#230 - Badtajm!

Idag har det premiärbadats! Ja, inte jag, förståss, krävs betydligt fler grader innan jag kryper ner i baljan! Men barnen har badat, och jag tog många bilder. Var inte många som blev bra, men en är jag lite stolt över! Det händer ju ibland att man lyckas tycka av i exakt rätt ögonblick, och detta är väl en sådan!




Ja, och hunden har badat, så han är trött och nöjd, han också.
Och bilen, ja, den blev ren den också, och jag har stekt på mitt fläsk, så nu är jag inte längre blekfet. Jag somnade nog av en stund, så jag är lite röd på ryggen, men annars har jag klarat mig bra, inte bränt mig, inte ryggen heller, även om den som sagt är lite väl mycket röd... hm.

Mat har vi fått också, grillad fisk. Det var gädda och sik från sjön, och lax från affären. Så fika på eftermiddagen innan vi åkte hem, hade köpt med oss en blombukett och en chokladminttårta som var både gluten- och mjölkfri, så den åt vi upp, nästan, blev lite kvar åt dem till i morgon! 

Väl hemma igen, så fortsatte jag att grilla framsidan på balkongen en stund, innan solen kommer för långt på sidan, och nu har jag laddat över bilderna från kameran och skriver lite blogg. Ska iväg och handla lite också, men hinner, för de har ju öppet till kl 21. Jag och dotra ska en sväng till Kygeln också, och ta ett varv. Blir nog inte femman. Får åka snart, om jag ska hinna handla också, ser jag!

Ha en bra kväll, hoppas att du också haft en lika bra dag som vi har haft!

#229 - Tvätta bilen

Vi är på väg till Öjung nu, och jag ska tvätta bilen och barnen säger att de ska bada... Vi får väl se hur det blir med det. Jag VET nämligen att det inte är varmt i vattnet, men det brukar ju inte bekomma barn. Teo  kommer garanterat att bada! Han badar ju bland isflaken...

Har laddat med en flaska spolarvätska att fylla på med, och sollotion. Vad jag vet har jag bilschampo och grejs där uppe redan. Är helt säker på det.

Måste komma ihåg att ta med kameran, dotterns kamera, för min är ju trasig. Går ju inte att ladda över bilderna... :-(

SKa in på ICA först och inhandla lite att ta med till mor. Får bli en liten blomma och eller en laktos- och glutenfri tårta. Lite svårt att hitta. Vet att dajmtårta är glutenfri, men om den dessutom är laktosfri, återstår att se... Det är inte lätt med intoleranta föräldrar!

Tror alla har packat det de ska ha med nu, så då far vi väl då!

#228 - Lördag förmiddag!

Har ägnat förmiddagen åt långfrukost med tidningsläsning (längesen), beta mig igenom stordisken, sorterat och lagt in ren tvätt, slitit ur sängkläder och börjat tvätta, hängt täcken på vädring.

Tar just nu en paus med kaffebaljan innan jag ska bädda rent, dammsuga, moppa och skura toan. SEN ska även jag ut i solen och värmen!

Grannen inunder har stält ut sina pippifåglar, de tjattrar/kvittrar så trevligt, det far förbi diverse vidunder på gatan utanför, mindre trevliga ljud, men som ändå hör sommaren till...?? Mullrande motorer på cruisingbilar och motorcyklar. De flesta glider fint förbi, då är det mysigt ljud, andra vrålar förbi i full fart = INTE trevligt ljud!

Dröjer några timmar än innan solen kommer till min balkong, så än är det svalt och skönt inne. Går man ut på balkongen, gränsar det till kallt, nej, men inte så varmt och skönt att jag gärna sätter mig där och dricker mitt kaffe, så jag sitter inne, jag! Men jag är ju känd som fryslorten...

Trist är det, men kaffet börjar sina i baljan, så jag har väl inte så mycket att be för längre, bara att fortsätta... Men när jag är klar ska jag ut!

Tyvärr har jag dubbelbokat mig på måndag efter jobbet... hade totalt glömt bort att jag skulle till Hudiksvall och springa Blodomloppet, 5km, bussen går 16.05 från Södra torget. Jag har ju vetat det länge, men inte antecknat i min alamanacka på jobbet, så när jag igår fick frågan vad jag gör måndag kväll, så kom jag fram till "inget" och bokade in mig för dejt med mäklaren efter jobbet! Skrev in det i almanackan och fortsatte jobba, nöjd och belåten.

På väg hem sen, kom jag på att "ja, just ja, Blodomloppet! Dubbelbokat mig själv - igen..." Men det är inte så svårt att välja bort det ena den här gången, det ena är bra mycket viktigare än det andra, så, tyvärr, tjejer, ni får åka utan mig! Spring och ha så kul utan mig, jag har viktigare och större saker på gång!

Jag får väl ta ett varv runt Hälsans stig, i stället, när jag kommer tillbaka till byn igen! Så får det bli!

Nu ÄR det tomt i baljan...


Är det inte fint, på säg! Nu har

0f64fd94dd8e6ee8d5352d78928f1e2b.png

Är det inte fint, på säg! Nu har jag bara mobilen att knäppa med...


Nu, kl 21:25 skiner solen än, få

0-187bb29af3d4c3607504ce8878ed6df0.png

Nu, kl 21:25 skiner solen än, fåglarna kvittrar och spelar. Jag har lyssnat på musikskolans vårkonsert och är nu ute på kvällspromis med Teo. Njuter. Vill inte hem, men måste. Längtar till min blivande altan.


Matte och jag! Tittut!

0-30b0661cff7d222a983aabe13a1fbb5a.png

Matte och jag! Tittut!


#224 - Goan mat på Ladan!

Idag har vi haft alla slags väder man kan ha, tror jag, utom snö. Stormat, haglat, regnat, solsken, störtskur... Svarta otäcka moln varvat med blå himmel! Tempen har jag inte haft koll på, men för tillfället är det 7,6o i allafall, var ju tvungen titta efter!

Har varit och ätit fantastiskt god mat på "Ladan" i Ovanåker, som UNIONEN-klubben på jobbet bjöd på. Betalade endast 15 kr för min ramlösa, sen åt jag massa gott!

Det var kulpotatis i grön sås gjord på bl a ruccola och parmesan, rostbiff med en (igen) grön sås, men den missade jag ingredienser på, parmesan där också, kycklingfilé m mangosås, kallrökt torrsaltad lax gravad i lime och dill (tror jag), sallad på blandade sorter och grantäppelkärnor och melonkärnor (eller om det var pumpafrön, stora frön var det i allafall!), en fransk coleslaw, morotsbröd, till efterrätt sen en pannacotta m hallonspegel och flagor av vit choklad. Mums! Hon berättade innan vi försåg oss vad hon bjöd på, men jag kan ju ha förväxlat lite, det var liksom lite mycket att hålla reda på! :-)

Poteterna i grönsåsen var godast! hihihi

Det är Unnegårds Mat & Design som håller till där, och hon är riktigt duktig!
Det var meningen att jag skulle göra länk till hennes hemsida, men av någon underlig anledning var den bara vit, så jag struntar i det...

Ha det bra och sov så gott, det ska jag försöka... jag och svarta molnen, tycker att de ska blåsa bort i natt, så man kan vakna till solsken och värme i morron bitti!


#223 - Dagens bravader

Blev ett varv runt backen ikväll, kompisen hängde på. Fick nästan tvinga henne! Nä, så illa var det inte, hon gillar platta Bäck bättre, mer uppför och nerför runt backen. Och stenigt! Men roligt med omväxling, tycker jag. 5km. Kom lite regn, men vi överlevde - är ju inte gjorda av socker! Joggade mestadelen, inte allt, men mestadelen, 3,5-4km kanske. Hon var jätteduktig! Men det skulle dröja innan hon följde dit igen, sa hon... synd.

Teo kröp ner i några gropar, kom upp svart och grann... :-(
Då det var lite tunt med vatten i dessa gropar, lade han sig ner... suck. Det räckte inte med duschen sen, var tvungen ta i schampo också, men bara en vända. Hade behövts fler omgångar, men han blir väl lika igen i morgon... roligt med hundliv! Allt för att undvika dynghunddoften!

Annars har det inte hänt så mycket. Jo, har fått kontakt med advokaten som sökte mig i onsdags. Och ett brev därifrån. Jag ska infinna mig på en boupptäckningsförrättning i en lokal utanför Sjöbo ett datum och klockslag i juni. Just ja, skulle kolla tågtider och -priser ikväll... Orkar inte härefter. Får bli i morgon.

Dottern kom till mig på jobbet en stund efter skolan. Började göra lite matteläxa. Storbossen kom och "la sig i", då blev hon blyg och slutade tänka. När han gått, slog hon ihop böckerna och packade ner dem i väskan igen! Då satte jag henne på att sortera in mina papper i pärmarna! Va' bra, då slapp jag det trökgörat!

Sen ringde lillebror och tyckte hon skulle komma hem och leka med honom i stället. Lite motvilligt knallade hon iväg. Försökte dock förhandla lite först; om jag får spela lite först, kommer jag hem! (spela = träna på flöjten, se morgonbloggen!). Förhandlingen gick sådär, tyckte jag det lät som, men hon gick hem till honom.

När jag kom hem sen, så var de ute och hoppade rep! Säkert! Även lillebror! De räknade vem som kunde längst, tror jag. Uppfattade aldrig riktigt vad de sa, för det blåste, och sa tydligen något fel, eller inte alls (?) och lillebror blev tvärvrång, så var den leken förstörd.

Upp och gjorde mat. En gryta bestående av gul lök, salladslök, bacon, kabanoss- och falukorv, hönsbuljong, kokosmjölk och lite creme fraiche. Till det pasta (makaroner!) som jag hällde i grytan när de var färdigkokta. Annars misstänkte jag att de bara skulle äta pastan! Men det gick i, och håll i dig nu! De tyckte det var GOTT!!?? Ojdå!? Det VAR faktiskt gott, mycket smak, det gillar jag. Utan att vara starkt, det gillar barnen.

Efter maten bar det av till backen. Åt bara lite, mest för att ha lite bränsle. Gått mest på flingor och mjölk idag, både till frukost och lunch. Macka vid halv fem. Fruktstund halv tio. Två baljor te nu, innan läggdags. Som det blir nu! Nattinatti.

#222 - Vi syntes på soldäck!!

Har läst om vår kryssning hos framtid_2, hos studs, halifax och godi. Riktigt roligt, hur olika men ändå lika man upplever och beskriver samma resa! Så, frågan är, vad ska då jag skriva om den?? Allt är ju redan sagt??!! Eller...

På bussen ner, från Söderhamn, ringer halifax, reseledaren, och är smått förtvivlad! Det saknas en! Den där title, han är inte med! Varför, vad har hänt?? Enligt busschauffören var alla som skulle vara med, med... ingen fattades. ??? Nähä?

Väl framme i Stockholmo, stora staden, så försöker vi samla ihop alla 12 från fyra bussar på ett och samma ställe och bege oss till förfestarbåten. Då visar det sig att "title" bytt utseende, och även idenitet, till studs! Eller nej, inte egentligen, vi vet fortfarande inte varför title inte var med, däremot vet vi att studs hade anmält sig utan att höra av sig, då han saknade abbonnemang för tillfället. Halva gåtan löst!

En saknades fortfarande, som skulle komma med bil, och ta bilen med sig i båten, för det skulle tydligen vara billigare att ta med den på båten än att stå på parkeringen.

Vi gick från förfestarbåten och inväntade honom i hans svarta (!) bil för att överlämna hans biljett. Vi hade det skönt och trevligt där i solen medan vi väntade. Han kom, fick sin biljett, delade ut lite kramar och handslag, och det bestämdes att vi skulle träffas i aktern på soldäck där.

Vi gick ombord på båten, installerade oss i våra hytter. Det var jag, framtid_2 och en icke e-medlem (K) som delade en hytt. Sen upp på soldäck akterut som inte fanns, utan det fick bli soldäck i fören... Så småning hittade alla dit... somliga gick på annat ställe och käkade lite först.

Där fick vi veta en tråkig sak... En hade inte kommit ombord. En hade suttit i bilen och sett båten åka iväg. En hade ringt och undrat om han verkligen skulle hinna komma ombord, jodå, hade han blivit lovad, men båten åkte ändå utan honom... Snopet?! Lite då... väldigt snopet, faktiskt, för fler än honom...

Fick veta sen att om man inte förbokat, vilket nu inte var gjort för det hade inte kompisarna nämnt att man skulle, så skulle man vara där före 17 och åka ombord. Vår vän anlände ca 17.30 utan plats bokad. Så synd!! Mycket synd...

Efter ett tag frös vi in från soldäck, för det var ingen sol och det blåste rätt kallt, gick ner i hytterna och svidade om för kvällens övningar.

Vid 21 hade vi bord för kvällsbuffé. Så mycket att välja på, så mycket GOTT att välja på... förrätt och sillbord, div varmt och efterrätter... och dricka och kaffe.

Sen bar det av till dansen, till karaoken, baren, nån försvann riktigt ordentligt i flera timmar... det visade sig att L hittat en egen kompis som L hellre var tillsammans med... hmm?? Det var även två till i gänget som fann varandra - kul!! Två par, alltså!!

Det var lite svårt att dansa, för det var skaplig fylla och de dansande tog väldigt stor plats och många armbågar som for omkring, vingliga fötter som trampade på andra fötter, så det var en "sådär-upplevelse". Men vi var ju inte där för att dansa... ?

Lite svårt att sova på natten, då väggarna är av papper (?) och det hela tiden kommer folk i korridoren, glada och livliga, någon var riktigt ordentligt ilsken, skrek och slog i dörrar, så framtid_2 ringde receptionen, men det var andra som redan ringt, och vakter på väg. Så blev det tyst ett tag tills nästa gäng kom. Frammåt 06 tror jag, blev det tyst, och man kunde slumra lite, ett par timmar innan de första började vakna till liv, sprätta en öl och så var det full fart igen! Jaja, man åkte ju inte för att sova! Det får man göra hemma!

Medan vi väntade att kl skulle bli 13, då vi hade bord för lunchbuffé, fick vi veta att somliga blivit husägare (!), det inhandlades lite taxfree, byttes skor på ömma fötter, minglades runt, pratades... så äntligen blev det MAT! Ingen frukost till undertecknad, vaken flera timmar utan mat... sicken pärs!

Kort sagt, vi hade mycket trevligt och roligt på vår kryssning, jag gör gärna om något liknande igen, dvs något kul ihop med ett gäng okända roliga människor! TACK alla underbara!

En bild på reseledaren o mig får illustrera detta, med vår present från en av deltagarna, och vi TACKAR så mycket för den fina gesten. Jag har ännu inte öppnat min, spar till ett senare tillfälle! Innehållet verkar läckert...!





#221 - Nu är det klarrt!

Säljaren sa JA, jag är numera husägare! Det fick jag veta i går på båten... den resan får sin egen blogg... nu är det HUS-tankar!

Inget är skrivet eller klart så, men vi är överrens! YES!
Ska träffa mäklaren igen på måndag, och komma överrens om div., skriva papper, eller vad man gör på en sådan träff med mäklaren. Skriva på lånet med banken. Man köper ju inte hus så ofta, så jag vet inte vad som väntar vad gäller den administrativa biten nu. Ska såklart säga upp lägenheten, och har jag tur, en väldans tur, så kan jag börja flytta under semestern, men mest troligt att det blir augusti, har ju tre månaders uppsägningstid på lägenheten.

Hyran betalar man ju i förskott, lån/amorteringar i efterskott, så då borde man kunna få tillträde till huset 1 augusti, för då har man betalat lägenhetshyran för augusti i slutet av juli, och huslån/amortering för augusti betalas slutet av augusti. Då har jag en månad att komma ur lägenheten och in i huset och städa ur lägenheten.

Tänk va skönt att ha en månad på sig, slippa forcera allt på en helg! Helt mina funderingar, måste ju kolla med mäklaren om det kan funka så, och om banken är villig att låta mig smyga in redan i juli utan att börja betala... Fast det är ju att önska för mycket! Eller att hyresvärden har någon på gång som vill flytta in till 1 augusti, då har jag hela juli = semestern på mig!

 - Boka överlåtelsebesiktning när man vet datum.
 - Kolla på luftvärmepumpar och vem som kan installera det.
 - Trädgårdsmöbler!! Viktiga saker!
 - Grill!!!
 - Trädgårdsredskap, som t ex en gräsklippare modell handjagare utan motor som ska krångla och bytas tändstift på, som inte startar när jag vill, som ska ha olja och bensin... väsnas. Nej, en handjagare blir bra, det är inte större än att det går bra med en sån.
 - Till vintern något att skotta med, snöskovel och snöåka. Må det dröja länge innan vinterredskap behöver införskaffas!
 - Badrummet! Vad ska det målas i? Måste ju fixa den gula hemska färgen! Snabbt och budgetmodell.

I mitt huvud pågår möblering, gardinuppsättning, vad som behöver letas efter på Erikshjälpen, loppisar mm, och jag som inte tycker om att gå på sånt, hittar ju bara skräp där, ser inte vad det kan bli utav det, med lite färg och tyg och sånt... Får försöka lära mig se fynden! Det lär behövas nu!

Tänka sig, hon tog budet! Hon sa JA! Jag är husägare!
Med allt vad det innebär...

Jag, en husägare... smakar på det, husägare. Mitt hus. Mitt lilla hus!

   
Bilder från mäklarens hemsida

Har inte berättat för barnen, de åkte till pappan, när jag skulle på Ålandskryssningen. De kommer att bli så glada! Speciellt dottern. Hon har stimmat mycket om detta sen jag avslöjade att jag letade hus, och vilket hus. Hon har varit med på visning, så hon vet exakt hur hennes rum ser ut! De kommer bli så glada...

De har sagt, "att när vi har flyttat till huset, då kan vi spela badminton på gården", "när vi har flyttat, kan vi ha studsmatta då?", "när vi har köpt huset och flyttat, då kan vi spela fotboll på gården" och sånt. Nu blir det verklighet, ja, inte studsmattan, det tar för mycket plats, men det andra. Dessutom har de redan en stor studsmatta hos pappan. Spar med att berätta tills de kommer hem. Lugnast så för alla parter!


#220 - Klar

Nu är jag så klar jag kan bli kvällen för en resa. Packat, diskat, plockat lite, ska ta soporna ikväll eller i morron bitti? Just nu känns i morgon bitti som ett väldigt bra alternativ. Så får det bli.

Har lagt slutligt bud, inväntar besked. Hoppas jag får det i helgen, oavsett det är possitivt eller negativt, besked, vill komma vidare.

Nu ska jag bara ta och krypa ner och krama kudden och försöka sova lite, det lär ju bli svårt! Mycket händer och mycket står på spel - jag känner mig ömsom full av energi, ömsom helt urlakad, som en totalt urvriden trasa, oftast så, faktiskt...

En advokat ringde när jag var och handlade tidigare i kväll. Jag skulle ringa upp, men glömde. När jag kom ihåg det, svarade de inte, det var ju några timmar efter kontorstid... Det var om min fars bouppteckning. Har jag tur (?) får jag lite där, men det är nog väldigt tveksamt.

Skrev mycket om det, om fars sjukdom och vårt mycket komplicerade förhållande genom livet, kring december, januari kanske även februari.

Hoppas jag får tag på advokaten i helgen, fredag kanske, det är ju trots allt en vardag! Om jag är tillräckligt i mina sinnens fulla bruk, vill säga...??

Nu ska jag knoppa in, så får vi se om jag överlever det här! Räkna inte med någon blogg på några dagar nu, frammåt lördag, kanske? Eller söndag. Ha det bra!

Bada är alltid trevligt... Njae,

0-5099734c29928b17a4705f1212704c62.png

Bada är alltid trevligt... Njae, säger nog matte då, lite varmare tack!


Jag tror det heter Harsyra, och

0-3db03e4b1d79810d273e9e99fae98650.png

Jag tror det heter Harsyra, och att man i så fall kan äta dessa syrliga sötingar. Dessa, liksom fåret, är funna i Bäck.


Lilla fåret äter gräs...

1c664e4293777f044f19d7695f00e0c7.png

Lilla fåret äter gräs...


#216 - Så irriterande!

Alla, och då menar jag ALLA, favoriter har försvunnit!
Gömt sig någonstans.
Ok, vissa kommer man ihåg, men å så irriterande när man måste fundera på webb-adressen, inte bara klicka in på den sida jag har namngett med det namn jag tycker passar för att veta vad det är för sida!
Högst irriterande!
De var ju där förut en dag, minns inte vilken, igår? Förra dagen?

Nu har jag i alla fall fått mitt kaffe. Har även fått lite coachning. Välbehövlig, men, vad gör jag med den? Kunskapen från coachningen, alltså. Nu måste jag verkligen repa mod. Nu kan jag inte gömma mig och glida med. Måste agera. Det skrämmer, vill ju inte utmärka mig och ta uppmärksamhet. Det är läskigt. Men, å andra sidan, om jag INTE gör det, så är jag ju förloraren, och det vill jag inte heller!

Fasen, en stor jäkla fet spark i baken skulle man haft, som TRYCKTE in massor av självförtroende och självsäkerhet!

#215 - VAB-dag

VAB-ar idag. Sonen hängig. Lite feber. Nyst i flera dagar, så man har väl haft sina misstankar. Bara han inte smittar mig! Vill ju vara frisk på torsd-fred! Viktiga grejer då!

Känner för lite kaffe, men har ingen panna på G. Och jag som vill ha kaffe NU! Inte om en stund, när det puttrat genom, utan NU!

Var ner med dotterns rentvättade ridtäckjacka och täckbyxor, och tog med en resväska upp. Torkade av den lite, så nu är den fin och redo att packas. Håller på att skölja upp lite kläder som jag ska ha med, hade tänkt göra det ikväll, men nu fick jag ju plötsligt en dag ledigt! Ev två dagar, beror ju på hur sonen mår i morgon... Det går lite upp och ner, som det verkar. Han ser på film nu, Jönssonligan och den svarta diamanten. Han har bara sett den 200 gånger redan... Månne en favoritfilm? Kan slå vad om att det blir Iceage 2 sen, en annan favorit! :-)

Var ju till Sandviken i helgen. Det var himla kul. Så lättsam. En tjejkompis jag träffat på nätet. Hon har två hundar, snacka om att Teo hade fullt upp, med dessa två tjejer! En blandning Cockerspaniel/Pudel, även kallad CockPu (Ester), på dryga året, och en Toypudel (Sissi) på ca 6 mån. Teo och Ester kom väldigt bra överrens, och det utan att han hela tiden skulle rida på henne, de lekte faktiskt, och det brukar inte Teo göra så ofta. Sissi var nog i minsta laget, henne brydde han sig inte så mycket om.

Vi shoppade först, jag hittade ett par jeans-3/4-byxor, och tog en bit mat på stan. Sen hem och ut med doggarna. Fixa käk. Och vilket käk sen! Åh så gott det var! Fläskfilé, stekt rätt upp och ner utan konstigheter och inga krångligheter, sen en sås av skyn med lite grädde och yoghurt i, och till det ugnsbakade grönsaker, lök, paprika, morot, broccoli, på slutet även hela tomater och riven ost över. Jag höll på att äta ihjäl mig, så himla gott! Lite vin såklart! Kollade på Melodifestivalen och förde lite protokoll. Vi var överrens med övriga europa att Norge var bäst. Möjligen att Grekland var bättre, oklart dock om det enbart berodde på låten... hehehe... Vicken läckerbit!

På hemvägen på söndagen, åkte vi in till hennes kompis och hans kompis i Ockelbo, och fikade. Vi ska ju iväg på kryssningen alla fyra, och ytterligare 8 pers. Det ska bli så kul! Bussen går på torsdag-morgon... Hemma igen sen fredagkväll.

Var tvungen sitta och titta lite på Jönssonligan också! Och skratta åt idioterna! Åh herregud vilken cirkus!

Nu låter det som att tvättmaskin är klar, bäst att gå och ta reda på det då, och sätta på en panna kaffe, så får vi se om det blir en bra resten av dagen! Det ska DU ha, i alla fall, som har godheten att läsa min tarvliga blogg! Tack för det! Full fart till tvättmaskin och kaffepanna!! hihihi

#214 - Musik och bekantskaper

Melodifestival.
Mycket skit är det, men vissa låtar sticker ut lite granna. Nu har de kört igenom alla bidragen i semin, och ett antal varv med påminnelsesnuttar, och det är framförallt ett som jag får hemska rysningar av, av obehag. Minns inte vilket land, men de är två, skådespelare, sjunger falskt och illa. Fy!

Hoppas att Norge, Danmark (Ronan Keating-sound-alike) och duon med Sibel-look-aliken och en kille (Azerbadgan?), går vidare. Sen var det skiten samma!

Har en massa som vill ut, men som jag inte riktigt vet om jag vill lämna ut här, så det är lite jobbigt, faktiskt... Skulle behöva ha den där författarådran nu, och skriva av mig lite i novellform, och inte om mig och mitt dravel. Det är inget kul att läsa om nu.

Nya bekantskaper.
Mitt i allt, har jag börjat få lite panikångest inför den stundande och mycket efterlängtade kryssningen... Har ju INGET att ha på mig, jo, ett par nya skor... som jag kom på att jag inte börjat gå in än! Är dessutom alldeles för tjock för att få tillträde till dylika ställen, borde ställas undan i en mörk varm garderob och liksom smälta ner till hälften... Men det blir nog bra, bara jag kommer dit och träffat alla, men oj så nervös jag börjar bli nu! Huuusch!

På lördag-söndag ska jag till annan ort och träffa några av kryssarna. Sandviken. DET ska bli kul, om än lite nervöst det också. Har ju fortfarande inget att sätta på mig, men det är inte lika stora krav i helgen... Duger nog med befintligt! Har ju träffat de en gång redan, ju! På lördagkväll ska vi hejja fram Malena och lill-Norsken till topplaceringar!

Så fick jag veta en tråkig sak, men det kanske ordnar sig ändå! Den som lever få se!

Tänkte smita lite tidigare från jobbet i morgon och kolla på något nytt att dölja mig i... Eller framhäva mig i?? Njae. Något lite mer diskret utan att gömma mig i, får det bli. Om jag hittar något som passar mig och plånboken. Annars får det gamla invanda duga. Jag har i allafall klippt mig, men det var inbokat redan innan kryssningen kom in i bilden, det råkade bara passade perfekt i tid, för en gångs skull! Har ju alltid nio veckor mellan mina klippningar...

Melodifestival igen.
Nu är det klart, att NORGE, DANMARK och AZERBAIJAN går vidare, och GREKLAND, snyggingen! hehehe Hyfsad låt också, faktiskt!

Nu får det vara nog för ikväll, måste krypa ner...

#213 - Virrvarr

Är så fylld. Så fylld av känlsor. Nervös. Lycka. Beslutsångest. Helt plötsligt vilar ett besluts konsekvenser på mig själv. Helt plötsligt kan jag inte skylla på någon eller något. Jag måste ta EGET beslut.

Då blev det plötsligt väldigt jobbigt. Tänk om jag fattar FEL beslut, oavsett vad jag väljer, så kan det ju visa sig vara FEL beslut. Och det är inget jag kan veta före! Oavsett hur jag väljer! Vad är RÄTT, vad är FEL?? Att välja, eller välja bort??

Och jag som inget hellre vill än att SJÄLV kunna påverka MITT liv, att inte hela tiden vara styrd av annan och annat. Nu har jag ju chansen! Take it!

Man har ju tagit så många beslut i livet, som man DÅ tyckte var bra, som SEN visade sig vara mindre bra...

Jag VILL, men blir plötsligt feg... Mycket står på spel!
Får fundera vidare, vända, vrida, bända, snurra, ytterligare några varv...

Ha en bra dag!

Långärmat gånger tre. Tröja, sti

1eabf7e5914f99acb4078037973bcab5.png

Långärmat gånger tre. Tröja, stickad tröja, fleecejacka - ändå fryser man, inne på jobbet!


#211 - Resumé över dagen

Idag har det inte varit något särskilt. Jo, jag lyckades få en kompis som var lite i spillror att lappa ihop sig och komma igen, komma på bättre tankar, få lite energi. Det kändes himla bra! Det händer inte så ofta, att jag får ha den funktionen, himla ovant, faktiskt. Och det utan att prata, vi chattade, via fb. Skickade länkar och visade varandra lite hus och annat kul!

Sen har det mest varit vardagstråkigt här. Var "duktig" och gick ut i soprummet med några påsar med tidningar/papper, glas, konserver, och lite sånt, att sortera i olika boxar. Varför ska det vara så svårt att få tummarna ur och bara GÖRA det?? Tar ju inte många minuter alls! Största tiden läggs på att ta tag i det, att ladda! Tvättat och hängt lite. Mat och disk. Dammsugning, det är nå hemskt vad grusigt det blir, VARJE dag!!! Golven är/borde vara, välpolerade. ???? Jo, så mycket sand som vi sussar runt med våra strumpor på dessa golv, så borde de vara välputsade som finaste smörkniven i träslöjden! Men de känns mest sträva... Golven, alltså!

Sen bar det av till Gammeln, Teo och jag. Gick dit och fram till Röbron, sen joggade jag en skaplig bit, har inte mätt upp, och tillbaka ända till Reningsverket. Jag hoppas på 5km, men åtminstone 4 då! Men som sagt, ska mäta upp på Eniro, de har bra mättjänst där. Tog dock ingen tid, men det gick långsamt. Hade lurarna med, så jag sprang och sjöng!! hihihi Kollade med jämna mellanrum, att det inte var fler idioter ute!! Det hade varit högst pinsamt att bli upphunnen och förbisprungen, när man tar i och sjunger som värst, för det är just värst, för det låter så himla illa om den här sångfågeln... Många önskvärda talanger fattas denna skribent, men jag överlever nog ändå!

Nästa helg lutar det åt visitrunda! Ska bli så kul! Om det nu blir av. Flera dagar dit, mycket kan hända innan!
Hoppas att vädret blir försommaraktigt och soligt och härligt, inte så blåsigt som det varit nu de senaste veckorna.

kram och gonatt!

#210 - lördag 9 maj

2009-05-09, kl 09:56:05
Idag blir det shopping i grannstaden, Bollnäs. Budget-shopping på Dollar och Rusta, ev Jysk...

Dottern vill ha hinkar att sätta potatis i, på balkongen.
Jag vill ha skor, men de lär jag inte hitta där, och inte lär det vara budgetmodell heller... OM jag överhuvudtaget hittar några som passar mina breda höga fötter, älgklövar! Snygga skor tillverkas inte för dylika fötter! Graningekängorna är inte att föredra på dansgolvet... hihihi
Sonen vill nog ha fika på Symphonie!

Ha en bra dag!

2009-05-09, kl 16:17:59
Yippie! Jag hittade skor som faktiskt passade mina fötter, märke Björn Borg... kostade många pengar... Provade nog 20 tror jag! Många, i allafall! 18 (eller de flesta!) var för trånga fram... två var sköna. Ett par med klack, ett par utan klack. De med klack följde med hem...

Var även på Lindex. Sonen hittade kortärmad skjorta, dottern hittade inget. Jag provade bikini. Vilken katastrof! Blev ingen! Fyeligen hur man ser ut! Blek och fet... suck... Gammeln får gå i år igen... Inte snygg, men passar. Tror jag!?

Sen var vi på Symphonie och slipa formen med lite fika! Kaffe och morotskaka till mig, prinsesstårta och festis till sonen, krämbulle och festis till dotra.

På Dollar blev det badlakan, två fleeceplädar så vi slipper slåss om den enda som fanns innan! Hinkar till pärerna, återstår jord och pärer. Lite annat smått och inget gott. Kollade även in nya Karlsson, det var inget, eller jo, det var massor, men alldeles för trött för att orka botanisera där!

Kompisen hörde av sig, vi ska till Kygeln och motionera, hon, jag och dotra, sen ska vi hem och äta och duscha, sen jag till kompisen och så ska vi bli lite lagom fnittriga!

Kanske bäst att sätta fart då!

2009-05-09, kl 00:00:00
Nu är det väl läggdax, egentligen. Men en liten nattarapport blir det ändå, fast ögonen håller på att ramla ihop...

Vi kom till Kygeln, tog ett varv, F och P tog 2,5'an, jag, A och Teo tog 5'an. Gick och småjoggade. Tiden krymper, den 1 juni ska vi ju lubba Blodomloppet i Hudiksvall! Fast jag joggar ju fem kilometer när jag tränar med B, så då borde det ju funka att ta sig runt 5 km 1 juni.
Sen hem och börja med mat, snabblasagne. Gott, enkelt och betydligt snabbare än äkta lasagne, men lika gott! Kokar pasta, idag bandpasta, gör köttfärssåsen och bechamelsåsen, ner i långpannan, pasta, köttfärssås, bechamel och ost. Tjopp in i ugnen en kvart tjugo minuter. Klart! 

Hann diska under tiden. Äta. Duscha. Prova lite kläder inför kryssningen och NYA skorna. Måste gå in dem, känner jag. Lite hårda i framänden. Blir nog bra sen! Trivs med dem, och det är ju huvudsaken. Mina dumma fötter kräver sina skor. Hittar man några, är det bara att köpa. Blunda för prislappen, men de håller ju i många år, om man inte köper några med supermodernt snitt. Man får välja lite tidlös modell. Då kan man ha dem tills de inte hänger ihop mer! hihihi

Sen till A och kolla färdigt på Robinsson och dricka lite vin. Planen var att vi skulle parta och fnittra, men åtminstone jag var för trött. Och har ont i nacken, som jag haft hela veckan. Känns som en kudde. Man känner sig lite lätt illamående och stentrött. Skulle tro det beror på nacken... Trött är jag jämt, men denna veckan har jag varit absolut stentrött. Inte kul.

Är nog lite extra trött pga alla husfunderingar också... Får mer besked på månd-tisd, blir väl lika negativt det, men det pyr en liten låga hopp än. Inte helt falnat och slocknat. Än.

Nu är det definitivt gonatt, känner jag...

#209 - Inget besked...

idag heller...

Åh, denna väntan, är inte gjord för all denna väntan, har ju inget tålamod för det...
Även om jag med största sannolikhet får ett NEJ, så har jag ändå liiiiiiiiite hopp kvar all den stund de inte hör av sig, men ju längre det dröjer, desto mer säker på nej-tack blir jag... suck...

Det faller ju med brist på borgenär i såfall. Så uppfattade jag mötet med banktjänstemannen igår. Suck, igen. Jobbigt nu.

Tänk om...
... det är så, att det är sant att jag inte fixar att ha hus? Att mamma har rätt?
Vill inte... Vill se att jag KAN!! Vill inte ge henne rätt!! Nu kommer vrången fram!
Har ju bott i hus innan, med barnafadern, så jag vet ju vad det handlar om! Eller?

Vet ju...
... att det finns lite mer att sköta om än i en lägenhet. Framförallt en trädgård, lagom liten och lättskött.
... att det finns gräs att klippa, snö att skotta. Motion och frisk luft för en kontorsråtta!
... att det finns en härlig altan att stressa av i, njuta kvällssolen i.
... att det blir dubbelt så mycket att städa! :-(
... att det blir dubbel yta att sprida grejer i... på gott och ont! Nästan dubbel yta, då.
... att det finns TVÅ toaletter = vi slipper köa, en med dusch, en med BADKAR!!! Åh, vad skönt, fredagkväll i badet, ljus på kanten, luktigott och avslappnande i vattnet, en skvimpa whisky, en tidning eller bok... mmmmm
... att det blir avlopp att rensa, urk...
... att saker kan gå sönder och ingen vaktmästare finns att ringa - vem vill vara min vaktmästare!? ;-)
... att om jag får lust, kan jag åka till Rusta och köpa billiga tapeter och smacka upp! Och igen ett halvår senare om jag tröttnar...! hihihi, det kan man ju inte göra i lägenhet!

Nähä, slutdrömt, nu måste jag ut med Teo, han har tjatat länge nog nu!


#208 - Fattig och oduglig

Jag har sorg ikväll.

Var till banken på förmiddagen. Jag har inte fått nej. Än. Själva hypotekslånet var nog inte så svårt, det såg jag ut att vara betrodd för, men sen var det ju den där kontantinsatsen som man ska ha, 10% av köpeskillingen och lagfart och inteckning...

Den har jag ju inte, så ett topplån kan lösa det, men, då krävs det borgenär, med största sannolikhet. Jo tack, tjena.

Ringde mamma, men visste ju redan att inte de skulle skriva på någon borgen. Har funderat på att fråga barnafadern, men varför skulle han skriva på ett papper som sätter honom i skuld till mig, när han inte behöver?! Har inte ringt. Har inte vågat, känns inte som att det heller lönar sig.

Har gett upp.
I morgon får jag ett nej, du är för fattig för att få låna.
Har haft hoppet ända till nu, men nu har jag gett upp.

Kände igen mammas resonemang igen, jag kan inget, duger inte till att ha hus på egen hand, att jag inte fixar det rent praktiskt, att jag är så hit och dit och ändrar mig hela tiden och får andra idéer, inte ska jag väl sätta mig i skuld på ett hus då, för då är jag ju fast... bla bla bla. Min uppmuntrande mamma...

Hoppas att någon annan köper huset i morgon, då är problemen lösta, inte som jag vill, men lösta, och "alla" blir glada...

#207 - Grön explosion

Vad snabbt man vänjer sig vid evig sommar!
Idag när man kravlade sig ur sängen, regnade det och var bara +5 grader... hu!

När jag gick med Teo, förundrades jag över den fullständiga explosion som hänt den här helgen i naturen. Idag är det grönt i princip överallt. Gräsmattorna grönskar, björkarna och andra träd har musöron, rabatterna börjar prunka av vårlökar...

För mindre än en vecka sen var ALLT grått och brunt... möjligen lite grönt i gräset i skyddade södersluttningar, inget mer.

Har några bilder i min kamera, som jag inte får därifrån. Kameran och datorn verkar ha gått skilda vägar och vägrar kontakt med varandra. Jag tror att det är kameran som är största boven i dramat... Den verkar helt ovillig till kontakt med lappen.

Ha en bra måndag, i regnet!

#206 - Dansupplevelse utöver det vanliga!

Mycket till trevliga roliga masar var det inte...!
Mycket till dans blev det inte heller...
Jag, kompisen och systern gick dit, lagom förväntansfulla. Betalade in oss och kollade läget. Nyss öppnat, halvtimme sen kanske?, och redan nästan fullt!? Hemma är det fullt efter 23! I bästa fall, 24 ofta. Sen slut kl 01...

OJ vad det dansades!
OJ vad jag kände mig malplacerad!
OJ vad jag kände mig totalt väck! Inte kan jag dansa sånt! Alla buggade och var superproffs! När det var lugnare och mera foxtrot-läge, var det gnussgnuss à la Dirty Dancing som gällde!
VAR hade jag hamnat?! VI hamnat?

Systern är van, hon har varit på dylika danser förr, och blev uppbjuden direkt och dansade på för fullt, både gnuss och bugg. Men VI, gick och satte oss och studerade.

Blev mäkta imponerade av alla duktiga ungdomar! Ja, alla, men framförallt av alla ungdomar. Hemma är man ju van att vara bland de yngre, här var man helt plötsligt om inte gammal, så definitivt inte yngre!

Ett gäng hade parkerat vid borden bredvid där vi satt. De hade flera ombyte av skor och kläder, blir ju varmt och svettigt, vattenflaskor, handdukar... Olika danser kräver olika skor!? De dansade bara med varandra, men som de dansade! Skulle inte bli minsta förvånad om de tävlingsdansar också. Det var flera som jag starkt misstänker tävlingsdansar i bugg, vilka shower de hade för sig! Så roligt att se, man blev ju helt sjuk att vilja kunna själv!!

Och i allafall mitt självförtroende dalade till långt under marken... Jag är feg att bjuda upp annars, men det händer, nu bara vägrade jag! Bjuder man upp, ska man ju förväntas kunna... eller?

Ja, vi tog oss en tillflykt till toan för att smälta lite intryck. Upp igen. Då blev jag uppbjuden!! Åh herre guuuud, hur skulle detta gå?!

Gissa vad som hoppade ur mun!? Kompisen höll på att skratta på sig! "Dansa försiktigt med mig!" lite ynkligt så där... "Jag kan inte sånt här". Det visade sig att han brukade lära ut. Sicken tur man har då! Han kanske såg att jag behövde lite lektioner?

Jag är ju van vid att de flesta på de ställen jag brukar gå på, är ganska fulla. Inte helt stadiga. Antingen dansar de en-en-en-en, en liten sidorörelse, sällan snurr. Eller då en-två-en-två-en-två, liten sidorörelse, sällan snurr, och alltid åt samma håll. Man lär sig utantill efter några steg, hjälper till att styra undan kollisioner, försöker hålla skutan upprätt för att inte dråsa i golvet. Ungefär så.

Det märkte denna lärande kavaljer att det brukar gå till så... hur då?? *ler*
Själv kände jag mig som ett järnspett, milt uttryckt.
Han stannade upp rätt många gånger, bara stod still och väntade tills jag slappnade av igen, så tog vi nya tag, stanna upp. Fick lite instruktioner, nya försök och så vidare. Kändes mycket konstigt att dansa så, men riktigt roligt. Gav mersmak. Vill lära mig MER.

Då måste jag ju utsätta mig för detta typ varje vecka, åtminstone varje barnfri helg... Hur ska jag våga?! Vart åker man? Kompisen sa vi ska åka till Nor i sommar. Till hösten ska jag satsa på en buggkurs!

Dansade med ett par kavaljerer till, inte fullt så avancerade, men tillräckligt. Sen kom han tillbaka, instruktören!? Undrade om jag inte blivit avskräckt? Nej, intygade jag, det är roligt om än svårt. Efter ytterligare ett tag kom han igen, och bjöd upp! Snacka om att bli förvånad, jag alltså! Trodde han var botad för livet av att dansa med järnspettet! Denna gången gick det liiiiite bättre, inte fullt lika järnspettsstel, men nästan. Övning ger färdighet... så småningom. Mycket mer träning behövs!! Ojojoj.

Nästa träningstillfälle blir på båten 21-22 maj!! Läääängtar!
Stackars karlar som ska tvingas ta åtminstone EN tur var med järnspettet!
hihihi

#205 - Vilken helg!

Och hela kvällen ikväll kvar och i morgon!
Vilket väder vi haft! Värsta sommaren! Hoppas det håller i sig - ända till oktober! Det kan möjligen få bli ännu lite bättre, dvs blåsa lite mindre och varmare om det promt SKA blåsa!

Sitter och molar i mig lite ugnsbakad lax. Det är ju så himla gott! Och när man är ensam, är det tillåtet att mola!
(MOLA, Ovanåkersmål för att äta enbart utan tillbehör, t ex lax i mitt fall, utan potatis och annat kringkring)

Sen ska jag duscha, packa och klä mig.
Eller fundera ut vad som ska packas och vad som ska sitta på...??
Ska ju till Rättvik på dans! Kompisen är redan där. Hon åkte i morse. Jag hade lite hundvaktsproblem, men de är lösta nu, så då kan jag också åka iväg. Vi ska sova över i kompisens syrras husvagn. Så, ikväll blir det parta och dansa som gäller, och förhoppningsvis en massa trevliga roliga masar. Det borde vara mycket folk, för det är ju Rättviksmarknaden den här helgen.

Just nu känns det som att jag redan ville vara där... Blev vansinnigt cidersugen nu. Vet ju vad som finns i kylen! Men men, den som väntar på någe gott... sägs det. Hmmm?

Igår tog jag och Teo ett varv runt Ullungen, 9 km blir det, räknat från mig. Av dessa nio, sprang jag 3,6 km. Övriga gick jag i raskt tempo. På kvällen, efter att mitt hoj-främmat åkt och jag jäst en stund på balkongen, gick vi Gammeln/Röbron/flygfältsrakan, den sträckan är drygt 6 km. Då gick vi (nåja, jag gick och Teo körde sina intervallpass!) och myste i sköna kvällsvädret, jag hade bara linne och 3/4-byxor på mig, och FRÖS INTE fast kl var nästan 8 på kvällen när vi kom hem! Sånt klarar man ju knappt på sommaren! Fryslort som jag är!

Idag blev det en tur efter Gammeln, skulle bara gå, men efter att blivit passerad av två löpare, varav den ena vände och kom tillbaka, kunde jag inte hålla mig längre, utan var tvungen att jogga lite försiktigt jag också! Bara så länge jag hade lust, ingen tid, inga metrar blev mätta. För jag skulle ju inte träna idag. Bara gå med Teo. I sköna solen. Tyvärr blåste det lite mycket och lite väl svalt, så helt skönt var det inte, men nästan! Mätte även denna sträcka, 12,2 km blev det idag. Och så dans ikväll. I morgon blir det vila!

Tycker det ska ge resultat på vågen snart, att jag är så aktiv! Har ju börjat komma igång med löpningen nu, ju!
Vill ha RESULTAT, NU! På en gång! Plopp, så försvann 5 kilo...
Ska man behöva vänta en hel månad på det?! Eller mer? Har jag inte tid och tålamod med, ska försvinna NU!

Nu är laxen slut, vattnet slut, och jag borde tänka på att bli klar, så jag kan komma iväg och få sprätta mina goda cider!
March iväg i duschen, NU!

Ha en himla bra kväll, det ska jag se till att få!!
Tjing chang

#204 - Kryssbesök

Igår fick jag besök!
De kom på Hoj.
Mullrande goa motorer.
Två hojjar, tre människor.
Två knuttar o en pingla.

Allihopa ska med på kryssningen 21-22 maj!
Tänk va jag tyckte det var kul att få träffa dem redan nu! Nu längtar man ju ännu mer efter kryssningen, och att få träffa dessa igen! waow!

Vi syns på soldäck!!

#203 - En till

0-36650e731d822089e055fbd227e1c629.png

En till. Vår underbara Gammel med Voxnan bredvid hela vägen, ca 5km enkel resa


#202 - Voxa och Gammeln i sin ännu nakn

0-21f6b0e61977aa1ebefb53cb8cdd911f.png

Voxa och Gammeln i sin ännu nakna vårskrud


#201 - Är det inte träd, så är det moln

22d06311f075c26348e48d025cb577bd.png

Är det inte träd, så är det moln som skymmer solen :-(

Om det låter lite förvirrande, se inlägg lite längre ner, för någon dag sen... om mina trädproblem!


RSS 2.0