Läggnät och kokostoppar

Har ingen rubrik färdig innan jag skrivit, känner jag. Vi får se vad det kommer att handla om, och rubriksätta sist...

Idag har det varit "kaos" på jobbet. Kan man säga. Eller inte. Nätet gick ner vid två halvtre-tiden någonting. Inget fungerade, så man knappade ur sig en kvart och gick och tog kaffe en stund, med några kollegor, och tänkte att det löser sig under tiden. Jo pyttsan vad det gjorde!

När jag gick hem kl 17 satt IT-folket fortfarande som frågetecken och undrade vad fan som hänt och varför??? Jag får hoppas, för deras skull och för alla våra andras skull, att de löst det innan vi kommer i morgon! Det brukar vara Movex som går ner och får startas om, men idag var det lite värre, hela nätverket! Mejl, internet, servrar med program och lagrade filer, allt, utom det man har lokalt i sin egen burk, och det är ju inte så mycket... Mest privata bilder, roliga mejl som man sparat till Word-dok... lite lathundar och mallar för pärmetiketter och sånt som man kan behöva för sin egen skull. Det är sådana här gånger man inser vad datorberoende man är! Och då menar jag inte datorohism, utan som arbetsredskap!

Jag skulle lämna priser på eftermiddagen, tillsammans med en massa ritningar och annat som jag skulle sammanställa till en ÅF, KUNDE INTE, för allt låg på nätverket! Kom inte åt det! Vartefter jag fick ritningarna från PU, så sparade jag ner dem i vår mapp för offerter, tillgängligt för alla på orderkontoret. Jättebra! När det funkar... Hade jag slösat på papper och skrivit ut dem, hade jag kunnat skriva med penna på papprena och faxat iväg dem sen... Lätt att vara efterklok!

Jaja, jag hade att göra en timme eller nåt ändå, sortera in brevordrar i pärmarna, sen bära ner resten av 2008 års brevorderpärmar. Så fick man lite träning på samma gång! Trappor, två våningar, bärandes på låda med tunga pärmar. Blev till och med varm av det! Jag som alltid fryser på det där stället! Långärmad t-shirt, stickad tröja och fleecejacka - ÄNDÅ fryser jag när jag sitter/står på min arbetsplats i normala fall. Blir det för jäkligt, tar jag några varv i trapporna för att få lite värme i kroppen! Eller bär pärmar som idag!

Dotra och en kompis har bakat kokostoppar idag på eftermiddagen efter skolan. Det var TVÅ kvar till mig att smaka när jag kom hem... Undrar var resten tagit vägen??? De hade i allafall diskat undan det mesta. Bra det! Annars är det slutbakat! Garanterat.

Sonen tog sig an plåten och lite annat som de lämnat, så att jag så fort som möjligt skulle kunna steka på den där blodpuddingen, så att han kunde äta och sticka till kompisar! Det artar sig med barnen! Kan bli folk av dem också, vad det lider! ;-)  Nu är dotra ute och springer och tog doggen med sig, så då blev det gjort också! ...så då är det bara för mig att ladda klart mentalt för att motionera snabeldraken och skura toaletterna, plocka undan lite gammal post med mera som ska slängas, OCH betala räkningarna... veeeeet, jag är sen som vanligt!

Igår kvällst kom min moster på besök! Henne har jag inte träffat på bra länge. Hon kom med en blomma till mig, som födelsedagspresent och inflyttningspresent. Jättefin!! Och superfin kruka till! Hoppas att jag lyckas får den att överleva och växa sig stor och frodig! Har ju en förmåga att ha ihjäl mina växter... Men, det var en grön växt, som inte blommar, så chanserna blev genast mycket större då! Att den överlever, alltså...

Efter kaffe och rundvandring i huset, så gick jag ner till Prinsen en vända, det var liksom ingen idé att göra något då klockan var närmare halv nio. Sen hem och ut och kvällspinka doggen. Läsa ganska mycket i boken "Breven till Kristina" och så försöka sova, vilket inte går bra den här veckan. Någon som vet om det är fullmåne?? Brukar sova dåligt då, och blir trött som en zombie...

Nähä, dammsuga var det. Dax att sätta fart! Hej hopp...


Kommentarer
Postat av: Kristina

Tjena tjena

Vilken dag du verkar ha haft, det är inte fullmåne än men om bara nån dag är det såg i kväll att månen var branog stor så sömnen lär nog hålla sig borta nån natt till :)

Kram

2009-10-01 @ 20:58:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0