Premiärturen!



Då har man gjort lite framsteg här i livet igen, då!

1) Jag har tagit mig för...
Jag tog mig i kragen och åkte till sportaffären, massor med folk, men så småning om blev det min tur, och jag fick hjälp att hitta skidor, stavar, pjäxor och bindningar. Tog nästan två timmar innan jag var hemma igen!

2) Jag har åkt!
Kom hem och bytte om direkt, tog med hunden, skidorna på axeln ett par  tre hundra meter, så på med dem och iväg det bar!

Medan jag åkte filosoferade jag. Kom fram till att det är 13-14 år sedan (!) jag sist åkte skidor... Det var lite vingligt, kan jag meddela. Inte gick det fort heller. Men framåt, och det var ju det viktiga. Som synes på bildcollaget, har vi ett UNDERBART väder idag! Så härligt att vara ute. Ett par tre minus, ingen vind att tala om, SOLSKEN. Helt enkelt en vinterdag när den är som allra bäst!

I morgon ska vi ut på en längre tur. Nu åkte vi Bäckrundan. Det är ju uppkört skidspår. I morgon blir det skoterspår. Ev samma tur som jag gjorde för ett par veckor sen. Beror ju lite på väder och dagsform. Och om jag törs ge mig iväg så pass långt med min skidovana kropp!

Japp, det var en liten snabbrapport. Nu har jag en gigantisk disk att ta hand om, och få in lite mat i ugnen som kan gotta till sig medan jag diskar. En laxbit som ska prepareras med sån där Creme Bonjour med gräslök och omtyllas med en skiva bacon. Lite potatis till det tror jag blir bra.

Ha det gott, på återskrivande.

Storröva och skidor

Jaha, då har man då med hjälp av ett gäng bloggare hos raggsockar lyckats lösa ännu ett Melodikryss! Det är så roligt!

Nu ska jag försöka förflytta storröven från soffan, maka med mig den ut och ta oss till de båda sportbutikerna i byn med omnejd, och kolla på skidor. Har stuckit i motorvärmaren. Bilen har åter igen stått orörd i två veckor...

Träffade en hundmänniska på skidor igår eftermiddag. Hon berättade om att hennes sambo sett skidpaket för ca 500kr, men hon var osäker på om det var i butik här eller om det var på nätet... Han pratar så mycket, om allt, hennes sambo, så man har svårt att hinna vara med på allt han säger! hihihi Hennes sambo är min närmsta chef...

Jag vill ha skidor lite mer allround. Lite mer åt turskidor till. Åka i skoterspår med hunden. Spåra själv. Trodde sådana skulle gå på ett par tre tusen, så jag har inte ens kollat! Nu fick jag lust att kolla lite, det blev helt plötsligt överkomligt.

Tiden går, än är storröven kvar i soffan... schas iväg med sig nu!


Äntligen FREDAG!!!!

Kl strax före 06, -4,5 grader, mörkt, ingen vind... tittade inte upp på himlen, så om det var klart eller mulet, vet jag inte!

NU är det i alla fall mulet! Och ljust! Men ack så trött... Blir nog inget hallaballo i kväll, som det känns nu. Får nog räcka med Så ska det låta! Men, man ska aldrig säga aldrig...

La' mig före 22 i går, läste en stund och släckte före 22:30. Nytt rekord, tror jag! Sen var det någon tokfan som skicka sms vid 24-tiden, och väckte mig! "Kvalserie att se fram emot..." Folk brukar ju inte höra av sig till mig, varken ofta eller sent, så jag stänger inte av den...

Måste erkänna att jag inte fatta något då, men insåg på morgonen att det nog är Bandy och Hammarby det handlar om? Jag menar, Byn är ju klara för finalserien, eller vad det heter! Klart det blir ett sjätte raka!

Har snackat om att åka på finalen med en kompis från förr. OM det blir finalspel, så åker vi, men det är ju ett antal matcher som ska vinnas först!

Frukost slut, klockan är 07, dax att sätta fart!

Liten lunchrapport

Fika blev det! En som fyller år. HAN hade bakat chokladkaka, till det serverades glass och hallon. Mmmm, så gott! Tyvärr tog det slut alldeles för fort...

Hemma hittade jag en förpackning kakor, som jag glömt att jag köpt, och som någon annan hittat före mig och ätit upp nästan alla!

Ute är det grått, lite småblåsigt, runt nollan och lite snöfall.

Känner mig så otroligt sömnig.
Undrar om det beror på att jag är uppe för länge, eller måste kliva upp för tidigt?
Jag vill gärna hävda det sistnämnda!

En tanke slog mig. Innan jag jag blivit bloggberoende, så kom jag hem på lunchen, värmde maten och gick ut med Teo, kom in, åt, diskade undan och åkte tillbaka, utan stress, kom alltid i tid.

Nu, skyndar jag mig hem, in med maten i micron, tryck i gång datorn, ut med hunden, hämta maten i micron och bänkar mig framför datorn för att läsa andras bloggar, ev kommentera, och att försöka hinna skriva några rader. Kommer iväg lite sent och störtar in genom dörren på jobbet lite sent. Jättestressad!

Nu är jag medveten om denna nedbrytande vana.
Nästa steg blir att försöka göra något åt den! Det blir svårare! Diska i stället för att blogga???? Tokigt, eller hur!
Men, å andra sidan, jag skriver ju aldrig något vettigt, så det är väl bara att lägga av?!

Nysnö!

-2,5 grader och ca 5cm nysnö när jag var ute med jycken, runt 06.00.
Nu är frukosten avklarad, har bara lite te kvar. Snart duschdax.

Har inte så mycket att skriva om idag, insåg just att TV'n inte är på, och att jag inte sett nyheterna, men det åtgärdades nyss. Det har tydligen brunnit någonstans, man sänder direkt från Södertälje. Antagligen anlagd. Usch.

Det känns inte bra att mina surt förvärvade inbetalda skattepengar ska gå till att släcka ANLAGDA bränder! Jag blir rent av förbannad på slöseriet! Skitförbannad! Elda upp MINA pengar, och DINA och ALLAS våra pengar.
Snacka om aska i maskineriet på somliga!

Har hört rykten om att det vankas fika på jobbet idag! Vi får väl se om ryktena talar sanning eller ej, gott vore det i allafall.

Ha en bra dag!

Lycko-rus

Ikväll har jag fått mig ett lyckorus! Har lite kvar än... när det lagt sig, är det dags att sova en stund...

Direkt jag kom hem från jobbet, skyndade jag mig att byta om och gå ut med jycken. Det är ju ljust på kvällen en stund nu, bäst att passa på! Tog rundan över "Rö'bron", 5km ganska precis har jag mätt upp på jogg.se. Av dessa 5 km sprang jag, nåja, joggade då, 3 km. Premiärturen för den här säsongen! Sååå nöjd! Såååå lycklig!

Har jag ansträngt mig mer, har jag säkert fixat att jogga längre, men varför ta ut sig för mycket i början? Har lärt mig att alltid avsluta med ett leende och med känslan att "jag längtar redan till nästa träningspass!"

När man tränat ett tag, och orkar mer, kan man ta i på ett annat sätt, både pressa tid och/eller fler km, men så här i början ska man ta det lugnt för att inte avskräcka sig... Bara njuta.

Nu längtar jag till nästa pass! :-)

Var hemma kvart över sex, och då var det ännu inte mörkt, skymt, men absolut inte mörkt! Så härligt!

Snart helg! Barnfri helg!
Hoppas mina fula utslag har läkt då, så jag kan gå på Hela huset.
Ev också Röda Bonden på fredagen. Beror på hur jag ser ut...
Fan, jag har fått blodad tand på att gå ut, det är ju så kul att dansa!
Och springa!

Nu är jag sömnig, så lika bra att stänga ner och kvällspinka hunden och krypa ner...

Bilden; här är det skönt att springa på sommaren!

Ketchup-effekten

Först händer ingenting, så händer ingenting, så händer ingenting, så händer jättemycket!

På några dagar nu har jag gått från helt blank almanacka till flera anteckningar, i maj och juni...
TVÅ Ålandskryssningar på G, båda i maj... måste man välja?? Beror dels på pengar, dels på ledighet...
Ett ev Vårrus och ett ev Blodomlopp.
Inget är bokat och bestämt. Nu måste jag ta mig en rejäl funderare!

Blogg-kryss eller kompis-kryss?? Kanske går att förlägga blogg-kryssen samtidigt som kompis-kryssen??
Vad gäller Vårrus eller Blodomlopp, lät det som att Blodomloppet var mer intressant. Vårrus har man ju sprungit några gånger, aldrig Blodomloppet, så det vore ju roligt att prova!

Lunchen slut, måste tillbaka!


Morgonens nyhetsflöde

Halv sju, -7,2 grader, gråväder. Det är på god väg att ljusna! Istället för de sedvanliga knäckemackorna med viltost (mjukost), så blev det mjölk med müsli. Min stora kopp med te byter jag inte bort!

Fick just höra på tv-nyheterna att övervikt är lika farligt för hälsan som rökning, alltså inte bara fetma, utan även övervikt. Lika farligt för hälsan som att röka x antal cigaretter om dagen. Tyvärr missade jag siffrorna... Det var nog de som var de viktiga!

Nu får vi veta att den odlade fisken (lax) utfodras med vild fisk, vilket är en större miljöfara än om vi skulle äta enbart vild lax. Detta var visst något som industrin slog dövörat till. Uppdrag ganskning kommit fram till det, tydligen. Skulle visst gå i repris också, för den som ville veta mer. Missade när...

Är visst inte riktigt vaken, hör bara hälften! Det jag vill?

Hur som helst, så tycker jag det är jätteroligt att Viktoria och Daniel äntligen ser ut att få varandra! Vi prinsessor har det inte lätt - antingen får vi inte prinsen vi vill ha, för han är av fel börd, eller så hittar vi ingen prins! Men som Vickan antagligen säger nu - den som väntar på något gott...!

Nu blir det till att sätta fart! Frukosten slut, klockan nästan sju.



Sportlovsfika

Vi har varit på Café Centrum idag och fikat. Semeldagen till ära så blev det så klart semlor. Åtminstone till mig och dottern, sonen gillar inte mandelmassa, så han tog en choklad-någonting. Såg ut som en tårtbit, eller bakelsebit. Festis och kaffe.




Jag, dottern och sonen, samt personal som ville vara med!

Sedan vi fikat och kikat lite på second-hand-grejorna, och klarat av lite shopping i Hälsokostaffären, så tog vi oss hem. Mamman är tråkig och går, medan barnen är lite mer fartfyllda! Hej vad det går i backen!


Tur att det var rätt unge som kom fram först, annars har det blivit ved av sparken!

Nu har vi varit hemma en stund, och dottern har åkt till pappan. Sonen får vara kvar med mig några dagar till, och gå på fritids onsd-fred, då han också ska till pappan.

Dottern klarar sig själv, därför får hon åka till pappan, det spelar ju ingen roll om hon är här eller där, hon blir ju ensam om dagen i vilket fall, och pappan jobbar tidigt skift, så han slutar redan vid 14-tiden. Alltså lite kortare ensamtid än hos mig. Helgen ska de tillbringa hos pappan, och jag får vara barnfri ett par dygn!

Förhoppningsvis har jag läkt ihop i ansiktet då, så jag kan ut på roligheter! Det ser mycket bättre ut nu än för några dagar sen, så jag är vid gott mod.

Nu är kl 15:45, och jag ska väl ut med doggen och mig en vända. Tar nog och snörar på mig löparskorna, så får vi se om det blir några löpsteg, eller bara raskare promenad *ler*, måste ju börja sätta lite fart på fötter och fläsk nu, om man ska hinna komma i form och ha tillräckligt med flås till Tjejmilen i aug!

Kanske redan 1 juni, då det är Blodomlopp i Hudiksvall (5 eller 10km), eller mitten av maj då det är Vårruset i Gävle (5km)... Är inte anmäld till varken det ena eller det andra, men vi snackade om det, se gårdagens blogg!

Det börjar kännas lite sug efter att börja jogga gång lite smått, men det är lite tidigt än. Vädret är för opålitligt, om man säger... Det blir engångsgrejer när lusten och vädret sammanfaller!

Nähej, dags att sätta lite fart då, på fläsket!

Lat dag och lyckorus!

Idag har det varit en riktigt lat dag!

Har inte gjort många knop, inte. Bakade det där matbrödet. Det blev sådär. Jäste dåligt, tyckte jag, så jag var rädd att det skulle bli hårt och kompakt, men det går att äta, så det går nog åt. Nästa gång ska jag ha riktig jäst, hade torrjäst nu, för det var vad jag hade hemma. Riktig jäst är nog att föredra!

Gått en daglig runda med Teo. Även sonen följde med. Han gjorde vad han kunde för att försöka få snön att rasa ner från alla grenarna jag passerade under...

Teo fick även leta upp borttappad unge. Det gick bra, som vanligt. Han fick leta helt själv, för jag tyckte det var för mycket snö att plumsa i... Överhuvudtaget fick Teo sig en ordentlig runda, för sonen underhöll honom hela vägen med pinnar att leta, snöbollar att fånga, lura honom att gräva efter osynliga och obefintliga fynd... De såg ut som två snögubbar bägge två när vi kom hem. Teo fick gå in via duschen... Sonens kläder har ockuperat element lite varstans.

Sonen klättrade även upp en bit (fick inte klättra så högt för mig, ifall han skulle landa illa på isen och bryta sig) i badträdet och hoppade ner. Han skulle dit och bada till sommaren, sa han. Vi får väl ta oss dit och undersöka botten och hur stark ström det är där, när det blir dags. Man vill ju inte att han ska skada sig eller följa med strömmen! Mamma anser att det KAN vara farligt... Måste undersökas först. SEN bada!


2009-01-25 är denna tagen, inte lika mycket nysnö idag...

På vägen hem insåg jag att det är ganska precis fyra månader till midsommar! Om fyra månader är det sommar! Grönt! Det kanske går att bada?! Bara ett par veckor kvar till semestern!

Insåg också att det är bara två månader sen det var julafton (i morgon) och tio månader till nästa julafton...
Dit vill jag inte se än, vill ha sommar och semester först! Vi stannar tiden då, när det är fint väder. Med en riktig vinter, som är vinter, som den var när man var liten och som man minns den, kan det då inte vara dags för en sommar som är sommar? Inte bara en två veckor, utan sommar i två månader! Tre månader! SOMMAR!!!!

När vi kom hem, och hunden blivit duschad, var det till att gå till affären och handla. Lax, bacon, mjölk o fil, blodpudding, hamburgare och bröd mm. Blodpudding till sonen, hamburgare till mig och dottern...

Hon var på stallet hela eftermiddagen och kvällen. Kom hem och var rusig av lycka, som varje gång hon kommer därifrån. Minns så väl hur det var när jag själv var i hennes ålder och kom hem från stallet. Man är rusig av lycka! Så är det bara! Rusig av lycka!

Nu för tiden blir man rusig av lycka när man lyckats springa en mil i Kygeln... eller varit på Huset gungar och dansat mycket, både disco och styrdans, eller varit på konsert och diggat. Oj, det ska tydligen vara jobbigt för att bli rusig av lycka... Eller som när vi var i Vemdalen och red islandhästar några timmar en eftermiddag. Eller när jag och dottern varit på Globen dec 2007 och sett Globen Horse Show. Då var man rusig flera dagar efteråt!

 
Briar och Jan Brink

Nu håller jag på att lova bort mig på både det ena och det andra med en kompis från förr. Skitkul! Riktigt jäkla skitkul! Har chattat mycket med henne senaste dagarna, full fart på den bruden! Hon kanske kan få full fart på den här bruden? Lägen för fler lyckorus!

Sportlovsledig

Ledig idag. Sportlov med ungarna. Men det lär inte bli så mycket sport! Inte så mycket aktiviteter överhuvudtaget utanför hemmet. Vill läka ihop mer först...

Var i skafferiet och rotade nyss.
Hittade lite ingredienser till matbröd. Är ovan att baka matbröd, ja, baka överhuvudtaget. Har tänkt många gånger, att matbröd är bra att baka, för då kan jag spara lite pengar, det är trots allt ganska kostsamt, och det går lite bröd här.

Så, idag ska jag börja! Snart... Har ställt fram för att få lite rumsvarma ingredienser. Har läst att man ska ha rumsvarma ingredienser.

Kanske, men bara kanske, att vi stegar upp till Café Centrum sen, och fikar. Skulle behöva till skolan och hämta sonens skidor, så han kan åka på dem. Har ju fina skidspår i Bäck, men med skidorna på skolan, gör han inte mycket med det! Dottern har sina hemma. Men - för detta krävs att jag visar upp mig, och det känner på ska jag säga, så vi får se hur tuff jag är. Även om jag börjat läka ihop, så är det långt kvar innan jag är normal igen...

I morgon blir det kanske en tur till mormor. Har inte kolla än om det passar. De har ju så mycket för sig, så det är inte bara att åka dit på vinst eller förlust. Lite för långt ifall de inte är hemma... eller inte har tid just som vi dyker upp. Måste ringa och kolla först.

Det blev så tyst. Kikar i spegeln och ser att båda ungarna sitter i dotterns säng och gör garnbollar! Full koncentration. *ler* Härligt att se! Härligt att det är så tyst, härligt att de är sams, det har gått flera minuter!

Nähä, om jag skulle ta och stänga ner, åtminstone logga ur, klä mig, bädda, och skrida till verket? Ladda med lite kaffe, så det är klart när degen ska till att jäsa.

Nu tog det slut, nu började de bråka! Dax att skrida till verket, då!
På återskrivande!

Bryta och byta mönster

Jag försöker bryta ett mönster. Försöker skapa ett nytt mönster. Det går långsamt. Mycket långsamt. Men det går framåt! Vet inte riktigt när jag påbörjade detta mönsterbyte, men det är rätt längesen. Ett år, två år? Kanske lite mer?

Det går ut på att bryta kontakt med människor som gör att jag känner mig mindre värd, ovärdig, dum, ful, knäpp... med mera dåliga saker.

Det går också ut på att skaffa mig nya vänner, som gör att jag känner mig bra, värdig, värdefull, likvärdig... med mera bra saker. Helt enkelt får mig att må bra!

Det är det som är det svåra - att hitta dessa människor.

Några har jag hittat, några som är geografiskt tillräckligt nära för att faktiskt kunna umgås emellanåt. En del lite längre bort, det blir lite svårare att umgås, men inte omöjligt. Jag är dålig på tfn-kontakter, jättedålig. Chat och mejl funkar bättre, men det blir ju inte detsamma.

Det tar tid att hitta dem. De som är bra för en. Man vet ju inte på en gång om man kan lita på dem. Fullt ut. Jag är lite väl godtrogen. En mängd dåliga erfarenheter har dock gjort att jag håller lite avstånd först. BORDE hålla visst avstånd först! Glömmer det ibland.

Hitta vänner från förr, som man fullständigt tappat kontakten med genom åren. Facebook är en bra marknad för det, har jag märkt!

Att gå på krogen och träffa nya bekantskaper är svårt. Då drar jag om mig skalet, hårt. Skyddsskalet. Skyddsmuren. Det ogenomträngliga. Det händer att jag öppnar den, sällan dock, men det händer. Få kommer innanför. Oftast tar jag miste där också, och öppnar skalet för fel person, den som inte ville egentligen. Tur jag är så pryd av mig, att jag inte hinner vara med på något jag får ångra sen! ;-)

Hundar, hundliv och hundägare

Varit ute med Teo. Skönt väder idag. Varmt, strax under nollan. Mulet, men det var väl detsamma.

Man möter ju alltid någon med hund när man går i Bäck, den snart rikskända rundan (!), och idag var en sådan dag.

Alla som har hund, borde inte ha hund. Och dessa som inte borde ha hund, de skaffar ju alltid någon ras som de absolut inte borde ha... Hundar som kräver lite mer, av diverse orsaker, rastypisk läggning eller storlek eller annat.

Oavsett ras, behövs en grunduppfostran och en grunddressyr, detta saknas hos detta sällskap av matte, en landseer och en kavaljer, som vi mötte idag.

En olydig kavaljer kan man ta under armen om det krisar, men en landseer gör man det definitivt inte med. Den är typ 72-80 cm hög/vikt runt 65 kg. Det är riktigt otrevligt att möta dem, har ju gjort det flera gånger vid det här laget, samma visa varje gång.

Båda hundarna lösa, ingen lyder. Båda hundarna skäller och går på. Den stora vill gärna mucka också, ung hane som det är. Det har gått bra varje gång hittintills, men jag bävar för den gång det inte kommer att gå bra. Han är inte att leka med, om man säger.

När man går så där, har man ju ögonen med sig, man är lite observant på vad man ev möter, bedömer om man behöver koppla upp eller om det räcker att kalla in.

Inte den matten, inte. Noll koll på ev möten, och kallar följdaktligen inte in i tid och kopplar upp, vilket gör att hennes hundar, när hon väl kommer på att hon ska ropa in och koppla upp, är betydligt mer intresserade av det de möter än av sin gormande matte, som de skiter totalt i.

Idag var hon dock lite med, i allafall. Men inte så pass med att hon kopplade upp när hon faktiskt hade hundarna bredvid sig, nej, då lät hon de vara, gick istället bakom en lada (!) och skulle "gömma" sig eller nåt. Den lilla lyckades hon koppla där, men den stora hade ju fått syn på oss, och sket i sin matte. Jag hade redan kopplat upp Teo, och stannade helt sonika, säkert 100m emellan, tills hon fått tag på sin hund och kopplat honom, det tog en stund. Då fortsatte vi. Hon stod kvar bakom ladan! *ler*

En annan dag mötte jag en annan matte med två hundar. Den matten har hundvett. Känns mycket tryggare då! Hon har två flattar (Flat Coated retriever). Den här gången var vi nog inte särskilt med och vaken (morgontoalett för Teo), varken hon eller jag. Helt plötsligt dök de upp, min hund långt ifrån mig, hennes långt från henne, och våra hundar väldigt nära varandra... Först hennes ena, sen hennes andra. En i taget, dock, vilket gjorde det hela lite enklare!

Vi ropade på våra resp dogs, ingen lyssnade. Konstigt? Ropade och ropade. Ingen reaktion... ???

Någon som för ett ögonblick trodde att jag var en bättre matte än hon jag nyss berättat om???

Skillnaden med denna händelse jämfört med första jag berättade om, är, att vi båda haft hundar förr, vi båda gått hundkurser och lärt oss och våra hundar något, som matten ovan inte har en aaaaning om, och gjorde som vi lärt oss, och som vi praktiserat förut, och vet att det funkar, och det finns ju faktiskt både grunduppfostran och grunddressyr och lite fortsättningsdressyr i våra hundar.

Man vänder och går helt sonika därifrån, ökar avståndet mellan sig och sin hund. Ju längre avstånd, desto svagare hund, när avståndet blir för stort, då fegar hunden ur och kommer springande till matte i stället.

OM detta skulle funka med ovan landseer vet jag inte, då han inte verkar ha något förtroende för sin matte, hon är ingen som helst flockledare, ingen man behöver bry sig så mycket om, han har inte heller fått någon grundläggande fostran eller dressyr. Han kan, med andra ord, bli en farlig hund, om det vill sig illa. Och det är i så fall inte hans fel.

Det är skillnad på olika i hundvärlden.




Längtan

Ikväll blev jag rörd till tårar.

Molly Sandén. När hon började sjunga. Vilken text!
Man är väl så kärlekskrank efter lång tid som singel och extra känslig, men vilken fin text! Det hon sjöng om, vill jag ha. I massa stora lass!

Har de senaste dagarna verkligen längtat efter en man i mitt liv, en speciell man, men det kom av sig innan det ens börjat...

En halvtimmes dans plus transport hem, några telefonsamtal, sen inget mer. Kanske lika bra. Kanske för olika. Men den dryga halvtimmen, kanske timme, live, gav mersmak. Det kändes bra! Det kändes bra... Det var mycket länge sen det kändes bra. Det lilla gav hopp!

Men men, det var väl inte meningen, ändå.


Duktiga barn, kaka, utslag och dans

Melodikryss avklarat och inskickat, tack hela gänget, även om vi var några färre idag, men tillräckligt många! Kommentarrekord trots det! Kul stund, som vanligt!

Jag och sonen gjorde en kaka medan dottern var och simmade. Provsmakning återstår, närmast i tidsplanen faktiskt. Medan kakan stod i ugnen kom dottern hem, jag tog hand om disken, lyckades delegera dammsugen till dotra och moppning till sonen. UTAN de sedvanligt tillhörande världskrigen! Förstår ingenting!? Vad har hänt?

Var till doktorn igår. Först till sköterskan, som tittade på mina utslag/sår en minut, sa att det där måste en läkare se på, för du behöver antagligen pencillin eller något. Fick ny tid, samma dag på eftermiddagen!

Träffade läkaren som tittade tre minuter, påstod att det var en staffylicock- (hur stavas det??) infektion och skickade mig till apoteket för att hämta ut penicillin. Heracillin. 20 tabletter, ska äta tre om dagen tills de är slut.

Fick dessutom inte använda min sedvanliga ansiktsrengöring, bara vanligt vatten och tvål (ifall jag skulle vara överkänslig mot det jag normalt använder helt plötsligt?), vilket kommer att göra huden kli'ig och torr, särskilt som jag inte heller skulle använda någon ansiktssmörja... MEN, jag fuskar lite! Har en tub från hälsokosten, som jag köpt för sonens exsem, och det verkar hjälpa lite, inbillar jag mig. Det gör huden något mindre torr och kli'ig.

Hur som helst, ser minst sagt för jävlig ut. Inte kul alls. Ena ögonlocket ser ut som att det är fullt av vätska, som genomskinligt och svullet, tjockt, och gör att jag inte kan öppna ögat ordentligt. Plus att det är lite svullet under ögat. Tre såriga utslag, vid tinningen och ovanför vid hårfästet, samt ett undet käken. Ett antal röda prickar lite här och där.

Hade ju tänkt mig att jag skulle på dans i kväll. För en gångs skull är det dans på hotellet, promenadavstånd, en yngre grupp, Highlight, ska spela. Men, som jag ser ut, så stannar jag hemma. Hoppas att det blir fler gånger!

Förhoppningsvis har det läkt till nästa lördag, då det är Hela huset på folkan. Åtminstone läkt tillräckligt så man klarar att sminka över, för det funkar inte som det ser ut nu. Det krävs en mask!

Prick-Lisa

Tänkte bara berätta, att jag ska till hälsocentralen med mina prickar i morgon förmiddag.

Hoppas verkligen att det inte är något att bekymra sig för, att det finns någon smörja som läker det utifrån, alt något som läker det inifrån...?

Inte svinkoppor... läste lite hastigt om det när jag var hem på lunchen, fick en länk i ett mejl. Alltså, jag hoppas att det inte är svinkoppor, ett litet förtydligande...

Kanske en reaktion av för mycket tid framför dataskärmen? Hela dagen på jobbet, på morgonen hemma innan jobbet (skriva/läsa blogg o kommentarer), hemma på lunchen (skriva/läsa blogg o kommentarer), hemma på kvällen (skriva/läsa blogg o kommentarer)... ojdå, det är ju i princip hela dagen, utom mellan jag slutar till att barnen har lagt sig, ca 3 timmar, då jag ägnar mig åt husliga sysslor och går ut med hunden... Det blev ju rätt många timmar...

Fast nu ska jag nog ta och stänga ner och gå och lägga mig, trött som en vet inte vad... *gäsp*

På väg hem...

Äntligen är denna dag slut. Trött så jag kan somna i stolen! Har tagit några rundor i trapporna här ett par gånger för att vakna till... hjälpte inte mycket, kan jag säga.

Har fått tid på hälsocentralen i morgon, hos en sköterska, som ska titta på mina utslag i ansiktet. Har fått några reaktioner på de under dagen, med förslag på svinkoppor eller stressrelaterat som ska ut, så det är väl lika bra att visa upp dem, ifall det går att få behandling! Ser rent ut sagt för jävligt ut.

Nu är det tillåtet att gå hem! Skrivs säkert mer senare i kväll, när jag har tid...

Torsdag-morgon

Kl 06 var det  -11 grader. Torrare i luften igen, skönt. Gillar inte det där råa som var några dagar, blir så himla kallt! Ett par tre cm nysnö.

Två dagar kvar att jobba - sen är det sportlov! Har tagit ledigt månd-tisd till veckan, så det blir 4 dagar ledigt. Har lite funderingar på vad vi ska hitta på, men tänker inte planera in något, vädret får vara med och avgöra.

Bowla är kul, skidor är kul, fast kan bli kostsamt...
Jag har ju inga skidor, så jag får hyra ett par, eller köpa, för jag vill ju ha, men kostar lite mycket. De hade erbjudande på skidpaket nu på Knåda Sport, men det är nog inte den typ av skidor jag är ute efter, det är nog mer löpaskidor. Jag vill ha turskidor, eller vad det kan tänkas heta. Lite bredare rejäla lagg. För skoterspår, t ex. Skidåkare brukar inte tycka om att hundar springer sönder deras spår...

Har sovit lite dåligt, trots all lavendeldoft! Har väl för mycket som snurrar runt i skallen...

Har dessutom finnar/sår/hudförändringar i ansiktet, som jag inte vet vad det är. Började som något som jag trodde var vanliga finnar, för två veckor sen, i samband med möbelmässan, vet jag hade problem att sminka över dem. Nu har de vuxit och blivit "sår", eller om man ska kalla det "hudförändringar", en vid tinningen/ögat, en ett par cm högre upp, under luggen, en på sidan av käken, allt detta på höger sida. Även en fläck på vänster sida på käken. Det är inte små fläckar vi pratar om, röda, vätskande, irriterade. Behandlar själv med tea-treeolja, tycker mig skönja en liiiiiten förbättring, eller om det bara är som jag hoppas... Tycker inte jag ska behöva belasta sjukvården med dem, för vad ska de göra?

Har under de senaste 10 åren haft problem med finnar. Eller vad det är. Det brukar ju de flesta ha i tonåren. Fast det kanske inte är finnar, de bara liknar sådana. Har funderat om det är en fysisk reaktion på att jag inte mår så himla bra. Har på sista tiden fått mindre problem med detta, fram till nu, då det kommit rejält i stället... Jaja, vad vet jag, bara TROR en massa!

Ha en bra dag!

Denna hemska kväll...

Ikväll fick jag hysteriskt komplett vredesutbrott.
Barn som inte hör något, som inte gör något, som käftar emot, utlöser dylika anfall.

Det började bra.
Dottern ringde till jobbet när jag var på väg hem, tyckte att jag skulle skynda mig hem om jag ville ha varm mat! Klart jag gjorde! Makaroner kokta med korv, blandat med ost. Gott. Framför allt väldigt tidsbesparande! Så bra att jag passade på att skura toan, som började bli en sanitär olägenhet, dammsuga upp en dryg veckas grus och annat skräp. Så långt allt väl.

Tyckte att båda barnen skulle duscha och tvätta sig, då de inte gjort det sen söndag kväll. Dottern tyckte att det var väldigt onödigt då hon skulle bada med skolan i morgon. I morgon, ja, men jag antog att hon var lite smålortig NU. Nä, inte hon inte, hon skulle ju duscha i morgon. Jaja, låt det vara då. Sonen knata in i duschen med ett gäng ramsor.

Jag hade tappat upp hetvatten i diskhon, så det stod på vänt. Hunden började bli väldigt otålig på att få gå ut, men jag ville ha undan disken först. Hunden allt mer otålig. Vill inte gå för tidigt med honom, då får jag ju gå ut en gång till, för han ska ju vara inne till morgonen sen... Föreslog att dottern kunde gå med hunden, eller diska, eftersom hon inte skulle duscha. "Vill inte". Då brast det! Man svarar inte "vill inte" till mig när jag ber om hjälp med dylika saker, för jag "vill inte" heller, men måste...

Dottern svarar emot, "varför bara jag, varför inte lillebror?" Han får sin beskärda del vad det lider, har inget åt honom just nu. Han ska få gå och lägga sig, för jag orkar inte ha honom trätandes och tjurig och på dåligt humör, kastandes saker och bankandes på tangentbord med mera vid dataspelet, för han var på dåligt humör pga duschningen...

Efter lite sceneri och arga ordväxlingar, med mera, så valde hon att diska klart den nästan klara disken som jag påbörjat. Var inte mycket kvar. Jag ut med Teo. Var borta en timme. Var så upprörd att jag blev svettig bara av det! Gick tills jag började lugna ner mig lite, då vände jag. Den stackars hunden får ju inte heller gå och nosa hur mycket som helst, jag bara GÅR, i rena ilskan. Han får ju göra ifrån sig, men inte nosa varannan meter, inte nödvändigt, anser jag.

Nu har jag duschat, smort in mig med lavendeldoftande barnolja för att lättare kunna somna, sprayat lavendel över sängen, hällt en liten skvätt whisky i the't, och har lugnat mig hyfsat, faktiskt.

Dåliga samvetet börjar komma... Hemska dumma värdelösa mamman... som inte kan fostra sina barn till bra samhällsmedborgare. Som inte fixar att jobba heltid, ensam ta hand om familj och hund och bostad, inte hinner träna fast hon vill, som alltid är arg, trött, sur, som alltid fräser och trätar på barnen... Alla andra kan ju, varför inte jag? För att jag är kass...

Lunchsnack

Kom inte ihåg vad jag skrev i morse, så jag var tvungen kolla!

Nu har jag i alla fall ätit lunch. Uppvärmada blodpuddningsbitar med baconbitar, det var så lite kvar från igår, så jag spädde ut med en hög bestående av kidneybönor och blandade frysta grönsaker, in i micron lite lägre effekt i 5 min, ut med hunden, och när jag kommer in, är det bara att äta! En klick bestående av turkisk yoghurt och lingonsylt till det, så blev det riktigt gott. Faktiskt! Och ett stort glas tranbärsjuice för C-vitaminets skull. Och för att det är gott.

Och snart var den lunchrasten slut... 

Hör en bra låt på RixFM flera gånger om dagen, men kommer ju aldrig ihåg varken titel eller artister! Får försöka hinna skriva ner det nästa gång jag hör den... Italienskt. TROR Laura Passini, eller så är det för att det är den enda kvinnliga italienska sångerskan jag kan namnet på! I duett med en man, Eros? Samma där, den enda sångaren från Italien jag kan namnet på! Antagligen tokfel!

Blir alltid lika glad och sjung- och danssjuk när jag hör denna! Fast jag varken kan sjunga, dansa eller italienska!

Go'morron

-11 grader vid ca 6-tiden. Rått och kallt i luften. Skitväder! Trött.

Ang nyheten om SAAB/GM. Jag tycker rent spontant INTE att sverige ska pytsa in miljarder i SAAB. Bättre de pengarna går till våra andra gemensamma utgifter. Har man sålt ett företag, får man ta med i beräkningen, att de nya ägarna kan göra vad de vill. Är man inte beredd på det, ska man inte sälja!

Sen att  det ev blir många arbetslösa, tror jag ändå blir "billigare" än att pytsa in miljarderna, och kanske det ändå går åt pipsvängen?

Nu är jag inte på något vis alls insatt i det här, det är bara rent spontana ogenomtänkta reaktioner. Vid en fördjupning och faktainsupning, kanske jag ändrar mig, men det är knappast troligt. Alltså att jag fördjupar och faktainsuper! Har nog med vardagen!

Tycker dessutom att Foppa ska sluta spela hocky, han är ju bara skadad hela tiden! Han har nog tillräckligt med pengar för att leva gott resten av livet. Han kan väl ge av sina erfarenheter och kunskap på annat vis än genom att "spela" själv, dvs ingå i speltruppen utan att delta.

Börjar bli bekymrad över mitt minne... Allvarligt.
Jag kommer inte ihåg mycket alls om det jag är med om. Jag märker det när jag ska återberätta ett halvår senare, ett år senare. Ännu senare. Har tappat det mesta, har bara kvar små fragment. Jag TROR att jag minns, men när jag ska återberätta, så klarar jag det inte. Inte roligt, riktigt läskigt...

Detta gäller även upplevelser där det inte varit alkhol inblandat! Dricker oftast inte mycket alls, tycker inte om att vara oredig, full och otrevlig.

Tiden ute, måste göra mig i ordning för dagen.

Ljuset och livet återvänder

I takt med att ljuset återvänder, återvänder även livet, lite i taget. Känna skönt, hoppfullt, possitivt.
Sen händer det grejer runt omkring som också hjälper till. Ganska mycket, hjälper det till, det där runtomkring.

Kallt idag igen, -14 när jag gick med hunden. Rått. Kom några enstaka torra snöflingor. Konstigt. Rått i luften men torra snöflingor? Jaja, det var så jag upplevde det, men å andra sidan är jag ju knappt vaken där jag går på morgonen! Särskilt trött idag, efter en sen kväll. Men det kan det vara värt!

Efter frukost och lite morgonblogg, är det nu dags att krypa in i duschen, så får vi se om jag vaknar till ännu lite till, men det är mycket kvar innan jag är VAKEN på riktigt. Några koppar kaffe på jobbet sen, och frammåt halv elva elva, kanske man kan kalla mig för hyfsat vaken! Nu är det mer som ett vandrande koma-läge...

Ha nu en riktigt bra resten av dagen, så skrivs vi väl ikväll, igen, är jag rädd!

Längtar till vår och sommar!


Så här gick det!

Besöket på Hälsocentralen resulterade i ett antal blodprov. De får vi svar på i slutet av veckan, eller början på nästa vecka. Mjölksockerprov, gluten, sänka och ett till som jag inte minns vad han sa. Svårt höra, tysk, tror jag. Eller nåt. Sänkan var bra, så ingen infektion i kroppen, men det var ju inte väntat heller... Jag tror inte så mycket på mjölksockerprovet heller, men vi har övergått på laktosfritt fr o m idag för dotterns räkning. Bara för att kolla liksom.

På jobbet har det börjat strömma in något mer jobb (!), upplever jag det som. Inga stora, men beställningarna är aningens fler än för ett par veckor sen. Man sitter inte längre sysslolös mellan dem!

Om ett par veckor, är det nog ljust tillräckligt länge, för att jag ska hinna ut till Bäck en sväng om jag sticker direkt jag kommer hem! Längtar! Det är så tråkigt att knalla runt under gatlamporna, koppel på hunden. Tråkigt för honom, tråkigt för mig. Men snart så! Det är steg ett. Steg två, blir när man kan börja ge sig ut i skogen, även på kvällarna. Det längtar jag mycket till, då kan jag sjunga till musiken i öronen! Det kan jag inte nu, när man går i byn! Sjunger ju så otroligt illa... Ingen får höra, bara djuren i skogen, som tar till flykten!

Tack o go'natt och sov så gott!


Sovmorgon och läkarbesök

Sovmorgon idag. Ska till hälsocentralen med dottern. Ev att hon inte tål mjölk. Haft ont i magen till och från en längre period. Klaga mycket över ont i magen som liten, då kollade vi både mjölk och gluten, och det visade inget, nu har hon börjat klaga igen, så idag ska vi iväg och kolla lite vad det ev kan vara. Vi ska vara där 08:30.

Det var jättemycket frost på träden när jag kom ut i morse, och som "blöt luft", sydväder kan man nog säga. Man kände som stänk i ansiktet, men inget syntes i gatlampornas sken att det föll snö, så vete sjutton om det var regn (?) eller den blöta luften??
Ungefär -10. Blir nog "snõrhalt" på vägarna. Är kanske.

Ja, det var liten morgonrapport, nu är frukosten uppäten och det är dags att göra sig i ordning, har ju en  viktig tid att passa idag! Skärpning krävs av somliga just idag... Oskyldig

Ha en bra resten av dagen, så skrivs vi nog ikväll igen!

Bra helg!

Har haft en ledig helg. Helt ledig helg! Det enda "jobb" jag gjort är att köra två maskiner tvätt, det var väldigt nödvändigt, annars har jag nog struntat i det också!

Igår, långpromenad med hunden, se förra inlägget, bio på egen hand, Melodifestival på egen hand, till Bollnäs med kompis B och mellanlanda hos en bekant till henne, så åkte vi alla till Sport Inn sen. Träffade trevliga människor! Discade. Skjutsade hem trevliga människor och åkte hem till byn. Kom i säng efter 03.

Vaknade halv elva, pigg och utvilad. Inga sviter av gårkvällen. Mer normal runda med hunden, fika hos en kompis från förr som jag plötsligt träffat på byn igen. Hem med Teo. Ut och skotta fram bilen. Skotta runt bilen. Den var som en igloo. Har ju inte använt den på två veckor! När jag hämtade barnen sist. Skulle ju hämta dem ikväll igen... Har kört motorvärmaren hela eftermiddagen, så jag har fått springa ner och flytta fram klockan flera gånger.

Skulle tagit reda på veckans kaos i helgen, idag. Men icke, hade ingen lust. Helt enkelt ingen lust alls. Får försöka ta lite för var kväll, så man slipper TVÅ veckors kaos till helgen!

Slarvat med maten. Går ju bra när man är själv! Nattsuddat och sovit länge. Hela helgen. Så skönt! Fram för fler helger!

Underbart väder och temperatur både igår och idag. Idag värmde solen så skönt i ryggen när jag gick idag. Solen VÄRMDE!!!! Igår värmde den så mössan åkte av, idag i ryggen. Härligt när det äntligen vänder och man känner solens värmande strålar!! Livet återvänder!


Alla hjärtans dag blev en bra dag!

Först, en rejäl promenad, ca 3 tim tog det. Följde skoterspåret från Bäck mot Voxna/Öjung där jag fortsatte mot Öjung vid delningen, och senare mot Borgen vid nästa "vägskäl". Det var lite mylsigt att gå, inte så hårt och packat som jag först trodde att det skulle vara, så jag var rejält trött i kroppen vid hemkomsten.

Här kommer en liten bildkavalkad från hundrundan!

 

Så här mycket vatten var det vid översvämningarna 1985 och 2000. Regn! Någon har rott med båt och gjort markeringarna...

 
Lada de Lux och besvärligt med isklutar i fötterna...

 
Så man vet var man är, åtminstone vart man ska... Ladan hade takdropp på sydsidan, dripp-dropp, dripp-dropp, så mysigt att höra, första för i år! Se bild tidigare inlägg!

 
Och vi går och vi går, och man kan bli både sne och tyngd av livet efter vägen...

 
Men en styrketår innan man ramlar ner i livets svarta hål som ibland dyker upp, som inte är så svarta egentligen alla gånger, finns ett ljus i tunneln även här!

 
Så bra, då går jag åt höger, mot Borgen, blir så långt annars! Och snötyngda granar är ju alltid fina! Solen når inte över trädtopparna, så här blev det lite mörkt ett tag.

 
Det är något visst med lador, kan inte låta bli att knäppa dem, har jag märkt!

 
Hoppe-Hare och Mickel-Räv


Svårfångat glitter i frosten på grenarna... Så otroligt vackert i verkligheten!

 
Mera lador...

 
 
Mycket snö i skogen! Och jag ska ju inte till Öjung, så då är det nog bäst att hålla höger här.

 
Full fart på den ena, väldigt stilla på den andra...

Det var lite av vad som fångades med linsen denna dag.

Men, efter dusch och bio och mat, Melodifestival och lite övertalning från kompis B, så bar det av till Bollnäs på disco. Det blev en bra avslutning på denna dag! Inte så mycket folk att det var trång och besvärligt, men ändå tillräckligt för att det skulle bli bra och lyckat.

Sov som ett barn från 03-10.30, vaknade utvilad och på bra humör. Blev bara en sväng runt ån idag, söndag. Lite tung i benen. Hoppas på bra väder även nästa helg, då har jag barnen, så då blir det betydligt korta tur, kanske de vill vara med?

Veckan som varit

Onsdag 11 feb, morgon
-21 när jag var ute med jycken... Nu tycker jag att kylan ska ge sig! Det är liksom inte skönt att gå ut med hunden, tycker ingen av oss! Idag blåste det dessutom, svinkallt åt ansiktet, så jag är vid gott mod att kylan förhoppningsvis blåser bort under dagen, och återgår till lite mera normala nivåer!

Dottern visade nyss en dans som hon och några klasskamrater håller på att träna in. Den ska tydligen filmas sen, för att visas upp på skolan. Musiken är Floorfiller med A-teens.

Tog en halvtimmes sovmorgon idag. Skönt att sova lite längre, men då hinner jag å andra sidan inte med mina vanliga morgonrutiner, uppvaknanderutiner, så jag vet ärligt inte om det egentligen är värt det! Jag VET, jag ÄR knäpp! Rutiner och vanor är till för att hållas! Blir så stökigt då man frångår dem, åtminstone innan man är vaken...

Onsdag 11 feb, kvällen
Ikväll har jag blivit en lampa och en blomkruka fattigare...

Var ute med Teo, mobilen ringer, sonen. "De där gröna lamporna ramlade ner", hm, "Jag tar reda på det när jag kommer hem, låt det vara så du inte skär dig!"

Hade bett honom om att dammsuga, och dottern om att ta hand om disken... Olyckan hade skett när han skulle flytta torkställningen (undrar hur han bar sig åt??) och den slog ner grejer från fönsterbrädan.

Som tur var, verkligen som tur var, så blev min kära snäckskål kvar! Den stod mellan krukan och lampan... En rosa skål, gjord av krossade formpressade snäckor. Så skör, så fin. Tycker jag. Köpte den i en affär i Ängelholm, vid mitt senaste besök, för 7 år sen måste det bli. Affären innehas av dottern till dagmamman jag hade som barn. Syateljé och diverse presentartiklar.

Byn spöade Broberg med 7-4 såg jag på deras hemsida. Utan att fördjupa mig i texten, så verkar det ha varit en rätt tråkig och intetsägande match, men å andra sidan så var den ganska betydelselös, typ "en dag på jobbet", inget att spela för, så att säga.

Läste också att optionerna för finalbiljetterna släpptes idag. OM byn går till final, garanterar optionen att man får köpa en finalbiljett, om de INTE går till final, går optionspengen till ungdomsbandyn. Om jag ska köpa en option? Ingen aning just nu! I såfall vill jag veta att vi är ett gäng som åker tillsammans. Nog för att jag lär hitta en och annan som jag känner både i bussen ner och väl på plats! Men ändå, man vill ha nån "la'mä sä"! (med sig)

Sitter här med en liiiiiten skvätt whisky i tekoppen, gott, värmande, förhoppningsvis hjälper det mig att somna snart.

Ska nog gå på bio fredag eller lördag. Kompis B skulle se den filmen med sin personalklubb till veckan, de skulle få rabatterade biljetter. Orättvist! Sån personalklubb har inte vi!

Ser på tv om tjocka människor i USA, då pratar vi TJOCKA människor. Typ 200kg och mer... Tragiska öden, samtidigt blir man lite arg på dem - HUR i hela världen kan man äta sig själv så fet?!? 120kg upp på ett år!

Samtidigt - jag förstår dem! Jag äter sött och eländigt på eftermiddagarna på jobbet, alldeles för ofta, för att jag är TRÖTT! Koma. Det sätter sig direkt!

Har att kämpa mot allt för stor viktökning nu fram till semestern, för väl där, kommer jag antagligen att gå ner, pga att jag sover och äter på MINA tider, vilka är ca 4-5 timmar förskjuten jämfört med samhällets tider! 

DET räcker för att gå ner 2-3 kg i ett nafs. Samt ett par till innan ledigheten är över. Efter semestern, tillbaka i samhällets tider, ja, då sitter de som en snöboll i en lovikavante, åter på min kropp! Sååååå himla tråkigt... spelar ingen roll hur jag anstränger mig att fortsätta äta bra och rätt och fortsätter med motionen - allt sker på fel tider! Jag skojar inte, är helt övertygad om att det är på det viset.

Det är ett mönster jag sett de senaste åren, som återkommer.
Jobb = viktökning, ca 5kg
Ledighet = viktnedgång, ca 5kg.
Två till tre veckor brukar det ta.
Men det lär dröja innan jag är uppe i deras matchvikt... =ALDRIG!!!!!!!!!



Torsdag 12 feb, morgonen
-21 grader, lite snålblåst i dag också!
Ska det aldrig GE sig, kylan?!

De har hållit på att frakta bort snöplogkanter och snöhögar här, hela morgonen, men nu verkar de klara just här och har dragit vidare.

Vaknade inte av det. Först när klockan ringde vaknade jag, så jag har väl äntligen, efter ett år, börjat vänja mig vid alla oljuden. Får se hur det blir till sommaren, hade ju sånt besvär med trafiken förra sommaren... Då hade jag nyss flyttat från ett relativt tyst och lugnt boende till centrum med alla dess ljud dygnet runt. Nu har det snart gått ett år.

Torsdag 12 feb, middag
Upptäckte mina första gråa hårstrån idag!
Är ju rätt ljus, så de har inte synts förr...

Fast jag känner ingen panik för det, och tänker
inte springa iväg till affären och köpa färg för
att kamoflera!

Är glad att jag klarat mig så här länge.
Har flera jämnåriga som varit gråstrimlade
länge vid det här laget, och som gör vad de kan
för att dölja det.
Tycker att utväxterna är fulare än de grå strånen,
så jag ska inte börja färga bara för det! Möjligen
på sin höjd slinga håret, för det har man ju gjort
några gånger förut...!

Torsdag 12 feb, kvällen
Igår testade jag något nytt till kvällsmaten. Det gick hem!

Hade köpt fläsk. Frågade sonen om han ville ha potatis och brunsås till, eller palt och vitsås. Det blev palt och vitsås, nästan misstänkte det, då jag vet att han gillar det.

Sagt och gjort.
Fram med stekpanna och på med plattan, kastrull med lättsaltat vatten.
Fläsk på stekning och börja göra såsen.
I med en klick smör i lilla kastrullen, fram med mjölktetran och mjölpåsen... fram med mjölpåsen? Fram med... Mjölpåsen, var är den? Faaan, slut!

Jaha, hm? Hinner inte springa och handla, även om jag bor nära, kommit för långt... hm?
Aha! Maizena ljus såsredning finns.... nästan inget kvar där heller... nähä, hmmm?
Har ju en påse med mjölblandning för mörkt lantbröd...???
Nej. Ska vi nog inte använda!

Idé! Generad
I Härjedalen, eller om det är Jämtland, har man ju sin flötegröt. Det är grädde, mjölk och mannagryn som man har till kött, har smakat. För mättigt och kompakt för min smak, för fett liksom.
Men mannagryn är ju vete, man måste ju kunna anväda det för att reda av såsen? Vete som vete, mjöl eller gryn, spela roll??
Vitsås till palt ska ju vara rätt tjock, så det vore kanske rent av idealiskt?! Eller?
Vad har jag att förlora? Testar! Sagt och gjort.
Inget säga till barnen före servering, låta dem smaka först!
Var såsen god?
Vaddå?
Jo, jag undrade om såsen var god?
Ja, det är den, vaddå då?

Dags att avslöja min nödlösning!
När sonen fick veta, tog han extra mycket sås, två gånger!
Han äääääälskar mannagrynsgröt! *skrattar*

Det är det jag säger, Kajsa Warg och jag!
"Man tager vad man haver"



Fredag 13 feb, kvällen
Äntligen har kylan gett med sig!

I morse var det bara -14 grader, och det kom till och med lite snö, men bara sisådär 3mm! Nu är det -10. Hoppas på sol i morgon! Det har det ju varit hela veckan, så åtminstone i morgon då?! Trots att det är helg!

Har haft två kortluncher den här veckan, så idag slutade jag fyra, och hann ut med Teo medan det fortfarande var ljust! Så härligt!

Sen gick jag och handlade VETEMJÖL och lite annat som behövdes för kvällens middag och myspys i soffan med tv'n och er som sällskap! Nu har jag ätit upp min mat, och det fick duga. Stekt makrill med potatis- och morotstuvning. Tror inte stuvningen skulle bli så god med mannagryn! hihihihi Fast man vet ju aldrig!

Sitter nu och funderar på om jag ska sitta kvar som jag är, i "hemmakläder" och ganska ovårdad, eller om jag ska krypa in i duschen och fräscha till mig lite...

Kompis B kommer och ska se på Let's Dance här. Hon är nu och käkar pizza på byns första pizzeria med en jobbekompis. Ska jag hinna innan hon kommer, måste jag sätta fart, typ NU! Så det gör jag nog, inte ens hon ska behöva se mig så här!

Fredag 13 feb, natten
Haft en trevlig kväll med väninnan. Kikade på Let's Dance. Hon tittade på Let's Dance, jag är lagom road av det! Innan hon kom hade jag det på, men lyssnade bara! Chattade med en bekant från ungdomen, som jag nyss hittat upp igen, via Facebook. Hon satt på en buss och hade datorn i knäet!

Vi har pratat div skvaller och allvar, druckit varsin wirre och knaprat på taco-chips, bestämt att vi nog åker till Bollnäs i morgonkväll och går ut. Skakar loss på våra rumpor på nåt disco!

Men jag ska börja med rejäl sovmorgon. Hade en tanke på att gå på IP och träna, men tror inte det nu. I alla fall inte om det blir bra väder, då satsar jag hellre på en rejäl lång promenad med Teo. Det är gratis och ute. IP kostar pengar och är inne. Jag behöver både hålla i pengarna (säger hon som ska spendera både på bio och disco i morgon!) och få lite frisk luft och dagsljus!

Om jag får tid och lust, vilket är mindre troligt, ska jag röja lite. Känns mer som att det blir söndagens nöje... :-(

Brrr vad kallt det är, och trött jag är... gääääsp, ska nog krypa ner nu...
Ha en bra resten av natten, så skrivs vi säkert igen i morgon! Alla hjärtans dag...



Lördag 14 feb, förmiddag
Sitter här och äter en minst sagt sen frukost. Det är så skönt med sovmorgon, och att sen ta det riktigt piano, njutäta sin frukost, klä sig för att gå ut med jycken i det underbara vädret!

Solen skiiiiner, grenarna i björken utanför rör sig knappt, när jag tittade för en halvtimme sen, var det -8 grader. Perfekt vinterdag!

Har vid det här laget inte så bra kondis, men ett par timmar ska jag försöka vara ute i alla fall. Ska följa ett skoterspår, så får vi se om jag får vända eller om det kommer ut på någon väg som jag kan följa tillbaka.

Har faktiskt aldrig gått där, så jag vet inte vart det slingrar sig fram. Vet att man kommer upp till Räkaklitt och så småningom till Öjung, men dit har inte jag för avsikt att gå! Ni tre från orten som brukar läsa, vet hur långt DET är, dit GÅR man inte gärna!

Det skulle varit bra om man just idag hade haft ett par rejäla skidor, för det är rätt mysigt att ta sig fram på lagg också, men jag har inga, så det blir till att snöra på sig kängorna och knata på. Skulle tro att spåret är rätt hårt, så det blir nog inte så mycket mylsa fram, mera gå fram. Det visar sig.

Jaha, det var min alla hjärtans dag, låter romantiskt va?!

Sätter in en bild på mina kära kängor, igen, ifall någon missat dem! De är tunga, varma och supersköna!!  hihihihi





Lördag 14 feb, kvällen



Jag bjuder på en bild av de ca 70 jag tog, på vår runda i solen idag. Tog nästan tre timmar! Nu är jag trött och nöjd. Ska duscha för att gå på bio kl 17. Hoppas jag inte somnar!

Det första takdroppet för året, som jag märkt! Det VAR varmt och skönt just här vid denna ladan. Lite för mycket snö och inget att sitta på, annars hade jag satt mig där mot ladväggen och säkert tagit en tupplur i solen. Det var så skönt där!


10 feb

Sitter och väntar ut tiden. Vill ju inte krympa mitt inarbetskonto inför fredagen!

VD sitter och röker, cigariller eller nåt, luktar APA! Typ 5-10 min efter att de flesta gått vid halv fem började det lukta. Det är ju rökning förbjudet här, så han "smyger" så att säga! Hm? Tror han att det inte märks?

Har en offert som jag håller på med, men kommer för stunden inte längre, då jag behöver ritningar och grejer, och det får jag förhoppningsvis under morgondagen. Har även lite ofärdiga order, där jag väntar besked och godkända ritningar mm, innan jag kan lägga dem åt sidan.

Faxen har krånglat idag, så det har varit tunnsått med order den vägen. Det var visst något kabelfel externt. Skulle bli fixat idag, okänt när, så det sprutar väl ur den där faxen i morgon. Eller inte. Märks!

Hade dottern här som hjälpreda en stund på eftermiddagen. Det var en order som skulle varit med 2008 års priser, som blivit reggad med 2009 års priser, så hon fick sitta och slå i gamla prislistan och leta fram priserna den vägen, då hade hon att göra ett tag! Tror inte hon tyckte det var så väldigt kul... Men jag slapp! hihihi

Fy vad man blir trött och seg och sötsugen sådana här dagar! Skulle kunna äta upp hela smågodisförrådet på ICA tror jag! Och rubbet hos Edsbybagarn på det! Det är ju tisdag, så det finns säkert semlor där! Färska semlor... mmmm så gott!

Nu är det nog tillåtet att börja stänga ner och plocka ihop! Lite totalt ointressant onödigt vetande om min dag idag, hitintills! hahaha!

8 feb, ca 15.00

Så har man då varit ut på ännu en hundpromenad, ännu en vända i Bäck/Vargrundan. Mycket snö var det! Hur tjusigt som helst! Kameran med, har ju inga bilder alls härifrån sen tidigare... hmmm?

Ospårat, som vanligt, höll jag på att säga, och gjorde. En annan kan ju bara gå där på helgerna, då det är dagsljus, och denna helg har det snöat mest hela tiden, inte mycket, men hela tiden. Jag var nog typ först att gå denna helgen, kändes det som. Knädjupt med snö när man gick av spåret för att komma åt att fota i bätte vinklar och detaljer.

 

På vissa ställen var det som en gångtunnel under träden, jättemysigt! Och träden var alldeles snötyngda.

 

På ett ställe hade det ramlat ett träd över stigen. Det vållade inga som helst bekymmer för Teo, han kunde ju springa under hur lätt som helst, hans lite större matte fick vackert gå runt istället! Med sommarstassen kanske hon har lyckats ta sig under, men inte i vinterstassen med Michellingubbevarning...

 

Det var lite kallt åt händerna. Börjar ju använda vantar på hösten redan när det är +10 grader. Idag var det runt 10-12 minus, och till slut klarar jag inte att hålla i kameran, som dessutom har ett hölje av aluminium, som ju inte gör saken bättre. På med vantarna, slå och klappa lite försiktigt med händerna, det börjar sticka som av miljoner nålar för att sen värka så nåt alldeles hemskt! Men jag hann få med lite fina detaljer från ladorna också!

 

 

Om en månad eller två, sitter man gärna på denna bänken och lapar sol, kanske har man med sig lite kaffe också. Trevligt sällskap är ju inte heller fy skam! Just idag lite för mycket snö och för lite sol, och varken kaffe eller trevligt sällskap!

 

Ja, lite bilder från dagens promenad. Hoppas du hade lite nöje, jag hade i alla fall stort nöje, både under promenaden och en gång till vid publiceringen!

Nu tror jag det börjar bli dags att titta till kycklingen i ugnen.

7 feb kl 00:17

Vad har jag då att berätta om mässan?
Inte så mycket för den som inte är "invigd" och inne i svängarna!
Jag jobbar hos en kontorsmöbeltillverkare, om någon inte redan räknat ut det!

På vägen från hotellet vid Sickla i Nacka ut till Älvsjömässan, åker man förbi en skrapa som det står Kinnarps på - vad är det? Nåt man har på smörgåsen???

Jag var ju inte på Möbelmässan som "vanlig dödlig besökare", utan genom mitt jobb.
Har inga egna bilder, så jag får hålla tillgodo och visa en pdf från vår hemsida. Inte lika kul, men visar ändå det vi har i årets monter.

Kundanpassad projektmöbel (förvaring) till Ångpanneföreningen
CC, den nya förvaringen och arbetsplatsen som i första hand är tänkt till bankmiljöer, informationen är ju så underbar inom företaget, så det var först på mässan (igår strax för hemgång) jag fick kännedom om den, på måndag får jag säkert en massa frågor om den som jag förväntas kunna svar på... hm?
Samt nyheter på miljömöbelsidan, dvs ny soffa och fåtölj, VIGG. "Offentlig miljö" är detsamma som väntrum, receptioner, entréer, korridorer o dyl.

Presenterat i färggrann miljö, montern indelad som i tre rum, avgränsade med en "vägg" i klatchig stark färg.

Min uppgift, och tre tjejer till, var att två och två, stå i baren och servera gäster och kunder och andra besökare, öl, kaffe, vatten, shot av energidryck, frukt, snittar... Jag och E onsd-torsd. I och H torsd-fred. Onsdagen var lugn, torsdagen allt annat än lugn och idag vet jag inte, för då var det ju de andra två som var där, medan jag och E var hemma igen och jobbade.

Onsdag kväll var det en liten tillställning på Möbelcentrum, Sickla, Nacka, nere i kontoret där, så det var inte så mycket folk i år. Lite myspys med kallskuret, frukt och ost, godis och jordnötter, vin och öl. Kanske 25 pers?

När folket började troppa av, skulle två Sthlm-tjejer, två Lule-tjejer, jag och en manlig kollega ut och dansa. Först besök hos Fritz Hansen, som stängde just innan vi kom dit (kl 23), och som plåster på såren fick vi i stället fribiljetter till Café Opera, så då bar det iväg dit.

In, hänga av sig i garderoben, dansa en kvart och så tillbaka till hotellet! De spelade så konstig "musik" där, så det gick ju inte att dansa! Ena Sthlm-tjejen hade dessutom redan åkt hem med sin kille, för hon tyckte "synd om honom som var nykter"...?? Så vi åkte tillbaka till hotellet, jag låg i sängen vid 01! Så tidig kväller har det nog inte blivit någon gång tidigare!

Vi åker till Golden Hits i höst i stället, när det är Kick-offen, där spelar de "riktig" musik ända till 03 på natten, så då ska det bli dansa av! Det har Lule-tjejen och jag redan bokat, är till 99,9% säker att manliga kollegan och ett ganska stort gäng ÅF hänger på!

I kväll är det "After Ski" på MöbelCentrum. Skulle komma många ÅF, så det är ikväll man skulle varit där! Sång och musik. Säkert god mat.

3 feb - tisdag morgon

VARFÖR ska det vara så jobbigt med morgnar????
Är ju stendöd, som en klubbad oxe, varenda jäkla morgon!
Det ÄR så tråkigt, SÅ jobbigt...
Kan inte riktigt förstå det här med att man ska vara vaken resp sova på fel tider...
Vad är poängen?

Kroppen säger sova 02-09 ungefär, perfekt, jättebra! Samhället säger sova 21.30-05.30, helt omöjligt! Somnar inte så tidigt, och är som en klubbad oxe när man ska upp, flera timmar kvar att sova ju! Från 14-tiden hamnar man i nån slags koma, fram till ca 20, då kvicknar man minsann på!

Börjar 08, men kan inte påstå att jag är så effektiv förrän efter 10-11 någongång. Sen infaller koma vid 14-tiden enligt ovan, så av de åtta timmar jag är på jobbet, hade det ju räckt med tre, för de andra är jag ju mest bara där... Jag får ju lön förståss, men till vilket pris?

Och i morgon ska man vara klar kl 07!?

Har provat att sova middag en sväng när jag kommer från jobbet.
Omöjligt!
Man har inte ens hunnit få av ytterkläderna förrän man blir totalt överfallen av barn och hund.
"Mammaaaa! Brorsan slår mig!"
"Mammaaa!! Vet du, syrran slår mig!"
"Mammaaaaaa! Vad ska vi äta för mat?"
"Mammaaaa! Vet du, i skolan idag, vet du, vad heter det, så, vad heter det, så då va, vet du,....."
"Kom till saken......"
"Aaaajjjj!!!!!!!!!, brorsan slår mig!"
Och hunden hoppar och vill ut, kutar framför fötterna så man snubblar...

Försök att lägga dig och slappna av i det, om du kan! Inte ens ett eget rum att stänga in sig i... Oavsett jag lutar kull mig i soffan eller sängen, så ligger jag ett par dm ovanför på helspänn!

Så lyckas man få ihop nån slags mat, som de inte vill ha och bara gnäller över, nå fel är det alltid, fylla diskhon med vatten och diskmedel, i hopp om att det ska diska sig själv... har inte hänt ännu, och jag orkar inte varje kväll heller, så ibland blir det ogjort.
Ut med hunden efter det, mobilen ringer alltid några gånger...
"Mamma, brorsan sparkade mig i huvudet!"
"Jaha, vad ska jag göra åt det nu, HÄR, tar 20 min innan jag är hemma! Vad gjorde DU innan han sparkade dig i huvudet?"
"Inget!" Nähä?
"Mamma, syrran slår mig!"
"Jaha, vad ska jag göra åt det nu, HÄR, är hemma om ca 18 min, vad gjorde DU innan hon slog dig?"
"Inget!" Nähä?
Kommer hem, grälar på olydiga barn, får de i säng, på med tv, fram med baljan te och datorn i knäet. Nu brukar kl vara ca halv nio, nio.
Puh, min tid av lugn och avslappning har inträtt... man får ett socialt liv ett par timmar. Via tangentbordet.
Har börjat lämna mobilen hemma...

OJ, vad kl var mycket helt plötsligt! Bråttom!!!

2 feb - Måndag

Morgon;
Suck, så var det en ny vecka på gång, igen då... roligt blir det i mitten på veckan, hoppas jag, i alla fall. Dotra har börjat klaga över ont i magen...

Frågan är; magsjuka på gång, eller hormontrubbel på gång? Hon börjar ju bli stor... Har försökt få henne att beskriva var och hur, men får inga vettiga svar, "ont i magen"... Hon ser inte särskilt blek och trött ut, inte mer trött än en vanligt morgon utan ont i magen...

Vill INTE ha magsjuka, speciellt inte nu... Man kan kalla det dålig tajming, i såfall. Om barnen blir magsjuka hindrar inte det mig från att åka på onsdag, då mormor ska komma hit och bo, så vida inte hon vägrar komma, då!?

Jaja, några dagar kvar, det visar sig vad som blir eller inte blir, får vara vid gott mod och hoppas på det bästa!

-20 grader... brrrr.
Cykla (spara tid och kallt åt ansikte och ben) eller gå (längre tid och mindre kallt åt ansikte och ben), det är dagens stora fråga!
Hur som helst, mycket kläder blir det!


Kväll;
Kylan håller i sig. Men det för med sig vackert väder! Solsken och vindstilla. Man sitter inne och tittar ut, vill ut, men vet ändå samtidigt om att det är SVINKALLT.

Men, när jag skulle trampa hem på lunchen, då kände jag att solen, trots kylan, värmde! När man vände ansiktet mot solen, så värmde den på kinden! Hur härligt var inte det!? Fast tyvärr har jag solen i ryggen när jag cyklar hem... baklängescykling känns inte riktigt som min grej! Fast något plipp plopp var det verkligen inte frågan om...

Dottern hemma från skolan idag. Magont... En arbetskompis son var också hemma, magont. Han hade dessutom kräks på natten, det har inte min jänta gjort, "bara" klagat över magont och ränt några gånger extra på toa. Vill INTE ha magsjuka! Hon berättade igår när jag hämtade dem hos pappan, att det går vinterkräksjuka där, där han bor... Vill inte!!!

Gräsligt trött, har varit seg i skallen hela dagen, så nu ska jag logga ur allt och krypa ner, förhoppningsvis mindre seg i skallen i morgon... lite som kall sirap...

Söndagskvälls-surr

Måndag i morgon. Snart läggdags. Sitter här i soffan med lappen i knäet, och en stooooor balja kvällsörtte, halvdrucken. Pyjamasen på. Trött som attan. Skrivsjuk, men har inget att skriva om. Händer ju så lite på söndagar generellt, söndagar "dagen efter" brukar vara extra händelselösa och sega...

Har ringt ett par samtal för att leta rätt på min kvarlämnade vindunk, som jag gärna vill ha tillbaka. Det visade sig att jag gått över med den till grannen till den vi var hos, för det skulle "vara enklare att hämta den där" fick jag tydligen för mig, då. För jag kunde ju inte ta den med till Folkan, i allafall! Nu har jag koll var den är, och kan åka och hämta den vid lämpligt tillfälle. Inte idag eller ikväll, i allafall!

Åkte och hämtade barnen hos pappan mot kvällningen. De har åkt skridskor och skidor hela helgen. Dottern har även testat att åka skidor efter Ronja, pappans jämthundstik. Det hade gått fort... Tro det! Grabben hade varit flera timmar på isbanan på lördagen! Påstod att han inte fått ont i fötterna. Jag tror han ljuger!

Jag brukar ta vägen över Voxna och Gammel-Homna när jag åker hem med barnen. Bättre väg, mindre trafik, i stort sett själv.

Stannade på Konsum och handlade lite frukost och frukt. Köpte även en förpackning med sån där pasta med fyllning i. Färsk. Fyllning av skinka och ost. Tortellini, heter det så, tro? En förpackning två portioner. Tänkte testa, lagom för oss tre. Till mig även en burk med gröna bönor. Dottern åt, inte entusiastikt, men utan att gnälla, sonen smakade inte ens. Jag tyckte det var gott, och tog resten i matlåda till i morgon.

Nu är det kallt som satan igen! Minus 18 grader när jag nattade Teo.

På onsdag morgon bär det av till Stockholm och Möbelmässan! Längtar och gruvar mig, på samma gång.

Tack och go'natt



Söndagspromenad

Tog en promenad med doggen idag.
Ovanligt, va?! I Bäck! Också ovanligt!?
Märks att man varit sjuk, jobbigt!



Hände inget speciellt, idag heller, mer än att på slutet mötte vi andra hundar. Ett yngre par som var ute med sina jyckar, en långhårig superfin schäfer (tror jag det var?) och en rottis.

Teo och schäfern var lösa och ingen behagade lyda jättemycket... Gick bra ändå, och Teo kom till slut. Schäfern kom efter, jag höll Teo mot mina ben och motade bort schäfern, som till slut insåg att det var bäst att gå till matte. Kopplade upp. Stod kvar så att de fick passera. Rottisen muckade lite. Teo ville gärna svara mot, men jag hade så kort koppel på honom, att han mest kraxade... Rottisen fick tukt av husse.

Har svt24 på, bandy, Sandviken-Edsbyn. Fast kommer nog inte att se så mycket, för jag ska ta en snabbdusch, gå och handla frukost till i morgon, åka och hämta först vinaren som blev kvar hos kompisen igår, sen till bruket och hämta barnen... Ah, det är nog bäst att skrida till verket, om jag ska hinna!

RSS 2.0