Nära nu!

I morgon fredag, det är då det gäller! Det är då jag blir husägare på riktigt! Har packat det mesta i kartonger nu, skruvat ner stora möbler i mindre mer lättburna delar, slängt, åkt till Erikshjälpen... Tack A, för packhjälpen idag! Guld värt!

Blev bjuden på sotare i Grängsbo Bygdegård i kväll av föräldrarna. Har faktiskt aldrig ätit det förr. Det var riktigt gott. Färskpärer till, och tunnbröd med messmör och hemost. Mörkt öl. Påminde lite om surströmming, faktiskt, det var väl pärerna och tunnbrödet som gjorde att man tänkte på det, och att man fick rensa fiskarna. De var helt orensade och lagd på grillen. Fast luktade gott, då! Till skillnad från surströmmingen...

Sen hem och skruva ner möbler och packa lite till, så länge det var ljust nog. De flesta lamporna är ju nerplockade... 

När jag ledsnat på det, bjöd jag med en god vän att följa med på kvällspromenad med Teo, han har inte fått någon riktig runda sen i söndags, bara "toarundor" i Bäck. Det blev en energigivande promenad. En stor slev av må-bra-känsla! Blir nog en och annan promenad till, skulle jag tro, hoppas jag!

Nu ska jag stänga ner datorn, så får vi se när jag kan koppla upp mig igen. Har ju kvar uppkopplingen här i lägenheten augusti ut om det krisar, enl plan ska jag få nya uppkopplingen i huset på måndag. Vi får väl se hur det går med det! Datorn får nog åka emellan, hur som helst, för det är ju i den jag har musiken, och musik vill man ha när man ska städa ur sen!

Tack o gonatt för mig, så hörs vi!
 

Vitlök och persilja

Framåt går det, sakta men säkert. Vilar lite igen nu. Jobbigt att springa i trapporna! Tre våningar ner, över gården, ner i källaren till tvättstugan, så upp igen, ner igen, upp igen, ner igen, upp igen... där är jag nu, tror jag. Man hinner upp ca 20-30 min emellan. Nu är det bara torkningen kvar, och städ, och det blir väl kring 22-23 i kväll.

Bäst passa på att tvätta rent alla täcken, bäddmadrasser och överkast, då jag bara har en uppsättning sånt. Ungarnas sängar är tomma nu, då barnen är hos pappan. Slängde med allas våra sänglinnen också, när jag ändå höll på. Med torktumlaren och några snabbtorkande grejer, får jag plats med allt, men trångt blev det till slut, fick möblera om på linorna i torkrummet lite, för att få plats...

Har börjat plocka lite i dotterns rum... Inte kul. Det är sån röra, utspritt överallt, mest på golvet, och eftersom det alltid är massa kläder och annat på golvet, blir det dåligt dammsuget där, och med det dammigt till tusen! Host och nys, men snart kommer jag in med dammsugen, och kan ta det värsta, innan jag fortsätter med lådor och korgar. alla hennes kläder! Ännu en låda till Erikshjälpen (lämnade en i lördags också, mest med sonens urväxta), samt en kasse till soporna. Suck! Bara resten kvar då...

Alla gardiner är nertagna och tvättade, torkade och snart packade, stängerna nedtagna. Ett par köksskåp har blivit tömda.

Var till Icca [icka] innan och inhandlade medicamenter. Echinaguard-droppar, C-brus och vitlök. Måste försöka kurera min begynnande förkylning så gott det går. Har tagit två vitlöksklyftor, nerskurna i mindre sväljvänliga bitar, och sköljt ner med EchinaC-brus. Snart dagx för en tredje. Måste tillbaka till Icca och inhandla persilja. Fick tips om att det är bra mot vitlökslukten! Måste väl testa. Dessutom är ju persilja väldigt nyttigt, sägs det. Dock inte gott att mola, tycker jag... men man får väl offra sig lite, för sina medmänniskors skull, som tipsaren uttryckte sig, och det har hon väl rätt i!!

Skulle ju varit trevligt att lägga in en bild på en fin kvist persilja nu, och en klyfta vitlök, men har ingen, och orkar inte leta efter nån heller, finns säkert massvis på nätet om man orkar leta!

kram så länge!

Packar och packar

Fasen va grejer man har i en tom lägenhet!

Tycker inte att jag har något, det fattas något här och fattas något där, men nu när jag ska packa ner mitt hem i kartonger är det överbelamrat! Och dammigt!! Undrar när jag dammade sist? Inte var det i förra veckan, i alla fall, det kan jag då intyga! host host...

Tog en liten paus och läste lite hos mina favoritbloggare. Blev sugen att skriva lite själv, men har ju som vanligt inget vettigt att komma med, så det är väl lika bra jag fortsätter packa, då...

Vill bara berätta att jag och AN var till Bollnäs på grillnatta igår. Oh så många fler som tänkt samma tanke! Måste varit en miljon ute... Alla ville ut, för det var ju solsken och ganska varmt, man behövde inte jacka förrän framåt nio på kvällen. Alla människor passade på! Trångt överallt, i butiker, på gator, alla sittplatser upptagna. Man fick lurpassa, så fort någon reste sig, var det någon annan som nöp stolen!

Erik Segerstedt var ingen jättehit. Då var Kevin Borg mycket bättre! Överraskad blev han allt, när Collinis och Hanna Hedlund pratat hop sig, och hon plötsligt dök upp. De blev ju etta och två i körslaget, om nån minns den tävlingen. Mycket körsnack av Erik, som tyckte att eftersom Bollnäs vunnit så skulle alla sjunga med i hans låtar, vilket är ganska svårt då de är ordrika och snabba, man hinner inte höra vad som sjungs, och kan med andra ord inte sjunga med... Inte jag i allafall, och inte övriga i publiken heller, för det var dåligt med allsången tyckte jag.

AN hittade skor som verkar bra att bugga i. Jag hittade inget. Som vanligt när det är så där trångt och folkigt i affärerna. Jag trivs bäst att handla när jag är i princip ensam i butiken. Då finns ett lugn, man kan titta och ev hitta. Nu var det stress och alla sliter och river i allt, det blir "köse" i hyllor och hängsnurror. Alla ska vara först, liksom. Utom jag, vill helst ut därifrån och få luft!

Näpp, här blir dåligt packat, åter till arbetet! På fredag ska det vara klart...?? Har resten av i dag kvar, samt onsd-torsd. Fred kl 11 ska jag vara på banken, så då lär inget bli packat före. Kl 13 har jag beställt flytthjälpen till. Börjar kännas stressigt!


En av mäklarens bilder av mitt hus (förra sommaren tror jag), nära nu!!

Ha en bra resten av dagen, så hörs vi!!

Roligt med Persmässa!

Lite trötter idag. det är hårt med Persmässa och slankvecka och festivaler och Volasdag... Määään så roligt det varit!! Tur och synd på samma gång att det är över för i år...

Men en sak är då säker; det är ALLDELES för många kameror på fester!! OCH alldeles för lätt att lägga ut bilderna på facebook... Kan inte förstå att jag måste gapa så stort på alla bilder???? Man ser ju långt ner i magen... fy sicka bilder... och inte kan man ta bort dem, bara taggen om man taggats... jaja, inget att göra åt, man få väl glädja alt förfasa sina vänner och betittare! Ett gott skratt förlänger livet, så jag lär ju förlänga mångas liv! I alla fall deras som skrattar åt bedrövelsen!

Idag var det Volasdagen. Då är hembygdsparken fylld av folk i gammaldags kläder som visar hur man levde förr. På den tiden det inte fanns maskiner för allt. När man fick såga bräder med handsåg, stor sådan, tvätta i bäcken, väva, spinna, sy, kossor, hästar, getter, lägga spåntak, göra en kratta, allehanda små och stora vardagsbestyr inom- och utomhus. Tror det är runt 100 olika sysslor.

Själv var jag i kôlbullestugan och hjälpte till. Första året, men inte sista! Det var kul, svettigt och jobbigt, men kul. Så får man ju fribiljetter till Persmässkvällarna, och det var det definitivt värt!

Jag tror vi var sju stycken i stuggan, där. Tre karlar som gräddade, två tjejer som sålde och jag och en till som hjälpte karlarna, hantlangare typ, dvs förse de tomma stekpannorna (totalt 8st) med ister och smet. Sex eller om det blev sju hinkar, stora emaljhinkar, säkert 15 liter, smet gick åt. Smeten är ju bara vatten, mjöl och salt, så steks det i ister, vilket gör dem helt mjölk- och äggfri. Bara glutenintoleranta som inte kan äta dem. Och ALLA ville ha dessa delikatesser med fläsk och sylt eller socker!

Fredag lördag var det Persmässa. Fredag uppträdde Nina Söderqvist, vinnare av musikaltävlingen och fick åka till London och spela musikal. Minns inte namnet på det just nu... som vanligt... Var även med i Melodifestivalen i våras, Tic Tok heter låten. Den tjejen är det drag i! Skitbra! Sen var det Bonden som gällde, för att vara inne på mässan är ju lagom kul, dansbana och disco. Dansbanan är glest befolkad, och Nippe och Olanders att dansa med, det klarar man sig utan. Bonden var det kuligt på, och full fart och massa folk!

Lördag blev en upprepning, fast Kevin Borg på mässan och han var jättebra!! Får han hjälp av rätt människor, kommer han att gå hur långt som helst! Han har DET, han kan sjunga och han kan dansa. Underbar artist!! Sen är han ju rätt snygg också, och det är ju viktigt i den branschen, åtminstone underlättar det enormt, tyvärr är det så.

Dottern fick följa med på framträdandena, sen gick vi hem, hon och jag, och hon la sig och sov och jag gick ut igen. Då blev det mamma-kväll!

På väg till Bonden mellanlandade vi i en lägenhet (de grannarna är toleranta!), där jag och A fick varsin Loulou-grogg. (Loulou är 80%ig) Det var ju inte det smartaste man gjort på länge, att dricka den... Starkt. Inte gott. Bjöd runt mer än jag drack själv, i alla fall, och det tog slut så småningom i glasen. Sen bar det av till Bonden, där det var ännu mer drag än på fredagen och mer folk och fantastiskt roligt! hihihi

I dag, efter kôlbullarna, lev jag dotra till faderskapet, kollade hur mycket vatten det är i ån, och MYCKET vatten är det efter allt regnande, sen sprang jag och Teo ett varv runt Naturstigen där som omväxling. Sen hem, duscha, slöa i soffan. Nu är det tack och gonatt för mig. I morgon väntar en dag fylld med packning och tvättstuga på kvällen. Massa sängkläder och täcken och överkast. Lika bra att nyttja resurserna när de finns!


Livin' on a prayer

0b7aeaaa43f43bfc5767a93f84c5651d.png

Livin' on a prayer


Kevin Borg

246b2462b58182c2898258a44a19abb3.png

Kevin Borg


Tik tok

0-5188327eb6901438cf12bdb390c13d89.png

Tik tok


Tik tok

1a709c0f253e87d281a01f96288fbc0c.png

Tik tok


I'm alive

0-3e1f1e83243f470b5504b6ce25d1e22d.png

I'm alive


Slankveckan

Igår var en bra dag, igår = onsdag 22/7.
På dagen hände inte så mycket, mer än att jag var ner i källaren och slängde 4 påsar med skräp som jag hittade. La ihop en låda med grejer som jag kan ta till något loppis eller försöka sälja själv. Dotras urväxta ridgrejer, stövlar, jodphurs, hjälm... Mina gamla konstläderstövlar. De lär hon aldrig kunna ha! På tok för vida skaft åt hennes små ben! La ihop lite annat mer samlat.

På eftermiddagen/kvällen, var det dax att gå till Öjeparken på PLAYWOOD-festivalen. Varmt och behagligt väder. Många trubadurer. Jag tyckte det var så mysigt att sitta där i gräset på filten, dricka lite vin, picknick, bara vara och prata lite med kompisar som vi satt med, jag och dotra, och ha musiken behagligt i bakgrunden, eller hur man ska säga. En riktig mysstund!

Kompisen M spelade också. Han är duktig. Fina visor. Fina texter. Finns på MySpace. Tjejligan (dotra med fyra kompisar) sprang runt och samlade in autografer, och M fick skriva sin första autograf! Kul! De hittade Chulle där också, i gräset, känd från bl a Körslaget som en i Hanna Hedlunds Bollnäskör, som ju vann hela den tillställningen, och så är han visst med i nåt band också. Sjunger bra.

När sista gänget skulle upp på scenen, kom regnet. Då började folket att troppa av, det var ju lite synd. Jag och E gick hem och la mina barn och rastade Teo, sen gick vi på Bonden och fortsatte med trevligheter. Där var det riktigt roligt, tyckte jag! Dansade, snackade, dansade och dansade! A kom hon också, vid 01, när de stängde. De hade varit på cruising i Falun, och kom hem då.

Idag (= torsd 23/7) har det varit lite mera körigt. Småstjärnorna i parken kl 13, till hc med dotra kl 14.40 för att träffa läkare (som blev 15.15 innan vi kom in...) och fick konstaterat att det är svinkoppor, eller staffilycocker (eller vad det heter och stavas??) och en penicillinkur på 7-10 dgr beroende på hur hon svarar. Äntligen kanske vi kan få ordning på de där såren! Usch.

Naturligtvis så lyckades jag gå iväg till hc UTAN väska och plånbok, så jag var ju tvungen hem och hämta den, sen tillbaka till apoteket och lösa ut antibiotikan. Sen på ICA och handla yoghurt med massa bra magbakterier i, för antibiotikan kan ge risig mage. Handlade lite annat också, när jag ändå var där... Hem med det och in i kyl och skåp. Så tillbaka till Öje. Då hade hela parken blivit fylld med bilar. Raggarbilar, skrytåk, gamla bilar... bilar med mycket musik i, då pratar vi MYCKET musik i. Gigantiska musikanläggningar! Det är väl de som åker förbi och spelar när fönsterrutorna skallrar!

Någonstans däremellan fick jag hemlevererat flyttlådor. 15 st, tror jag. EN av dessa har jag fyllt idag! Bara resten kvar nu... skickar ungarna till pappan på söndagkväll, så kan jag packa i lugn och ro! Först ska vi klara av Pärsmässan! Fredagkväll är det Nina Söderqvist som uppträder, på lördagkväll är det Kevin Borg, på söndag är det Volasda'n, då ska jag var i Kolbullestugan och hjälpa till, vilket ger fribiljetter till Pärsmässkvällarna! A har fixat med förköpsbiljetter till Bonden, för det blir väl att man går dit efter uppträdandena och jag varit hem med ungarna. Skönt att ungarna börjar bli lite stora! Jag tycker det, det känns bra.

Köpte faktiskt Pärsmässposten idag, det har jag inte gjort på flera år. Har börjat läsa lite Bästa bitar, och fått mig några goa skratt! Folk säger så mycket tok! Man ska ju bara komma ihåg att skicka in det också! Det är det sämre med... Men det finns de som kommer ihåg det också! Tur det.

Funderar starkt på att införskaffa en sån där spikmatta, Shaktimatta. Har kollat på deras hemsida nu ikväll. Tror starkt att det kan vara något för mig. Att stressa av, att sova bättre, att mildra nacke-ryggbesvär jag ibland känner av. Den kostar lite, men det kan det vara värt. Jag får investera i en sådan till mig själv. Ungarna kanske vill prova också?

Så måste jag ha en gräsklippare! Ganska snart, har jag en känsla av! VAR köper man en sådan?? Lantmanna?? Går dit och kollar i morgon! Eller Rusta, kanske? Knåda Sport kanske har! De har ju allt möjligt... Vill ju ha en handjagare, modell nyare, som är lättskjuten. Ingen gammal som kärvar och knappt snurrar! Vassa skär och lättskjuten.

En vecka kvar nu, bara! En vecka... 8 dagar närmare bestämt. 31/7. Åh vad jag längtar!!

Tjipp tjopp tjipp tjopp

...sa det ikväll när jag var till backen och sprang elljusspåret. Tjipp tjopp tjipp tjopp, plask plåsk plask plåsk.
Blött!!! I gräset, i buskarna, på marken, halt! Vattpölar och vattsjuk mark. Tjipp tjopp tjipp tjopp.

Första biten var värst, innan man blivit blöt, innan man blivit uppvärmd och fått upp flåset. Sen gick det bra! Tjipp tjopp tjipp tjopp. Passa sig så man inte halkade på gräset, på nån sten, på en rot, i leran. Tjipp tjopp tjipp tjopp.

2,5 km, 14 min. Nu har jag tränat två dagar, vila i morgon. Sen träna två dagar igen! Ett längre pass, ett kortare lite (förhoppningsvis) snabbare pass. Så fortsätter det så till Tjejmilen. Är tanken... MÅSTE ju komma iform...

Tjipp tjopp tjipp tjopp... förhoppningsvis inte mer, vill ha SOMMAR, VÄRME!!

 I morgon Playwood-festivalen!

Bokat!

Nu är det bokat!
Efter mycket funderande hit och dit, har jag bestämt mig för att prova anlita flytthjälp. Jag packar i lådorna, de bär ner och packar in i bilen, kör iväg med det och bär in det i huset, sen packar jag upp det och lägger in på plats. Då lånar man även rejäla flyttlådor. Praktiskt! Kostar en del, men praktiskt! Bor ju trots allt på tredje våningen, så mycket trappor och bära blir det. Det kan nog vara värt det... Så får man dessutom iväg allt samma dag.

Har börjat packa lite idag, i egna kartonger. EN kartong är klar, en till är på G... kan ju inte annat än säga att det går lååååångsamt... hm, typiskt mig. Så svårt att få tummarna ur och sätta fart. Inte för inte man blir kallad segsnöre ibland...! hihihi

Känns som en evighet, men har ju fått tid på banken. Ett datum! 31/7 får jag tillträde!

I morgon eftermiddag kväll (kl 16-23) är det PLAYWOOD-festivalen i byn. I Öjeparken. Det ska jag på. Hoppas på bra väder, UPPEHÅLL framför allt, då det är ute i det fria. Under bar himmel. En kompis ska spela! Det måste man ju se! Picknick. Filt i gräset. Med eller utan barn vet jag inte, men de kan lika gärna följa med. Trodde jag skulle få flera nattgäster, så jag har försökt få mormor att ta de över natten, men nu ser det inte ut som att det blir nån nattgäst, så då kan de lika gärna vara hemma och följa med. Mormor kunde inte ha dem, så det var liksamma. Kanske att de skulle till pappan istället, han skulle höra av sig senare, om han kom ihåg!

Kom just på att jag kört en maskin tvätt innan... Den har jag inte hängt än, det måste jag göra! Lika bra ta det på en gång, annars hinner jag glömma det igen... hm!

Dotras sår

Dotra har ett sår högt uppe på baklåret. Började för ca 2 veckor sen som en liten blåsa, tre fyra mm diam, nu är det stort som halva handflatan! Ytligt. Inte infekterat. Som skinnflått. På hc bara tittar dem, lägger om och så får vi komma tillbaka om några dagar en vecka igen om det inte bättrat sig. Från början vätskade det sig lite, men inte nu så mycket. Det får väl ses som att det "bättrat sig", även om jag tycker att det fortfarande ökar i storlek, men långsammare. Det kanske har vänt ändå, till slut!!

Idag fick vi med oss några stora, då menar jag STORA "plåster", så vi kan lägga om själva. Det är mest för att hålla det skyddat för smuts, egentligen ska det väl vara öppet och luftigt, men det gör ju ont vid minsta beröring! Jag är lite orolig...

I kväll har jag, ÄNTLIGEN, gått igenom min gamla mejl... Datorn gick ju sönder i höstas, lämnade in totalt i slutet nov och blev blåst och ominstallerad i dec, utan att det egentliga felet blev åtgärdat. Det är ett mysterium, den går att använda som speldator, men inget internet!

Investerade i en ny, men hade slarvat bort inloggningskoder mm till helsingenet-mejlen, men hade ju andra, så jag klarade mig! Idag, ett drygt halvår senare, ringde jag till Helsingenet och bad att få hjälp med detta, tog 1 minut! Så när jag väl kunde logga in på deras webbmejl, hade jag över 200 nya mejl, i januari blev inkorgen överfull, så därifrån till nu var det inga nya mejl...

Men, jag kunde fixa inloggningar till Ellos, Jotex, Lindex och vad jag nu har, då jag glömt även de inloggningarna, och slarvat bort lapparna... och när man klickar på "Glömt lösen?", skickas nya lösen till helsingenet-adressen, som jag alltså inte kommit åt förrän idag... NU är det fixat, liksom att jag kunnat meddela vissa mejlisar min nya mejl! Vad hysteriskt beroende av mejl, internet och dator man är! Det är ju sjukt!

Återstår att få tillbaka min skiva med FrontPage, så kan jag börja uppdatera min hemsida... (För det, måste jag lägga lite tid på att bränna över ett gäng bilder, många, till en CD och avlämna. Bollen ligger hos mig.) Åtminstone lägga till lite bilder. Ta bort lite text och ersätta, eller fylla på bara. Vet inte. Den känns inte så viktig nu längre, när jag har bloggen. Och när anledningen till att jag har den, bl a, tycker att jag är elak och känslokall och med andra ord, antagligen, aldrig brytt sig om den... Jaja, om jag ändrar lite i den, kan man använda den i andra syften, kanske. Jag vet inte, vi får se.

Har även massor av bilder som jag vill gå igenom och välja ut för att framkalla papperskopior, eller fotoböcker, förstoringar, för hur kul det än är med digitala bilder - inte slår de ett äkta album!! Men det känns som ett stort projekt, som kräver mycket tid, och börjar jag med det, då går det nog åt många dagar... Jag blir helt uppslukad! Har inte tid med det, tror jag... Inte nu. I vinter kanske??

Ikväll har jag varit till Kygeln och sprungit. Jo, jag valde 8'an, men baklänges. Alltså, sprang inte baklänges, men sprang spegelvänt, eller motsols, eller baklänges! Åt fel håll! Mot färdriktningen, men vid nio-tiden på kvällen, är väl risken liten att krocka ihop med nån! hihihi

Inga björnar eller vargar var ute heller... Men, å andra sidan gjorde jag och E-type vad vi kunde för att hålla dem på avstånd! hehehe

8km på 50 min, gissa om jag kände mig stolt! Inte för tiden, men för att jag SPRANG hela tiden, hela varvet runt! Även om jag var på väg att ge upp några gånger, allvarligt, så bet jag ihop och kämpade på. DET var jag stolt över.

På lördagen sprang jag ca 3,5 km, och kände mig stolt över det...??? Det var som en "känna-på-runda", har ju varit dåligt med träna ett tag nu. Men efter ikväll, känns det som I'm back!

Nu ska jag ta mig i kragen och träna två dagar, vila en dag, träna två, så var det sjutton om jag inte ska kunna fixa Tjejmilen 30/8! Max 60 min är målet nu. När jag anmälde mig hade jag ambitionen att kunna klara runt 50 max 55 min... men med tanke på den hittills dåliga träningen, får jag vara glad om jag kan klara 60 min. Max 60 min. Ska träna sträcka nu, sen tidspressning och att ge mig på lite väglöpning, det är inte så kul. Men nödvändigt, Tjejmilen går ju på asfalt hela vägen. Det är nog en liten sträcka på grusväg genom nån park, om jag minns rätt, men det är det lilla!

Och som vanligt är kl alldeles för mycket så här dax...
Tack för att du läste, det är så roligt! Läsarskaran växer lite granna - kul!!

Höstrusk mitt i sommaren...

Och det regnar, och regnar, och regnar... suck så tråkigt! Inte en enda dag på semestern har det varit riktigt SOMMARVÄDER, bara hyfsat varmt ett par dagar och hyfsat med sol... men ingen SOMMAR. Nu har halva semestern gått..

Ringt fraktbolag och kollat om de kan hjälpa till med fytten, får besked i kväll. De skulle lasta bilen eller bilarna just den dagen hos en fabrik. Han skulle kolla om båda behövdes för det, eller bara ena, i såfall kan även jag få flytthjälp den dagen, annars vet jag inte. Får avvakta besked i kväll.

Ska till DINA och kolla mina försäkringar. Vad jag betalar för, om något behöver uppdateras. Samt se till att huset blir försäkrat.

Senare ska vi till HC, dotra och jag. Hennes sår vill inte läka, det ökar i omfång. Hon var dit i onsdags och fick ordentligt rengjort och omlagt, tror hon behöver något mer för det där. Är lite orolig. Bara ytligt, skinnflått, men ändå - det ska ju LÄKA!

Sonen håller på att försöka vässa skäret på en pennvässare... Jag tror inte på det projektet! Han har skruvat lös skäret från pennvässaren och använder stålet som jag vässar knivarna med! Grejerna är ju inte direkt anpassade för varandra... Men han lär ju få hålla på. Ser dock inte fram emot humöret när han inser att det blev motsatt effekt - att skäret blev sämre än före! hmm

Näppeligen, nu måste jag hoppa i duschen, om något mer ska hända idag. Kan inte sitta här och sitta och titta ut på regnet och önska det  vore bad- och solväder... Jag måste ju se till att börja packa, framförallt slänga skräp som INTE ska med till huset.

En till kul sak bara!
Vi ska ha BUGGKURS för SKRÄCKSLAGNA! Lörd 22/8 kl 11-15 har vi bokat Folkets Hem och två intstruktörer. Nu är det bara att hoppas att alla som tyckte det var en bra idé och ville vara med, verkligen ställer upp och kommer också! Sen på kvällen är det ju Surströmmingsskivan i Alfta... Vi kommer laddade till tänderna, med andra ord! hihihi
Vill du vara med, så hör av dig!!


Loppis idag

Vill bara visa vad jag shoppat på loppis idag!
Jag som bara ser skräp annars, när jag är på loppis (och auktioner!) blev störtkär i denna pjäs, tung som sten, vacker som en ...



Hon ska få en fin alldeles egen plats när vi flyttat till huset. Nu är hon mest "uppslängd" på en hylla i rummet...

Dottern hittade en sko till morfar och en bok till sig själv, sonen hittade en MÅS som han prompt skulle ha... Porslinssko och -mås. Han berättade för alla som ville höra att "från idag, samlar jag på fåglar!" Jaha, säger jag då, undrar hur det ska ta sig för uttryck??!!

I övrigt lämnar jag oskrivet så länge, för sent att stå och "blödra" om det nu! Nästan ett på natten, ju. Men, jag kan avslöja att jag varit på en underbar liten minisemester hos en kompis. Bastu, bad, öl, tjejsnack. Behöver inte säga mer! Underbart var det! Men kallt.... Tror inte att det var en grad över 12! Kompisen påstod på fullt allvar att det var minst 20 grader. Jag tror hon överdrev!!

Buggkurs för skräckslagna ska vi ha, en annan kompis har fixat instruktör och ska höra om lokal i morgon. Hoppas att det går i lås! En intensivkurs, 4 timmar en dag. Efter skräckslagna-nivån, kan man kanske prova en Buggkurs för nybörjare i Bollnäs, om vi inte lyckas få till ett tillräckligt stort gäng här. Jag vill lära mig bugga! Dansa överhuvudtaget, men utan att kunna bugga, göre man sig knappt besvär på dansbanorna, har jag märkt...

Jaja, nog om detta, nu är det kväller och natter och som vanligt alldeles för sent...

PS, tack för kommentarer!! Blir så glad för dem!!

Solat idag!

Solat har jag gjort, ungar och hund har såklart även badat. Jag stannade hemma på gräsmattan. Skööööönt!

Sonen hade kompis med sig, så det var full fart hela tiden! Var till Öjung, föräldrarna borta i Färila på Färila-veckan. De har ett stall där som de ställer ut grejer och visar i, så vi hade hela kåken själva. Härligt! Hann med både fika och mat, hade mat med som jag värmde, rester.

De ville dock att vi skulle vara borta när de kom hem! De var så förkylda, så de ville inte träffa oss och smitta ner. Orkade nog inte med oss heller, det är jobbigt nog att vara trevlig och social hela dagen i stallet, så det räcker och blir över. Nåja, det var ju inte dem vi ville träffa! Det var ju solen och att sola och bada vi ville åt!



Nu är vi bjuden till en stuga hos en kompis. En av brudarna som jag var i Malung med. Husvagnsägarinnan. E. Eftersom jag varit ute och sprungit en vända, så måste jag duscha först, så nu sticker jag iväg! Huj!!

Glass, bad och paj

Idag, vad har hänt idag? Inte så mycket spännande...

Var till banken och satte in dotras New Body-pengar, äntligen, så jag kan betala in dem till ridklubben. Det kostar ju pengar att göra inbetalningen över disk på banken, så då sätter jag in dem på mitt konto och betalar via internetbanken. Sjukt. Men är man snål så är man, alla onödiga utgifter ska man undvika, och den avgiften är verkligen onödig!

Sen packade vi in oss i bilen och for till Pelles och köpte glass (apropå onödiga utgifter... hihihi) innan vi drog till sjön. Fått tips om ett bra badställe, men det var ingen solvänlig strand. Bara badvänlig. Fast man ska vara där tidigare än vi var där, för solen började gömma sig bakom träden. Mer mitt på dagen kan man STÅ eller SITTA och sola... inte ligga på en filt och slumra. För mycket MYROR, för mycket vatten på land, ingen strand, bara skogsmark. Och en bänk!


Innan vi åkte satte jag in en hel bit benfri kotlett i ugnen, 100 grader. Den var inte klar när vi kom hem igen, så jag höjde upp graderna lite och stack i en termometer, fyllde på med resterna av gårdagens ungsbakade pärer och morötter. När det var klart slog jag en liten skvätt grädde i kastrullen och rörde i en sked mjöl, slog i skyn och lite soja och fyllde på med vatten tills det var lagom sås. Det dög åt barnen!

Efter det har det inte hänt så mycket. TV och fb. Te. Blev så otroligt sötsugen! Dottern har godisstopp, dessutom var affären stängd, då klockan var över 21, så då blev det till att baka en liten "Ananaspaj", fast med hallon och blåbär istället för ananas. Så gott!! Vill du ha receptet? Kommer här i vilket fall!!

Ananaspaj
Sätt ugnen på 200 grader
Ta fram en bunke att blanda i
En pajform, vetemjöl, strösocker, smör, ägg, bakpulver, vaniljsocker och creme fraiche

Smält 150 gr smör
Blanda i 3 dl mjöl, 3/4-1 dl socker, 1 tsk bakpulver
Rör ihop allt till en tjock massa
Tryck ut massan i en pajform, brukar inte behöva smöras före

Blanda nu ihop resten, dvs
2 dl creme fraiche
½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
440 gr krossad ananas

Jag brukar utesluta ananasen, och istället häller jag en förpackning björnbär (eller som ikväll, hallon och blåbär) med aningens potatismjöl på massan, sen creme fraiche-smeten över. Det är ju högst valfritt!

Skicka in i ugnen ca 30 min! Låt svalna lite innan servering. Mmmm, världens goaste paj!!
PS, hann inte ta någon bild på den färdiga pajen innan vi nallat av den... hihihi

I morgon måste jag försöka få något vettigt gjort! I morgon är en annan dag...

Hemma igen!

Faktiskt skönt att vara hemma igen... eller inte?! Jo.

Åkte till A-L i Sandviken på fredagen. Blev så stolt att jag hittade dit alldeles på egen hand! Riktigt stolt, faktiskt! Jag är ju så dålig på att hitta, har lite dålig koll på åt vilket håll jag ska i förhållande till var jag befinner mig... Har ju varit till A-L bara en gång förut, för två månader sen, och då blev jag guidad.

Vi käkade god mat (som vanligt hos A-L, hon borde varit kock istället för kontorsråtta!) med vin och tjejsnack på hög nivå. Piff och puff och så ut på stan. Hämtade upp kompisar till henne efter vägen, bara sådär. De blev så glada och tacksamma över att hon tänkt även på dem. Jättetrevliga människor. Sen bar det av till Malony's (tror jag det hette) och varsin öl. Där sammanstrålade ytterligare kompisar, så vi blev ett helt gäng killar och tjejer innan det var färdigt. Sen fortsatte vi till nästa pub, Tony's tror jag den hette, och nån öl till. Lite dans. Det var en tjej som uppträdde där. Såg inga affischer, så jag vet inte vem det var, men är tämligen säker på att det var den där "Carro" som brukar vara på Bonden här. Samma stil, liksom.

Sen blev en av oss alla utslängd av någon anledning som jag totalt missade. TROR jag kan räkna ut varför, men det behåller jag för mig själv! hihi

Till Malony's igen, men då var det stängningsdax, så vi fick åka hem istället. Det var nog lika bra. Några i gänget hade fått tillräckligt, så det var nog lika bra, det.

På lördagen åkte vi till IKEA. Det var väldigt plågsamt att gå där... Jag har bestämt mig för att inte handla något, innan jag kommit in i huset! Det känns ju så onödigt att först släpa det hit upp, sen om ett par veckor släpa ner det och till huset. Jag menar, IKEA finns ju kvar, liksom OBS Stormarknad och alla andra affärer med roliga saker till hemmet i. Och A-L finns förhoppningsvis kvar, som jag kan hälsa på fler gånger. Sen kan ju hon komma till mig också, när jag flyttat och kommit i ordning. Ja, innan också, för den delen!

Lördag eftermiddag åkte vi till en kompis, O, och fixade lite käk gemensamt, och så åkte vi till Torsåker och dansade hela kvällen på Tors loge. Jag är ju så himla feg, törs inte bjuda upp. Tycker inte att jag kan tillräckligt bra för att bjuda upp... står som en ynklig panelhöna på köttmarknaden och väntar på att bli uppbjuden... Och för att bli bättre, måste jag ju dansa... det känns lite som moment 22 där! För att bli bättre måste jag DANSA, för att dansa måste jag BJUDA UPP också, inte bara vänta att bli uppbjuden...

Sov hos den andra kompisen natten mot söndag. Vi satt uppe och snackade till 04.15!! Gissa om jag var trött på söndagen när jag körde hem... Skulle hämta Teo på Häggesta Hund & Katt, där jag lämnat honom. A-L's tikar, som skulle ha slutat löpa, hade inte slutat löpa, så det blev att snabbt hitta någonstans att lämna av Teo istället för att ta honom med. Men det ordnade sig!

14.40 (!) var det meningen att jag skulle hämta A för att köra upp till hennes syster E och hämta husvagnen, för vi skulle till Malung på Dansbandsveckan, vi tre tjejer. A körde min bil som drog E's husvagn. Själv satt jag i baksätet och halvsov. Nätt och jämt! Är ju alldeles för nyfiken för att kunna koppla bort helt, måste ju lyssna på vad de pratar om och lägga mig i emellanåt! hihihi Stannade i Mora för att äta. Där träffade vi på edsbybon P (!) som också skulle äta i Mora, och som också skulle vara i Malung. Han hade åkt ner med sin husvagn någon dag tidigare, så vi skulle försöka få plats vid honom, bestämde vi. Det lyckades.

Under de dagar vi var där, sönd till onsd, kom även Å och S och W förbi, så vi var riktigt många edsbybor som campérade ihop, fördelat på båda husvagnarna. Gjorde Malung på dagarna, åt Thaibuffe en dag och kinamat en dag, handlade, slappade, lyssnade på musik och såg uppträdanden i Grönlandsparken. Njöt av livet och solen som tittade fram bland molnen. På onsdagen var vi till Öje och en badstrand där, P och E badade, det gjorde INTE jag. Knappt tillräckligt varmt för att sola... Sen kom det stygga moln, dessutom, men vi hann diska!! Vi hade ju tagit baljan med disk med oss också, liksom en dag tidigare... Det var nämligen en bit att gå från vagnen till diskhuset.



På tisdagen hittade vi en raggarträff, med utställning av div fordon,
kôlbullar och annat som hör till!


Tillbaka vid campingen var det då dax att fixa käk (igen, då grillade vi) och duscha och snygga till sig inför kvällens övningar på dansgolvet... hua. Det var en bra camping, även om det var en bit att gå, var det inte jättelångt. Vi hade tillträde till skolans duschrum och toaletter. Det var fint, och det städades flera gånger om dagen, så det var fräscht, trots att det var så otroligt många som delade på de utrymmena. Det ska arrangörerna ha en eloge för!!

Dans på FEM (5) banor, två band per bana! Man gick runt från bana till bana. Lyssnade på musiken och hoppades på att få dansa. Samma problem här - för feg att bjuda upp själv. Det var "bara proffs" där!! Man fick ju skämmas, ju, för att man är så dålig på att dansa... Den där nya gnussfoxen är rolig att dansa, men svår, och lite jobbig för en blyg och pryd "ros" som mig! hihihi Men, det är ju bara DANS!! Inte hångel, inte ragg. Det går bättre och bättre, men MYCKET återstår innan man kan göra en riktig gnussfox!

För att inte tala om buggen... Men det ska åtgärdas redan i höst, är det tänkt. Hoppas verkligen att det funkar att få till det också, i praktiken! Vi har raggat en danslärare, och några troliga kursdeltagare, nu återstår lokal, datum/tid och fler deltagare! Så, bor du inom rimligt avstånd för att åka till Edsbyn för en grundkurs i bugg fyra timmar en lördag, hör av dig!

Vi packade ihop våra grejer, kopplade husvagnen på bilen och åkte iväg mot Malung och parkerade efter vägen, för halv åtta skulle Bhonus uppträda i tältet med en show - och vilken show!!! Helt underbar! Massa covers, Beach Boys, ABBA, Stones, Prog, 60-tal, 70-tal, disco, svenska hits, utlänska hits. Allt möjligt i dryga två timmar! Fullt ös! Så underbart! De LEVERERADE!!! Publiken tog emot och UPPSKATTADE med dans, sång, handklapp... Det syntes på grabbarna i Bhonus hur kul de hade där på scenen. En fantastisk upplevelse. Jag kände mig som hög när det var klart och vi gick ut och skulle åka hemöver.

Kom hem i natt, och hittade ett brev i postlådan från mäklaren - jag har fått tid på banken för underskrift av lån och köpehandlingar och sånt, och en TILLTRÄDESDAG!! Yippie!!

Tog det lugnt på förmiddagen, lång sovmorgon, lång frukost med Ljusnan och fattiga riddare... Det var det enda jag lyckades få till som frukost... och de var verkligen FATTIGA, de där riddarna, för jag hade ingen mjölk, så det fick bli att blanda ägg, mjöl och VATTEN att lägga de torra brödskivorna i... Det gick det med.

Packa upp och slänga i tvätten, få tillbaka grejer där de ska vara, pula undan alla väskor! DUSCHA var en fröjd. Varmt, länge. Ingen ljummen knappdusch som varar sju sekunder! Åka till bruket och hämta barn och hund. Handla, så vi har lite mat de närmaste dagarna. Ikväll grillade vi. Får hitta på något av resterna till i morgon.

Skulle velat ha lite bilder med, men det är bara ansikten med på alla, så jag avstår. Jo, jag har ett par "svepbilder" från i onsdags eftermiddag, när vi sitter i öltältet, den kan få symbolisera Malung! Man ser scenen i Grönslandsparken och Kandis som uppträder, och dansgolvet med dansande par, publik i och utanför tältet.



Dansbandsveckan

-81d8b60faebcbb1ee528e1c60bbbb27.png

Är i Malung på Dansbandsvecka. Streaplers på showscen i Grönlandsparken. De spexar o har sig!
Riktigt trevligt har vi.
Ätit thaibuffe o tagit en öl, solen skiner, ingen jacka behövs. Sommar!


Inget vettigt alls!

Så har ännu en semesterdag förflutit till ingen större nytta. En maskin tvätt, rensat sonens leksakslådor och slängt trasigt och sånt han inte leker med. Lagt ihop allt lego i lådor och spel med små spelknappar i påsar. Hans rum får anses klart nu. Nästa rum påbörjas efter helgens och veckans vistelser i Sandviken och Malung.

Skulle ju lägga mig, men tv'n stod på, och så började plötsligt Navy CSI, och då måste jag ju se på det! Gillar verkligen sådana där serier! Men, nu tog det slut, så då kan jag krypa ner.

En härlig helg väntar! Here I come!

Ska det va' så svårt??!!

Idag, när jag hade tömt ur alla sonens kläder på sängen, för att sortera ur "slänga", "Erikshjälpen" och "ha kvar", så fann jag tre par brallor, som antingen skulle lagas, eller kortas till shorts. Har hängt dem över ett ryggstöd på en köksstol. Ska bli spännande att se hur länge de blir hängandes där! Ska det va' så svårt att få tummarna ur??

Efter det bar jag och dotra iväg ut på byn. Hon skulle in på Hälsokosten, hade hon fått för sig, och mina "varje-dag-skor" har gjort sitt och behöver ersättas. Hittade ett par för 259:- minus 50% rabatt. Jag slog till! På Hälsokosten blev det en förpacknings kvällste. Utifall det går lättare att somna in, tänkte jag.

Så fikade vi på Centrumkafét och så fortsatte vi till Kineskvarteret och tittade in till Art Lift. En konstnär som håller till där, och tittade på hans alster. Mycket fint och en del märkligt. Fick oss en snabblektion, muntlig, om vad EQ-painting är.

Hem och skulle fixa mat. Men det glömde jag. Eller nej, inte glömde, skulle till sen. Men "sen" var det försent, och vi fick fylla magarna med mackor istället.

Fick nämligen tfn-samtal om att det nog inte var så lämpligt att sammanföra Teo med kompisens ena tik i helgen, som det var tänkt, då hon visar sig höglöpa helt plötsligt, när det egentligen borde vara på sluttampen,så då blev det till att jaga hundpensionat lite akut. Fick ett tfn av kompisen, men den enda som svarade där, var faxen. Via Eniro fick jag tag på tfnnr till Häggesta Hund & Katt i Bollnäs, men inte heller där fick jag tag på någon. Nya försök i morgon. Efter detta blev det plötsligt bråttom iväg till dotras friidrottsträning.

Medan hon tränade, shoppade jag. Rusta, Jysk och Dollar.
Flyttkartonger, ett helt gäng. Tavelramar för foton på barnen till deras farmor. Schampo och duschtvål. Tandkräm. Ett set "Nybörjar-allt-i-ett-kit"... Vi får väl se hur länge de grejorna blir liggandes orörda...
Det krävs MOD och INSPIRATION, men mest MOD, tror jag. Jag kan ju inte, men vill! Har "alltid" (=väldigt länge, större delen av mitt vuxna liv) velat måla. Nu har jag lite verktyg, i allafall. Som sagt, får väl se hur länge de blir liggandes orörda... Ska det va' så svårt??

Väl hemma igen, gjorde jag den där maten, men hann inte äta, då jag och en annan kompis skulle ut och springa. Men vi sprang inte, gick fort i stället. Det är säkert lika bra, resonerade vi och klev på i bra fart. Man kan säga att det blev sen kvällsmat idag. Halv tio var jag hemma efter den rundan, då värmde jag en tallrik. Sen en kopp av det nya teet. Den koppen har jag just tömt.

Ja, det var den tredje semesterdagen det.
På fredag till söndag ska jag till Sandviken på dans med ett par kompisar. På söndag bär det av till Malung på dansbandsvecka med andra kompisar och husvagnsvistelse. Det blir en ny upplevelse! Spännande! I slutet av semestern får jag försöka hitta på något med barnen. Ska det va' så svårt??

Ha det bra!

Oväntat besök

Tur jag hade Gevalia hemma - det kom oväntat besök!
Och så roligt det var!
De brukar komma på oväntat besök, var och vartannat år, ungefär samma vecka också, men lik väl blir det lika oväntat. Man hinner ju glömma från år till år...
Det var Skånefolk, min farbror med fru och en väninna. De hade varit långt uppåt Kiruna, in i Finland en vända, och var nu på hemväg. I år hade de även tid att dricka kaffe, och smaka på dotras nybakade muffinsar. Oftast så stannar de bara till och säger HEJ! pratar en liten stund och så drar de vidare.

** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** **

Annars idag, har det inte hänt så mycket.
Gjort adressändring.
Börjat röja i sonens rum, hualigen, snacka om välbehövligt! Nu har jag fått undan det synliga ovanpåliggande skräpet och dammet. Fått alla utspridda, gömda, glömda kläder till tvättkorgen och börjat tvätta... suck... Tagit ner gardinerna och gjort en snabbtvätt på fönstren, in och utsida, inte emellan. Dammsugit.
Fortsätter i morgon med att tömma upp och ner på alla lådor och korgar för att slänga allt trasigt och sånt han inte längre använder (hittar säkert en och annan strumpa också!). Det mesta, med andra ord! VARFÖR släpa med sig en massa rammel till SLOTTET??

Efter sonens rum, blir det lika behandling i övriga lägenheten, rum för rum. Nästan lika välbehövligt där! Börja packa ner lite i kartonger. Kompisen sa jag skulle fråga Abrahamssons vad de skulle ta för en flyttning, men det känns som att det skulle kosta mer än jag är villig att betala. Men, fråga kan man ju alltid, det är än så länge gratis!

** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** **

Sen tyckte kompisen att vi skulle ut och springa, och det tyckte hon rätt i! Jag behöver verkligen ut och skumpa runt på fettet! Hm, tycker inte om att det ska skumpa runt och vibrera så mycket runt rygg, rumpa, lår...  Om jag springer och försöker låta bli en massa onyttigt, då borde det ju ge något resultat??!! Men det verkar inte så... Antingen springer jag för lite, eller så snaskar jag för mycket onyttigt....?? En kombination??? Fast jag tycker att jag är ganska duktig. Vissa dagar, i alla fall!

Hoppas det sker en förändring till det bättre när jag kommit till huset, och får sova ordentligt. Har sovit i snitt 2-4 timmar per natt sen mars förra året, och det är alldeles för lite för mig. Behöver en 7-8 timmar i varje fall. Man behöver inte bara bra mat och motion, även vila. Annars blir det lätt att man tar till sött för att komma undan koman på eftermiddagen, så man ska kunna hålla sig vaken till läggdags. Överleva.

För mycket oljud ute på gatan. För dåliga fönster i lägenheten, som inte stänger ute något ljud alls! T ex om någon går, bara går helt vanligt, nere på den grusiga gångvägen tre våningar ner, hörs det in! Jag vet inte hur många gånger jag kollat om jag glömt ett fönster öppet, för det låter så nära.

Tänk då hur det låter av de trimmade mopederna, det skrålande skrikande festfolket, det vinande, tjutande, smällande bilarna. Ja, smällande! De gasar vad det går, så det viner, tjuter, smäller i bilarna, mellan "hupperna" (=vägbulorna). Alla däck som de bränner! Står och gasar på stället, så det luktar bränt gummi, det ryker och bolmar. Värst nu på sommaren, när de är sommarlovslediga, barnen, och semesterlediga, ungdomarna, men även på övriga året, men inte fullt lika mycket. De börjar vid 11-12 på kvällen, och håller på till 3-4. Sen ringer klockan halv sex, sex under vardagarna, på helgerna vaknar man kring 8, för då börjar alla Svensson med sina resor, även om de inte väsnas, så hörs de.

Det känns som att jag gnällt över detta förr, men det tål att upprepas. Har provat öronproppar, men det hjälper inte! Det är inte kul att vara i koma för jämnan. Mitt hopp står till att man får sova de timmar man behöver i SLOTTET. Oväsendet från centrum borde inte höras dit upp. Dessutom har det nyare bättre fönster! Med bättre, menar jag bättre ljudisolering!

Ha det bra!!

Fiskelycka på tjärn'

Har varit och metat idag. Efter all väntan blev det äntligen dax! Packa in oss i min bil, och iväg det bar. Fyra glada metasugna tjejer. Mellanlanda hos kompisens föräldrar, pappan skulle följa med oss. Underbar man. Tänk hur far och dotter smågnabbades, riktigt roligt och mysigt att höra! Sånt är man inte van vid...

En mulen dag, det blåste bra här hemma, men på tjärn var det lugnt, alldeles stilla stundtals. Blåste lite ibland. Strax före det blåste upp, nappade det ordentligt, när det blåste, inga hugg! Så blev det lugnt igen, inget napp, så blev det massa hugg, strax efter blåste det upp igen. Säkert!!

Här är vi på väg ner till tjärn, och båten.



Vi åkte en bra bit rätt ut i skogen. Hittar nog inte dit igen på egen hand, kollade inte så noga var vi åkte... Skyltlöst land.


En fisk, två fisk och en himla massa fler blev det! Stora, småa, abborre, gädda, mört...


Största abborren och alla fiskar, en hel hink full fick vi!

Stundtals var det kaos! Ett femmeters metspö och en ohändig metare - ingen bra kombination. Spöt levde så att säga sitt eget liv... Dessutom var vi fyra som fiskade, med tre pimpelspön, två metspön och ett kastspö... Några gånger nappade det på lite väl många samtidigt! Alla djuren i skogen, lär ha fått sig en gratis cirkusföreställning, de som vågade kika fram mellan träden! Däremellan var det lugnt som i graven. Alla fiskar tog siesta. Samtidigt. Så blev det plötsligt fart igen! Hej hopp.


Bästa bilden!




Jag hoppas att det blir fler fisketurer. Föga troligt att de turerna ger lika bra resultat, dagens blir svårslaget, men gav mersmak!!

Gissa om de färska, nystekta abborrarna smakade bra!? På torsdag kväll ska vi äta rökta abborrar. Ser fram emot det!

Ha det gott!

I väntans tider...

Jag hatar att vänta! Just nu väntar jag. Tar mig inte för med något. Bara väntar. Väntar på att tfn ska ringa. En kompis som ska ringa och säga att Nu åker vi!

Vi ska ju ut och fiska idag. Till kompisens föräldrars stuga. Guppa i en eka. Så skönt! Vill verkligen komma ut och guppa i den där ekan och meta lite. De andra kan meta. Jag kan ro och bara njuta av guppet och klucket.

Det var något med en vagn hos Brorsson som skulle fixas, eller nåt, som pappan skulle hjälpa till med först, sen skulle vi åka till stugan och meta. Hon skulle ringa. Så här sitter jag och väntar, och väntar, och väntar. Skriver lite blogg. Chattat. Kollat fb.

Varför inte göra något vettigt, i stället??!! Typ gå och diska undan, så är det gjort??!! Men nä, inte jag inte. För så fort jag börjat med något vettigt, DÅ ska vi säkert iväg, och så blir det inte gjort ändå! Lika bra att bli kvar här...

Fast, det är klart, går jag och kör ner händerna i diskbaljan och börjar på, då ringer hon nog snart, så slipper vi vänta och vänta och vänta...

Så får det bli!

Lite skön musik

Vill dela med mig av lite musik, Eros Ramasotti - Parla Con Me, så fin, så skön att lyssna på.



Letar även efter den där Kim, som var med i Bagges program, om nya svenska artister, men kommer inte ihåg vad han heter i efternamn, eller vad låter heter, då är det svårt att hitta rätt på Youtube!

Det var två låtar, men hade skrivit upp TRE på en lapp på jobbet, som jag lämnade kvar där när jag gick på semester i fredags... Ska jag bli tvungen att gå upp och hämta lappen till veckan?? Ska det behöva vara så illa?

Nu dök det upp!
Kim Fransson - Here comes the Night



Nu återstår den sista, men det kan jag leva med, nu när jag hittade Kim's låt!

I morgon ska vi fiska, jag, dotra och en kompis till mig. Åker uppåt Lobonäs, hennes föräldrar har en stuga där, så förhoppningsvis får vi äta färsk nystekt abborre i morgon! Hur som helst, det ska bli himla mysigt att sitta i en båt och guppa ett tag. Rofyllt.

Dagen idag har gått i slöhetens tecken. Var ju ut igår. Tanten börjar bli gammal, tål inte sånt! Även om jag inte varit bakfull, har jag varit grymt trött... kom ju inte hem förrän halv fyra... ut med vovven och så i säng, då var uret 03:45...

Hoppas därför på att alla ungdomar som brukar föra oväsen med sina bilar och mopeder nattetid här, håller sig lugna i natt, och nästa natt, så kanske det kan börja bli folk av mig också!?

Tack och gonatt!!

On the Rocks

0-428f691516f136014d062fc7f3b8560c.png

On the Rocks var vi på igår, Långnäsparken, det var KANON! Jag tycker att de är så himla bra. Kanonkväll helt enkelt!

Det var uppträdande av Björn Rosenström också, och dans och disco, men på dansbanan var det typ 10 par, i bästa fall, så där var gott om plats, framför Björn var det packat som sillar av ungdomar, och inne på Terassen var det också packat som sillar framför OtR. Hur det såg ut inne på discot, vet jag inte, för dit in var jag inte. Då har man känt sig som mormor säkert!

Mest ungdomar ute, så man kände sig lite gammal, lite som förälder på stan, fast de är ju också nödvändiga! hihihi Men av det jag såg, så var det rätt så skötsamma ungdomar, jag såg inget bråk, eller någon som låg och kräktes någonstans. Eller annat otrevligt. Alla väldigt glada och danssugen!

Det var det om gårdagskvällen! Ha en bra dag, så hörs vi igen, när det finns något att berätta!


Beach-picknick-party igår

Har inte tid att skriva något vettigt nu, men vill visa upp lite bilder från en underbar kväll i Orbaden,
som vi hade igår, ett gäng tjejer. Det var meningen att det skulle vara ett ganska stort gäng från början,
uppemot en 15 pers om alla kommit som var inne på det från början, men det blev bara fyra innan det var klart.

De fick plötsligt annat för sig, då vädret började bli mer regnlikt, och blev plötsligt bjuden på överraskningsfest med andra och så vidare, så deltagarna droppade av, och kvar blev vi fyra samt min dotter, fem då.
Senare dök det upp ytterligare några, som hälsade på och gjorde oss sällskap.

En helt fantastisk kväll, UTAN regn! Bad, medhavd matsäck, prat och skratt. De andra drack vin, jag som körde bil och dottern drack Ramlösa med smak av jordgubb och lime. Gott det också. Lite bilder kommer här!









Ikväll är vi några andra som ska till Långnäs på Björn Rosenström, On the Rocks och dans och disco.
Blir säkert lika roligt det också, fast på annat vis än igår!

Ha det bra! Det ska jag!


4 timmar

är det kvar nu, sen är det SEMESTER!!! Gissa om jag lääääängtar!!!! Lång eftermiddag kommer det att bli, då det inte är just så mycket att göra... suck. Men den som väntar på någe gott! :-)
Kl 17 blir det "släpp fångarna loss - det är SEMESTER!!"

Ikväll ska vi fira SEMESTERN med beachparty med några kompisar, jag och dottern. Teo får tyvärr inte följa, stranden är med största sannolikhet befolkad med fler än vårt gäng, och det är mycket troligt att de inte gillar lösspringande, blöta, sandsprättande hundar...!

Åter till jobbet, sista rycket! Lite semesterlängtansbild...


I'm back!

Mitt abb på e gick ut vid midnatt. Ska försöka klara mig utan det ett tag, har lite annat att ägna mig åt i sommar. Mina barn, min hund, mitt hus, vår flytt, löpträning... Nån kärlek har jag inte funnit, inte på e, inte IRL. Kanske aldrig. Kanske i morgon. Gett upp. Slutat leta. Finns ingen. Finns många.

Hittat vänner!! På e och IRL. Det är värt hur mycket som helst. Värt ännu mer.

Dessutom har jag beställt en fantastisk sommar med massa SOL, massa VÄRME och massa BAD! Så då måste ju även det hinnas med!

...SOVA. Fast det får jag vänta med till efter flytten, då det är tyst och lugnt där, massa bil- och mopedmarodörer här. De vaknar framåt tio elva på kvällen, och håller igång till två tre. Klockan ringer sex. Tre morgonar till... Sen är det semester! Fyra härliga lediga veckor. Ingen klocka som väcker på morgonen!

Varmt ute, varmt inne, ungefär lika många grader, känns nästan svalt att komma ut... tur det är lite att göra på jobbet, vete fåglarna om man klarat fullt tempo i den luften... Mätaren hos I visade 27o på eftermiddagen idag. Var varmare igår, men då hade hon ingen mätare. Vi öppnar fönster det vi törs, vill ju inte ställa till korsdrag så alla papper (som är många i detta digitala och "papperslösa" samhälle!) flyger omkring och försvinner.

Har fått veta nu att jag inte kommer in i huset förrän möjligen sista veckan i juli, antagligen inte förrän 1/8 som var senaste tillträdesdagen. "Snarast möjligt, dock senast 1/8" står att läsa i kontraktet. Bara att gilla läget... hm.

Inga semesterplaner. Den stora planen var ju att flytta, så nu blir det helt plötsligt lite tid "över". Ska ju ta mig i kragen och börja packa lite, röja lite, slänga lite... men det känns som att det är lite väderberoende. Man är ju en extrem soldyrkare! Men, den svenska sommaren brukar i regel bjuda på fler regn- än sol- och baddagar, så det blir nog tid för plocket också.

Har inte bloggat de senaste dagarna. Det har varit väldigt omtumlande och jobbigt på det rent personliga planet. Haft mycket att fundera på. Blivit anklagad för div saker. Sanna eller inte, det är inte jag den rätta att uttala mig om. I den dömandes ögon är ju anklagelserna såklart sanna. Naturligtvis hoppas jag verkligen att de inte är sanna! Men man vet ju aldrig...

Mycket tråkigt har det i alla fall varit. Blev väldigt ledsen, men har de senaste dagarna talat med några vänner, så nu känns det bättre. DE hävdar att beskyllningarna inte är sanna, men de är å andra sidan lite partiska...! Varken dömande eller vänner har HELA bakgrunden klar för sig.

Nu ser jag framåt. Man vet ju inte vad sommaren har att erbjuda! Livet som husägare lär garanterat bjuda på mer sysselsättning, så e-tid kanske inte finns kvar efter augusti? Å andra sidan, kommer jag ju fortsätta blogga här! När andan faller på, förhoppningsvis en snutt varje dag!

Nu har det lugnat sig lite ute på gatan, kanske ska prova lägga mig? Ögonen är mycket grusiga. Tre morgnar kvar...

I mammas trädgård finns en lönn med en rönn och en vinbärsbuske inneboende!


RSS 2.0