Vitlök och persilja

Framåt går det, sakta men säkert. Vilar lite igen nu. Jobbigt att springa i trapporna! Tre våningar ner, över gården, ner i källaren till tvättstugan, så upp igen, ner igen, upp igen, ner igen, upp igen... där är jag nu, tror jag. Man hinner upp ca 20-30 min emellan. Nu är det bara torkningen kvar, och städ, och det blir väl kring 22-23 i kväll.

Bäst passa på att tvätta rent alla täcken, bäddmadrasser och överkast, då jag bara har en uppsättning sånt. Ungarnas sängar är tomma nu, då barnen är hos pappan. Slängde med allas våra sänglinnen också, när jag ändå höll på. Med torktumlaren och några snabbtorkande grejer, får jag plats med allt, men trångt blev det till slut, fick möblera om på linorna i torkrummet lite, för att få plats...

Har börjat plocka lite i dotterns rum... Inte kul. Det är sån röra, utspritt överallt, mest på golvet, och eftersom det alltid är massa kläder och annat på golvet, blir det dåligt dammsuget där, och med det dammigt till tusen! Host och nys, men snart kommer jag in med dammsugen, och kan ta det värsta, innan jag fortsätter med lådor och korgar. alla hennes kläder! Ännu en låda till Erikshjälpen (lämnade en i lördags också, mest med sonens urväxta), samt en kasse till soporna. Suck! Bara resten kvar då...

Alla gardiner är nertagna och tvättade, torkade och snart packade, stängerna nedtagna. Ett par köksskåp har blivit tömda.

Var till Icca [icka] innan och inhandlade medicamenter. Echinaguard-droppar, C-brus och vitlök. Måste försöka kurera min begynnande förkylning så gott det går. Har tagit två vitlöksklyftor, nerskurna i mindre sväljvänliga bitar, och sköljt ner med EchinaC-brus. Snart dagx för en tredje. Måste tillbaka till Icca och inhandla persilja. Fick tips om att det är bra mot vitlökslukten! Måste väl testa. Dessutom är ju persilja väldigt nyttigt, sägs det. Dock inte gott att mola, tycker jag... men man får väl offra sig lite, för sina medmänniskors skull, som tipsaren uttryckte sig, och det har hon väl rätt i!!

Skulle ju varit trevligt att lägga in en bild på en fin kvist persilja nu, och en klyfta vitlök, men har ingen, och orkar inte leta efter nån heller, finns säkert massvis på nätet om man orkar leta!

kram så länge!

Kommentarer
Postat av: Tipsaren

När jag hade mitt vitlökskrig mot förskylningen så rostade jag bröd, bredde på smör, skar ner en vitlöksklyfta ovanpå och så en ostskiva på toppen. Det blev jättegott. Och lättare att få ner vitlöken. Och så en hög med persilja efteråt. Krya på dig vännen!

2009-07-29 @ 02:19:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0