Igår var en annan dag... hahaha

Herreminje vilken förmiddag det var igår! Ja, hela dagen, men värst på förmiddagen! Måste skratta! hahahahaha

Kallt på morgonen, vilket gjorde att jag tog två jackor på morgonen, en vindjacka över softshell-jackan... Cyklade till jobbet.

Väl inne vet jag inte hur många gånger jag försökte slå tfn-nr via miniräknaren och räkna via telefonen... ett antal gånger! Tfn ringde i ett, försökte även svara via miniräknaren någon gång... hm? Kan meddela att det går inte så bra, varken ena eller andra!

Ett beställningsunderlag bara var totalt borta! Katastrof! Tror jag ägnade en halvtimme åt att leta papperslapparna, för naturligtvis var det på just DEN som det var ett frågetecken kring en ritning... suck! Hittade den till slut, hos min reg.ansvarige, dit jag själv lagt det tillsammans med avtalet, då det var en liten fundering kring det... suck igen! Det blev utrett vad gäller ritningen, och det var INTE jag som felat!! Den här gången... är väl bäst att tillägga!

Så blev det då plötsligt lunch, förmiddagen gick ju i ett huj med allt tumult som plötsligt uppstod efter några veckors stiltje. Cyklade hem i stark motvind och motbacke, pust! Stack näven i fickan och drog världens längsta fulaste ramsa... Nycklarna! Låg ju kvar i fickan på vindjackan som jag lämnat kvar på jobbet! Det var ju mycket varmare vid 12 än vid 08! Bara att cykla tillbaka...

Kom på efter vägen att jag kunde svänga in till Statoil och köpa mig en salladsbytta. På vägen dit kom jag på... undrar om jag har plånboken i väskan, eller om jag av någon outgrundlig anledning lagt den i skåpet precis idag när jag annars inte brukar göra det...??? Allt annat var ju tok, så varför inte?! Men nej, den låg i väskan! En förutsättning för att kunna betala OCH komma in på jobbet igen, då dörren låses 12-13 och man måste ha kortet för att komma in, som ligger i plånboken!

Sen förflöt eftermiddagen utan större missöden, förutom att jag var konstant sugen på godis! Lyckades inte motstå frestelsen helt, en daim och två små 70%'are gick det i...

På kvällen hoppade jag innebandyn och tog en löprunda med hunden. Attans vad kallt det var! Bara 6,6 grader, men jag tänkte att jag bli varm nå'tag, och tog inga vantar och ingen mössa. Det skulle jag ha tagit på mig! Hua va jag frös om händerna framförallt! Jag lyckades dock ta mig runt UTAN att snubbla och ramla och vricka några fötter!

Hem och äta och duscha och gå och hälsa på Prinsen en liten stund. Hem igen, te och lite tv och lägga sig vid ca halv elva, vilket är tidigt för mig! Men kunde jag sova?? Icke! Låg och snurra och vred till halv tre, då var jag upp en liten vända och så kröp jag ner igen. SEN lyckades jag somna av en stund. Så tre fyra timmar har jag sovit. Trött... Är det fullmåne?? Brukar ha svårt att sova då. Har noll koll själv.

Idag blir det lite jobbgympa, sen hem och inget särskilt på schemat efter det. Slappa och lägga sig tidigt igen, se om det går bättre att somna ikväll...??

Lunchen slut. Tack och bock, på återläsande!
Ha en bra resten av dagen!

Höst

Varit ute med Teo nu på morgonen. Har ju sån tur att dotra ofta fixar det nu för tiden, men just idag var det min tur. Kallt. Blött. Mörkt. Höst när den är som sämst. +3,8 grader. Det regnade som attan i går kvällst, men uppehåll nu. Ruggigt. Hua.

På hemvägen såg vi en som bar iväg ut på en löprunda. Men hallå! Springa strax efter kl 06 på morgon??? Ja, inte jag i allafall, även om jag många kvällar tänkt tanken att i morgon bitti, DÅ ska jag minsann ut och springa! Men inte då, och nu har jag slutat tänka tanken ens! Ingen idé! Varken min kropp eller knopp är vaken då, så enda effekten av en löprunda i tidig morgonstund, är väl att jag gör illa mig, och det är ju bra onödigt!

Frukost nu, sen in i duschen och så till jobbet. Innebandy i kväll, om det inte blir en längre hundrunda istället. Vi får se. Men kul och schönnt med innebandy också.

Vad har helgen bjudit på då? Jag köpte ett par stövletter i lördags! Som jag har letat och velat ha stövletter! Säkert två år! Men med mina älgklövar, så är det inte gjort i en hast, inte. Fötterna får ju liksom inte plats i dem som jag provat under den här tiden. OM man får ner foten i dem, så går det inte att dra igen dragkedjan...

Men nu serrö, nu har jag hittat ett par som fötterna får plats i, som gick att stänga igen OCH som är lagom på längden! Ofta får jag köpa skor som är en till två storlekar större för att foten ska få plats på bredden och höjden, men nu funkade 39! Så nu blev det inte snöskor/skidor/pråmar på fötterna, utan fina skor! Tänk va lycklig man kan bli för ett par skor!



På fredagen var jag och Prinsen på bio! "Flickan som leker med elden", eller "Hon som brinner" som han sa vid ett tillfälle! hihihi Efter bion gick vi på en av pizzeriorna och åt varsin kebabrulle med ost! Har jag inte ätit förr, och det var jättegott! Och OJ så mätt jag blev...

På lördagen kom Sandviks-bruden, A. Vi skulle på Nya Tuppenz, dansa och ha kul! Nu gick det inte riktigt efter planen, men vi hade kul ändå.

Söndag gick mest i vilans tecken. Åka runt och hämta glömd jacka, lämna tillbaka lånat halsband, lämna tillbaka MC-ställ och hjälm. Ingen var hemma, vaken eller sugen att bjuda på fika, så jag åkte vidare till en annan kompis och fikade och snackade bort en stund, innan jag åkte upp och hämtade barnen. Livet återgår det normal igen. Jobb, mat, träna, tjata, bråka, tjata, tjata och gnata ett par veckor.

Nähä, nu har klockan blivit på tok för mycket igen, så nu blir det bråttom om jag ska hinna!
Ha en bra dag!!


Samma lika

Inget nytt under solen här inte!

Allt knallar på i samma invanda spår... Känns lite trist att uppdatera bloggen då! Har ju inget att berätta!

Det mest nya som hänt är väl att jag har börjat få till en inköpslista och en beställningslista till IKEA och till ELLOS... Yiiihaaa, vad spännande! hm...

Ev att jag o Prinsen ska på bio på fredag, men det är ju bara onsd än, så det hinner ju ändras flera gånger om, särskilt som han gått och blivit sjuk. Sjuka karlar brukar ju vara allvarliga saker!

På jobbet är det lugna gatan. Fick förresten våra nya skåp i går, jag och E. Part-skåpen. Mitt med björkstomme och vita fronter, ben o handtag silver, lådkassett och värdefack i vitt. Hennes skåp likadant men helt i vitt/silver. Och ett skrivarskåp. Eller skåp till skrivaren och faxen... blir ett skrivarskåp. Skönt slippa se pappershögar och kartonger som stod "bakom" jalusiet som ingen någonsin orkade dra igen! Med skjutdörrar är det piece of cake att dra igen för det vi inte vill se!

Egentligen tycker jag att det helvita skåpet är snyggare, men tyckte att det smälte in bättre med bjk-stommen till mitt skrivbord som är i bjk... E har också skiva i bjk, men ville ändå ha helvitt skåp. Det blev bra!

Nu ska jag cykla hem i motvinden. En sväng förbi ICA ska jag allt, då det pep i mobilen och min dosa till TV'n ÄNTLIGEN har kommit. Den som tillsammans med bredbandet skulle fungera från den 1 augusti... Bredbandet kom ju för ett par veckor sen, NU tv-burken, så jag hoppas att det fungerar friktionsfritt att koppla och få igång eländet nu då. Skulle få erbjudandet i 6 mån i stället för 3 som plåster på såren, så jag hoppas att även det blir rätt! Vi får väl se...

Ha en bra kväll!
Jag ska laga cykelkedja och koppla tv...

Mulet ute, mulet inne?

Eller nä, inte så mycket mulet inne, mest kallt nu... Ätit frukost, håller på att dricka mitt te ännu. Bryggt i nya tekannan! Gott! Känns mer som RIKTIGT te, inte bara påste. Lyxigare!

Har i tanken en del "borde-projekt", "ska-projekt", "vill-projekt" och "måste-projekt". Vi får se vad som hinns med och vad som verkligen blir gjort!

Ex. ska fönster putsas, huset veckostädas, förrådet uppe plockas ur och målas innan jag kan sätta upp några hyllor, vilket känns halvt omotiverat då jag inte har några hyllor för tillfället, jag borde verkligen mäta och planera och rita in förvaringarna i hall, lillrum, förråd, klädkammare och tvättstuga, och beställa hem till åtminstone EN av dem, för det är väl ungefär de pengar jag har...

Skulle vilja plocka fram målargrejset och prova, men känner att jag är alldeles för stressad/okoncentrerad för det! Skulle vilja ut en LÅÅÅÅÅNG runda idag, springa och gå om vart annat. Mest springa. Om jag orkar!

Var tänkt att jag ev skulle gå på ett spin/push-pass  nu kl 10, men står ännu i morgonrocken med frukosten nyss svald. Dålig taiming!

Har väl ett gäng räkningar som ska bokas för betalning, månaden börjar ju ta slut, igen!

Jaha, om man skulle ta och sätta lite fart då kanske?

Barnen hade velat åka till Äventyrsbadet i Sandviken, men tror det får bli en annan gång. Känner inte för att åka bort. Vi blir väl bara osams ändå, innan det är färdigt, som vanligt. Ett herrans liv jämt! Usch, vicken dålig ensam mamma jag är...

Nä, ryck upp och sätt fart!

Träning, te och spikmatta

Igår kvällst blev jag lite gladare i själen igen. Lite gladare. Inte helt ok, men gladare. Känns skönare, lättare. Inte så tungsint. Det är bra. Eller i varje fall bättre!

Gjorde kycklinglår i ugn igår.
Snodde ihop en egen "grillolja" bestående av gul lök, vitlök, olivolja, soja, halv hönsbuljongtärning, salt, vitpeppar, dragon, curry, en liten sked Thai green curry fr Creme Bonjour Cuisine, kanske något mer som jag inte kommer ihåg nu, och så körde jag alltihop med mixerstaven till en smet och penslade/kladdade på kyllingbitarna. In i ugnen. Koka ris. När kyllingen var klar, tog jag lite av stekskyn i en kastrull, spädde med vatten och grädde till en sås.  Voila, och så var det en gottig middag som räckte även till matlåda idag och kvällsmat idag igen... Nu är det slut. I morgon har jag beställt tacos i matsalen på jobbet! Mumsigt värre!

Idag var jag och tränade. Ikväll var vi några fler själar, så nu blev det inte inställt! Det var nog en sju tio stycken eller så! Halvtimme på spincykel, och så halvtimme ca push och lite plankaövningar, stretching. 1 tim 15 min totalt. Kul, svettigt, jobbigt. Kommer antagligen åka på grym träningsvärk i mina svaga stackars armar och axlar... Men vis från tidigare erfarenheter, tog jag inte så mycket vikt på stången, men ändå, det kändes ordentligt... Men det var ju meningen också! Får se om jag orkar pallra mig ur sängen i tid, och hur kroppen mår, om det blir ett till lika pass på lördag... eller inte.

Hittade en tekanna idag! Har varit på jakt efter en tekanna i snart två års tid, utan att hitta det jag söker... Men idag, äntligen! Var och handlade efter träning och mat, och då hade de helt plötsligt en kanna som föll mig i smaken (är ju lite kräsen också!), så då slog jag till. OCH det blev även en filterhållare och filterpåsar, så nu kan jag brygga en liter ca åt gången! Perfect! Det verkar bli bra också, dricker första bryggningen nu! Jo, och en lite bricka! Så jag kan ha tekoppen bredvid mig i soffan, sen när jag får boxen så jag kan titta på tv.

Börjar faktiskt längta efter det nu. Har inte sett på tv sen jag flyttad hit! Det var den 31 juli. Nu är det 17 sept. Nästan två månader! DVD'n funkar, och har fått gjort rätt för sig ganska mycket under den här tiden, men ingen Idol eller andar nöjesprogram, inga kriminalare, inget kul, spännande... Inga nyheter! Vad händer i världen? I Sverige? Kollar ju inte tidningen på nätet. Tänker inte på att köpa kvällstidningar heller, bara någon enstaka gång när jag köper Aftonbladet till dottern! Åh andra sidan är det rätt skönt att inget veta om allt elände som händer...!

Näppinäppi, nu är kl 22, och jag borde alldeles gå och krypa ner nu. Har sovit alldeles på tok för lite senaste veckan. Ska nog ta fram spikis också, och ligga på den en stund. Brukar somna ganska snart på den, så vaknar jag en timme senare eller nåt, slänger ner den på golvet och sover vidare! Istället för att ligga och vända och vrida och inte kunna somna på en eller ett par timmar.

Det sägs att de där spikmattorna bara är bluff, men so what? För mig fyller den en funktion - jag somnar! Den får säkert igång en bättre blodcirkulation också, så då kanske jag får lite mindre träningsvärk i morgon eftermiddag?! Den teorin visar sig. Å andra sidan vet jag ju inte hur mycket träningsvärk jag skulle fått utan den...! hihihi Tron fyller nog också en viss funktion i det hela...! hihihi

Nattinatti, sov gott och ha underbara drömmar!

Är helt ur slag...

...men ska försöka få ihop en liten rapport ändå. Helt sakligt.

När skrev jag sist då, äsch, skiten samma.
Helgen var bra. Ensam på fredag med bad i massa bubblor av väldoft. Sen smorde jag in mig i mera väldoft, och gick och la mig. Städade nog också innan badet, när jag tänker efter, och sprang en vända med Teo. Och drack lite vin!

Lördag förmiddag uträttade jag lite ärenden, slängde skräp i återvinningskontainrarna vid ICA, handlade lite gott till kvällen och införskaffade plugg för gipsväggar. Återstår en borr, så kan jag börja få upp saker på väggarna! OM jag törs borra på egen hand...?? Har ju inte hållit på med det förr...


Utsikt från Kråkberget, 2007-10-14

Prinsen kom på lördag eftermiddag. Vi tog en prommis över Kråkberget med Teo, så gjorde vi i ordning den goa maten jag inhandlat och käka. Mmmm, va' gott! Fläskfilégryta. Med ris och bandpasta, eller äggnudlar var det väl. Kunde inte bestämma oss för ris eller pasta, så då blev det lite av båda delar!

I grytan, förutom fläskfilén, även gul lök, vitlök, riven morot, cocosmjölk, som fick sjuda till sig ett tag med köttet, så i med röd och grön paprika och färska champinjoner på slutet. Hade även i ca en msk Thai Green Curry ur en burk Creme BonJour Cuisine. Kollade film och hälsade på hos kompisar en stund. Söndag middag åkte han hem igen.

Jobba måndag och så innebandy på kvällen. Jobba idag. Skulle varit på jobbgympan, men hoppade det. Tänkte gå en vända i finvädret med Teo, men tog ett varv med gräsklipparen först, och så ville jag inte ut mer. Dotra skulle till skogs och springa, så jag bad snälla söta, ta Teo med dig! Det gjorde hon!! Tack snälla!

Hon har varit med på Skolfriidrottsmästerskapen idag, men hon verkade missnöjd med sina resultat...? Längdhoppet gick tydligen inte alls, det har hon vunnit i både fyran och femman, 800 m kom hon tvåa, slagen de sista två metrarna före mål! Kan förstå om det känns lite försmädligt, faktiskt. Staffetten vann deras lag. Så egentligen borde hon väl vara mer nöjd än missnöjd, tycker jag!

Sonens cykel blev stulen igår medan vi var på innebandyn. Han följde med för han ville titta på, och under den timmen var det någon som stal hans cykel... Jag blir så himla förbannad!!! Jag blev så fruktansvärt ARG när vi upptäckte det, så urbota förbannad så jag hade svårt att inte drämma klubban allt jag orkade i första bästa ungjävel som kom ivägen. Lyckligtvis lyckades jag tygla mig, slog den i marken några gånger i stället, så vi får väl se om den är hel nästa måndag, eller om den ramlar i bitar då!

Denna cykeln fick han i början på sommarlovet, den förra cykeln blev stulen i maj. Förra cykeln hade lås, som inte användes, för det tar alldeles för lång tid att låsa resp låsa upp när man ska iväg eller parkera. Det satt på cykeln, och försvann således med den. Den här nya cykeln hade inget lås, eftersom det känns onödigt att lägga pengar på något som inte används. Dessutom har jag glömt att inhandla lås... mitt fel att cykeln blev stulen, således! FÖRBANNADE JÄVLA USLA UNGJÄVLAR!!! Ouppfostrade slynglar!! Man STJÄLER inte andras saker. Punkt! Kan inte tänka mig att det är annat än ungjävlar som snott den!

Nu får han ha reservcykeln, utan växlar, utan stöd, vinda stänkskärmar, tills den blir stulen, så blir han utan cykel helt sen. Då kanske han inser, efter att fått GÅ i några månader, att det kan vara bra att lägga en minut på att låsa sin cykel när man lämnar den! Fortsättning lär följa, förr eller senare. Jag sa åt honom att det är bättre att köpa 100-kronorscyklar, så känns förlusten när den blir stulen inte så stor. Man kan lätt köpa en ny, många nya, innan man kommer upp i värdet av de två nu stulna cyklarna.

Idag har jag fått veta att Patrick Swayze tydligen dött i cancer. Jag visste inte att han hade cancer... synd, för han var bra och snygg! Man får väl grotta ner sig i soffan en stund nu då, och grina till Dirty Dancing. Kura under en filt och drömma om att någon bryr sig lika mycket om en som de gör på filmen. Men det är sådant man bara kan drömma om, inte få uppleva i verkligheten...

Ska ta min tekopp och förflytta mig till soffan, ladda DVD'n, krypa under filten, se och drömma... en och annan tår lär rinna nerför kinden...

Inte egentligen

Har legat i badet och funderat en timme drygt. Skrynklig som ett russin, insmord och väldoftande nu. Har under tiden i badet "skrivit" många bloggar i huvet, men egentligen ingen som man kan offentliggöra... Inte ens fast jag har ett snitt på blygsamma 7 läsare per dygn. Ibland ända upp till 20, men bara om jag länkat från Facebook! Då ökar det markant! Annars ligger det runt 5-7 unika besökare, som gärna återkommer flera gånger om dan! Det är ju kul, gulligt rent av, att man väntar nå' mer! Tack snälla goa ni!!




Har egentligen inget nytt att förtälja. Dagar kommer och går, den ena väldigt lik den andra... Känns lite tjatigt, faktiskt. Har inget djupare att förtälja. Mina djupa funderingar behåller jag för mig själv ett tag till.

Som vanligt känner jag ett stort skrivbehov, men vad hjälper det, då jag intet har att skriva om!?

Måndag; innebandy - vilket var skitkul, återkommer på måndag, och alla andra måndagar!
Tisdag ; jobbgympa, får se hur länge jag hälar... betyder "ids med", då det inte ger någon utmaning!
Onsdag; ojämn vecka skjutsa jänterna till friidrotten, och antingen springa i affärer eller titta på deras träning
Torsdag; var på spin/push-pass, men det var bara jag, så det blev inställt, kanske blir träning till veckan? Om det kommer fler!?
Fredag; sprungit med doggen över Kråkberget. Knappt 6 km. Jobbigt. En utmaning. Ska ta bättre än 38:34 nästa gång!

Förra veckan på jobbet var det "mycket" att göra. pefa var på semester. Tog mycket av hans ordrar, och mina, då fyllde jag större delen av dagarna. Nu är han tillbaka, och då är det lite lite att göra igen. Blir långa dagar... Hoppas att det vänt, känns lite som det, eller om det är högst tillfälligt!?

Alldeles för snål för att nyttja några av de 36 timmar/år vi har för typ tandläkarbesök och sånt, t ex gå hem tidigare när det är lite att göra. Man försöker hitta något! Och nyttja de timmarna till julledighet istället! De kallas något alldeles speciellt, men det försvann just... Skogs- o träfacket har 64 sådana timmar, vi inom Unionen har "bara" 36... Av någon anledning finner jag det lite orättvist! Arbetstidsförkortning...?? Heter det så? 

Prinsen är inte här. Borde vara här. Eller inte... ???
Kommer i morgon! Så, om jag går och lägger mig, blir det  "i morgon" snabbare!? Eller?? Bara något man tror? I vilket fall som helst, så lär Prinsen inte dyka upp förrän efter lunch... Han sover till dess!

För dig som vet att jag är nagelbitare sen födsel och ohejdad ovana, kan jag meddela att jag ha 7 av 10 naglar i hyfsat skick nu!!! Det ser jag som mycket glädjande!

Då jag senaste veckorna fuskat och ätit både ost och choklad, har jag åter fått "horn" och dålig hud i ansiktet... Den typ månad jag var duktig och avstod, lyckades jag se hyfsad ut! Så, bara att inse, choklad/ost ELLER slät hud... suck... Abstinensen är svår och suget ännu svårare att motstå... finns bara ett - man måste bestämma sig! Antingen livets goda och horn/finnar, eller avstå livets goda och ha slät hud... hm... vill ju både ha livets goda OCH ha slät hud!!!! Varför måste man välja!!??

Nähä, nu är mitt andra glas vin strax slut, och jag är mycket trött, så nu är det nog dax att krypa till kojs... ska nog ta fram spikis också, så blir det riktigt bra! Man somnar bra på den, då han tvingar en att ligga still!

Nattinatti tills vi skrivs igen!
Lite mysbelysning i min ensamhet...







Hahaha!!

Idag, eller i kväll snarare, har jag spelat innebandy!! Det var hur kul som helst, så det kommer nog att bli måndagskvällssysselsättning i fortsättningen. Hahaa!

Får försöka lära mig planera lite bättre, för att få bättre flyt här hemma, om jag ska hålla på med div aktiviteter om kvällarna. Det här med mat, t ex, att det finns färdigt att värma. Laga mycket på helgen och pytsa i matlådor... t ex. Sånt är jag urkass på! Istället får man stå och snabbt sno ihop något - hur kul är det? Och hur bra blir det, rent näringsmässigt? Nada. Hel och halvfabrikat. Inte bra för varken plånbok eller kropp! Nixepixe, måste lära mig att planera och organisera! Skärpning, madam!

Hann in och pussa lite på prinsen också, typ 5 min, hej, puss och kram, hej då... suck. Vilket liv!

Hem, natta barn, prata i tfn som ringde samtidigt, och ut med hunden som hade fullt sjå att knipa igen tills vi kom ut. Stackarn... Nu har jag dessutom fått i mig lite mat, och börjar känna av lite trötthet, så då är det nog läge att inta sängen för nån timme, innan klockfan ringer...

Hann in, nä, kom ihåg, att svänga in till VVS-butiken på hemväg från jobbet också, så nu har jag fått bytt änden på kranen till tvättstället uppe. Vattnet har sprutat åt alla håll där, utom neråt! Den var lite misshandlad, ihopklämd, dessutom, när jag fick loss eländet i lördags, så var det träflisor inifrån! Ja, träflisor! Hur i all sin da'r har det kunnat hamna träflisor i kranen???? Genom vattenledningarna!!??

I lördags var jag på en riktig shoppingrunda i byn. Skulle handlat den där krangrejen men då hade VVS-butiken stängt, därför blev det idag istället. På Erikshjälpen och köpte vinterjacka till sonen, överdragsbyxor och -jacka till dotra, tänkte mest på hennes friidrottsträning. Till Edmarks och köpte morakniv, grävspade och lövkratta. Till Högbergs hund-vad-den-nu-heter och köpte reflexväst till Teo. Till Lantmanna och till Edsbybagarn och till mataffären och handlade lite mat som jag glömt när jag storhandlade förr en dag och sånt som jag kommit på att jag skulle behöva till kvällen.

Väl hemma skruvade jag tillbaka krangrejen och skrapade bort (med nyinköpta morakniven!) lite löst skrufs från badrumsmattan undertill runt silen och spruta in silikon. Sen på med tunga böcker, 5 st vägde visst 8,8 kg, och det är nog 13st tror jag... Får ligga så någon dag och förhoppningsvis trycka till mattan som lossnat lite från golvet av tidigare fukt. Torrt nu. Sen får jag se om röret passar, det såg inte ut så, röret kommer för högt i jämförelse med anslutningen från karet... Kanske behöver lite hjälp där...? Det är antagligen det som gjort att det gått sönder lite innan, att röret har spännt sönder, liksom... Då är det ju dumt att sätta tillbaka samma rör på samma vis, för då lär ju samma sak hända igen, förr eller senare...

Nu ska jag leta fram spikis och lägga mig på han en stund, och slappna av och kanske kunna sova!


Lite av varje

Vet inte vad jag ska skriva om egentligen, bara att jag har ett uppdämt skrivbehov! VILL!!!

Tog lite bilder innan idag, när vi var i trädgården och jobbade, jag och dottern. Jag klippte och hon krattade. Det syns inte jättetydligt att det är pjaskpjask i gräset, men det var det verkligen!




När jag ett tag senare fotade krusbärsbusken som äntligen kommit i jorden, som jag fått i flyttgröt av Sandvikarn, så HÖRDE man hur det - ja, hur lät det egentligen? Det kom ett ljud från gräsmattan! Blött ljud! Ett "tickande" på något vis, vet inte om det var vattnet som liksom sögs upp av den redan väldigt blöta jorden, eller leran.


Krusbärsbusken och början till en vedhög!

Vi fick även lite ved idag! Tre säckar. Början till en vedhög och något att testa elda i kaminen med, men inte idag. Det stod på lappen att man ska börja elda försiktigt i ett par tre dagar, och känns det bättre att börja elda en fredag än en söndag...

Sen bör man nog ha en något större vedhög, för denna är nog slut när de tre dagarna gått ,och då finns inget att elda "på riktigt" med! Måste nog börja se mig om efter ved att köpa! Lite fel säsong, men vem vet, kanske finns att få tag på!? Denna hög har jag fått till skänks, till och med hemkörd. Endast med löfte om att få säckarna tillbaka! Såklart! Men måste laga en, för sidsömmen sprack fullständigt när vi kånkade in i vedboden med den och tömde ut... De andra två höll sig hela. Den här var trasig redan när vi började kånka, men vi fick tag i den på fel ställen och på fel vis, så det sprack rejält!



Fin blomma som jag inte vet vad det är och dotras jordgubbsplantor hon ska ha inne i vinter...

Efter avslutat flit i trädgården och lite mat i magen, blev det så dags att klippa färdigt vovven... Han hade fått vila färdigt, helt enkelt! Öron, skägg, lugg och mössa fick sig en omgång, lite slarvigt blev det nog, både jag och han hade tröttnat på det där. Men det duger för en sällskapshund som inte ska på utställningar!


Kroppen tog vi inne med maskin, mina springskor, sopskyffel och klippmaskin för att illustrera hur mycket päls det trots allt blir, sen tog vi huvud och tassar med sax ute, lite mindre, men med tanke på bara huvud och lite på tassar ganska mycket det också...

Han är dock mer kortklippt än det var meningen, för jag var tvungen ta mellanskäret på klippmaskinen... det längsta var för långt, så att säga, han var för tovig, så det bet inte. Mellanskäret gick under. Tur jag inte behövde ta kortaste! Då hade han blivit nakenfis! Långa ger ca 9mm kvar, mellan ca 6mm, korta ca 3mm.

Sen blev det till att dammsuga inne, päls, grus, gräs... Sen var det väl dags för hundens dagliga motionsrunda. På med löparkläder, kortbrallor och långärmat, midjebälte och kopplet i det ger fria armar och mindre trät på hund som drar och rycker och ska nosa och pinka... räcker väl att göra ifrån sig behoven i början??!!

Blev 5,89 km när jag mätte upp det på jogg.se när jag kommit hem. Var betydligt tröttare efter den rundan än efter tjejmilen! Måste ha sprungit bra mycket fortare, eller så var det för att det är så urbota trist väg att springa efter Bergavägen, nedre Ämnebovägen och efter gångvägen längs nya Faluvägen, det är såna långa raksträckor! Lämpligt för det är nära hemma och lagom långt, men ack så trist väg! Inget händer!


Slagen hjälte. Jobbigt att vara hos frisören ett par timmar, om än uppdelat, se på när de härjar i trädgården och sen springa på det...!

Det får räcka för idag! Nu har jag fått i mig min tekopp, nej, min sedvanliga kopp med kvällste ska det nog vara! hihihi

Online!

Ser i besöksstatistiken att det var ett tag sen jag skrev nu! Besöken sjunker markant när man inte uppdaterar sig dagligen! Ska försöka ändra på det nu!! För - Nu är jag alltid online, igen! Äntligen! Fattas bara den där dosan som gör att man kan se på tv, också då, så ska väl allt vara normalt igen. Tog bara en dryg månad...! Snabbt med bredband, jo, jag tackar!!

Idag har det varit arbete för hela slanten. Är inte klar än. Klippt Teo, huvud och tassar kvar. Ser rolig ut nu! Klippt hela gräsmattan, OCH krattat. I ett par omgångar! Eller plaskdammen, snarare... pjask, pjask, pjask sa det om stövlarna.

På ett ställe blev det alldeles lerigt efter fötter och gräsklippare... Fick ställa in den på högsta, klipppa ett varv, ta ner den ett par nivåer och klippa en varv till, kratta. Skulle nog behövas ett varv till, med ytterligare en nivå lägre klipphöjd, men är tämligen säker på att jag får jobba ihjäl mig då, att klipparen blir svårskjuten... Det var rätt tungt! Tog lite bilder, OM det syns hur det egentligen ser ut (?), ska jag lägga ut, annars är det ju liksom ingen idé att visa förödelsen! Blir senare, för nu ska jag klippa färdigt hunden. Ev ta en motionsrunda (Teo behöver, inte jag!) och fixa käk. Kl är fem nu, blir sen kvällsmat, då!

Nu är rasten slut!


RSS 2.0