Veckan som varit

Onsdag 11 feb, morgon
-21 när jag var ute med jycken... Nu tycker jag att kylan ska ge sig! Det är liksom inte skönt att gå ut med hunden, tycker ingen av oss! Idag blåste det dessutom, svinkallt åt ansiktet, så jag är vid gott mod att kylan förhoppningsvis blåser bort under dagen, och återgår till lite mera normala nivåer!

Dottern visade nyss en dans som hon och några klasskamrater håller på att träna in. Den ska tydligen filmas sen, för att visas upp på skolan. Musiken är Floorfiller med A-teens.

Tog en halvtimmes sovmorgon idag. Skönt att sova lite längre, men då hinner jag å andra sidan inte med mina vanliga morgonrutiner, uppvaknanderutiner, så jag vet ärligt inte om det egentligen är värt det! Jag VET, jag ÄR knäpp! Rutiner och vanor är till för att hållas! Blir så stökigt då man frångår dem, åtminstone innan man är vaken...

Onsdag 11 feb, kvällen
Ikväll har jag blivit en lampa och en blomkruka fattigare...

Var ute med Teo, mobilen ringer, sonen. "De där gröna lamporna ramlade ner", hm, "Jag tar reda på det när jag kommer hem, låt det vara så du inte skär dig!"

Hade bett honom om att dammsuga, och dottern om att ta hand om disken... Olyckan hade skett när han skulle flytta torkställningen (undrar hur han bar sig åt??) och den slog ner grejer från fönsterbrädan.

Som tur var, verkligen som tur var, så blev min kära snäckskål kvar! Den stod mellan krukan och lampan... En rosa skål, gjord av krossade formpressade snäckor. Så skör, så fin. Tycker jag. Köpte den i en affär i Ängelholm, vid mitt senaste besök, för 7 år sen måste det bli. Affären innehas av dottern till dagmamman jag hade som barn. Syateljé och diverse presentartiklar.

Byn spöade Broberg med 7-4 såg jag på deras hemsida. Utan att fördjupa mig i texten, så verkar det ha varit en rätt tråkig och intetsägande match, men å andra sidan så var den ganska betydelselös, typ "en dag på jobbet", inget att spela för, så att säga.

Läste också att optionerna för finalbiljetterna släpptes idag. OM byn går till final, garanterar optionen att man får köpa en finalbiljett, om de INTE går till final, går optionspengen till ungdomsbandyn. Om jag ska köpa en option? Ingen aning just nu! I såfall vill jag veta att vi är ett gäng som åker tillsammans. Nog för att jag lär hitta en och annan som jag känner både i bussen ner och väl på plats! Men ändå, man vill ha nån "la'mä sä"! (med sig)

Sitter här med en liiiiiten skvätt whisky i tekoppen, gott, värmande, förhoppningsvis hjälper det mig att somna snart.

Ska nog gå på bio fredag eller lördag. Kompis B skulle se den filmen med sin personalklubb till veckan, de skulle få rabatterade biljetter. Orättvist! Sån personalklubb har inte vi!

Ser på tv om tjocka människor i USA, då pratar vi TJOCKA människor. Typ 200kg och mer... Tragiska öden, samtidigt blir man lite arg på dem - HUR i hela världen kan man äta sig själv så fet?!? 120kg upp på ett år!

Samtidigt - jag förstår dem! Jag äter sött och eländigt på eftermiddagarna på jobbet, alldeles för ofta, för att jag är TRÖTT! Koma. Det sätter sig direkt!

Har att kämpa mot allt för stor viktökning nu fram till semestern, för väl där, kommer jag antagligen att gå ner, pga att jag sover och äter på MINA tider, vilka är ca 4-5 timmar förskjuten jämfört med samhällets tider! 

DET räcker för att gå ner 2-3 kg i ett nafs. Samt ett par till innan ledigheten är över. Efter semestern, tillbaka i samhällets tider, ja, då sitter de som en snöboll i en lovikavante, åter på min kropp! Sååååå himla tråkigt... spelar ingen roll hur jag anstränger mig att fortsätta äta bra och rätt och fortsätter med motionen - allt sker på fel tider! Jag skojar inte, är helt övertygad om att det är på det viset.

Det är ett mönster jag sett de senaste åren, som återkommer.
Jobb = viktökning, ca 5kg
Ledighet = viktnedgång, ca 5kg.
Två till tre veckor brukar det ta.
Men det lär dröja innan jag är uppe i deras matchvikt... =ALDRIG!!!!!!!!!



Torsdag 12 feb, morgonen
-21 grader, lite snålblåst i dag också!
Ska det aldrig GE sig, kylan?!

De har hållit på att frakta bort snöplogkanter och snöhögar här, hela morgonen, men nu verkar de klara just här och har dragit vidare.

Vaknade inte av det. Först när klockan ringde vaknade jag, så jag har väl äntligen, efter ett år, börjat vänja mig vid alla oljuden. Får se hur det blir till sommaren, hade ju sånt besvär med trafiken förra sommaren... Då hade jag nyss flyttat från ett relativt tyst och lugnt boende till centrum med alla dess ljud dygnet runt. Nu har det snart gått ett år.

Torsdag 12 feb, middag
Upptäckte mina första gråa hårstrån idag!
Är ju rätt ljus, så de har inte synts förr...

Fast jag känner ingen panik för det, och tänker
inte springa iväg till affären och köpa färg för
att kamoflera!

Är glad att jag klarat mig så här länge.
Har flera jämnåriga som varit gråstrimlade
länge vid det här laget, och som gör vad de kan
för att dölja det.
Tycker att utväxterna är fulare än de grå strånen,
så jag ska inte börja färga bara för det! Möjligen
på sin höjd slinga håret, för det har man ju gjort
några gånger förut...!

Torsdag 12 feb, kvällen
Igår testade jag något nytt till kvällsmaten. Det gick hem!

Hade köpt fläsk. Frågade sonen om han ville ha potatis och brunsås till, eller palt och vitsås. Det blev palt och vitsås, nästan misstänkte det, då jag vet att han gillar det.

Sagt och gjort.
Fram med stekpanna och på med plattan, kastrull med lättsaltat vatten.
Fläsk på stekning och börja göra såsen.
I med en klick smör i lilla kastrullen, fram med mjölktetran och mjölpåsen... fram med mjölpåsen? Fram med... Mjölpåsen, var är den? Faaan, slut!

Jaha, hm? Hinner inte springa och handla, även om jag bor nära, kommit för långt... hm?
Aha! Maizena ljus såsredning finns.... nästan inget kvar där heller... nähä, hmmm?
Har ju en påse med mjölblandning för mörkt lantbröd...???
Nej. Ska vi nog inte använda!

Idé! Generad
I Härjedalen, eller om det är Jämtland, har man ju sin flötegröt. Det är grädde, mjölk och mannagryn som man har till kött, har smakat. För mättigt och kompakt för min smak, för fett liksom.
Men mannagryn är ju vete, man måste ju kunna anväda det för att reda av såsen? Vete som vete, mjöl eller gryn, spela roll??
Vitsås till palt ska ju vara rätt tjock, så det vore kanske rent av idealiskt?! Eller?
Vad har jag att förlora? Testar! Sagt och gjort.
Inget säga till barnen före servering, låta dem smaka först!
Var såsen god?
Vaddå?
Jo, jag undrade om såsen var god?
Ja, det är den, vaddå då?

Dags att avslöja min nödlösning!
När sonen fick veta, tog han extra mycket sås, två gånger!
Han äääääälskar mannagrynsgröt! *skrattar*

Det är det jag säger, Kajsa Warg och jag!
"Man tager vad man haver"



Fredag 13 feb, kvällen
Äntligen har kylan gett med sig!

I morse var det bara -14 grader, och det kom till och med lite snö, men bara sisådär 3mm! Nu är det -10. Hoppas på sol i morgon! Det har det ju varit hela veckan, så åtminstone i morgon då?! Trots att det är helg!

Har haft två kortluncher den här veckan, så idag slutade jag fyra, och hann ut med Teo medan det fortfarande var ljust! Så härligt!

Sen gick jag och handlade VETEMJÖL och lite annat som behövdes för kvällens middag och myspys i soffan med tv'n och er som sällskap! Nu har jag ätit upp min mat, och det fick duga. Stekt makrill med potatis- och morotstuvning. Tror inte stuvningen skulle bli så god med mannagryn! hihihihi Fast man vet ju aldrig!

Sitter nu och funderar på om jag ska sitta kvar som jag är, i "hemmakläder" och ganska ovårdad, eller om jag ska krypa in i duschen och fräscha till mig lite...

Kompis B kommer och ska se på Let's Dance här. Hon är nu och käkar pizza på byns första pizzeria med en jobbekompis. Ska jag hinna innan hon kommer, måste jag sätta fart, typ NU! Så det gör jag nog, inte ens hon ska behöva se mig så här!

Fredag 13 feb, natten
Haft en trevlig kväll med väninnan. Kikade på Let's Dance. Hon tittade på Let's Dance, jag är lagom road av det! Innan hon kom hade jag det på, men lyssnade bara! Chattade med en bekant från ungdomen, som jag nyss hittat upp igen, via Facebook. Hon satt på en buss och hade datorn i knäet!

Vi har pratat div skvaller och allvar, druckit varsin wirre och knaprat på taco-chips, bestämt att vi nog åker till Bollnäs i morgonkväll och går ut. Skakar loss på våra rumpor på nåt disco!

Men jag ska börja med rejäl sovmorgon. Hade en tanke på att gå på IP och träna, men tror inte det nu. I alla fall inte om det blir bra väder, då satsar jag hellre på en rejäl lång promenad med Teo. Det är gratis och ute. IP kostar pengar och är inne. Jag behöver både hålla i pengarna (säger hon som ska spendera både på bio och disco i morgon!) och få lite frisk luft och dagsljus!

Om jag får tid och lust, vilket är mindre troligt, ska jag röja lite. Känns mer som att det blir söndagens nöje... :-(

Brrr vad kallt det är, och trött jag är... gääääsp, ska nog krypa ner nu...
Ha en bra resten av natten, så skrivs vi säkert igen i morgon! Alla hjärtans dag...



Lördag 14 feb, förmiddag
Sitter här och äter en minst sagt sen frukost. Det är så skönt med sovmorgon, och att sen ta det riktigt piano, njutäta sin frukost, klä sig för att gå ut med jycken i det underbara vädret!

Solen skiiiiner, grenarna i björken utanför rör sig knappt, när jag tittade för en halvtimme sen, var det -8 grader. Perfekt vinterdag!

Har vid det här laget inte så bra kondis, men ett par timmar ska jag försöka vara ute i alla fall. Ska följa ett skoterspår, så får vi se om jag får vända eller om det kommer ut på någon väg som jag kan följa tillbaka.

Har faktiskt aldrig gått där, så jag vet inte vart det slingrar sig fram. Vet att man kommer upp till Räkaklitt och så småningom till Öjung, men dit har inte jag för avsikt att gå! Ni tre från orten som brukar läsa, vet hur långt DET är, dit GÅR man inte gärna!

Det skulle varit bra om man just idag hade haft ett par rejäla skidor, för det är rätt mysigt att ta sig fram på lagg också, men jag har inga, så det blir till att snöra på sig kängorna och knata på. Skulle tro att spåret är rätt hårt, så det blir nog inte så mycket mylsa fram, mera gå fram. Det visar sig.

Jaha, det var min alla hjärtans dag, låter romantiskt va?!

Sätter in en bild på mina kära kängor, igen, ifall någon missat dem! De är tunga, varma och supersköna!!  hihihihi





Lördag 14 feb, kvällen



Jag bjuder på en bild av de ca 70 jag tog, på vår runda i solen idag. Tog nästan tre timmar! Nu är jag trött och nöjd. Ska duscha för att gå på bio kl 17. Hoppas jag inte somnar!

Det första takdroppet för året, som jag märkt! Det VAR varmt och skönt just här vid denna ladan. Lite för mycket snö och inget att sitta på, annars hade jag satt mig där mot ladväggen och säkert tagit en tupplur i solen. Det var så skönt där!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0