Fiskelycka på tjärn'

Har varit och metat idag. Efter all väntan blev det äntligen dax! Packa in oss i min bil, och iväg det bar. Fyra glada metasugna tjejer. Mellanlanda hos kompisens föräldrar, pappan skulle följa med oss. Underbar man. Tänk hur far och dotter smågnabbades, riktigt roligt och mysigt att höra! Sånt är man inte van vid...

En mulen dag, det blåste bra här hemma, men på tjärn var det lugnt, alldeles stilla stundtals. Blåste lite ibland. Strax före det blåste upp, nappade det ordentligt, när det blåste, inga hugg! Så blev det lugnt igen, inget napp, så blev det massa hugg, strax efter blåste det upp igen. Säkert!!

Här är vi på väg ner till tjärn, och båten.



Vi åkte en bra bit rätt ut i skogen. Hittar nog inte dit igen på egen hand, kollade inte så noga var vi åkte... Skyltlöst land.


En fisk, två fisk och en himla massa fler blev det! Stora, småa, abborre, gädda, mört...


Största abborren och alla fiskar, en hel hink full fick vi!

Stundtals var det kaos! Ett femmeters metspö och en ohändig metare - ingen bra kombination. Spöt levde så att säga sitt eget liv... Dessutom var vi fyra som fiskade, med tre pimpelspön, två metspön och ett kastspö... Några gånger nappade det på lite väl många samtidigt! Alla djuren i skogen, lär ha fått sig en gratis cirkusföreställning, de som vågade kika fram mellan träden! Däremellan var det lugnt som i graven. Alla fiskar tog siesta. Samtidigt. Så blev det plötsligt fart igen! Hej hopp.


Bästa bilden!




Jag hoppas att det blir fler fisketurer. Föga troligt att de turerna ger lika bra resultat, dagens blir svårslaget, men gav mersmak!!

Gissa om de färska, nystekta abborrarna smakade bra!? På torsdag kväll ska vi äta rökta abborrar. Ser fram emot det!

Ha det gott!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Myyysigt!

2009-07-06 @ 23:11:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0