Söndag 13 dec

Sovit!! 2009-12-13 kl 12:44

La mig kring 12-snåret i natt, sov till tio i elva... vaknade EN gång, bara, kvart i åtta, då vände jag mig och drog upp täcket till öronen och somnade om... skulle nog behöva ett antal sådana pass ytterligare, för att komma ikapp höstens sömnbrist.

Nu ska jag ut i solen med doggen. Går nog över Kråkberget, var längesen vi tog den rundan, en tur på ca 8km om jag minns rätt, om jag inte genar någonstans...! hihihi






Grrrrrr!!! 2009-12-13 kl 16:06
Varför i HEL...E sätter man in en VÄDRINGSLUCKA bredvid tre ÖPPNINGSBARA fönster, när man byter fönster i en kåk????!!! Skrikandes Hur tänkte de??

Hur jag än gör, så ser gardinuppsättningen sned och osymmetrisk ut!
Vilka problem man har... men det blir inge fint ju! *suck*

Jaja, nu sitter de där, snett och vint och osymmetriskt, och nu ska jag stryka och sätta upp de andra i lilla fönstret, det är INTE öppningsbart och har INGEN vädringslucka... så det kommer att gå galant att få fint!


Mera vint och snett 2009-12-13 kl 18:13



Nu börjar jag skymta en ende i dagens bestyr, lite att plocka ihop bara... det tråkiga i kråksången, men det blir nog rätt bra ändå, trots att allt tycks vilja vara snett och vint...

Nu är det en ljusstjärna som trilskas med att bara hänga snett. Trots alla mina försök att tvinga den att hänga rakt! Snören, spik, tvinna, tejp, vrida, bända... Näpp! Den har bestämt sig - den SKA hänga snett! Har klurat ut att det har med sladden att göra, så jag får fundera på det där, och gå till ny attack, men nu måste jag se till att plocka undan, äta (lammsoppa från igår!) och bli klar att åka och hämta barnen.

Har varit upp med två ljusstakar till sonens fönster, röda som jag fått av min mor, men jag har ju inte sån tur att det finns kontakter till båda, som sladdarna räcker till, så det blir till att införskaffa skarvisar, så även till ljusstjärnan den sneda... fattas ungefär 60 cm för att den ska få ström... typiskt!

Jo, jag skulle ju upp med nya gardiner även där, i sonens fönster. Långgardiner och kappa. Grönt och rött, så tjusigt! Men det blidde bara kappa... Hade bara en stång där. Typiskt! Ser inte så fint ut med bara kappa, så jag får åka och köpa mer stänger. *suck*

Jag vill ha ett komplett FINT hem NU! Där allt som ska hänga rakt, hänger rakt, där allt som ska lysa, lyser, där alla lamporna i staken är av samma sort, så de lyser lika... Där det finns stänger att hänga gardinerna i!

Sen hade det varit väldigt trevligt om tomten har kunnat komma med en vägg och en dörr, så sonen får ett eget rum på riktigt! Nån som vet, mellan tummen och pekfingret, vad materialet kan tänkas gå löst på för det?? Snickaren kanske går att muta, morfar är ju pensionär, och jag är säker på att han klarar av'et, om han vill, men det är just det - om han vill...!

Näpp, fixa klart det sista undanplocket och åka iväg efter kottarna!



Kan inte sova...

2009-12-14 kl 02:37

Nu har jag gett upp och gått upp.
Vad är det för mening med att snurra runt i sängen flera timmar??
Sov ju förra natten, men nu är det som vanligt igen.
Förutom att jag klivit upp!
Testar med en mugg varm mjölk, ska ju vara en gammal huskur.
Stoppar även in lite insomningspiller, det har hänt att de hjälpt... Kanske nu?

Ute är det -2,7 gr, och det har fallit några vita fjun sen jag gick och la mig.
Vicken tur jag steg upp då! För när jag tittade mot gatlampan för att se om det snöar NU, såg jag att alla grannar dragit ut sina sopkärl, så det är väl bara att sko på sig och gör detsamma!
.......

Så, då var det gjort!

Ska jag hitta på att skriva om nu då?? Har ju faktiskt skrivlust, så nu börjar det bli lite frustrerande!

Vad jag har gjort idag, det vet ni ju! Jag har ägnat mig åt gardinuppsättningar och svurit åt vädringsluckan som gör att allt ser snett och vint ut, har svurit åt sladden till ljusstjärnan, som bara drar snett! Det ska vara rakt och symmetriskt, snyggt! Bha!

Jag har inte berättat att jag varit ut med doggen, bara att jag skulle. Det bar iväg upp över Kråkberget, enligt plan. Upp, upp, upp. Det är ganska brant, stenigt och snirkligt att gå efter stigen. Väl uppe på högsten har man en fin utsikt.

Kunde se att det var is på flertalet sjöar, och lite snö/frost på den. De öppna ytorna, åkrar, hyggen och sånt, lyste också vita av den lilla snö som kommit (det täcker alltså inte ens gräset i gräsmattan) och frost, solen sken upp bergen i nordvästlig riktning, medan bergen i nordöstlig riktning låg i skugga. Jag är lite halvtaskig på väderstrecken, men jag tror det blir så!

Hittade även en rastplats där!
Den fanns inte där när vi senast tog den rundan, kan ha varit i september, kanske? Eller oktober? Skitsamma, den har kommit dit sen.
Ett bord med fasta bänkar, en eldstad, en gryta på fötter med lock - som jag lyfte på och hittade ett galler! En grill, helt enkelt!
Det var även ett par små bord uppsatta, kan tänka mig att de är tänkta att fungera som skärbräda och avställningsbord?? Eller nåt...
Hur som helst, dit kan man gå, laddad med marinerat kött, korv, termos, något varmt att sitta på, och avnjuta en god lunch med fantastisk utsikt någon härlig dag i vinter, eller kväll och titta på stjärnorna och månen och byns alla ljus! hihihi
Ved kan vara bra att ha med sig också!

När jag kommit dit upp, och det sen började gå nerförs igen, då började jag jogga lite grann. Lite rädd att halka, så jag tog det väldigt "siktigt", sen kommer man ner på en väg, och då blir det mer slättförs, något medluta är det nog, genvägen som är så mysig, och slutligen Bergavägen, som är så rak och tråkig, och slättförs även den.
Kom hem och kände att "Jjippie! Jag orkade idag också, och det var minst lika långt som i fredags, och jag har kunnat springa mer!" Lyckokänsla! Stolt!

Bestämde mig efter Bergavägen att nu ska jag jolla på så här i vinter, och sakta bygga upp min kondis, så jag klarar lite längre och hårdare pass sen när det blir vår och fint ute! Har jag tur, kanske jag jollar bort en tre fyra kilo fett till dess, så jag bättre orkar släpa runt på hyddan, och kan ta resten innan sommaren! Sicka planer! :-) Vi får väl se hur det blir med det, den här madammen brukar få många planer som det blir platt intet av!

Oj, vad jag gäspar nu... Undrar om det är idé att åter gå och lägga sig och försöka sova? Funkar det inte, kommer jag väl tebax då...

Lägger med en bild från "högsten" på Kråkberget, tagen i oktober 2007...






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0