i Bollnäs i dag och i morgon!

Det var meningen att dotra skulle ha friidrottsträning där ikväll, första inomhusträningen, och vi åkte dit utan att kolla på BFIK's hemsida. Först hade vi problem att hitta rätt ingång, och såg ingen vi kände igen. Till slut gick vi sonika in genom en dörr som såg ut att trafikeras lite mer än någon annan, och väl inne såg vi tydligen tillräckligt förvirrade ut för att några skulle få för sig att vilja hjälpa oss. Då fick vi veta att friidrotten var inställd. Jaha. Det är ju en bit att åka, så lite syrak blev man allt. Mest för att man inte kollat hemsidan senaste två veckorna!

Men vi åkte väl på ICA Kvantum och handlade då, det var min plan att göra det medan hon tränade, nu fick hon följa med. Ganska mycket extra blev det, än det som stod på lappen... som vanligt!

Sen hem och packa upp och in kyl, skafferi, fruktskål... Ut en liten vända med doggen. Macka och te. Facebook. Där är jag nu. Borde gå och lägga mig. Typ NU. Är ju så himla trött! Ja, det ska jag, typ NU.

Go'natt go'natt och ha en bra resten av dagen och morgondag!


Sover illa igen... inte bra

Idag har jag varit sjukt trött. Funderade allvarligt i morse på om jag skulle sjukanmäla mig och stanna hemma och sova. Men tänkte på karensdagen och blev snål. Och fick dåligt samvete. Jag är ju inte SJUK, bara sjukt TRÖTT. Inte riktigt samma sak...

Undrar hur mycket fel jag gjort idag??? Det visar sig om knappt en månad, när grejerna lev och kunderna upptäcker att det är fel. Inte så att de läser ordererkännandena och DÄR ser att det är fel... så man kan rätta till det medan tid är! Nejnej, man väntar till grejerna kommer innan man reagerar... suck. Kanske klarar mig också, för det är ju rätt lite order nu, så det var väl banne mig om det inte ska kunna bli rätt, behöver ju inte stressa direkt!

Har köpt doftljus i tealight-modell och tagit med värmeljuslyktor hemifrån, så nu ska det bli väldoft och mys på min arbetsplats! Är ju lite ljustokig! Har alltid varit. Vet att det finns ett fotografi på mig när jag är i sjuårsåldern, har tänt ljus på hela rumsbordet, satt på mig finaste klänningen, och så har mamma fotograferat! Just nu fick jag ett väldigt stort behov av en scanner, känner jag! hihihi

Struntade i jobbgympan och tog doggen till skogen istället, medan det fortfarande var ljust. "Sprang" femman runt backen. 41 min drygt. Gick en 5-7 min också, i slutet av motlutan, och hämtade andan en stund, innan jag fortsatte... Då snöade det lite! Eller aningens snöblandat i regnet är väl närmare sanningen... Det är alldeles för långsamt egentligen, men nu är jag glad för var gång jag lyckas övertala mig själv att faktiskt ge mig iväg ut! Prestera får vi göra till våren! Nu är det endast underhåll som gäller...

Dotra bar iväg ut på sin löprunda, knappt 3 km, när jag kom hem. Hon sprang i snö hela vägen. Snacka om lycklig unge när hon kom tillbaka!

Hemma igen blev det spisjobb. Skala och dela några STORA potäter, och koka. Dela korvar i mindre bitar och steka. Finhacka gul lök och röd paprika och finriva morot som jag brynte i kastrull och slog på en liten slurk vatten att "koka" klart i. Dela och skiva en avocado. Göra mos av potäterna. Äta. Gott! Tycker det ÄR så gott med riktigt potätmos! Och så ska man använda lite grann av kokvattnet för lite extra smak. Räckte gott och väl till matdosor också!

Ta reda på mitt matlagningskaos är mindre kul... men även det är avklarat. Nästan allt. Spar lite till i morgon, orkar inte nu, för nu ska jag lägga mig i hopp om att jag kan sova några timmar. I natt lurade jag av strax innan klockan ringde... sovit en timme eller två. Samt sovit dåligt, tre fyra timmar per natt hela förra veckan och för lite i helgen, så nu är hon trött, minst sagt. Nästan som förr i världen. Innan jag drog från barnens far. Då var det slut med madam. Riktigt slut. Men det tar vi en annan gång. Kanske.


Så, gonatt gott folk, tack för att ni läser, dröm vackra drömmar och vakna pigga!



Upptäckte just

hur enkelt det var att ändra länkarna till höger! Jag kan lägga dit de länkar jag vill! Det kan bli en lååååång lista med länkar som betyder något på ett eller annat sätt för mig!

Kommer garanterat att ändra sig lite nu och då! hihihi

Nu är det dock sovtaim. Upp i ottan som man ska... suck... det är ju NU det är trevligt att vara uppe!

Kvällens spådom

Nio stavar



Du känner dig hotad på något plan och intar försvarsställning.
Troligtvis har du lärt dig att vara försiktig av tidigare erfarenheter.
I kärlek kan detta visa på att du är rädd för att bli sårad och vågar inte öppna upp
dig helt och hållet för din partner. Detta blir ett hinder i kommunikationen mellan
som skapar avstånd. Det kan även handla om att din partner är rädd för att bli sårad och
därför visar sig en aning avståndstagande. Arbetsmässigt kan det handla om att du känner
sig hotad och underlägsen kollegor, andra företag och överordnade. Rädslan och känslan av att
vara underlägsen ligger på ett djupare plan och har sina rötter i det förflutna vilket nu ger
dig en chans att arbeta med dessa känslor och roten till dem.


Det hjälper

att skriva av sig lite skit! Mår bättre idag, kanske även solens förtjänst. Men ändå! Har mer jag skulle behöva avhandla, men det lämpar sig nog inte för bloggande, så jag får försöka lösa det på annat vis!

Ikväll blir det innebandy, maten nyss avklarad, hunden ska ut och kissas en vända, sen ombyte och iväg, hämta paket (!) och till hallen. Ska vara där 20, så det börjar brinna i knutarna! Tänkte dammsuga, men det hinns inte med. Gruset ligger säkert kvar till i morgon... tyvärr.

Jaja, sätt fart nu!

Sol idag!

+0,7 grader, ser ut att bli sol. Klart det, det är ju jobbedag! Men det lättar upp sinnet en del, trots allt!

Önskar dock att jag fortfarande låg i sängen och sov, hade INTE sovit färdigt när kl ringde 06. Som vanligt. Sover ju som bäst på småtimmarna, fram till minst 08! Gärna 09! Sen kan man börja masa sig upp... lite långsamt, lite försiktigt, lugnt. Inte "upp o hoppa" här inte! Hua... Kan man ju skada sig! Studsa igång en sovande kroppszombie?! Nänä.

Hur som, dags att tömma tekoppen, borsta gaddarna och cykla till jobbet.

Frostiga bilder

Var ute med kameran igår förmiddag. Det var -5,5 grader på natten som kallast, och ett par minus när jag var ute vid halv elvasnåret. Här följer några bilder från trädgården.











Efter detta fick jag i allafall lite gjort... Rensade upp röran i garaget och placerade ut grejerna lite bättre, inte bara rätt upp och ner på golvet som de blivit ditställda för en månad sen, drygt, när jag tömde lägenheten och hade lite bärhjälp. Vi bara satte ner kartongerna på garagegolvet, så skulle jag "sen" ta reda på dem. "Sen" inföll igår!
Lite före och efter, kanske!

   

Sen blev det rörigt i köket istället, eftersom en del skulle in... Och sen förflyttades röran upp till övervåningen, då det ska in i skrubben, som tömdes för att den ska målas. Där befinner jag mig nu, spacklat och väntar på att det ska torka. Sen slipa lite, sen måla. Vitt. Se förra inlägget! Brunt och mörkt nu. Hyllor ska in, så det går att förvara i den. Och klädstång. Det är planen.

Ha det gott nu, så ska jag försöka piggna på mig lite, och bli som folk igen. Framåt våren...


Höstdepp

Usch, idag är ingen rolig dag. Bara trist och tråkigt allt. Försökte spackla lite i skrubben, men det var snart gjort, och nu är det bara att vänta tills det har torkat, det tar väl några dagar då det var några rejäla hål och jag kladdade in rejält med spackel där... sen spackla och måla. Det är ju bara en skrubb, så det behöver inte vara SÅÅÅ fint! Huvudsaken att det blir ljust, vitt. Så här ser den ut före:

 
Ungefär så känner jag mig också...
tom, trist, innehållslös, ful...


Ni som brukar läsa min blogg - bered er på en del jämmer och elände. Har brukat stänga inne mitt missmod annars om höstarna, men tänkte jag skulle försöka låta bli det i år, och se om det kan hjälpa till att inte må fullt så dåligt. Vi får väl se.

Hur som, idag, på eftermiddagen särskilt, har det känts som jag bara vill gråta. Har inget att gråta över, annat än att det är mörkt, blött, kallt, trist... Ledigheten har gått till spillo, kan man säga, då det är låååååång startstrecka innan jag kommer igång med något, sen går det låååångsamt undan. Gruvar mig, vill inte, måste tvinga mig, omotiverad. Avbryter för kaffe, avbryter för fb, avbryter för något... Trååååkigt, vill inte. Vill få ett recept, betalt av landstinget, där det står VARMT, SOLIGT, BAD, nyttig mat och massa rolig MOTION, i minst tre månader, över jul, nyår och januari. Sen borde det blivit vinter på riktigt här hemma, och det kan jag leva med. Snö är ljust. Snö är torrt. Efter nyår har dessutom ljuset börjat återvända så sakteliga.

Vill ha en famn att krypa in i, bli omhållen, få känna mig liten och ynklig, få känna mig älskad, bli bekräftad... En sådan finns inte tillgänglig vid behov, bara korta stunder ibland. Alldeles för sällan. Fast han älskar inte mig. På sin höjd tycker om mig. Men det är det bästa jag kan få. Mer kan jag inte räkna med, från någon. I bästa fall tycker någon om mig. Det är en insikt jag fått lära mig att leva med. Inse att jag får leva ensam.

Har börjat vänja mig vid det, tycker att jag klarar det riktigt bra för det mesta. Men jag skulle behöva en ledsagare, så det HÄNDER grejer, någon som tar initiativ. Sparkar mig röven, så att säga! Jag hakar på, lätt, men att jag ska ta tag i något, och riskera att få göra det själv... nej, det blir inte.

Som det är nu, får jag göra allt själv, oavsett vad. Jag kan inte skylla på någon annan än mig själv att det inte blir gjort, att det blir gjort fel tidpunkt eller whatever, allt är bara och enkomt upp till mig, bara mig. Det känns bra, men ganska trist.

Vill ha någon att resonera med, planera med, få saker gjort med. Någon sådan har inte funnits i mitt liv. Det är väl därför det inte funkar i längden. Man har inget tillsammans. Mer än räkningar och Ljusnan! Inget LIV. Lever varsinna liv knappt ens bredvid varandra, gjorde inget tillsammans, ingen semester, inga planer, nada. Och OM planer fanns, så var det inget att lita till och förhålla sig till, då de ständigt ändrades. Alltid på hans villkor. Inte efter gemensamt resonemang, efter hans nycker och tankar.

Känner mig bitter över att jag låtit så många år gå till spillo. Typ 22. Men jag kan bara skylla på mig själv. Igen. Mitt ständiga tänk "det blir bättre sen" funkar inte. Det BLIR inte bättre sen. Tänker inte göra om samma tabbe igen. Det räcker med tre gånger. Jag borde lärt mig läxan, och inte göra om den. Kan man ju tycka! Vi får väl se, jag är inte död än!


Läggnät och kokostoppar

Har ingen rubrik färdig innan jag skrivit, känner jag. Vi får se vad det kommer att handla om, och rubriksätta sist...

Idag har det varit "kaos" på jobbet. Kan man säga. Eller inte. Nätet gick ner vid två halvtre-tiden någonting. Inget fungerade, så man knappade ur sig en kvart och gick och tog kaffe en stund, med några kollegor, och tänkte att det löser sig under tiden. Jo pyttsan vad det gjorde!

När jag gick hem kl 17 satt IT-folket fortfarande som frågetecken och undrade vad fan som hänt och varför??? Jag får hoppas, för deras skull och för alla våra andras skull, att de löst det innan vi kommer i morgon! Det brukar vara Movex som går ner och får startas om, men idag var det lite värre, hela nätverket! Mejl, internet, servrar med program och lagrade filer, allt, utom det man har lokalt i sin egen burk, och det är ju inte så mycket... Mest privata bilder, roliga mejl som man sparat till Word-dok... lite lathundar och mallar för pärmetiketter och sånt som man kan behöva för sin egen skull. Det är sådana här gånger man inser vad datorberoende man är! Och då menar jag inte datorohism, utan som arbetsredskap!

Jag skulle lämna priser på eftermiddagen, tillsammans med en massa ritningar och annat som jag skulle sammanställa till en ÅF, KUNDE INTE, för allt låg på nätverket! Kom inte åt det! Vartefter jag fick ritningarna från PU, så sparade jag ner dem i vår mapp för offerter, tillgängligt för alla på orderkontoret. Jättebra! När det funkar... Hade jag slösat på papper och skrivit ut dem, hade jag kunnat skriva med penna på papprena och faxat iväg dem sen... Lätt att vara efterklok!

Jaja, jag hade att göra en timme eller nåt ändå, sortera in brevordrar i pärmarna, sen bära ner resten av 2008 års brevorderpärmar. Så fick man lite träning på samma gång! Trappor, två våningar, bärandes på låda med tunga pärmar. Blev till och med varm av det! Jag som alltid fryser på det där stället! Långärmad t-shirt, stickad tröja och fleecejacka - ÄNDÅ fryser jag när jag sitter/står på min arbetsplats i normala fall. Blir det för jäkligt, tar jag några varv i trapporna för att få lite värme i kroppen! Eller bär pärmar som idag!

Dotra och en kompis har bakat kokostoppar idag på eftermiddagen efter skolan. Det var TVÅ kvar till mig att smaka när jag kom hem... Undrar var resten tagit vägen??? De hade i allafall diskat undan det mesta. Bra det! Annars är det slutbakat! Garanterat.

Sonen tog sig an plåten och lite annat som de lämnat, så att jag så fort som möjligt skulle kunna steka på den där blodpuddingen, så att han kunde äta och sticka till kompisar! Det artar sig med barnen! Kan bli folk av dem också, vad det lider! ;-)  Nu är dotra ute och springer och tog doggen med sig, så då blev det gjort också! ...så då är det bara för mig att ladda klart mentalt för att motionera snabeldraken och skura toaletterna, plocka undan lite gammal post med mera som ska slängas, OCH betala räkningarna... veeeeet, jag är sen som vanligt!

Igår kvällst kom min moster på besök! Henne har jag inte träffat på bra länge. Hon kom med en blomma till mig, som födelsedagspresent och inflyttningspresent. Jättefin!! Och superfin kruka till! Hoppas att jag lyckas får den att överleva och växa sig stor och frodig! Har ju en förmåga att ha ihjäl mina växter... Men, det var en grön växt, som inte blommar, så chanserna blev genast mycket större då! Att den överlever, alltså...

Efter kaffe och rundvandring i huset, så gick jag ner till Prinsen en vända, det var liksom ingen idé att göra något då klockan var närmare halv nio. Sen hem och ut och kvällspinka doggen. Läsa ganska mycket i boken "Breven till Kristina" och så försöka sova, vilket inte går bra den här veckan. Någon som vet om det är fullmåne?? Brukar sova dåligt då, och blir trött som en zombie...

Nähä, dammsuga var det. Dax att sätta fart! Hej hopp...


RSS 2.0